Home » , » Ξέπλυμα Στουρνάρα για Siemens - Το ΚΚΕ γιατί καλύπτει τον Γιάννη Στουρνάρα;

Ξέπλυμα Στουρνάρα για Siemens - Το ΚΚΕ γιατί καλύπτει τον Γιάννη Στουρνάρα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 | 6:06 μ.μ.

Όταν τέλη Νοέμβρη έγινε το   «τραπέζωμα» που έκαναν Τσίπρας και Δραγασάκης στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, γράφαμε σε ανάρτησή μας:  Η ουσία της συνάντησης κρύβεται στο παρασκήνιο που προηγήθηκε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  πριν μερικές μέρες το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας με την 3930/2015 απόφασή του παραπέμπει στην Ολομέλεια του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου να διερευνήσει την νομιμότητα της απόφασης, που πήρε στις 27 Αυγούστου 2012 σαν υπουργός Οικονομικών τότε, ο Γ. Στουρνάρας, να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ζήμενς. Αναλαμβάνει δηλαδή το δικαστήριο να κρίνει αν οι όροι με τους οποίους ο γερμανικός κολοσσός ξέπλυνε τις λαμογιές του για τις μίζες που έχει παραδεχτεί ότι έχει δώσει –και σε πολιτικά πρόσωπα- πάνω από 100 εκατ ευρώ ήταν ή όχι επαχθείς για το ελληνικό κράτος.

Αν ξανανοίξει αυτή η ιστορία σίγουρα δεν θα ενθουσιάσει τον Γ. Στουρνάρα. Φυσικά δεν μπορεί να ξέρουμε τα παρασκηνιακά παζάρια που έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με Τσίπρα – Δραγασάκη. 

Εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι έπεσε ταφόπλακα και σ’ αυτή την ιστορία και ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να «ξεπλύνει» τον κεντρικό τραπεζίτη. Βλέπετε πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την παραίτηση Στουρνάρα τότε που ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός έγραφε για την πολιτική διαδρομή του Στουρνάρα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, δίνοντας «λόγο σε κείνους που τον διόρισαν και τον στηρίζουν -στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον ωραίο κόσμο των τραπεζών και του χρήματος και όχι στους Έλληνες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί». 

Κατέθεσε, λοιπόν, σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή, ο Γ. Στουρνάρας μας είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα χωρίς καμιά παρατυπία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τον γερμανικό κολοσσό και οι κυβερνητικοί βουλευτές έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις που τους έδωσε.

Αφού θυμηθείτε αυτό το βιντεάκι δείτε και πως σχολίασε αυτή την εξέλιξη η Ζ. Κωνσταντοπούλου στην σελίδα της στο f/b

Ξέπλυμα Στουρνάρα για Siemens από Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας; 
Δεν γνωρίζουν ότι η υπογραφή του είναι εκπρόθεσμη (22/8) και ο συμβιβασμός άκυρος;
Πώς όμως να ερευνήσει τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Επιτροπή με Γραμματέα τον Ευ.Βενιζέλο, που παρήγγειλε το συμβιβασμό ως ΥπΟικ το 2011;
Μπράβο, λοιπόν, σε Βούτση, Χριστοδουλοπούλου και στον ιθύνοντα Τσίπρα που ξεμπερδεύουν με το παλιό, δηλαδή τις απαιτήσεις μας κατά Siemens.
Η μαύρη βίβλος της ντροπής που το 2014 επιμελήθηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ αντικατοπτρίζει πλέον τη δική σας ντροπή κ.Τσίπρα
________________

  Στουρνάρας – ΚΚΕ: Για πάντα Παφίλη

Πηγή:Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος - "Umfollow"

Ακόμα κι αν είχαμε, που δεν είχαμε, κάποια ουσιαστική ελπίδα για κάτι πραγματικά διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την αποχαιρετίσαμε με κάθε επισημότητα κατά το δείπνο που παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Στουρνάρα, ίσως για να αποδειχθεί με τον πλέον σατανικό τρόπο πως το αγαπημένο παιδί των γραφειοκρατών της ΕΕ δεν πρόκειται να ξεμείνει έτσι εύκολα από συμμάχους. Ίσα ίσα μάλιστα, με έναν μοναδικό και αξιοσημείωτο τρόπο καταφέρνει να τους αυξήσει. Αυτή τη φορά προς το… αντισυστημικό ΚΚΕ!

Σε μια απίστευτη κίνηση που δύσκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς, το ΚΚΕ παρείχε μια μεγαλοπρεπέστατη στήριξη προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Θανάσης Παφίλης αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο του Γ. Στουρνάρα, καθώς όπως ανέφερε στη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με νομικίστικα κόλπα. Ο κ. Στουρνάρας ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει και όσα λέγονται δεν ευσταθούν», αν και σημείωσε πως «ο συμβιβασμός ξέπλυνε τη Siemens αλλά σε αυτό συμφώνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και εκεί που τελείωσαν οι προηγούμενοι συνεχίζουν οι επόμενοι…».

Η τοποθέτηση του κ. Παφίλη κινείται στα θολά όρια μιας ιδιότυπης θεώρησης του καπιταλιστικού συστήματος, σε μια λογική που συνοψίζεται κοντολογίς στο «εντάξει μωρέ συμβαίνουν αυτά στον καπιταλισμό» και άρα οι υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης, ως «πολιτικοί εκπρόσωποι» του κεφαλαίου, ουσιαστικά πράττουν το καθήκον τους. Πράγματι τα σκάνδαλα είναι σύμφυτα με τον καπιταλισμό. Το ΚΚΕ έχει απόλυτο δίκιο. Οι πολυεθνικές λαδώνουν για να κλείσουν συμφωνίες και συχνά οι δουλειές που τελικά αναλαμβάνουν λειτουργούν εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Θα χρειαζόταν, όμως, ένας πραγματικά διεστραμμένος νους για να εκλάβει αυτή την παραδοχή ως ελαφρυντικό για το σύστημα και όχι ως ακόμη μια χειροπιαστή αιτία για να το πολεμήσει λυσσαλέα και με κάθε ευκαιρία. Εκτός και εάν το «όλα είναι καπιταλισμός» σημαίνει και «όλα επιτρέπονται τελικά», κοινώς ένα τεράστιο συγχωροχάρτι γι’ αυτούς που υποτίθεται ότι είναι οι ταξικοί αντίπαλοι.

Στην πραγματικότητα αυτή η στάση του ΚΚΕ ισοδυναμεί με την παραδοχή ότι τίποτα δεν μπορεί δεν αλλάξει, αφού μόνο με «επανάσταση και λαϊκή εξουσία» θα δει προκοπή ο λαός. Μακροπρόθεσμα σωστό είναι, όμως μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί, όπως έλεγε και ο Κέυνς. Τι θα γίνει τώρα είναι το θέμα…

Όταν ένας υπουργός υπογράφει έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον οποίο αναιρεί ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων, προφανώς για το ΚΚΕ αυτό αποτελεί μονάχα ένα απλό σύμπτωμα του συστήματος και τίποτα παραπάνω. Αυτή θα έπρεπε να είναι η αντίδραση των κομμουνιστών;
Με τέτοιες παρεμβάσεις φιλοδοξεί το ΚΚΕ να αλλάξουν οι λαϊκές συνειδήσεις και να ανατραπούν οι συσχετισμοί δυνάμεων υπέρ της «εργατικής τάξης και των συμμάχων της»; Δεν όφειλε το ΚΚΕ να καταγγείλει τον κ. Στουρνάρα για την υπογραφή του κατάπτυστου εξωδικαστικού συμβιβασμού;

Εκτός κι αν στον Περισσό πιστεύουν ότι μόνο μέσα από την ανατροπή του καπιταλισμού θα εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα και οι πρωταγωνιστές τους; Ότι δηλαδή στον σοσιαλισμό δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, αφού θα εκλείψουν τα ιδιωτικά μονοπώλια. Όμως, μέχρι τότε, μέχρι να φτάσουμε, σύντροφοι, στον κομμουνιστικό παράδεισο, να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα και να τρέχουμε όλοι μαζί γυμνοί στα λιβάδια, μήπως θα ήταν προτιμότερο οι κομμουνιστές να αποκαλύπτουν με πράξεις και ενέργειες τη «σαπίλα» του συστήματος και του προσωπικού του; Μήπως τουλάχιστον να μην δίνουν συγχωροχάρτι στην «ατομική ευθύνη» των υπουργών;

Ξέμεινε από ελπίδες ο κόσμος, σύντροφοι του ΚΚΕ. Από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν μπορούν να ελπίζουν σε αποφάσεις, θέσεις και δράσεις που θα πολεμούν το αμαρτωλό σύστημα, διότι όλοι αποτελούν αναπόσπαστο μέλος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε σχεδόν αμαχητί και έγινε εν μια νυκτί… μνημονιακότερος των μνημονίων, διαστρεβλώνοντας ένα κατά τα άλλα πεντακάθαρο αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα. Όλοι ξέρουμε ποιες ήταν οι εξαρτήσεις που έδεναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τη Siemens, την εποχή που αλλεπάλληλες κυβερνήσεις αντιμετώπιζαν τη γερμανική εταιρεία σαν… λίστα δώρων. Ξέρουμε, επίσης, πώς ο ΣΥΡΙΖΑ συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά και αναζητά συμμάχους στην «εγχώρια διαπλοκή». Το ΚΚΕ γιατί καλύπτει τον Γιάννη Στουρνάρα;

Τα συγκεκριμένα ερωτήματα χρειάζονται απαντήσεις. Θα έπρεπε σίγουρα να απασχολούν την «πρωτοπορία» του κινήματος, τη θέση δηλαδή που αξιώνει να κατέχει το ΚΚΕ. Ειδικά στις μέρες που ζούμε, όταν γύρω όλα ξεπουλιούνται και ο λαός στενάζει κάτω από τη μπότα των δανειστών και των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων του μνημονίου, τα ερωτηματικά είναι αμείλικτα. Η απάντησή τους είναι σημαντική και ζωτικής σημασίας για την αφύπνιση και εξέγερση του λαϊκών μαζών.

Εκτός και εάν η πραγματικότητα είναι ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αντίσταση ούτε για την ανατροπή, αλλά μόνο για την αναπαραγωγή του με τον τρόπο μιας θρησκευτικής αίρεσης. Να έχει μέλη, να έχει ψηφοφόρους, να αναπαράγεται ο μηχανισμός αλλά πέραν αυτών τίποτα. Αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο, τότε δεν έχεις κανέναν λόγο να συγκρούεσαι με συμφέροντα. Τα αφήνεις ήσυχα για να σε αφήσουν ήσυχο… Μόνο που αυτό δεν έχει σχέση με οτιδήποτε έκανε τους κομμουνιστές να κερδίσουν σε άλλες εποχές το σεβασμό ενός ολόκληρου λαού.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:19 π.μ.

Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή!
"Στην πραγματικότητα αυτή η στάση του ΚΚΕ ισοδυναμεί με την παραδοχή ότι τίποτα δεν μπορεί δεν αλλάξει, αφού μόνο με «επανάσταση και λαϊκή εξουσία» θα δει προκοπή ο λαός. Μακροπρόθεσμα σωστό είναι, όμως μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί, όπως έλεγε και ο Κέυνς. Τι θα γίνει τώρα είναι το θέμα…"Βρε τι μου θυμίζει τούτο;Μήπως τους υποψήφιους συρριζαίους να κραδαίνουν το παραπάνω απόσπασμα διανθισμένο με τα περί δευτέρας παρουσίας και άλλων ηχηρών τιποτολογιών;Μπα σε καλό σου πρωινιάτικα. Μου ΄φτιαξες τη μέρα... Πού το θυμήθηκες;Κι οι συρριζαίοι ακόμα το ξέχασαν.

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:47 π.μ.

Καταρχήν δεν είμαστε Σύντροφοι. Ο Αντικομμουνισμός είναι εξαιρετικό σημάδι και δείχνει οτι το ΚΚΕ είναι στον σωστό δρόμο. Το ΚΚΕ βλέπει πάντα το δάσος και ποτέ το δέντρο, Ο Καπιταλισμός έχει συγκεκριμένους νόμους που δεν γίνονται καλύτεροι. Οποός κοιτάει το δέντρο εγκληματεί απέναντι στον λαό Το παραμυθιάζει οτι με άλλο διαχειρηστή μπορεί κάτι να αλλάξει. Εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μέσα απο την Λαική συμμαχία για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν συμμετέχουμε στο νέο Οπορτουνιστικό ανάχωμα δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές είναι στην Εξουσία ΛΥΣΑΞΤΕ.........

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:59 π.μ.

Μάλιστα! Ο Χαραλαμπόπουλος ανησυχεί για το ΚΚΕ και την θέση του, όντως αυτός στην πρώτη γραμμή των αγώνων.
Γιατί όμως δεν μας λέει τι ακριβώς είπε ο Παφίλης, και συνεπώς το ΚΚΕ στην επιτροπή; Δεν είναι δύσκολο. Το γράφει ο 902.
Να διεκδικηθούν όλα όσα οφείλει η "Siemens"

«Από την πλευρά την δική μας θεωρούμε ότι είναι τεράστιο πολιτικό ζήτημα» τόνισε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης και συνέχισε: «Τον συμβιβασμό τον θεωρούμε απαράδεκτο, ξέπλυνε τη Siemens και στο οικονομικό και σε άλλες πλευρές. Και εφόσον με αυτό συμφωνούσε τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ιδού τώρα που έχετε την κυβέρνηση, προχωρήστε να ακυρωθεί ο συμβιβασμός και να κινηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες για να ξαναδιεκδικήσουμε αυτά που μας οφείλει η "Siemens" στο σύνολό τους. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι, όπως και σε όλους τους τομείς, εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, συνεχίζει ακάθεκτη η σημερινή κυβέρνηση».

http://www.902.gr/eidisi/voyli/83731/na-akyrothei-o-symvivasmos-poy-xeplyne-skandalo-zita-kke

Γιάννης

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:02 π.μ.

οταν καποιοι εχουν και συνεχίζουν να έχουν εμπαθεια με το ΚΚΕ , ακομα και οταν ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζανε ειναι πλεον μια Μνημονιακή κυβερνηση. Συλληπητήρια δορυφόροι της Αριστερης Κυβερνησης.

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:21 π.μ.

ΥΠΟΘΕΣΗ «SIEMENS»

Να ακυρωθεί ο συμβιβασμός που «ξέπλυνε» το σκάνδαλο ζητά το ΚΚΕ.

Η επανεξέταση του σκανδάλου της «Siemens», από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής άρχισε την Τρίτη με την κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών και σημερινού διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα.

Ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφηκε με την «Siemens», σημείωσε ότι «ήταν οφειλόμενη και νόμιμη η ενέργειά μου εκείνη», καθώς αυτή είχε νομιμοποιηθεί με ψήφιση σχετικού νόμου στη Βουλή και μάλιστα με «διευρυμένη πλειοψηφία».

«Η μη υπογραφή» πρόσθεσε, «θα συνιστούσε πράξη παράνομη. Δεν είχα ευχέρεια ούτε να τροποποιήσω όρους συμφωνίας εγκριθείσας από Κοινοβούλιο. Δεν είχα νόμιμη άλλη επιλογή (...) Είχα δέσμια υποχρέωση να υπογράψω». Ο ίδιος, επίσης, αμφισβήτησε ότι το Δημόσιο έχασε με την υπόθεση της "Siemens" 2 δισ. ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι αφού η Βουλή έχει αποφανθεί και μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί κανένα καινούργιο στοιχείο στην Επιτροπή, «οδηγούμαστε σε καταχρήσεις, όπου κάθε φορά όποια κυβέρνηση θέλει ανασύρει μια υπόθεση η οποία έχει μπει στο αρχείο». Από τη ΧΑ, ο Ηλ. Κασιδιάρης αυτό που βρήκε να κάνει ήταν να επιτεθεί στο ΚΚΕ, επιστρατεύοντας τα γνωστά μουχλιασμένα επιχειρήματα τύπου «Αυριανής», ότι συνυπέγραψε την περίοδο της «οικουμενικής κυβέρνησης» τις «αμαρτωλές» συμβάσεις με την «Siemens».

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν είναι μόνο η "Siemens", αλλά υπάρχουν μια σειρά σκάνδαλα που «κρύβονται από πίσω γερμανικές εταιρίες», βγάζοντας βέβαια έτσι λάδι το σύστημα.

Από το Ποτάμι, ο βουλευτής Γ. Μαυρωτάς ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν περπατάνε οι επενδύσεις που προβλέπονταν στο συμβιβασμό.

Να διεκδικηθούν όλα όσα οφείλει η "Siemens"

«Από την πλευρά την δική μας θεωρούμε ότι είναι τεράστιο πολιτικό ζήτημα» τόνισε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης και συνέχισε: «Τον συμβιβασμό τον θεωρούμε απαράδεκτο, ξέπλυνε τη Siemens και στο οικονομικό και σε άλλες πλευρές. Και εφόσον με αυτό συμφωνούσε τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ιδού τώρα που έχετε την κυβέρνηση, προχωρήστε να ακυρωθεί ο συμβιβασμός και να κινηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες για να ξαναδιεκδικήσουμε αυτά που μας οφείλει η "Siemens" στο σύνολό τους. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι, όπως και σε όλους τους τομείς, εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, συνεχίζει ακάθεκτη η σημερινή κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας εξάλλου τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, ο Θ. Παφίλης, ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση Siemens «ούτε είναι εξαίρεση, ούτε είναι παράξενο το ζήτημα, ούτε είναι μόνο γερμανικό το θέμα. Είναι σύμφυτο με το ίδιο το σύστημα. Για να γυρίσει η μηχανή θέλει λάδι και έχει αποδειχτεί παγκόσμια. Η Λόκχιντ δεν είχε καταγγείλει ότι είχε εξαγοράσει κυβερνήσεις 75 μελών - χωρών του ΟΗΕ, σε επίσημη συνέντευξη Τύπου;».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Siemens, ήρθε στην Ελλάδα, από το 1926 και έκανε την ίδια δουλειά με αυτή στη Γερμανία, καθώς ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ που τον ανέβασε στην εξουσία. Και επίσης πρέπει να πω ότι, επειδή ειπώθηκε για τη σύμβαση του '90, έχουν δοθεί αναλυτικές εξηγήσεις και καλά θα κάνουν ορισμένοι όταν μας πιάνουν στο στόμα τους να τα ψάχνουν αυτά, το τι είχε γίνει, κάτω από ποιο καθεστώς είχε γίνει και τι είχε πει το ΚΚΕ. Τότε ήταν ενιαίος Συνασπισμός βέβαια και είχε δώσει ακριβώς με ποιους όρους δέχεται να γίνει αυτό. Μετά βγήκε η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν τήρησε κανέναν από αυτούς τους όρους».

Απο το πορταλ του 902.

Περα βεβαια απο τα προφανη ψεματα του Χαραλαμποπουλου. Απο που και ως που κουναει δαχτυλο αυτος που εδωσε τις καλύτερες υπηρεσιες για την αναδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνηση κανοντας αισχτη πολεμικη στο ΚΚΕ για την κριτικη που αυτο ασκουσε στο ΣΥΡΙΖΑ και τωρα μας τη βγαίνει και απο αριστερα? Τελικα οι "αριστεροι" σε αυτη τη χωρα θεωρούν τον κοσμο πολυ πεεισσοτερο ηλιθιο απ'οτι οι φανεροι δεξιου.

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:32 π.μ.

Λέει ανοησίες ο Χαραλαμπόπουλος και ας μη πολυσυμπαθώ το ΚΚΕ. Ο Στουρνάρας (ναι αυτός που η αρχισύμβουλός του είναι η σύζυγος του Τσακαλώτου) είχε δέσμια αρμοδιότητα και όχι διακριτική ευχέρεια να υπογράψει τον κυβερνητικό συμβιβασμό. Τώρα το θέμα είναι να βρεθεί ο τρόπος με νομοθετική ενέργεια να ακυρωθεί ο συμβιβασμός.

23 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:18 μ.μ.

http://monaxeros.blogspot.gr/2015/12/siemens.html

ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:02 μ.μ.

Άλλος ένας "προδομένος αριστερός" από τον Τσίπρα, όπως είναι ο Λαζόπουλος,ο Πιτσιρίκος κτλ. Όλοι αυτοί ήταν ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ και κατακεραύνωναν οποιονδήποτε διανοούνταν να αρθρώσει αντίλογο στις παπάτζες και αλητείες που έλεγαν οι σαλτιμπάγκοι της "πρωτοδεύτερης φοράς αριστεράς". Τώρα κατηγορεί το ΚΚΕ επειδή δεν αρχίζει τις αγωγές και τις μηνύσεις κατά του υπαλλήλου Στουρνάρα, αλλά εξακολουθεί πολύ σωστά να σημαδεύει τον πραγματικό ταξικό αντίπαλο που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κόμματά τους που τον διόρισαν. Αυτοκριτική όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι για όσα υποστήριζαν δεν έκαναν ποτέ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκούσε εναντίον του Στουρνάρα όσο ήταν αντιπολίτευση και διέδιδε ότι θα τον αντικαταστήσει μόλις γίνει κυβέρνηση αλλά ...κο κο κο. Οπότε: Πολύ καλά πάει το ΚΚΕ. Όσο γκαρίζουν τέτοιοι αντικομμουνιστές και τσιράκια του συστήματος αυτό σημαίνει ότι τους χαλάει την προπαγάνδα και δεν παίρνουν μεροκάματο από τα αφεντικά. Σκυλιάστε λοιπόν και άλλο πασοκοσυριζαίοι αριστεροξεφτίλες.

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:19 μ.μ.

Πάλι άνθρακες ο αντικκε θησαυρός σας! Την πρόταση του ΚΚΕ δεν την βάζετε όποτε επισυνάπτω την τοποθέτηση του Παφίλη για να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις!" θεωρούμε ότι είναι τεράστιο πολιτικό ζήτημα», τόνισε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, και συνέχισε: «Τον συμβιβασμό τον θεωρούμε απαράδεκτο, ξέπλυνε τη "Siemens" και στο οικονομικό και σε άλλες πλευρές. Και εφόσον με αυτό συμφωνούσαν τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ιδού τώρα που έχετε την κυβέρνηση, προχωρήστε να ακυρωθεί ο συμβιβασμός και να κινηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες για να ξαναδιεκδικήσουμε αυτά που μας οφείλει η "Siemens" στο σύνολό τους. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι, όπως και σε όλους τους τομείς, εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, συνεχίζει ακάθεκτη η σημερινή κυβέρνηση».

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:22 μ.μ.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8719066
Λευτεράκη ,είσαι απλά κιτρινούλης!

23 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:11 μ.μ.

μην κατηγορουμε το κκε και τον παφιλη που δεν καταγγελει τον γιαννη στουρναρα. ο παφιλης θα καταγγειλει στην πρωτη για τουτο επιτροπη τον γιαννη καπιταλισμο. (ισως πραγμα που ξεπερνα την αντιληψη μας ο παφιλης παιζει τον ρολο του "καλου μπατσου". τωρα ποιον εκτιματε στον ρολο του "κακου"...)

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:21 μ.μ.

Ο Αντικομμουνισμός είναι εξαιρετικό σημάδι και δείχνει οτι το ΚΚΕ είναι στον σωστό δρόμο!!
συμφωνω! αυτο αφορα οντως τα κομμουνιστικα κομματα και οχι το κκε. το κκε ειναι ενα γραφειοκρατικο γραναζι του συστηματος. το καταλαβατε κνιταξια;

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:38 π.μ.

Μάλλον υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις που τους τάραξαν και βγήκαν πάλι οι βρυκόλακες παγανιά. Ολα τα τσιράκια του συστήματος και της ρεμούλας, στο πόστο τους για κτυπήσουν το ΚΚΕ. Ρε μεγάλοι, φέρτε το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ στη βουλή, βγάλτε το στη φόρα, που το κουκουλώσατε, εσείς οι "δεύτερη φορά αριστερά", φέρτε τις λίστες λαγκάρντ μας μας κουφαίνατε με τα υπερεπαναστατικά σας λογρύδια και αφήστε το ΚΚΕ. Γιατί αυτή την στιγμή δεν κυβερνά το ΚΚΕ, κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΣΑ-ΑΝΕΛ.
Γιάννης

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:05 μ.μ.

το ΚΚΕ ποτε προλειται βα κυβερνησει; στη δευτερα παρουσια ισως;

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:47 μ.μ.

12.05 Το ΚΚΕ όσο τα μέσα παραγωγής θα είναι στους Καπιταλιστές θα είναι Εργατική Λαική Αντιπολίτευση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger