Home » , » Εσκασε η "φούσκα" της Πανουσιάδας. Εκθετος ο πρώην υπουργός και τα ΜΜΕ

Εσκασε η "φούσκα" της Πανουσιάδας. Εκθετος ο πρώην υπουργός και τα ΜΜΕ

Από giorgis , Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 | 7:56 μ.μ.

Του Γ. Γ.

 Για όσους δεν έχουν μνήμη τσιμέντου ακόμα ηχούν στ’ αυτιά τους οι «σπαρακτικές κραυγές» των «έγκυρων» τηλεδημοσιογράφων –Τρέμη, Τσίμα. Πρετεντέρη κ.α- που είχαν πάρει «υπό την προστασία τους» τον πρώην υπουργό προστασίας του συστήματος, βγάζοντας πόρισμα ότι ήταν βάσιμες οι καταγγελίες του ότι κινδύνευε η ζωή του.
Στην ίδια κατεύθυνση είχαν σταθεί και οι καλαμαράδες των περισσότερων φυλλάδων. Ολοι θυμόμαστε τα πρωτοσέλιδα της φυλλάδας του «κομιστή» που μας έγραφε με ξύλινα γράμματα «Καταγγελίες-σοκ στη συνέντευξη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη» … «Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου» - Ξέρουν ότι τους ξέρω με τα ονόματά τους - «Το πόσο ψηλά είναι κι ως πού μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι».

Σήμερα όμως όλη αυτή η φούσκα των «καταγγελιών» Πανούση έσκασε με πάταγο. Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση από κανένα στοιχείο δεν τεκμηριώνονται  οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του, αλλά και ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –βασικά ο Πάνος Λάμπρου- συνδέονται με μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Ετσι η υπόθεση για την οποία τα ΜΜΕ είχαν κάνει τόσο ντόρο τέθηκε στο αρχείο αφού δεν προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα επαρκείς ενδείξεις για τη διάπραξη των καταγγελλόμενων αδικημάτων.

Θα δείτε ότι αυτή η εξέλιξη ελάχιστα δευτερόλεπτα θα απασχολήσει τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Προσωπικά για μένα όλη αυτή η κατάληξη ήταν αναμενόμενη. «Ρισκάρω την εκτίμηση ότι τελικά όλα αυτά θα αποδειχθούν μια "φούσκα"», έγραφα σε περασμένη ανάρτηση.

Υπάρχει όμως και μια άλλη δικαστική παράμετρος στην όλη υπόθεση. Και αναφερόμαστε στην μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Παρασκευόπουλος και Τόσκας με την οποία ζητούν από τον εισαγγελέα να ερευνηθεί και να διωχθούν ποινικά αυτοί που δίνουν στην δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα καθώς και τα ΜΜΕ που τα κοινοποιούν. Τα αδικήματα δηλαδή που πιθανόν να αντιμετωπίσει ο Πανούσης είναι βαρύτατα και επιφέρουν πολυετείς ποινές. Ανάμεσα τους «παραβίαση μυστικών της πολιτείας», και «υπεξαίρεση εγγράφων». Ο Πανούσης έχει παρουσιάσει –έμμεσα- τον διοικητή της ΕΥΠ, Ρουμπάτη, σαν τροφοδότη του υλικού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που παρακολουθήσαμε στα κανάλια –κύρια στο Mega- και αν αυτή η υπόθεση βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες –πράγμα χλωμό κατά την άποψη μας- θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:52 μ.μ.

ΔΕν θα ειναι παραξενο αν μετα το σκασιμο της πρωτης φουσκας ακολουθησει
και το σκασιμο της δευτερης Αυτες οι φουσκες φουσκωσαν απ την ιδια αερο
τρομπα γι αυτο και θα ξεφουσκωσουν μαζι Ε το πραγμα δεν ειναι φιλοσοφια
melito

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger