Home » , » Δ. Μάρδας: Ενα εξουσιαστικό θρασίμι που προκαλεί

Δ. Μάρδας: Ενα εξουσιαστικό θρασίμι που προκαλεί

Από giorgis , Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 | 6:00 μ.μ.


Του Γ. Γ.

«Ο Σ. Σαγιάς, ο Γ. Δραγασάκης, ο Γ. Σταθάκης, ο Δ. Μάρδας και ο Γ. Πανούσης δεν ήταν απλώς αυτοί που διαφώνησαν με την επιλογή του δημοψηφίσματος και ζητούσαν "συμφωνία πάση θυσία". Είναι πολύ περισσότερο αυτοί που εκπροσωπούν μέσα στην κυβέρνηση εκείνο το αφανές σύστημα εξουσίας που συνεχίζει να υπάρχει στη χώρα και επιμένει να κινεί τα νήματα με κάθε κυβέρνηση. Μόνο που αντί να φύγουν αυτοί, την επομένη του δημοψηφίσματος, στο βωμό των "θεσμών" θυσιάστηκε ο Γ. Βαρουφάκης. Το σύστημα καλά κρατεί…», αυτά έγραφε πριν κάποιους μήνες ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στο περιοδικό “Unfollow”.

Το δράμα είναι ότι τα εξουσιαστικά θρασίμια της «δεύτερης αριστερής κυβέρνησης» ποντάροντας στην αδυναμία του λαϊκού εργατικού κινήματος να ορθώσει αναχώματα στην επέλαση της βάρβαρα ταξικής πολιτικής τους δεν διστάζουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Το να βγαίνει δηλαδή. ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σε ραδιοφωνικό σταθμό  στον Σκάι- και να δηλώνει ότι για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τεράστιες λαϊκές μάζες ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες δείλιασαν και δεν εφάρμοσαν τα μέτρα των μνημονίων, χωρίς να σηκώνονται και οι πέτρες να τον πάρουν στο κυνήγι είναι ένα πρόβλημα.

Δεν είναι «κατάντια» ούτε «μετάλλαξη» κάποιων κυβερνητικών στελεχών που χωρίς κανέναν ενδοιασμό υπηρετούν την σημερινή βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Συνειδητή επιλογή τους είναι. Και δικιά μας αδυναμία να ανεχόμαστε τον κάθε Μάρδα να μας φτύνει κατάμουτρα με εκφράσεις όπως: «Το τραγικό λάθος σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι στο πλαίσιο μιας δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τρέναρε η εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:56 μ.μ.

Τι λε ρε καραγκιόζη του ΠΑΣΟΚ Μάρδα??? Ουστ από δω σίχαμα! Κοπρόσκυλο!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger