Home » , » Διαχρονικό σκάνδαλο μεγατόνων στο Μέγαρο Μουσικής

Διαχρονικό σκάνδαλο μεγατόνων στο Μέγαρο Μουσικής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 | 9:27 μ.μ.

Εχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που ήρθε στην δημοσιότητα το τεράστιο σκάνδαλο με τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής  του ΔΟΛ. Συγκεκριμένα στις 22 Δεκέμβρη 2013 γράφαμε μεταξύ άλλων στο μπλοκ μας:

Σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας – «Το Παρόν- η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή τροπολογία με την οποία το Μέγαρο Μουσικής, του ΔΟΛ, θα περάσει στο κράτος, το οποίο θα αναλάβει τα χρέη του σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και σε διάφορες επιχειρήσεις τα οποία ανέρχονται γύρω στα 230.000. 000 ευρώ!!!.
Επίσης με την νομοθετική ρύθμιση αυτή απαλλάσσονται από τις ευθύνες (αστικές και ενδεχομένως και ποινικές) τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού στον οποίο υπάγεται το Μέγαρο Μουσικής. Δηλαδή δεν θα μάθουμε ποτέ πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη, και που κατέληξαν τα δάνεια που έχει πάρει το Μέγαρο. Απλώς ο σκληρά φορολογούμενος λαός .. θα τα πληρώσει.

Μιλούσαμε τότε για ένα σκάνδαλο μεγατόνων. Στην συνέχεια στις 12 Φλεβάρη 2014 μάθαμε από την ιστοσελίδα capital.gr
«Η διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο »..

Σήμερα από ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης πληροφορηθήκαμε ότι το Μέγαρο Μουσικής χρωστάει στην Εθνική Τράπεζα 300 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία ο ανεξάρτητος βουλευτής καταθέτει ερώτηση στην βουλή ρωτώντας δυο υπουργούς τι συμβαίνει με αυτά τα δάνεια.

Οι "καλές" υπηρεσίες του ΔΟΛ διαχρονικά στο σύστημα ανταμείβονται. Είναι παράλογο όμως να θέλουμε να μάθουμε πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα τεράστια χρέη, πόσο είναι το συνολικό τους μέγεθος όλα τα χρόνια που λειτουργεί το Μέγαρο, που κατέληξαν τα δάνεια που έχει πάρει το μόρφωμα του ΔΟΛ, πόσα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός για χάρη του «πολιτισμού» τύπου «Ψυχάρη»; 

Παραθέτουμε της ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή και μας έστειλε ο Παναγούλης


ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
Ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους Υπουργούς: 

Πολιτισμού & Αθλητισμού
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

ΘΕΜΑ: «Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ»

Σε πρόσφατη συνέντευξή του (Καθημερινή, 29/11/2015),  ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Ιωάννης Μάνος ανέφερε ότι τα δάνεια του Μεγάρου προς την Εθνική Τράπεζα ανέρχονται σε 300 εκατομμύρια ευρώ, όταν η αξία του κτιρίου που στεγάζεται το Μέγαρο υπερβαίνει τα 900 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την αδυναμία του φαραωνικού αυτού οργανισμού να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των δανείων του, το ελληνικό δημόσιο, ως εγγυητής, ανέλαβε την εξόφληση αυτών, καταρρίπτοντας έτσι τον μύθο του ευεργέτη-ιδρυτή και διαχειριστή, ενώ οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρίες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:

1. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για την διευθέτηση των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής προς τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία του οργανισμού;

2. Ποια είναι η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο του υπερχρεωμένου Μεγάρου;   

3. Μέχρι πότε ο αγρίως φορολογούμενος έλληνας πολίτης θα χρεώνεται την ματαιοδοξία ενός εκδότη και των κληρονόμων του να συνεχίζουν να διοικούν τον οργανισμό, τη στιγμή που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τους μισθούς των εργαζομένων του;

4. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το υπουργείο Εργασίας σε σχέση με την καταβολή των οφειλόμενων αμοιβών στους εργαζόμενους του Μεγάρου Μουσικής; 


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger