Home » , » Οι χήνες του Καπιτωλίου.

Οι χήνες του Καπιτωλίου.

Από askordoulakos , Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 | 10:10 μ.μ.

«Vae victis» (Αλίμονο στους ηττημένους).
____________

‘Ηταν περίπου το 400 π.Χ., όταν μια νύχτα οι Γαλάτες επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά εναντίον της Ρώμης, οι φρουροί της οποίας είχαν αφεθεί στις αγκάλες του Μορφέως. Η πόλη σώθηκε τελικά από τις χήνες του ναού της Ήρας, οι οποίες άρχιζαν να τσιρίζουν, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει η κοιμωμένη φρουρά και να αποκρούσει τους εισβολείς. Έκτοτε οι χήνες αναφέρονται σα σωτήρες της πόλης κι η φράση «Χήνες του Καπιτωλίου» απέμεινε να συμβολίζει οτιδήποτε κι οποιονδήποτε προειδοποιεί για τυχόν επερχόμενες συμφορές.

Οι σημερινές εξελίξεις με τη διαγραφή των Σακελλαρίδη, Παναγούλη και Νικολόπουλου από τις ΚΟ των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προειδοποιούν την τυχοδιωκτική κλίκα του Μαξίμου, αλλά και το (εντός κι εκτός) κατοχικό καθεστώς  για... τα επερχόμενα. Ανεξαρτήτως των λόγων και των κινήτρων, βάσει των οποίων διαφοροποιήθηκαν οι τρεις παραπάνω, όλα δείχνουν, ότι ο δοσιλογισμός της Αριστεράς και της Προόδου –ως κυβερνητική έκφανση της αποικιοκρατίας- έφαγε τα ψωμιά του.

Οι Τσίπρας-Καμμένος (και οι κλίκες τους) αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι κατέστησαν αναλώσιμοι, πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, προβαίνουν αποκλειστικά και μόνο σε σπασμωδικές κινήσεις, που τους γελοιοποιούν έτι περισσότερο (πχ η... eχpress κατάθεση στεφανιού  στο Πολυτεχνείο από τον Τσίπρα), αφού αδυνατούν να ελέγξουν τις εξελίξεις και δεν έχουν την ικανότητα, ούτε για τη θέση τους να διαπραγματευτούν.

Η όσμωση της απογοήτευσης και του «παγώματος», που αρχίζουν δειλά-δειλά να μετατρέπονται σε αφύπνιση, σε συνδυασμό με την (μέχρι στιγμής) αποτυχία του κατοχικού καθεστώτος, να εκτρέψει τη διαφαινόμενη αφύπνιση σε ναζιστικά μονοπάτια (όπως πχ στο ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων), σίγουρα θέτει την αποικιοκρατία ενώπιον νέων κοινωνικοπολιτικών δεδομένων.

Μόνη λύση, η ενότητα του λαού σε δημοκρατική και πατριωτική βάση με στόχο «τη λευτεριά, την τιμή και την εθνική μας ανεξαρτησία...», όπως έγραφε στις 31 του Οκτώβρη 1940 στην ανοιχτή του επιστολή  προς τον ελληνικό λαό ο Ν. Ζαχαριάδης.

Η σφυρηλάτηση αυτής της ενότητας, πρέπει να είναι σήμερα (όπως ήταν και τότε) το πρώτο και βασικό καθήκον των κομμουνιστών!


Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Νοεμβρίου 2015 στις 2:14 π.μ.

Το πρώτο και βασικό καθήκον των κομμουνιστών είναι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!
Αρκετά με τις πασοκιές....
...τις δοκιμάσαμε ΟΛΕΣ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger