Home » , » Απολύονται γιατί αρνήθηκαν την μείωση μισθών

Απολύονται γιατί αρνήθηκαν την μείωση μισθών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 | 6:53 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Απολύονται γιατί αρνήθηκαν την μείωση μισθών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με μια αυταρχική και αντεργατική αντίληψη και με εκδικητικό τρόπο, η AEROFLOT Russian Airlines, ανακοίνωσε την απόλυση των εργαζομένων στην εταιρεία, των συναδ. ΠΑΤΕΛΟΥΔΗ ΛΕΝΑ και ΚΥΡΙΛΟΒΑ ΝΑΤΑΛΙΑ, επειδή αρνήθηκαν, όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι στην εταιρεία, να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας κατά παρέκκλιση της ισχύουσας ΣΣΕ του Κλάδου. Πριν από λίγες μέρες με εκδικητικό πάλι τρόπο άλλαξε τη θέση εργασίας του συναδ. ΚΟΥΚΙΔΗ X., που είναι και ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου, μειώνοντας με αυτό το τρόπο τις αποδοχές του.

Πρόκειται για μια παράνομη και καταχρηστική ενέργεια από μια εταιρεία που βρίσκεται στην 4η θέση των πλέον αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη, έχει διπλασιάσει τις πτήσεις της στην Ελλάδα και ο σταθμός της Αθήνας έχει αναγνωρισθεί σαν ένας από τους καλύτερους σταθμούς της εταιρείας παγκόσμια.

Είναι προφανές ότι η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τις μνημονιακές πολιτικές, να επενδύσει στον φόβο και την ανασφάλεια, για να διαμορφώσει ένα αντεργατικό περιβάλλον όπου τα εργατικά δικαιώματα και τα σωματεία δεν υπάρχουν και συγχρόνως να αυξήσει την κερδοφορία της.

Καταγγέλλουμε με κάθε τρόπο την συμπεριφορά της εταιρείας απέναντι σε εργαζόμενους που έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για να φτάσει η εταιρεία στα ψηλά επίπεδα που βρίσκεται.

Καλούμε τους εργαζόμενους τα σωματεία του Κλάδου, να εκφράσουν με τον εντονότερο δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της AEROFLOT.

Καλούμε την ΟΠΑΜ να παρέμβει γιατί αυτό που συμβαίνει στην AEROFLOT, μπορεί να είναι η αρχή υπονόμευσης της ΣΣΕ του Κλάδου.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας να ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους για την ανάκληση των απολύσεων και των αντεργατικών μεθοδεύσεων της εταιρείας.

Η προστασία των εργαζόμενων είναι υποχρέωση και καθήκον της Πολιτείας.

Για το ΔΣ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger