Home » , » Ο Ν. Μπογιόπουλος για τις απόψεις Φίλη περί "εθνοκάθαρσης" των Ποντίων (Ηχητικό)

Ο Ν. Μπογιόπουλος για τις απόψεις Φίλη περί "εθνοκάθαρσης" των Ποντίων (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 | 10:36 μ.μ.

Ενα από τα κεντρικά θέματα των σημερινών τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων εστιάστηκε στις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε αιματηρή εθνοκάθαρση, αλλά όχι γενοκτονία τις σφαγές των Ποντίων από τους Τούρκους.

Ακούγοντας δεκάδες σχετικές απόψεις και διαβάζοντας αρκετά δημοσιεύματα γ’ αυτό το θέμα, ξεχωρίσαμε την τοποθέτηση που έκανε ο Νίκος Μπογιόπουλος στην ραδιοφωνική του εκπομπή. 

Κατά τον κομμουνιστή δημοσιογράφο οι δηλώσεις Φίλη έχουν χρώμα εθνομηδενισμού, γιατί εκπορεύονται από έναν δήθεν αριστερό που η πολιτική του αντίληψη δεν μπορεί «να καταλάβει και να εντοπίσει το ταξικό μέσα στο εθνικοαπελευθερωτικό και ως εκ τούτου διαβάζει την ιστορία με περίπου τουριστική διάθεση».

Ο Ν. Μπογιόπουλος αφού ξεκαθάρισε την διαφορά μεταξύ γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης αιτιολόγησε την άποψη του ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια καθαρή περίπτωση γενοκτονίας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις υποκριτικές οι αντιδράσεις στις δηλώσεις Φίλη, που αρκετές από αυτές αποπνέουν εθνοκαπηλία, πατριδοκαπηλία καθώς και εθνικοφροσύνη του αίσχιστου είδους.

Διαβάστε επίσης:
Ο Νίκος Φίλης και ο χωριάτης του Μπαλζάκ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger