Home » , » Καλή φάμπρικα, σκέτο μπακιροκοφτείο, έστησαν Βαρουφάκης - Εφήμερος

Καλή φάμπρικα, σκέτο μπακιροκοφτείο, έστησαν Βαρουφάκης - Εφήμερος

Από giorgis , Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 | 4:05 π.μ.

Του Γ. Γ.

Πολύ καλή φάμπρικα, σκέτο μπακιροκοφτείο αυτό που έστησαν ο Γιάννης Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του. Προφανώς αναφερόμαστε στην πλατφόρμα «1101» που ξεκινάει  την διαδικτυακή της λειτουργία την Δευτέρα.

Με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους μαθαίνουμε ότι «τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι εναντίον μας. Επί χρόνια τώρα αποτελούν μέλος του τριγώνου της διαπλοκής, μαζί με την πολιτική και τις τράπεζες».
Με αυτό το δεδομένο τα άτομα αυτής της πρωτοβουλίας εκτιμούν ότι «είναι απόλυτη κοινωνική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο στήριξης της δημοσιογραφίας, της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Το κίνημα των 1101 είναι μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση».

Φυσικά αυτό απαιτεί, σύμφωνα με τους ίδιους οι πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια τους «με μια ελάχιστη συνδρομή». Και επειδή ως γνωστόν το «τζάμπα πέθανε» οι «πλαφορμίτες» του Βαρουφάκη ζητούν από τους πολίτες να γίνουν συνδρομητές σ’ αυτό τους το εγχείρημα καταθέτοντας πέντε ευρώ το μήνα, μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής  σε τράπεζα της αρεσκείας τους.

Περίεργο είναι ότι τα χρήματα δεν κατατίθενται σε έναν εταιρικό λογαριασμό όπως είναι το συνηθισμένο σ’ αυτές τις περιπτώσεις αλλά σε φυσικό πρόσωπο. Συγκεκριμένα στο όνομα του Κώστα Εφήμερου – Παπαδόπουλου.  (Είναι εκδότης του ThePressProject και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes).

Να συμπληρώσουμε ότι σύμφωνα με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας «1101.gr» έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα 1000 συνδρομητές, άρα στον λογαριασμό του Κ. Εφήμερου θα κατατεθούν 5.000 ευρώ ενώ στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι σύντομα οι συνδρομητές να γίνουν 50.000 και να καταλήγουν στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη της BitsnBytes 250.000 ευρώ τον μήνα!

Υπάρχουν τόσοι πολλοί χάνοι στην εποχή μας;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2015 στις 1:12 μ.μ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ;
Δεν θα υπεισέλθω στην ουσία του απαράδεκτου άρθρου σας, μιά και αυτό εμπράκτως το κάνουν χιλιάδες που σπεύδουν να στηρίξουν την προσπάθεια των 1101 και του ΤΡΡ. Διαμαρτύρομαι όμως έντονα για τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό του χάνου, μιά και ο ίδιος κατά καιρούς έχω ενισχύση με 32 5ΕΥΡΑ την προσπάθεια του ΤΡΡ, γιατί έχω εμπιστοσύνη και εκτίμηση στην προσπάθεια που κάνουν ο Κώστας, ο Γεράσιμος, ο Γιάννης, ο Αντώνης και τα άλλα παιδιά του ΤΡΡ και παρ'όλα αυτά συνεχίζω να πατάω στη ξηρά..
Λυπάμαι επίσης βαθύτατα γιατί ένα έγκυρο και μαχητικό blog, που χρόνια παρακολουθώ, προσβάλει βάναυσα χιλιάδες ανθρώπους που σκέφτονται και ενεργούν με τρόπους που πιθανόν δεν συμφωνείτε.
Όμως θάπρεπε αγαπητοί του Β.Κ. να αναλογιστείτε μήπως ανάμεσα στα συμπαθή ψάρια υπάρχουν και ωρισμένοι που όταν παρουσιάστηκε ανάγκη σε αρθογράφο σας έσπευσαν να τον συνδράμουν να την ξεπεράσει; Ίσχυαν και τότε τα όσα σήμερα λέτε; Ή μήπως τότε "ήμουν στη στεριά";
Νομίζω πως θάπρεπε να περιμένατε λίγο, όπως και εγώ κάνω, πριν εξαπολύσετε τη σημερινή σας επίθεση, να δείτε την εξέλιξη της προσπάθειας των 1101 ; Οι αναγνώστες όμως του Β.Κ. ας κρίνουν.
Δ.Ζαγορίτης -χρόνια (και συνεχίζων) αναγνώσης σας.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2015 στις 11:04 μ.μ.

Διόρθωση: αναγνώστης σας
Δ.Ζαγορίτης

10 Νοεμβρίου 2015 στις 4:56 π.μ.

Κοίτα Δημήτρη, Επειδή εγώ έγραψα το αρχικό κείμενο και έμμεσα μου αποδίδεις ανευθυνότητα. Αρχικά να σου πω ότι υπάρχουν δεκάδες ιστότοποι που ζητούν οικονομική ενίσχυση από τους αναγνώστες τους κάτι που φυσικά δεν είναι μεμπτό και ούτε το σχολιάσαμε ποτέ. Επειδή όμως μου χρεώνεις επιπολαιότητα γιατί κατά την άποψη σου βιάστηκα να κάνω εκτιμήσεις για την συγκεκριμένη περίπτωση θα σου συνιστούσα –αν μου επιτρέπεις- και αφού είσαι αναγνώστης του μπλοκ μας να κάνεις λίγο υπομονή.

Τυχαίνει να γνωρίζουμε αρκετά πράγμα για πρόσωπα και καταστάσεις. γ αυτή την περίπτωση που θα τα δημοσιοποιήσουμε όταν το κρίνουμε σκόπιμο.

Επίσης να σημειώσουμε ότι εμείς δεν είμαστε ανώνυμο μπλοκ. Είμαστε κομμουνιστές και παίρνουμε την ευθύνη για τα όσα γράφουμε.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 11:48 π.μ.

Κοίτα Γιώργη. Τεκμηριωμένη κριτική για τους 1101 περίμενα, αλλ' εις μάτην. Ούτε να κάνω υπομονή (που πρώτος το λέω), ούτε ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, ότι δεν είστε κομμουνιστές, ούτε υπεύθυνοι κ.α. σας κατηγόρησα για να αναφερθείς σ'αυτά. Άρα προς τι "η μπάλα στην εξέδρα" και τα υπονοούμενα (αρνητικά προφανώς) που θα δημοσιοποιήσετε εν καιρώ...,όταν σήμερα που "καίγεται το πελεκούδι" πρέπει να βγαίνουν "ολα στο φως"; Να με συγχωρείς πολύ, αλλά αλλοιώς το βλέπω το Β.Κ.
Με εκτίμηση -Δ.Ζαγορίτης

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 6:57 μ.μ.

Πότε, δηλαδη, θα το κρινετε σκοπιμο; Οταν οι "πλατφορμιτες" θα εχουν φαει τα χρηματα των "χανων";

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2015 στις 8:43 π.μ.

Η ακαπέλωτη από συστημικά συμφέροντα πληροφόρηση, προηγείται της διαμόρφωσης άποψης των πολιτών.
Αυτή όμως η πληροφόρηση, είτε είναι καθαρά περιγραφική και ο πολίτης βγάζει τα "κάστανα" από την φωτιά μόνος του, είτε είναι καθοδηγητική (διαμορφωμένη άποψη-πρόταση).
Προφανώς το εγχείρημα ανάγεται στην δεύτερη περίπτωση και δεν χρήζει έτσι συμμετοχικού "κτισίματος".
Η καθολική πρόταση όμως σε αυτήν την περίπτωση προηγείται της "δημοσιογραφίας" και δεν είναι σαφής (ή μήπως είναι;).
Πρώτα το (ά)λογο και μετά το κάρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger