Home » , » «Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά. Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά».

«Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά. Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 | 11:56 μ.μ.

 «Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά. Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά».  Με αυτό το σύνθημα, εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και αλληλέγγυοι τους μετά την σημερινή μαζική και δυναμική κινητοποίησή τους κατάφεραν να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό για την εκποίηση του οικοπέδου.

Μία μάχη κερδήθηκε, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται! Η διαδικασία του πλειστηριασμού συνεχίζεται την άλλη Πέμπτη.

«Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με πρόταγμα τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την αυτοδιαχείριση μέσα από τη συνέλευση των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2,5 χρόνια γεγονός που το καθιστά ως το πιο ρεαλιστικό παράδειγμα πως η εργατική χειραφέτηση είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους» τονίζει η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα της  ΒΙΟΜΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ.έχει επαναπροσδιορίσει την έννοια του εργατικού και κοινωνικού αγώνα με στροφή προς την αυτοδιαχείριση της παραγωγής πέραν των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και έχει συσπειρώσει όλα τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας εντός κι εκτός Ελλάδας στο πλευρό των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ.»

Εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ ευχαριστεί τους αλληλέγγυους και εξηγεί ποιά είναι τα επόμενα βήματα του αγώνα. Το βίντεο αποτυπώνει το πάθος και τον παλμό της κινητοποίησης.


Συνεχή ενημέρωση για τον αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ στον ιστότοπο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην βιομηχανική μεταλευτική
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
27 Νοεμβρίου 2015 στις 12:15 π.μ.

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα απο τα παραμύθια για δήθεν Σοσιαλιστικές νησίδες και πειράματα αυτοδιαχείρησης μέσα σε ένα καπιταλιστικό κράτος. Λαική Συμμαχία για εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αλλη λύση δεν υπάρχει.

Ανώνυμος
27 Νοεμβρίου 2015 στις 12:14 μ.μ.

Η υποκειμενική ερμηνεία της δυνατότητας είναι ασύστατη και αδιέξοδη. Η σύγχιση του δυνατού με το πραγματικό είναι αυταπάτη (Λένιν).
Όχι μόνο επειδή το είπε ο Λένιν αλλά έλεος με τις ανοησίες περί "αυτοδιαχείρισης στο καπιταλισμό".

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
27 Νοεμβρίου 2015 στις 3:42 μ.μ.

12.15
ναι πολιτικο βλητο. το μονο που μενει ειναι να κατεβεις μαζι με το κκε εναντια στους εργατες και να απαιτησεις να δοθει απο τα δικαστηρια το εργοστασιο στο νομιμο ιδιοκτητη!! και οταν ερθει στη 2α παρουσια για εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με το κκε μπροσταρη παντα θα λυθει το προβλημα των εργαζομενων της βιομε!
υ.γ πεστε στους εργατες να αφησουν την καταληψη και να αρχισουν τις πορειες με το παμε ομονοια-συνταγμα 2 φορες τη μερα!

27 Νοεμβρίου 2015 στις 8:23 μ.μ.

μου ειπαν αλλα επιφυλασομαι να το υιοθετησω:
"δεν εχω καταλαβει την σταση του κοματος του κκε απεναντι στο ζητημα της βιομε. και θεωρω και τον εαυτο μου εξυπνο (μηπως γιαυτο;) "

Ανώνυμος
27 Νοεμβρίου 2015 στις 10:34 μ.μ.

3.42 Το ξέρω ότι είσαι πολιτικό βλήτο δεν χρειάζεται να το λες. Να σου θυμίσω ότι έχουμε καπιταλισμό και δεν υπάρχουνε Σοσιαλιστικές νησίδες. Η Μοναδική σωτηρία για τον λαό είναι η Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ολα τα υπόλοιπα είναι τρίχες. Αυτό με τα Αστικά δικαστήρια πολύ μου άρεσε χοχοχοχοχχοχοχοχοχοχο 8.23 Δεν πειράζει σιγά σιγά θα μάθεις

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2015 στις 1:55 μ.μ.

10.34
Να σου θυμίσω ότι έχουμε καπιταλισμό και δεν υπάρχουνε Σοσιαλιστικές νησίδες!! ελα ρε;
πολιτικο βλητο στο δημο πατρας αρα διαχειριζεσαι τον καπιταλισμο!! και γιατι δε ζητας να τον διαχειριστεις και σε επιπεδο κυβερνησης; θες ή δε θες διαχειριση.ενα απο τα δυο διαλεξε χαζομαιλη!!

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2015 στις 5:56 μ.μ.

1.55 To γνωρίζω οτι είσαι πολιτικό βλήτο μην το φωνάζεις. Στους 5 δήμους οι Δήμαρχοι του ΚΚΕ έχουνε ξεκαθαρίσει απο την αρχή στον λαό ότι δεν υπάρχουνε Σοσιαλιστικές νησίδες. Δεν έχουμε αυταπάτες δεν καλλιεργούμε αυταπάτες. ΟΙ 5 δήμαρχοι λοιπόν είναι επικεφαλής στην περιοχή τους της Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης για την ανατροπή του Καπιταλισμού. Μονο με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα λυθούνε τα προβλήματα του λαού. Ολα τα άλλα είναι τρίχες Πολιτικό Βλήτο..

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2015 στις 5:58 μ.μ.

1.55 Και βέβαια ποτέ σε κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές στην εξουσία και ποτέ συνεργασία με τον Οπορτουνισμό

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger