Home » , » Σε κλίμα βίας, νοθείας, απειλών και ρουσφετιών το κόμμα του Ερντογκάν νικητής στις Τουρκικές βουλευτικές εκλογές

Σε κλίμα βίας, νοθείας, απειλών και ρουσφετιών το κόμμα του Ερντογκάν νικητής στις Τουρκικές βουλευτικές εκλογές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 | 9:40 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογκάν

Σε μια παρωδία εκλογικής διαδικασίας το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσιάζεται ο μεγάλος νικητής στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Συγκεντρώνει το 49,4% του εκλογικού σώματος, εκλέγοντας 316 βουλευτές, (λαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία της Τουρκικής βουλής η οποία αποτελείτε από 550 βουλευτές), έναντι 25,4% του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) το οποίο εκλέγει 134 βουλευτές. Το ακροδεξιό  κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) συγκεντρώνει 12,41% του εκλογικού σώματος και 41 βουλευτές, ενώ το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) 10,6% και 50 βουλευτές.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονο κλίμα τρομοκρατίας, με τα εκλογικά τμήματα σε Τουρκία και Κουρδιστάν να είναι αστυνομοκρατούμενα, ενώ βία, νοθεία, απειλές και ρουσφέτια ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των εκλογών.

Οι δηλώσεις στελεχών του HDP μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος μας δίνουν μια εικόνα για το κλίμα που επικράτησε: «Από τις 7 Ιούνη που έγιναν οι προηγούμενες εκλογές πέρασαν πέντε μήνες. Σ’ αυτό το διάστημα το κόμμα μας και το λαϊκό κίνημα δέχτηκε εκατοντάδες επιθέσεις και θρήνησε αρκετούς νεκρούς. Πάνω από 200 άτομα δολοφονήθηκαν ανάμεσα τους και 33 παιδιά. Οι προβοκάτσιες σε βάρος του κόμματος μας και του λαϊκού κινήματος ήταν καθημερινές. 240 στελέχη μας φυλακίστηκαν σε μια επίδειξη τραμπουκισμού και αυθαιρεσίας του καθεστώτος. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα άκρατης τρομοκρατίας δώσαμε την εκλογική μάχη και θα συνεχίσουμε μέσα και έξω απ’ το κοινοβούλιο να παλεύουμε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαών της Τουρκίας».  

«H εκλογική διαδικασία δεν ήταν δίκαιη, ούτε και ελεύθερη» δήλωσε, ο ηγέτης του  Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, προσθέτοντας ότι  το κόμμα του «δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία, αλλά προσπάθησε να προστατεύσει τους νέους μας απέναντι σε δολοφονίες».  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2015 στις 10:33 π.μ.

Το ΚΚ παρά την πόλωση και τις διασπάσεις ανέβασε τις ψήφους του από 14.000 σε 54.000. Σταγόνα στον ωκεανό βέβαια

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2015 στις 9:49 μ.μ.

σιγα τα αυγα ρε μεγαλε! το κκε 40 χρονια νομιμο περιμενει να μην υπαρχει πολωση για να ανεβει!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger