Home » , » Ο. Γ. Σταθάκης, η συμμετοχή του σε κερδοσκοπικά funds και το "πόθεν έσχες"

Ο. Γ. Σταθάκης, η συμμετοχή του σε κερδοσκοπικά funds και το "πόθεν έσχες"

Από giorgis , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 | 6:44 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Το έργο με τις «τρύπες» στο «πόθεν έσχες» πολιτικών το έχουμε δει σε τόσες πολλές επαναλήψεις που καταντάει κουραστικό.
Είναι μια εντελώς προσχηματική διαδικασία, αναποτελεσματική, - δόθηκε ευκαιρία για κάποιους να τα κονομήσουν χοντρά- και το όλο σκηνικό εστιάζεται στο «έσχες» αλλά απουσιάζει πλήρως το «πόθεν».

Οπότε δεν θα κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στις πληροφορίες που φέρουν να ελέγχεται το «πόθεν έσχες» δυο υπουργών –Φλαμπουράρη και Σταθάκη- και δυο υπουργών.

Θα σταθούμε όμως στην ουσία του θέματος και στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη που φέρεται να «ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ.
Δεν θα σταθούμε στις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με το εφοπλιστικό ελληνικό κεφάλαιο, ούτε στο ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ΣΕΒ.

Θα … λαϊκίσουμε όμως λίγο, γράφοντας ότι ο Γ. Σταθάκης είναι τυπικός εκφραστής της ταξικής πολιτικής που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών έχει θησαυρίσει  με τις «επενδύσεις» που έχει κάνει σε κερδοσκοπικά funds όπως η JP MORGAN και η BLACK ROCK. Και τώρα έχει αναλάβει να υλοποιήσει «το Μνημόνιο που υπογράψαμε» και το οποίο «περιλαμβάνει ήπια προσαρμογή σε σχέση με τα προηγούμενα», όπως έχει πει ο ίδιος για να συμπληρώσει: «Κανονικά θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας»,

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανένας τι τεράστιες μίζες έχουν να πέσουν σ’ αυτή την διαδικασία που πιθανόν να βρεθούν σε «επενδυτικά χαρτοφυλάκια» όπως αυτά που διαθέτει ο κ. Σταθάκης.

Υ.Γ: Πιθανόν να θυμάστε ότι την άνοιξη του 2012 λίγο πριν τις εκλογές μέσα σε τυμπανοκρουσίες η βουλή ψήφισε έναν «εκσυγχρονιστικό» νόμο ο οποίος προέβλεπε αυστηρό  έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών, αναδρομικός έλεγχος απ’ το 1974...  Και ότι  βρεθεί να μην έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες κατάσχεται υπέρ του δημοσίου…  Μάλιστα ο νόμος προβλέπει ότι αν οι εμπλεκόμενοι  συμμετέχουν σε off shore εταιρείες»: «Θα απειλούνται με φυλάκιση 2 έως 5 ετών, χρηματική ποινή 10.000 - 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, δήμευση του μεριδίου συμμετοχής στις εταιρείες. Οι ποινές εφαρμόζονται και όταν η συμμετοχή γίνεται από συζύγους και στενά συγγενικά πρόσωπα. Αν προκύπτει και παράνομος πλουτισμός, απόκρυψη περιουσίας κ.λπ., ενεργοποιούνται οι κακουργηματικές διατάξεις»…

Πληρώσαμε λοιπόν 800.000 (!!!) ευρώ σε μια εταιρεία ορκωτών λογιστών η οποία έκανε έλεγχο και φυσικά όλοι οι βουλευτές βγήκαν «πεντακάθαροι».

Υ.Γ 2 Η Αριστερά ξελαρυγγιάζεται καταγγέλλοντας αδιάκοπα τον καταστροφικό ρόλο των επενδυτικών κολοσσών JP Morgan, Black Rock κ.ά. Ότι κερδοσκοπούν λεηλατώντας και πτωχεύοντας την Ελλάδα. Δεν συνιστά, λοιπόν, η κατοχή «χαρτοφυλακίων» της JP Morgan, και της Black Rock,  σοβαρότατο πολιτικό φάουλ, που επισύρει κάρτα;

Δεν θέτει υπό αμφισβήτηση, αν όχι την ηθική, τουλάχιστον την πολιτική εγρήγορση και το εκλεπτυσμένο φίλτρο που απαιτείται να έχει ένας πολιτικός της Αριστεράς και δη πρώτης γραμμής; Δεν αυξάνει τον πλούτο του κατέχοντος από τις καταδικαστέες κερδοσκοπικές πρακτικές των επενδυτικών κολοσσών; Μπορεί ένας αριστερός βουλευτής να επιθυμεί ή να επιτρέπει στον εαυτό του να έχει τέτοιου είδους πόρους;

Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2015 στις 12:31 π.μ.

Το αφιερώνω σε όλους τους «ξεχασιάρηδες» της βουλής:

Το χρήμα αγκαλιάζω, το Ευρώ, δίχως ίχνη, κι ενοχή
Υπουργάρα σε ένα θρόνο από κρίμα και ντροπή.
Για τον εαυτό μου ουρλιάζω λεφτά αναζητώ
Πώς να κρατηθώ τίμιος τελικά;
Κανείς αν δεν με ψυλλιαστεί, θα 'μαι «αριστερός» μούφα μια ζωή
να μην χαθεί το μυστικό, ωχ είναι γνωστό!
Και ξεχνώ, τα ξεχνώ, τα φράγκα μου κρατώ,
Τα ξεχνώ, προχωρώ, ένα εκατομμύριο!
«Φτάνει πια», λεν όλοι μαζί, μουντζώνουν τη Βουλή
Το αίσχος την καρδιά μου δεν την ενοχλεί!
Μέσα στο Πόθεν Έσχες όλα φαίνονται καλά
τώρα η μίζα κι οι αμοιβές μου με γεμίζουνε παρά!
Καιρός να μάθω τι μπορώ, τους νόμους μας εγώ τους ξεπερνώ
Να πω σιγά στ αυτί να με πλύνουν στην TV!
Και ξεχνώ, τα ξεχνώ, γίνομαι ένα με το δεξιό
Και ξεχνώ, τα ξεχνώ, κάθε τι αριστερό!
είμαι εδώ, υποκριτής, των νόμων εμπνευστής...
Η δύναμή μου σκίζει την αναστολή
βόθρος που αναβλύζει η δική μου η ψυχή
Σαν έκρηξη ένα ψέμα λιώνει το σωστό
Με τα μούτρα τώρα, θα πέσω στο ψητό!
Και ξεχνώ, και ξεχνώ, τα λεφτά πίσω δεν γυρνώ
Τα ξεχνώ, χαιρετώ, τον σάπιο εαυτό!
Πλούσιος με θέση καλή, κι ας με φτύνει η Γη
Το σάλιο την καρέκλα δεν την ενοχλεί!

Που τα ξέχασες τα λεφτά Σταθάκη μ’, να πάμε μαζί να τα βρούμε; Ξεχνιέται 1.000.000 ευρώ; Έπαθες Αμνησία ε; Σε πιστεύω μανάρι μ’, γιατί δεν ξέχασες μόνο το εκατομμύριο, λησμόνησες όλα όσα είπες πριν τις εκλογές. Εξόν κι αν είσαι τόσο πλούσιος, που ένα εκατομμύριο δε σου λέει τίποτα. Αλλά εσύ είσαι «αριστερός», δεν είσαι; Δεν είσαι σαν τους άλλους τα λαμόγια έτσι; Όοοχι! Είναι τίμιο ρε το παιδί. Έχετε ξανακούσει υπουργό να παραβαίνει τους δικούς του νόμους; Πολλές φορές εδώ στην Ελλάδα; Ο Άκης, ο Λιάπης και πολλοί άλλοι; Δίκιο έχετε.
Τελικά η αμνησία κολλάει από την καρέκλα. Εμπνεύστηκα κι εγώ το παραπάνω τραγουδάκι από το παραμύθι «Frozen» που ταιριάζει γάντι με όσα παραμύθια μας λένε διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να πληρώνουμε εμείς για να φοροδιαφεύγουν οι ίδιοι και τα αφεντικά τους. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger