Home » , » Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται προς τη σοσιαλδημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται προς τη σοσιαλδημοκρατία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 | 7:56 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Σοκ προκάλεσε σίγουρα στους αριστερούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η πληροφορία που κυκλοφόρησε από το Μέγαρο Μαξίμου: ο επικεφαλής των σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Ιταλός Τζιάνι Πιτέλα, προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να συμμετέχει με την ιδιότητα του παρατηρητή στις συνόδους των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών!
Μία και μοναδική φορά οι ευρωσοσιαλιστές είχαν απευθύνει παρόμοια πρόσκληση σε ηγέτη αριστερού κόμματος: τον Ιανουάριο του 2012 στον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος, φυσικά, είχε αποδεχτεί την πρόσκληση. «Είναι μια ένδειξη της ευρύτερης αποδοχής της οποίας τυγχάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο», δήλωνε τότε πανηγυρίζοντας ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έναν χρόνο αργότερα, ο Δημήτρης Χριστόφιας έχανε τις εκλογές και πεταγόταν για πάντα στα πολιτικά σκουπίδια. Ακόμη και το ΑΚΕΛ δεν θέλει να θυμάται τίποτα από την περίοδο που ο Χριστόφιας ήταν πρόεδρος της Κύπρου...

Δεύτερες σκέψεις

«Η διαπίστωση ότι στο ευρωπαϊκό πλαίσιο το δίκαιο υποτάσσεται στην ισχύ οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις για τις συμμαχίες που θα μπορούσαν να υπάρξουν εντός της ΕΕ», έγραφε την Κυριακή η Αυγή, το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Την προηγούμενη μέρα, το Σάββατο, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς έδινε συνέντευξη στα Νέα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωτοπόρα δύναμη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο και θέλει να επηρεάζει και τους, όμορους  πολιτικούς χώρους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», υποστήριξε. «Η διεύρυνση της στήριξης της κυβέρνησης είναι ένας συνεχής στόχος μας», πρόσθεσε. Αναφερόμενος ειδικά στο  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 10:31 μ.μ.

Σοσλιαδλημοκρατία? Καθαρή δεξιά καραμανλικού τυπου με πελατειακά βολεματα.
Και ετσι θα πορευτουν με κατρουγκάλιες μεθοδευσεις και εξυπηρετησεις ως το τελος τους που ελπιζουμε να ειναι κοντα γτ εχουν καταστει ο εφιαλτης των ανεργων (σε λιγο θα ξεπερασουν και το 40%).
Η μνημονιακή διαχειριση τσιπρα με τις κουτοπονηριες των φαντασιακων ρηξεων ειναι η χειροτερη όλων απο το 2010 και μετα.
(Προεκλογικά μιλουσε στις εξεδρες για κατι χιλιαδες θεσεις εργασίας με συμβασεις. Ουτε το προγραμμα των 5μηνων του οαεδ δεν μπορει να ολοκληρωσει. Ανθρωποι που εξασφαλιζαν με τα χαρτια τους και όλη την διαφανεια και την νομιμοτητα εστω μια ολιγομηνη συμβαση εργασιας κάθε χρόνο μέχρι το 2014 τωρα αισθανονται ξεγραμμενοι.)

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 9:07 π.μ.

Ο Συριζα δεν οδηγείτε προς την Σοσιαλδημοκρατια ο Σύριζα ΗΤΑΝ Σοσιαλδημοκρατια και μάλιστα από την στιγμή που έγινε κυβέρνηση το Γενάρη του 15 το έδειξε πεντακάθαρα, απλά είχε προκάλυμμα την όποια "αριστερά"!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger