Home » , » Τέσσερεις στρατηγοί κινάν και παν...

Τέσσερεις στρατηγοί κινάν και παν...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 | 1:28 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Τελικά ο τέταρτος σκόνταψε κι έμεινε νωρίς πίσω. Τα τζάκια σφάζονται στη ΝΔ. Στην ουσία η εκλογή αρχηγού της Νέας Δικτατορίας είναι μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει σε ποιον ανήκει το οικόπεδο τώρα που γκρεμίστηκε η γαλάζια πολυκατοικία.

Οι διεκδικητές είναι οι εξής άσχετα με το ποίοι είναι οι αντιπρόσωποι.

1) Ο Καραμανλής που στηρίζει το Μεϊμαράκη. Ανεψιός του ιδρυτή έχει την εντύπωση πως κληρονόμησε το βοσκότοπο με τα γίδια από το θείο του. Ανίκανος, υπεύθυνος για τα ελλείμματα που έφεραν τα Μνημόνια, βαριέται του θανατά να ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από την κατανάλωση προϊόντων ψητοπωλείου, κινδυνεύοντας έτσι να χάσει την κληρονομιά. Καθόσον "αν δεν οργώνεις
εσύ το χωράφι σου", όπως έλεγε μια συγχωριανή μου στον άντρα της, "θα το οργώσει άλλος". Βέβαια η συγχωριανή μου αλλού το πήγαινε, αλλά η περίπτωση ταιριάζει κι εδώ. Οι Καραμανλικοί είναι η πρώτη ομάδα και κατά τον πονηρούλη Χατζηνικολάου, η επικρατέστερη. Για να δούμε.

2) Ο Κοκός, ο Τέως. Οι φιλοβασιλικοί, οι οποίοι θέλουν "ελιά, Κοκό, και Τζιτζικώστα αρχηγό". Αν και ελάχιστοι την κοινωνία, στη ΝΔ ήταν πάντα υπολογίσιμη δύναμη, όμως ήταν αόρατοι μέχρι σήμερα. Όπως ακριβώς οι φασίστες που λούφαζαν και περίμεναν την ευκαιρία. Μάλλον θεωρούν ότι είναι ώρα να φέρουν ξανά την Καμαρίλα, το Παλάτι, τους Αυλικούς και όλους αυτούς που ευθύνονται για τη Μικρά Ασία, τον Εμφύλιο, τη Χούντα... τα μεγάλα γεγονότα δηλαδή που συρρίκνωσαν την Ελλάδα.

Κοντά σ' αυτούς ο κάθε πικραμένος Σαμαρικός, ο οποίος έπαθε Σοκ μετά την απόρριψη του Μπουμπούκου, τον οποίο στήριζε με λύσσα ο Σαμαράς. Άρα ο τελευταίος ήταν απλά ενοικιαστής και το συμβόλαιο μάλλον έληξε. Εκτός, αν το ανανεώσει ο πιστός υπήκοος των Γκλύξμπουργκ, εφόσον βγει.

3) Η οικογένεια Δρακουμέλ. Είναι πραγματικά γελοίο να πιστεύει κάποιος, πως τάχα είναι οι "κεντρώοι" της ΝΔ. Είναι μόνο με τον εαυτό τους ή με αυτούς που τους δίνουν δωράκια, όπως κάτι συσκευές της Siemens και τα ρέστα. Ρέστα, τα οποία παίζουν τώρα με την υποψηφιότητα του Κούλη. Αλλά ότι κι αν γίνει, θα είναι μέσα στα πράγματα καθώς ο μπαμπάς ήταν πάντα με το βασιλιά (από το δημοψήφισμα θυμάμαι τις θέσεις του), ενώ η Ντορούλα στηρίζει τον παλιό της φίλο, τον Ευάγγελο. Στην πραγματικότητα είναι μέσα σε όλα τα κόλπα, τις ίντριγκές και φυσικά τα σκάνδαλα. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως το Σόι είναι μεγάλο και με ισχυρούς προστάτες, είναι πάντα υπολογισμοί αντίπαλοι. Μόνο τα ρουσφέτια, τα βαφτιστήρια του Μπαμπά να προσθέσουμε, ένα καλό ποσοστό θα το πάρει ο Κούλης κι ας είναι εντελώς ανίκανος.

Όποιος λοιπόν και να βγει από δαύτους, η ΝΔ θα παραμείνει μια μαφιόζικη συμμορία, που απλά αλλάζει αρχηγό. Δεν πρόκειται η ίδια να αλλάξει στο ελάχιστο τις απόψεις της για την Οικονομία, την εξωτερική πολιτική κοκ. Καλύτερα για αυτούς θα ήταν να βγουν με κλήρωση, παρά με τον τρόπο που ετοιμάζονται να εκλεγούν. Τη δήθεν ψηφοφορία, η οποία στην ουσία είναι ένα τρυκ όπου επιλέγουν ακριβώς το ίδιο. Πως ήταν στο debate, που άλλαζες κανάλι κι έβλεπες ακριβώς την ίδια εικόνα; Αυτό!

Ποιός θα βγει; Ειλικρινά, είναι κάτι αδιάφορο για όλους τους υπόλοιπους. Είναι ακριβώς τα ίδια, κατάλοιπα του παρελθόντος, εντελώς αποκομμένοι από τα προβλήματα, με τις χειρότερες απόψεις, εγωιστές... επομένως δεν μας καίγεται καρφί. Είναι καθαρά οικογενειακό τους πρόβλημα, άλλωστε όποιος και να βγει, η ΝΔ είναι σάπια, διεφθαρμένη, απαρχαιωμένη και υπεύθυνη για την καταστροφή της Οικονομίας, καταδικασμένη στη συνείδηση των περισσοτέρων και πρόκειται σύντομα να εξαφανιστεί.

Γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γνωρίζει το πρόσωπο του νέου του συμπρωταγωνιστή στην τσόντα "Μνημόνιο 3 και συνεχίζουμε" όπου πρόκειται να γυρίσουν μαζί μετά την διάλυση αυτής της κυβέρνησης. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger