Home » , » Λίστα Λαγκάρντ: Παχιά λόγια και μηδαμινό αποτέλεσμα

Λίστα Λαγκάρντ: Παχιά λόγια και μηδαμινό αποτέλεσμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 | 9:42 μ.μ.

Μπορεί να θεωρήσει κανείς τυχαίο το γεγονός –ή να το αποδώσει στην διαχρονική ανεπάρκεια (γιατί άραγε;) των ελεγκτικών μηχανισμών όπως έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις προγραμματικές δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης- το γεγονός ότι από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί μόλις 136 έλεγχοι στο σύνολο των 2062 υποθέσεων που αφορούν στη λίστα Λαγκάρντ;

Όπως είπε στην βουλή ο κυβερνητικός αξιωματούχος το 2012 που είχε ρθει στην δημοσιότητα αυτή η ιστορία όχι δεν ολοκληρώθηκε αλλά ούτε καν ξεκίνησε ούτε ένας έλεγχος για κάποια από τις υποθέσεις. Και όταν τελικά μπήκε αυτή η διαδικασία το 2013 για να διερευνηθούν αυτές οι περιπτώσεις ξεκίνησε έλεγχος για 258 και ολοκληρώθηκε μόνο για τις 3! Στην διάρκεια του 2014 ελέγχθηκαν 95 υποθέσεις, ενώ φέτος –που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει προεκλογικά σημαία του το θέμα της λίστα Λαγκάρντ- ολοκληρώθηκε ο έλεγχος μόνο για 38 υποθέσεις.

Σημειωτέον ότι ενώ ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε το γνωστό τροπάρι που ακούμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις …  θα μπει «τέλος στην ασυλία και τις ειδικές μεταχειρίσεις» … «δεν υπάρχει καμιά περίπτωση παραγραφής υποθέσεων φοροδιαφυγής» .. μπλα μπλα .. δεν μας είπε συγκεκριμένα τι αποτέλεσμα έχουν οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Η υπόθεση «Λίστα Λαγκάρντ» είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει πως η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας επί δεκαετίες έχει βρει τον τρόπο να φοροδιαφεύγει και να αυτοαμνηστεύεται. Αποκαλύπτει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα, ακόμη και παρανομίες, για να μην διαταράξουν την καταστροφική για τη χώρα λειτουργία αυτού του συστήματος, γιατί είναι το δικό τους σύστημα, γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας και επιμένουμε ότι παρ’ όλα τα παχιά λόγια που ακούμε, ελάχιστα πράγματα θα αποκαλυφθούν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
7 Οκτωβρίου 2015 στις 8:42 π.μ.

Ο Σύριζα και ο Τσίπρας είναι τις λογικής του δόγματος που λέει ο ποιητής "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", μια απάτη ολικής, που ο λαός ξανάπεσε στην παγίδα ότι η "αριστερά" που δηλώνει ο Αλέξης θα διαχειριστεί ποιο καλά, ποιο ειλικρινά, ποιο λαϊκά, την φτώχεια του και θα τιμωρήσει τους "μεγάλους" που όλες αυτές τις δεκαετίες λυμαίνονταν τον τόπο, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στα ΜΜΕ και θα βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο σε όλους αυτούς που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.
Ο Σύριζα και ο Τσίπρας όχι μόνο δεν μπορούν αλλά πολύ περισσότερο δεν θέλουν να χτυπήσουν το κακό στην ρίζα του, αποδεδειγμένα πλέων είναι χειρότεροι και από τους δεξιούς και τους κεντρώους που με το πρόσχημα της "αριστεράς" περάσαν και άρχισαν να τα εφαρμόζουν ένα τερατώδες 3ο μνημόνιο, που παρ' όλες τις εξαγγελίες και τις φανφάρες χτυπά περισσότερο την λαϊκή οικογένεια, τον αγρότη, δημιουργεί ακόμα περισσότερους ανέργους και ο δείκτης φτώχειας και εξαθλίωσης έχει την ανιούσα.
Κορόιδεψαν μετά τις 25 Γενάρη το λαό και συνεχίζουν απροκάλυπτα να το κάνουν και σήμερα μετά τις 20 Σεπτέμβρη παρ' όλο που μεσολάβησαν κάποιοι μήνες απάτης και κοροϊδίας.
Ο Λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα, αυτό είναι το μόνο δεδομένο, δεν μπορεί να ελπίζει σε μια κυβέρνηση που τα διαπιστευτήρια της στο μεγάλο κεφάλαιο τα έχει δώσει προ πολλού.

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2015 στις 5:51 μ.μ.

Αυτός ο αοριστος πολεμος στα συμφεροντα που προπαγανδιζει ο συριζα και τα προθυμα παπαγαλακια στο τελος θα θυμιζει τους 5 μαιμου τυφλους που παιρναν επιδομα και μας το λεγανε 2 χρονια (μνημονιο 1 επι τζεφρυ) για να μας πεισουν οτι κανουν δημοσιονομική εξυγιανση. Μαζί με τον αλεξιαδη το αλλο ονομα που θα παιξει πολύ αυτό το διαστημα ειναι του διαδοχου του κατρουγκαλου, βερναρδακη ο οποιος δηλωσε οτι το κρατος δεν γνωριζει ποιο ειναι το προσωπικο των νομικών προσώπων ιδιωτικου δικαιου!!!! Ενα ερωτημα στο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ θα αρκουσε για να πάρει λεπτομερη αναφορά και για τον αριθμο των εργαζομενων και για τις αποδοχές τους. Μα ειναι οι ιδιοι που συνεχιζουν να κάνουν προσληψεις με το κολπο της μεταφοράς απο τον ευρυτερο δημοσιο τομέα στον στενό. Ειναι οι ιδιοι που τάζουν διορισμο σε συγκεκριμένες (φωτογραφικα) κατηγοριες εργαζομενων - συμβασιουχων του δημοσιου.
Αναζητουν διαρκώς δικαιολογίες και αλλοθι για να μην κάνουν απολυτως τπτ και φυσικά ειναι ανικανοι (και δεν θέλουν) να συγκρουστουν με τα οποιαδηποτε συμφεροντα.
Τα ισοδυναμα τους θα τα πληρωσουν για αλλη μια φορά τα 2 εκατομμυρια ανεργων και επισφαλως εργαζομενων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger