Home » , » Μηνύματα από τον Μανταμάδο

Μηνύματα από τον Μανταμάδο

Από giorgis , Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 | 10:27 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Η μάνα του Στάλιν είναι έγκυος ξανά
Γαλαζοπράσινοι άρπαγες και θεομπαίχτες ρασοφόροι
φτου σας αγύρτες παραδοπροσκυνητές

Το παραπάνω σύνθημα συναντούσες στην είσοδο του χωριού Μανταμάδος της Λέσβου, που κάποτε το αποκαλούσαν «Μικρή Μόσχα».
Κάποια στιγμή ίσως αναφερθώ ποιο συγκεκριμένα για την εμπειρία που είχα συναναστρεφόμενους με συντρόφους αυτού του χωριού, που στην πλειοψηφία του κατοικείτε από υπέροχους ανθρώπους.

Γ’ αυτό δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας που έχει τίτλο «Ζευγάρι από το Μανταμάδο φιλοξένησε σπίτι του 31 πρόσφυγες-Πράξη ανθρωπιάς που συγκινεί!!»

Το παραθέτω:


Μια ακόμη πράξη ανθρωπιάς, από ένα ζευγάρι που ζει στο Μανταμάδο και που αποδεικνύει ότι η Λέσβος είναι το νησί της αλληλεγγύης, έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιες πράξεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες στο νησί. 

Το συγκεκριμένο ζευγάρι φιλοξένησε για μια βραδιά στο σπίτι του, όχι μία αλλά επτά οικογένειες προσφύγων!!! 

Το ζευγάρι θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, όμως συγκινητικά είναι τα όσα περιγράφει ένας συγχωριανός τους, o Νεκτάριος Παρασκευαΐδης,  στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

« Ένα μεγάλο μπράβο σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που ευτυχώς υπάρχουν ακόμα και μάλιστα ζουν στο χωριό μου!!Προχθές ,λοιπόν, το βράδυ κατά τις 12΄00, το συγκεκριμένο ζευγάρι βρήκε στο δρόμο 6-7 οικογένειες προσφύγων με τα παιδάκια τους 21 στο σύνολο από 2-3 μηνών μέχρι 14-15 χρονών και σταμάτησαν να δουν αν χρειάζονται κάτι. 

Χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού είδαν ότι όλοι τους ήταν εξουθενωμένοι από τη πορεία πολλών ωρών μέσα στο σκοτάδι, τους φόρτωσαν στο αγροτικό τους και τους κοίμησαν όλους στο σπίτι τους σαν μια μεγάλη οικογένεια!!!! Το πρωί τους δώσανε πρωινό με ότι υπήρχε στο σπίτι και ξανά πάλι δρομολόγια με το αγροτικό για να τους πάνε στη βάση για το λεωφορείο. Στο σύνολο 31 άνθρωποι φιλοξενήθηκαν στο σπίτι τους!!!!!». 

Στη συνέχεια ο ίδιος προτρέπει τους συγχωριανούς του να ακολουθήσουν το παράδειγμα των φίλων του. «Μακάρι όλες οι ταλαιπωρημένες οικογένειες να βρίσκουνε κάθε δύσκολο βράδυ τέτοιες ζεστές αγκαλιές να τους καλοδέχονται. Ένα τεράστιο παράδειγμα για όλους μας. Χίλια μπράβο!!!! ( Θα ήθελα να γράψω το όνομά τους αλλά μου ζήτησαν ευγενικά να μην το κάνω)».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger