Home » » Μάλλον δεν θα το έμαθε ακόμα ο Αμβρόσιος ...

Μάλλον δεν θα το έμαθε ακόμα ο Αμβρόσιος ...

Από giorgis , Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 | 6:56 μ.μ.

Του Γ. Γ.  

Είχαμε αναφερθεί στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε Νίκος Φίλης: «Απ' το "εμπόριο λειψάνων" στο "αγαθό" έργο της εκκλησίας», στην άτακτη υποχώρηση που έκανε η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας, μπροστά στην αντίδραση του ανώτερου κλήρου, στην πρόθεση της  νέας αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου να παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών μόνο όσοι μαθητές/ιες το επιθυμούν.

Με αυτό το δεδομένο θεωρούμε σίγουρο ότι δεν έχει καμιά τύχη η πρωτοβουλία που πήραν –σύμφωνα με είδηση που διαβάζουμε στα «ψιλά» εφημερίδας- κάποιοι διανοούμενοι.

Συγκεκριμένα μαθαίνουμε ότι συγκεντρώνονται υπογραφές κάτω από ένα κείμενο το οποίο θα απευθύνεται στο υπουργείο Παιδείας και θα ζητάει να εμπλουτιστεί η διδασκαλία των θρησκευτικών με την μελέτη του Κορανίου, τους Δερβίσηδες και τους Σούφι, τον μεσαιωνικό Παγανισμό, τις Ουπανισάδες, τις τέσσερις Βέδες κλπ.

Μάλλον αυτή η είδηση δεν έγινε ακόμα γνωστή στον Αμβρόσιο και στους λοιπούς αρχιρασοφόρους χριστέμπορους γιατί διαφορετικά θα είχαμε απειλές για αφορισμούς και τα σχετικά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger