Home » , » Silver Alert! Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Χαμόγελο του Πολιτικού

Silver Alert! Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Χαμόγελο του Πολιτικού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 | 3:38 μ.μ.

Πηγή: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος - "Unfollow"

Προσοχή, παρακαλώ: Αναζητούνται οι Άδωνις Γεωργιάδης, Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Φίλης. Όποιος έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει άμεσα με… το Χαμόγελο του Πολιτικού.

Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι και εισαγωγή χιουμοριστικού σποτ για σατιρική εκπομπή, αλλά η αλήθεια είναι ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Όσοι παρακολoύθησαν στις τηλεοράσεις τους τα τεκταινόμενα της προεκλογικής περιόδου έχουν παρατηρήσει ότι ορισμένοι πολιτικοί τηλεαστέρες δεν εμφανίζονται με τη συχνότητα που είχαμε συνηθίσει στα προεκλογικά πάνελ. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Πώς αντέχει ο Άδωνις χωρίς κάμερες; Πού είναι ο Φίλης;

Από την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, οι μεγάλοι και λαμπροί τηλεαστέρες της πολιτικής ζωής του τόπου χάθηκαν από προσώπου γης. Είτε τους εξαφάνισαν είτε εξαφανίστηκαν οικειοθελώς, η απουσία τους έγινε αισθητή στο τηλεοπτικό κοινό που είχε συνηθίσει να τους βλέπει να επιδίδονται σε αερολογίες στις εκπομπές των καναλιών.

Είναι δεδομένο ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφασή τους έχει παίξει ο τρόπος διεξαγωγής των συγκεκριμένων εκλογών, οι οποίες πραγματοποιούνται με λίστα και όχι με σταυρούς. Και με δεδομένο ότι ανάγκη για άγρα προσωπικών ψήφων δεν υπάρχει, οι περισσότεροι τηλεμαϊντανοί της πολιτικής δεν αισθάνονται την ανάγκη να εκτεθούν για μία ακόμη φορά προσπαθώντας να μας ψήσουν ότι έχουν τις λύσεις για όλα. Το παραπάνω σκεπτικό αναμφίβολα έχει βάση. Είναι όμως αρκετό για να εξηγήσει την τηλεοπτική αποχή τους ή πρόκειται μόνο για τη μία πλευρά του νομίσματος;

Η αλήθεια είναι ότι οι ηγεσίες των κομμάτων και η άρχουσα τάξη (στην οποία ανήκουν τα συντριπτικά περισσότερα ΜΜΕ), δηλαδή το εγχώριο σύστημα εξουσίας, αποφάσισε στις συγκεκριμένες εκλογές να τραβήξει στον πάγκο πολλά από τα πρωτοκλασάτα τέκνα του. Μετά το στραπάτσο του δημοψηφίσματος, όπου ξεθάφτηκαν πολιτικά απολιθώματα για να πείσουν και να εκβιάσουν τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του ΝΑΙ και απέτυχαν παταγωδώς, σε αυτές τις κάλπες δεν το ρίσκαραν. Διαπίστωσαν ότι οι μόνες αντιδράσεις που μπορούν να προκαλέσουν στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην πλειοψηφία των πολιτών είναι θυμός, οργή και αηδία, οπότε αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική. Στις λαϊκές συνειδήσεις οι Γεωργιάδης και Βορίδης, οι πολιτικοί της οικογένειας Μητσοτάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά έχουν συνδεθεί με την εφαρμογή των σκληρών μέτρων των μνημονίων. Είναι όλοι αυτοί που κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο στους πολίτες και απαιτούσαν υποταγή του λαού στη μνημονιακή βαρβαρότητα. Εν όψει της προεκλογικής περιόδου κρύφτηκαν με άνωθεν εντολή στα πολιτικά «λαγούμια» τους, προκειμένου να μην ερεθίσουν τα (συν)αισθήματα απόρριψης της ελληνικής κοινωνίας.

Το ίδιο πράττουν και μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι από τον Ιούνιο και μετά μεταμορφώθηκαν σε υπερασπιστές των μνημονίων, όταν ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό και διαπίστωσαν την αναγκαιότητα της εφαρμογής όλων όσων απαιτούσαν οι δανειστές – για να σταθεί η χώρα όρθια φυσικά. Στελέχη της στενής πρώην πρωθυπουργικής ομάδας, όπως οι Παππάς και Δραγασάκης που μαζί με τον Τσίπρα οδήγησαν στη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αραίωσαν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, με προφανή στόχο να ξεχαστεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος τους. Από τους τηλεοπτικούς δέκτες αποσύρθηκε μέχρι και ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε πιάσει στασίδι στα κανάλια και είχε αναδειχθεί στον μεγαλύτερο υπερασπιστή της πρωτοφανούς κωλοτούμπας του κόμματός του.

Πρόκειται για εκείνα τα στελέχη που πέρα από την προπαγάνδα υπέρ του μνημονίου ανέλαβαν και τον βρώμικο ρόλο να επιτεθούν σε πρώην συντρόφους τους που διαφώνησαν, κατήγγειλαν την προδοσία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξαν να αποχωρήσουν τελικά από το κόμμα. Οι πραιτοριανοί του Τσίπρα ύστερα απέφυγαν τη δημόσια έκθεση σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί ο ρόλος τους. Άφησαν τον αρχηγό τους να πουλάει στο πόπολο αφηγήματα για παράλληλα προγράμματα μαζί με την εφαρμογή των μνημονίων, τα οποία δήθεν θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου, εκλογικού αποτελέσματος επιτρέποντος, οι «εξαφανισμένοι» όλων των πολιτικών παρατάξεων αναμένεται να κάνουν εντυπωσιακή επανεμφάνιση στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Τα αφεντικά θα τους καθίσουν και πάλι στα τηλεοπτικά πάνελ, αφού πλέον θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία μοιράσματος υπουργικών θώκων. Οι πολιτικοί τηλεαστέρες αλλά και πολλοί από τους λιγότερο προβεβλημένους συναδέλφους τους θα είναι και πάλι εκεί, σαν έτοιμοι από καιρό, για να εφαρμόσουν το 3ο μνημόνιο, να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους με τα νέα μέτρα και να στελεχώσουν την επόμενη κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας».

Το Silver Alert θα έχει λήξει και θα έχουμε ήδη επιστρέψει στην κανονική ροή τηλεμαϊντανών στα κανάλια…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger