Home » » Γενική απεργία στην Φιλανδία

Γενική απεργία στην Φιλανδία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 | 9:48 μ.μ.

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΛΣΙΝΚΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΒΡΗ

Την Παρασκευή 18 του μήνα η Φινλανδία αναμένεται να παραλύσει από τη γενική απεργία που κήρυξαν σχεδόν όλα τα συνδικάτα της χώρας ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για μεγάλες μειώσεις μισθών κυρίως του κρατικού τομέα.

Τα καταστήματα θα είναι κλειστά
Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία και φορτηγά
Ακινητοποιημένα όλα τα τρένα
Απεργούν διακεκομμένα οι εργαζόμενοι και οι πιλότοι στα αεροδρόμια
Απεργούν για πολλές ώρες ακόμα και οι αστυνομικοί
Όλοι οι λιμενεργάτες απεργούν όλη μέρα
Όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί την Παρασκευή θα είναι κλειστά.

Όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν ότι η συμμετοχή στην απεργία θα είναι μεγάλη παρ ότι τα συνδικάτα δεν τονίζουν τη σημασία της συμμετοχής στην απεργία και την προσέλευση στη διαδήλωση

Σημ Η κόκκινη πινακίδα που σας στέλνω είναι στα σουηδικά και τα κεφαλαία της λένε "Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ¨Σ" ενώ τα μικρά αναφέρουν τους κλάδους που απεργούν όπως τους καταγράφω εγώ λίγο μετά στα ελληνικά.

Ανταπόκριση από τη Φινλανδία
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:49 μ.μ.

Και να εισαστε σιγουροι,πως εκει θα εχουν και μεγαλη συσπειρωση,ολοι οι εργαζομενοι!! Δεν θα βγουν οι κρατικοδιαιτοι οι καπιοι αλλοι ''κομμουνιστες'' να χαντακωσουν τον αγωνα!!

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:10 π.μ.

Παρ όλο που οι μειώσεις μισθών όπως αναφέρει ο φίλος γίνεται περισσότερο στον κρατικό τομέα δηλ στο δημόσιο παραλύει ολόκληρο το κράτος απ όλους τους τομείς, φυσικά δεν είναι Ελλάδα που ο Ελληνας εύχεται να ψοφήσει η γίδα του γείτονα αφού ο ίδιος δεν έχει, προφανώς οι Φιλανδοι καταλαβαίνουν το αυτονόητο που αδυνατούν οι Ελληνες ότι ο εργαζόμενος είναι εργαζόμενος όπου και αν βρίσκετε και κινδυνεύει το ίδιο. Προφανώς δεν γνωρίζουν την έννοια του "κοινωνικού αυτοματισμού" που εδώ στην Ελλάδα μεγαλούργησε τουλάχιστον τα τελευταία 5-6 χρόνια των μνημονίων, ο εργαζόμενος παλεύει μαζί πιθανών μαζί με τα συνδικάτα του για να προλάβει την όποια καταστροφή που έρχεται.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger