Home » , » Η «Λαϊκή Ενότητα»: Εφιάλτης του κ.Τσίπρα και προεκλογικός στόχος πολέμου του ΚΚΕ

Η «Λαϊκή Ενότητα»: Εφιάλτης του κ.Τσίπρα και προεκλογικός στόχος πολέμου του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 | 9:59 μ.μ.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

-Μα γιατί συγκεντρώνετε τις επιθέσεις σας στην «Λαϊκή Ενότητα»;                                               Ρώτησε η συμπαθητική κοπελίτσα του «πρωινάδικου» της ΕΡΤ  τον φεγγαροπρόσωπο  βουλευτή του Κ.Κ.Ε.  - Και μάλιστα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Λαφαζάνη; πρόσθεσε ο συνεργάτης της στην εκπομπή.

Αντί απάντησης στην ερώτηση, ο προσκεκλημένος τους γλίστρησε σε γενικεύσεις στον γνωστό δίσκο: με το κάλεσμα στον λαό, να εμπιστευθεί μόνο τις ίδιες του τις δυνάμεις και το ΚΚΕ…
Το ερώτημα –που έμεινε αναπάντητο- ίσως ν’ απασχολεί όσους τηλεθεατές βλέπουν αλλά και σκέπτονται μαζί. Συνοδευόμενο μάλιστα από την απορία γιατί το ΚΚΕ να απολαμβάνει πρόδηλης εύνοιας από τα κανάλια, όλα φιλοκυβερνητικά πλέον. Το χρησιμοποιούν μάλιστα και σαν άμεσο «αντίδοτο» στην παρέμβαση εκπροσώπου της  Λα.Ε., όποτε συμβεί να έχει προσκληθεί και δικός της εκπρόσωπος .

Η απάντηση είναι απλή.  Η απρόβλεπτη  παρουσία της «Λαϊκής Ενότητας», ως συγκροτημένης πολιτικής οντότητας σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ανατρέπει τα σχέδια και του ξένου και ντόπιου κατεστημένου και αυτών που επαγγέλλονται τον μόνο επίδοξο διπλωματούχο ανατροπέα του..

Η  φαεινή ιδέα Τσίπρα-Μέρκελ για εκλογές-εξπρές καλοκαιριάτικα είχε σαν δεύτερο στόχο την εξαφάνιση των αδιάφθορων-στην-εξουσία  στελεχών του Σύριζα, προτού προφθάσουν να συνταχθούν σε σώμα αντίστασης. Πρώτος στόχος ήταν βέβαια να υφαρπαγεί η ψήφος του κοσμάκη στο άψε-σβήσε, προτού αρχίσει να  δέχεται τα πρώτα χτυπήματα από το τσουνάμι της συφοράς που επέρχεται.

Το σχέδιο Μέρκελ-Τσίπρα ( αυτό που είχε στον νου του, από το βράδυ της 12 Ιουλίου, ο σκληρός διαπραγματευτής) είχε το σήμα της γερμανικής μηχανικής αρτιότητας:  Ο πολιτικός χάρτης που θα προέκυπτε στην Ελλάδα από τις κάλπες θα εξασφάλιζε την αδιατάρακτη «σταθερότητα» μιας τετραετίας –«και γιατί όχι μιας οκταετίας», όπως ονειρεύτηκε ο Αλέξης στη Θεσσαλονίκη: Με μια σκυροδεμένη πολυκομματική μνημονιακή κυβέρνηση και μια «στιγματισμένη» αντιπολίτευση: στα δεξιά, τη Χρυσή Αυγή, στα αριστερά, το ΚΚΕ.

Μια πολιτειακή αρχιτεκτονική με κορυφή τον Maarten Verwey, τον Ολλανδό, που –όπως μετέδωσε μόνο η «Αγορά» του Χατζηνικολάου στις 5/9-π ροορίζεται για κομισάριος ( ή Γκαουλάϊτερ), στην Ελλάδα- αποικία χρέους του 4ου Ράιχ. Αυτός με την Task Force  /Δύναμη  Αποστολής (διάβαζε Υπερκυβέρνηση / Ύπατη Αρμοστεία) θα πρέπει να ερωτάται, να συμφωνεί και να εγκρίνει κάθε νόμο, κάθε διάταγμα κάθε απόφαση, που δεσμεύθηκε να του υποβάλλει η δήθεν κυβέρνηση, προτού κατατεθεί στην δήθεν Βουλή και να ψηφισθεί σε μια παντομίμα κοινοβουλευτικής λειτουργίας , στο εικονικό δημοκρατικό, πλέον, πολίτευμα.

Αυτά βέβαια θα  ανακαλύπτονταν μετά τις εκλογές. Μαζί με τις νέες, αλλεπάλληλες, αμείλικτες τσεκουριές σε συντάξεις, σε μισθούς, σε απολύσεις, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, με τους λογαριασμούς, με τον ΕΝΦΙΑ και με τους πολυώνυμους φόρους. Και με το -υπονομευτικό και του μέλλοντος- προδοτικό ξεπούλημα των  υπηρεσιών, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Στο μεταξύ όμως, ο θριαμβευτής των εκλογών της 25 Ιανουαρίου και του Δημοψηφίσματος του 62% ΟΧΙ, έχει μια βδομάδα ακόμη, να περιοδεύει σε πόλεις και σε κανάλια και -ως άλλος γυρολόγος φαρμακοτρίφτης/ιεροκήρυκας του Φαρ Ουέστ- να κηρύσσει τον «λόγο της Αριστεράς» και να πουλάει θαυματουργά  αριστερά «ισοδύναμα» γιατροσόφια για  τις «δυσκολίες» (!) που συνεπάγονται τα μέτρα «της συμφωνίας».

Ονειρική προοπτική διάνοιγε αυτό το σχέδιο για το ΚΚΕ. Η προεκλογική καμπάνια του θα ήταν ένας περίπατος απολαυστικού ξεγυμνώματος και μαστιγώματος της «Αριστεράς»-τραβεστί , στο πρόσωπο του αρχηγού του μνημονιακού Σύριζα.

Για να προσφέρουν στη  χλεύη του πλήθους την προεκλογική ρητορεία  του θαυματοποιού και των επιτελών του, τα στελέχη του ΚΚΕ θα αρκούσε να αντιπαραθέτουν τις προγραμματικές αερολογίες   με τις χαλύβδινες  διατάξεις  του μνημονίου, με τις οποίες  ο εντολοδόχος του Όχι,  έχει αλυσοδέσει τους ΄Ελληνες  για γενεές, παραδίδοντας και τη χώρα στην αχαλίνωτη λεηλασία.

Το έκανε ο λαμπρός  συνάδελφος κ. Μπογιόπουλος σε τεκμηριωμένο  άρθρο του,  το οποίο  δίνει το μέτρο της αδίστακτης  επιχείρησης εξαπάτησης που αποτελεί και η κουβέντα περί «προγράμματος». (Σοφά και εδώ, ο κ. Μεϊμαράκης επέλεξε την φρονιμότερη οδό της σεμνότητας.)
Για ένα ολόκληρο κόσμο γαλουχημένο με τα ιδανικά του πατριωτισμού, της δημοκρατίας και της Αριστεράς (με ό, τι περικλείει πλέον ο όρος για τον  καθένα), η απόγνωση και αηδία γι’ αυτό το ξεπούλημα όλων των ιερών και οσίων δεν άφηνε παρά τρείς επιλογές: α)Την καθολική αποστροφή, τον αναχωρητισμό και την αποχή, β) την ψήφο καταδίκης, με ψηφοδέλτιο ΚΚΕ και γ) την ψήφο σαρκασμού τέτοιων εκλογών, με ψηφοδέλτιο Λεβέντη.

Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ θα έβλεπε τα ποσοστά του σε άνοδο χωρίς προηγούμενο. Αποτέλεσμα καθόλου δυσάρεστο για το ξένο και ντόπιο σύστημα εξουσίας, που θα το έβλεπε σαν ενισχυτικό της κυριαρχίας του. Αφού ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος χωρίς ελπίδα ανατροπής του  καθεστώτος των μνημονίων και της υποδούλωσης στο 4ο Ράιχ και στη δικτατορία των τραπεζιτών. Το ΚΚΕ, το δηλώνει άλλωστε: Είναι για την ανατροπή του (παγκόσμιου) καπιταλιστικού συστήματος. Δεν συμβιβάζεται –ούτε προσωρινά- με κάτι λιγότερο…

Αλλά τους προέκυψε η «Λαϊκή ΄Ενωση». Δηλαδή  ένας πυρήνας  σεβαστών  αγωνιστών, άκαμπτων στις αρχές και πιστών στις δεσμεύσεις τους, πόλος έλξης για  μια συνεχή και αθρόα συρροή οργανωτικών στελεχών, μελών και νεολαίας από κάθε άκρο της χώρας και κιβωτός διαφύλαξης της  πλειοψηφικής Εντολής ΌΧΙ της 5ης Ιουλίου. Οι ξένοι πάτρωνες ανησυχούν, ο Γιούνκερ άρχισε τις προειδοποιήσεις και συγκεκαλυμμένες απειλές, οι οιωνοί για  το σχέδιο Μέρκελ-Τσίπρα σκοτείνιασαν, το debate  γίνεται θέαμα πανικού των επίδοξων κυβερνητών.

Η Λαϊκή Ενότητα δεν έχει τον χρόνο, σε μια βδομάδα ακόμη, να πάρει τις φυσιολογικές διαστάσεις της και μάλιστα με τον πόλεμο που αντιμετωπίζει, με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μεροληπτεί εναντίον της, τον κ. Παυλόπουλο να  επιδεικνύει… υψηλή δυσμένεια και τα ΜΜΕ της Διαπλοκής (μη εξαιρουμένης της ΕΡΤ, ευρεσιτεχνίας Παππά) στην αγκαλιά του Μνημονιακού Σύριζα.

Ωστόσο η Λαϊκή Ενότητα είναι ο πραγματικός εφιάλτης του κ. Αλέξη Τσίπρα, η Ερινύα του αλλά και τελικά και η Νέμεσις του. Επειδή η συγκρότηση και η ύπαρξή της στην κρίσιμη στιγμή προσέφερε κυρίως στην νεολαία, με ιδανικά και δημιουργική ορμή, αυτής της χώρας την εναλλακτική από την αηδία την απόγνωση και την φυγή: ελπίδα, καταφυγή και ορμητήριο για να σηκώσει την Ελλάδα από την χαμέρπεια και τον βούρκο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 35 σχόλια

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:13 μ.μ.

H Δημιουργία του Νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος σύριζα 2 δεν ήτανε Απρόβλεπτη είναι μέσα στους Σχεδιασμούς τμημάτων της Αστικής Τάξης που επιδιώκουνε την Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και σε σχέσεις με άλλο Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό Ρωσία Κίνα. Το ΚΚΕ μιλάει για την Ανατροπή του Καπιταλισμού στην χώρα μας και όχι Παγκόσμια Ταυτόχρονά. Ητανε αναμενόμενο το Καινούργιο Ανάχωμα απο ανθρώπους που πριν 25 χρόνια επιχειρήσανε την Διάλυση του ΚΚΕ. Αν δεν το Φτιάχνανε θα ανησυχούσαμε ότι κάνουμε λάθος Είναι η Πυξίδα μας οτι βαδίζουμε σωστά Συνεχίζουμε για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων Παραγωγής Ας ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝΕ

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:19 μ.μ.

Η (ψευδεπιγραφη) "Λαϊκή Ενότητα" ήταν στην ίδια κοινοβουλευτικη ομάδα με τον Τσιπρα 6 μέρες μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και τον στήριζε. Αν είχαν λίγη τσίπα Θα τον είχαν ρίξει, αν όχι από τις 20/2/2015, από τα μέσα Ιουλίου. Αλλά ποιος έχασε την τσίπα για να την βρουν τα πρώην στελέχη του σύριζα;

Η δε πρόεδρος της βολής αποκοιμιζε το λαό λέγοντας επί λεξει ότι όσο αυτή είναι πρόεδρος δεν πρόκειται να ψηφιστεί μνημόνιο... Τελικά όχι μόνο ψηφίστηκε αλλά η πρόεδρος της βολής επικύρωσε την ψηφοφορία με την υπογραφή της (όπως υποχρεούνται όλοι οι πρόεδροι του αστικού κοινοβουλίου για όλα τα νομοθετηματα που ψηφίζονται).

Και τώρα έχουν το θράσος και μιλάνε. Ποιοι; Τα "αριστερά" δεκανίκια του αστικού συστήματος!

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:26 μ.μ.

Το 3ο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι εδώ να δείχνει ξεκάθαρα σε όλους οτι δεν υπάρχει καμμία ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ο διαχωρισμός στην κοινωνία είναι Ταξικός. 20 Φλεβάρη ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ψηφίσανε την παράταση του 2ου Μνημονίου. Ο Ησυχος Υφυπουργός άμυνας έστειλε για πρώτη φορά απο το 1974 Αντιπροσωπεία του Στρατού να Τιμήσει στην Φλώρινα τους Μοναρχοφασίστες για την δολοφονία Τραυματιών και Αιχμαλώτων του ΔΣΕ. Επίσης στην Κάρπάθο δόθηκε νέα Νατοική Βάση. Ολοι μαζί υπογράψανε τις Π.Ν.Π για το αδειασμα των Ταμείων και το χάρισμα προστίμων σε Λαθρέμπορους.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:33 μ.μ.

Επιμενει το κκε στο ανιστορητο "ισχυρες μεριδες της αστικης" θλελουν την δραχμή.
Ας μας εξηγησει λοιπον ποιες ειναι αυτες και αν μειωθηκε η κερδοφορια τους με το ευρω.
Στην ουσια για αλλη μια φορα οι καλοθελητες του περισσου προσφερουν τις υπηρεσιες τους στο σαπιο παρασιτικο συστημα με το αζημιωτο φυσικα.
Αυτές ειναι οι μαρξιστικές σαλτσες των γραφειοκρατων.
(Εκεινο το μααστριχτ δεν το ξεχνάμε. Οι κνιτες το ξεχασαν. Τωρα τους φταιει η καπιταλιστική ελλαδα της δραχμης και χαζογελαει ο τρισευτυχισμενος κουστουμπας με τους 2 000 000 ανεργους.. Τα κνιτακια παντα θα διοριζονται απο το παραθυρο)

13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:12 μ.μ.

10.33 Eνα παραδειγμα ειναι οι φαρμακοβιομηχανοι.Κανενας ψηφος χαμενος πρεπει οπωσδηποτε να περασουμε τους ναζι,να τους κοψουμε τη φορα,αν οχι το ΚΚΕ ποιος;

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:15 μ.μ.

Τι δήλωσε ο Π. Λαφ. αμέσως μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου; "στηρίζουμε την κυβέρνηση πολύ δυνατά, στηρίζουμε τημ κυβέρνηση πολύ δυνατά, στηρίζουμε την κυβέρνηση πολύ δυνατά"! Ετσι ακριβώς, 3 φορές και ...πολύ δυνατά

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:18 μ.μ.

Πολύ ωραίος ο αρθρογράφος. Με λίγα λόγια μας λέει ότι η δημιουργία της "Λαϊκής ...Ένωσης" ματαίωσε τους σχεδιασμούς (της αστικής τάξης;) για "πρωτοφανή" άνοδο του ΚΚΕ! Κάτι καλό για τον καπιταλισμό, μας λέει ο αρθρογράφος, αφού το ΚΚΕ τον αντιμάχεται...
Με κάτι τέτοια άρθρα οι του ΣΥΡΙΖΑ Νο2 αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε πανικό και παντελή αδυναμία αντιμετώπισης του ΚΚΕ στο πολιτικό και ιδεολογικό πεδίο. Και όταν υπάρχει ιδεολογικοπολιτική φτώχεια επιστρατεύονται καφενειακές αναλύσεις επιπέδου ΑΝΕΛ, σαν την παραπάνω.
Όσο για τις πραγματικές διαστάσεις της ΛΑ.ΕΝ να εύχεστε να μην προλάβει να τις πάρει την τελευταία εβδομάδα, γιατί με τόσο ξεφούσκωμα βλέπω να μην μπαίνει καν στη Βουλή.
Υγ. "Αθώες" οι ερωτήσεις των "συμπαθητικών" δημοσιογράφων στο ΚΚΕ, έτσι;

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:25 μ.μ.

"Τμηματα της αστικής τάξης θέλουνε εθνικο καπιταλισμο"' και σχεσεις με ρωσια κινα. Τα αλλα τμηματα θελουνε παγκοσμιο καπιταλισμο? Και το κάθε τμημα εχει και δικο του σχεδιασμό? Σε λιγο θα μας πει το "κομμα" οτι παει για διασπαση ο σεβ.
Και μια λυκοσυμμαχια ξεχασατε που λεει και ο κουστουμπας για να δεσει η σαλτσα.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:52 μ.μ.

Δάδη το "κομμα" μας λεει οτι οι φαρμακοβιομηχανοι θελουν να πουλανε φαρμακα στην κινα και την ρωσια και δεν μπορουν να το κανουν με ευρω γιαυτό και πιεζουν για δραχμή? Εχει καποια αναλυση ο ριζοσπαστης ή η κομεπ που να εξηγει για ποιο ακριβως λογο οι φαρμακοβιομηχανοι δεν θελουν το ευρω?

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:06 π.μ.

Ενα ερώτημα: Τί ποσοστά πρέπει να πιάσουν τα μνημονιακά κόμματα για να μή μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση ;
Εκτός λογικής θα μου πείτε οτι είναι το ερώτημα....
Ε τότε , αφού σίγουρα θα κάνουν κυβέρνηση οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές ουρές , τί κουβεντιάζετε ;
Εκτός και αν γίνει κανένα θαύμα και δούμε το 62% του ΟΧΙ να γίνεται πλειοψηφία στη βουλή ...

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:36 π.μ.

Ρε Λαφαζαναίοι πόση τρέλα θα πουλήσετε ακόμα;
Ο ρόλος του δήθεν "κυνηγημένου και στοχοποιημένου" από το σύστημα που προσπαθείτε μόνοι σας να φορέσετε στον εαυτό σας είναι μπαγιάτικος όσο και η ξαναζεσταμένη συριζέικη σούπα που σερβίρετε και πάλι στο λαό. Αλλά δυστυχώς για σας, ήσασταν και 7 μήνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και οι μάσκες έπεσαν:
1. Στηρίξατε προεκλογικά όλες τις ανήκουστες παπάτζες του ενιαίου τότε ΣΥΡΙΖΑ ("θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές"), αρκεί να πάρετε την κυβέρνηση
2. Στηρίξατε όλες τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, από τις πιο "συμβολικές"- τη συγκυβέρνηση με τους εθνικιστές ΑΝΕΛ, τον Πάκη ΠτΔ, μέχρι τις αμιγώς και ουσιαστικά αντιλαϊκές:
-Στηρίξατε το προμνημόνιο της 20ης Φλεβάρη, την πρόταση μνημονίου των 47 σελίδων του Τσίπρα, κάνατε γαργάρα τις δήθεν "αριστερές πατριωτικές" κορώνες κάνοντας ένα εκκωφαντικό ΤΟΥΜΠΕΚΙ στο σχεδιασμό για ΝΕΑ ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ στην Κάρπαθο- κάτι που 40 χρόνια δεν το είχαν τολμήσει ούτε οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!
3. Επιμέρους στελέχη σας έκαναν κυριολεκτικά τεμενάδες στους Ρώσους ολιγάρχες (βλ. τις πολύ χαρακτηριστικές φωτο με Λαφαζάνη να υποκλίνεται στον εκπρόσωπο της Γκαζπρομ), μιλούσαν για το "πατριωτικό καθήκον να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ" (Βαλαβάνη), ή έκαναν πλάτες με τον πιο χοντροκομμένο τρόπο στους ναζί μαχαιροβγάλτες μπράβους των αφεντικών χρυσαυγίτες (Κωνσταντοπούλου), για να μην πούμε για κάτι "αστέρια" τύπου Ρ. Μακρή.
4. Σαν επιστέγασμα, ΜΕΤΑ την ψήφιση του Μνημονίου Τσίπρα, εξακολουθούσατε να δηλώνετε τη ΣΤΗΡΙΞΗ σας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και έχετε και μούτρα να μιλάτε για δήθεν παραιτήσεις... που σας πέταξαν κλωτσηδόν, αξιοθρήνητοι...
5. Εν κατακλείδι, επιμένετε και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης (εννοείται), ακόμα και στην ΕΕ, απλά με δραχμή αντί για ευρώ κι όλα τα άλλα στη θέση τους
Και έχεις και τους δημοσιογράφους των αστικών ΜΜΕ να ρωτάνε το ΚΚΕ για τις δήθεν πανομοιότυπες (:πώς λέμε "καμία σχέση"; κάπως έτσι) θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ2 με το Κόμμα. Και μετά λέτε ότι δεν είστε ανάχωμα...

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:15 π.μ.

@ nikof nikof
Αυτό για τους φαρμακοβιομήχανους είναι εκτίμηση δική σου ή βγήκαν και το είπαν; Ρωτάω γιατί την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα, που βγήκαν από τις κρύπτες τους όλοι οι αστοί βρικόλακες και ψέλναν μενουμευρώπη, οι φαρμακοβιομήχανοι κάναν το ίδιο.
Btw, το να ετοιμάζεσαι σαν μονοπώλιο να κάνεις μπιζνες και να βγάλεις κέρδη και σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου Σόιμπλε δε σημαίνει ούτε ρήξη/σύγκρουση/whatever με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και προσάρτιση στο ρωσικό ή κινεζικό άρμα, ούτε τμήματα της α.τ. με επιλογή "εθνικού καπιταλισμού". Και προφανώς δεν σημαίνει άρνηση της (μιας) στρατηγικής που έχει η τάξη σου: ΝΑΤΟ & ΕΕ.

opca

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:41 π.μ.

Σαν σκυλιά έπεσαν οι κκε επάνω στην ΛΑΕ. Εχουν την νέα γραμμή (βουρ για Σοσιαλισμό) και την έχουν πάρει όπως το σκυλί παίρνει την φόλα. Δεν σκέπτονται τίποτε, βλέπουν οτι θα τσιμπίσουν κάτι παραπάνω και λύσαξαν. Ομως τις επόμενες εκλογές που η ΛΑΕ θα χτυπάει την πόρτα της εξουσίας, απο 6.5 που θα πάρουν τώρα θα πάνε στο 3.5 πάλι και άντε πάλι απο την αρχή. Δεν χάνουν το κουράγιο τους ποτέ, κάποτε θα μας πάνε στον Σοσιαλισμό. Πάντως, όπως έγραψε ένας αναγνώστης, Με τόσα στελέχη που έχει προετοιμάσει και προσφέρει το ΚΚΕ στην μάχιμη υπηρεσία της Αστικής Τάξης, Τσίμας,Τρέμη, Στουρνάρας, Δραγασάκης, Τσίπρας, Κατρούγκαλος,Πάγκαλος Τσιόρδας, Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Κύρτσος, κλπ κλπ μπαίνει κάποιο θέμα με αυτό το κόμμα και τι ρόλο παίζει. Είναι θερμοκήπιο στελεχών στην υπηρεσία του Καπιταλισμού; Αν βάλουμε και αυτούς που θεωρεί το ΚΚΕ σαν τέτοιους δηλ. Λαφαζάνης, Πέτρος Παπακωνσταντίνου κλπ, Συν τους παλιούς που πέρασαν ανοιχτά στην υπηρεσία του Μανιαδάκη δηλ. Τυρίμος, Μανωλέας, τότε κάτι τρέχει με αυτό το κόμμα. Είναι φυτώριο στελεχών πρώτης γραμμής του συστήματος.

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:52 π.μ.

Με δραχμή ή οποιοδήποτε άλλο εθνικό νόμισμα, υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ και σε δυσμενέστερη ισοτιμία αναλογικά από ό,τι πριν με το γουάν και το ρούβλι, οι εξαγωγές των εγχώριων φαρμάκων γενόσημων και μη γίνονται ανταγωνιστικότερες. Δεν το λέει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, η καπιταλιστική οικονομία το λέει. Γι' αυτό ο Γιαννακόπουλος της ΒΙΑΝΕΞ ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΛΑΦΑΖΑΝΗ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΩΡΑ καλό οπορτουνιστικό ύπνο.

14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:05 π.μ.

Ας ενώσω την φωνή μου με την δική σας
συντρολλοι των 10:33 μ.μ,
δεν υπάρχουν βιομήχανοι στην σημερινή Ελλάδα που θέλουν την δραχμή. Η εφημερίδα των Γιαννακοπουλέων που την ημέρα του δημοψηφίσματος κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο "ΛΕΜΕ ΟΧΙ" υπήρξε προβοκάτσια του ΚΚΕ. Τυπώθηκε στα υπόγεια του Περισσού και ορκισμένα μέλη του ΚΚΕ επίταξαν χιλιάδες ταξί για να την μεταφέρουν σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας. Οι ίδιοι οι κ.κ. Γιαννακόπουλοι έκαναν παράσταση με διαμαρτυρίες στα γραφεία του ΣΕΒ και ζητούσαν επισταμένα να φωνάζει διαρκώς ο ΣΕΒ τον Τσίπρα για να του λένε πως δεν τον υποστηρίζει όλος ο ΣΕΒ. Μετά πήγαν στην Ανίτα Πάνια και παραπονέθηκαν που από όλους τους συναγωνιστές τους στον ΣΕΒ μονάχα δύο γυναίκες υποστηρίζουν τον Αλέξης και κάνουν κακό στον σύνδεσμο. Κάποια Λάτση τέτοια και μία άλλη με Δασκαλάκη και Αγγελοπούλου επώνυμα για να μπερδεύει μάλλον.
"Τα κνιτακια παντα θα διοριζονται απο το παραθυρο". Μεγάλη αλήθεια αδελφέ μου!
Από τα 2.000.000 ανέργους στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένα κνιτακι. Πόσσω μάλλον κνιτάκια.

11:25 μ.μ όπως λέει και ο κουστούμπας των 10:33μμ σιγά οι φαρμακοβιομήχανοι να μην θέλουν την δραχμή.
Είναι τόσο γελοίο, όσο να πεις πως οι τραπεζίτες στην Ελλάδα πολύ θα ήθελαν την δραχμούλα για να μπορέσουν να κρατήσουν τις τράπεζες τους.
Για να φανταστείς δε, είναι πασίγνωστο πως με την δραχμή του Μαρκεζίνη, της χούντας των συνταγματαρχών και του Κώτσου του Καραμανλή όλοι οι εξαγωγείς ζητούσαν από τους ξένους πελάτες τους πληρωμή σε δραχμάς και ουχί σε συννάλαγμα διότι το τελευταίο ήτο σκληρό και τους πονούσε.

11:52 μ.μ. μόνον εσύ απογείωσες την σκέψη μου σε πραγματικά νέα επίπεδα "πρόγνωσις" τουλάχιστον.
Γιατί είναι αλήθεια πως εξέθεσες όλους εκείνους τους ηλιθίους που θα πίστευαν πως θα ήταν δυνατω(βάλε περισπωμένη) Εξαγωγείς να θέλουν την δραχμή όπου θα μαραζώσει δύο τρεις φορές απέναντι στο ευρώ και θα τους μειώσει τα κόστα.
Μόνον ανθελληνικά σκουλήκια όπως οι κουκουέδες θα εκμεταλλευόντουσαν την αδύναμην δραχμήν δια να εύρουν δουλεία από το παράθυρο. Οι Εξαγωγείς λέγω, που εμφορούνται από γνήσια Ελληνικού Αίματος Ιδεώδη ποτέ δεν θα τους ενδιέφερε να φτηνύνουν τα εμπορέματά τους ώστε να τα κάνουν ανταγωνιστικά. Όλος ο ΣΕΒ μία γροθιά μαζί με τους Εφοπλιστές που πληρώνονται σε δολάρια δηλώνουν την πίστη τους στο Εθνικό μας νόμισμα το Ευρώ.

opca και 1:41 μην δίνετε σημασία, δεν καταλαβαίνουν οι κουκουέδες την ταξική συνείδηση όπως εσείς. Οι Γερμανοί δεν θα αγοράσουν από τα Ελληνικά Διυλιστήρια βενζίνη αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ γιατί θα της κρατάνε μούτρα. Όσοι το παίζουν κουμουνιστές η ιστορία έχει δείξει πως παραμένουν για πάντα κι ας έχουν αλλάξει επάγγελμα(θέση στην παραγωγή) κι ας έχουν αυγατίσει σε εκατομμύρια ευρώ οι καταθέσεις τους. Έως και ο Μπογιόπουλος που είναι δικός τους το είπε "μία φορά κομμουνιστής για πάντα κομμουνιστής!" ή κάπως έτσι...

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:13 π.μ.

@11:25 Είσαι οπορτούνας, είσαι και αγράμματος, είσαι και λεβέντης είσαι και ... Ρε στούρνε, το γεγονός ότι ο ΣΕΒ είναι ο συνασπισμός ενός τμήματος των πραγματικών αφεντικών που δίνουν εντολές και εκφράζει τα συνολικά συμφέροντα του συγκεκριμένου τμήματος της άρχουσας τάξης, το γεγονός ότι ενωμένοι αυτοί οι εκμεταλλευτές και κηφήνες συναποφασίζουν με την ΕΕ και παίρνουν άγρια αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών τους τα οποία εκείνοι συμφωνούν να πληρώσεις εσύ, αυτό δεν σημαίνει ότι στο εσωτερικό της άρχουσας τάξης δεν υπάρχει διαπάλη μεταξύ των ισχυρότερων και πιο προωθημένων τμημάτων του κεφαλαίου με άλλα τμήματά του εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτό που ενδεχομένως συμφέρει μία μερίδα σήμερα (π.χ. εφοπλιστές οι οποίοι γενικά έχουν υψηλότερη θέση στην πυραμίδα σε σχέση με τον ελληνικό καπιταλισμό που υποχώρησε στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα και γι' αυτό επιβάλλουν ευκολότερα τις θέσεις τους στην ΕΕ, τους οποίους γενικά ευνοεί το ευρώ ή η υποτίμηση του ευρώ σε σχέση με το δολλάριο στο οποίο συνήθως κάνουν τα ναυλοσύμφωνα) πιθανόν να μην συμφέρει μακροπρόθεσμα π.χ. τους μεγαλοξενοδόχους που θέλουν δραχμή διότι έτσι είναι ανταγωνιστικότεροι. Προφανώς υπάρχει διαπάλη μεταξύ τους, αυτό δεν σημαίνει ότι ... θα διασπαστεί ο ΣΕΒ έτσι όπως το εννοείς εσύ τουλάχιστον!!! Οι αστοί γνωρίζουν πολύ καλύτερα το συνολικό συμφέρον της τάξης τους και πώς θα το επιβάλλουν απ' όσο οι εργάτες. Τρανό παράδειγμα εσύ και η απύθμενη άγνοιά σου η οποία συνοδεύεται και από βλακώδη αλαζονεία (συνήθως αυτά πάνε μαζί). Τη λέξη "λυκοσυμμαχία" άνοιξε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ να διαβάσεις τί είναι γιατί αυτός την καθιέρωσε. Μην τα περιμένεις όλα έτοιμα.

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:41 π.μ.

1.41 Χαίρομαι που έστω και μέσα στον Πανικό σου συμφωνείς με το ΚΚΕ. Να σε ενημερώσω ότι έχουμε Καταργήσει απο το 15ο Συνέδριο το 1996 το Θέμα των Πολιτικών Μετώπων και την συμμετοχη σε Κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλισμό που γεννούσε όλα τα Οπορτουνιστικά Σκουπίδια όλων των Αποχρώσεων. Επίσης επειδή μπερδεύτηκες αθελά σου να σε ενημερώσω οτι εξουσία είναι αυτός που έχει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Αν η Αστική Τάξη δεν είχε φτιάξει του Σύριζα 2 θα ανησυχούσαμε ότι κάτι πρόβλημα έχουμε. Είσαστε η πυξίδα μας οτι βαδίζουμε σωστά

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:39 μ.μ.

talkative & chatty 14 Σεπτεμβρίου 2015 - 2:05 π.μ.
Εσάς σας έχουν γιατί να σας διορίσουν;;;;;;; κορόιδοοοο,!!!!!! Δες αυτό σου πάει πολυ--- www.youtube.com/watch?v=MEb5oYHzveA

14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:23 μ.μ.



Το ΚΚΕ κατεθεσε σχεδιο νομου στη βουλη για την καταργηση ολων των νομων του μνημονιου και των εφαρμοστικων τον φεβρουαριο.Οχι στον αιωνα των αιωνων αλλα αμεσα εδω και τωρα.Τι εκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι της ΛΑΕ που ηταν κυβερνητικα στελεχη και υπουργοι?ΤΙΠΟΤΑ!Η Κωνσταντοπουλου ουτε για συζητηση στη βουλη δεν το εφερε το νομοσχεδιο αυτο.Το αφησε στο συρταρι λεγοντας οτι η φραση ηταν .Βεβαια ολοι αυτοι του ΣΥΡΙΖΑ Νο1 κ Νο2,ηξεραν τοσα χρονια να ψηφιζουν κ στο ευρωπαικο κ στο ελληνικο κοινοβουλιο μαζι με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,ολες τις συνθηκες της Ε.Ε.(δηλ. δεξιες πολιτικες),ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, με αποκορυφωμα την επεκταση των μνημονιων το φεβρουαριο (τοτε περιπου ηταν που λεγαν οτι το 70% του μνημονιου ηταν καλο).Τοσο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ολοι αυτοι.Τρεμει το συστημα!!!

14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:19 μ.μ.

Αν και κατα των μονοπωλίων, το ΚΚΕ θέλει να κάνει μονοπωλιακα το ανάχωμα.
Μόνο που μετά το τσουνάμι του Καστελοριζου, η αστική τάξη χρειάστηκε περισσότερα του ενός αναχώματα.
Πάνε τα ήσυχα μεταπολιτευτικά ρυάκια που τη βόλευε μόνο με το ΚΚΕ.
Έτσι προέκυψαν ΣΡΖ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, Χ.Α, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΛΑΕ.
Ένα ανάχωμα για κάθε χρήση.
Και αριστερά, και δεξιά και κεντρώα αναχώματα.
Ας μην έχουμε αυταπάτες, όπως ο αρθρογράφος, για το ρόλο της ΛΑΕ.
Απλά στην παρούσα φάση κλήθηκε να εκφράσει (η καλύτερα να μαντρώσει) το ΟΧΙ, το αντιμνημόνιο και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Σαφώς και δεν απειλεί την αστικη τάξη, αλλα σαφώς και αυτή θέλει να πετύχει όσο χαμηλότερα ποσοστά γίνεται, για να ξεμπερδεύει σιγά σιγά με το ενοχλητικό αφήγημα του αντιμνημονίου.
Για αυτό και το ΚΚΕ ως πιστό κανίς της διαπλοκής επιτίθεται λυσσαλέα στη ΛΑΕ.
Με την ίδια λύσσα που επιτίθονταν στο ΣΡΖ που αποδεδειγμένα πια ειναι ένα όργανο της πλουτοκρατίας, που εχει όμως και αυτή τις προτιμήσεις της.
Και αφού την παίρνει μια και απευθύνεται σε ένα τηλέ-αποχαυνωμένο λαό, και αφού εχει τα φράγκα να πληρώσει, κάνει τα γούστα της.
Εδώ το ΚΚΕ έφτασε να ειναι αντίθετο με την επιστροφή στη δραχμή, μόνο και μόνο για να έχουν πατήματα οι επιθέσεις του στη ΛΑΕ.
Και αφού για το λόμπι του ευρώ δεν έχουμε ούτε αμφιβολίες ούτε και απορίες μετά απο 5 μνημονιακά χρόνια, ας μας κατονομάσουν εκεί στο Περισσό ποιοι συνθέτουν το λόμπι της δραχμής.

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:10 μ.μ.

Ακομη και να ισχυει αυτό που λεει ανεπισημα το κκε περι φαρμακοβιομηχανων (το οποιο ειναι καφενειακο διοτι δεν προκυπτει απο αναλυση και τεκμηριωση αλλα απο καποιες δηλωσεις συμπαθειας προς τον συριζα ενος και μονο συγκεκριμενου βιομηχανου) η ουσια ειναι οτι χρησιμοποιειται απο το κκε ως βολικο αλλοθι της πολιτικής προσδεσης σε αλλες "μεριδες" της αστικής τάξης τις οποιες επισης δεν κατανομαζει. Και γτ δηλάδη οι φαρμακοβιομηχανιες να κερδισουν με την υποτιμημενη δραχμή και να μην θέλουν το ιδιο οι τσιμετοβιομηχανοι, οι λιπασματοβιομηχανοι, οι βιομηχανιες πλαστικών , χημικών κλπ? Ειναι περισσότερο φιλεργατικοι οι αλλλοι βιομηχανοι που θελουν το ευρω?
Ειναι δεκάδες οι κλαδοι της βιομηχανίας και το κκε ή τουλαχιστον οι φιλοι του κολλησαν με το φαρμακο.
Τοσή επιστημοσυνη!!!!!
Ακομη και οι λιακοπουλοι και οι καρατζαφερηδες παλια ειχαν μια επιφαση τεκμηριωσης στις συνωμοσιολογικες τους μπαρουφες

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:16 μ.μ.

2¨13 Εσυ που διαβαζεις ριζοσπαστη και ξερεις και τις ισοτιμιες ευρω / δολαριου και τα ναυλοσυμφωνα και τις θεσεις του καθενος στην ιμπεριαλιστική - καπιταλιστική πυραμιδα για πες μας σε ποια θεση ειναι οι τραπεζιτες, οι εργολαβοι- κατασκευαστες και μετα ψαξε και τους φαρμακοβιομηχανους τους οποιους ο αρχηγος σου κουτσουμπας τους θεωρει "ισχυρη μεριδα της αστικής τάξης". Οπως ειπες οι εφοπλιστες ειναι στην πρωτη θεση. Πες μας και την υπολοιπη βαθμολογια.
Για να μην μεινουμε στα σκοταδια της αμαθειας.

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:30 μ.μ.

"ισχυρες μεριδες της αστικής τάξης" = Γιαννακοπουλος (και ουτε καν το συνολο της φαρμακοβιομηχανιας)
Επιτελους λυθηκε το μυστηριο.

2,05 Με τόση σαλτσα που εβαλες χαθηκε η ουσια στα γραφομενα σου. Θελεις να μας πεις οτι οι εξαγωγεις επιθυμουν δραχμή?
Στην επομενη κομεπ περιμενουμε επιστημονικη αναλυση με τους δεικτες κερδοφοριας των εξαγωγεων μετα το 2002.
Τραπεζιτες - εφοπλιστες - βιομηχανοι εξαγωγεις μαυραγοριτες του μαρκεζινη όλα τα εχει η αναλυση του κκε. Πληρεστατη
Τι λειπει?
Α ο ακατανομαστος.
Ο εργολαβος καναλαρχης κτεο καζινα στοιχημα κλπ. Ο θελω να εισπρατω τα διοδια σε σκληρο νομισμα και να τα εξαγω στην ελβετια στην οποια οι ψωροδραχμές δεν αναγνωριζονται.
Αλλα αυτός μαλλον ειναι ανισχυρη μεριδα της αστικής τάξης

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:36 μ.μ.

Μα ολοι οι αστοι να θελουν την δραχμή και να τους σταματει το κκε και ο κουτσουμπας?
Μηπως αυτο ειναι το σχεδιο για να πεσει το συστημα και να φτασουμε στον σοσιαλισμο?
Η παραμονή στο κατεργο των καπιταλιστων την ευρωζωνη.
Πολυ μπροστα το κομμα.

15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:00 π.μ.

Τα υπόγεια του Περισσού έχουν πάρει φωτιά από το τρέξιμο των χιλιάδων ορκισμένων μελών που συγγράφουν την επόμενη ΚΟΜΕΠ με το νεο-ανακαλυφθέν δόγμα "αν η δραχμή υποτιμιέται(ρήμα να 'ναι), οι εξαγωγείς μειώνoυν τα κόστα, πιο ανταγωνιστικοί γίνονται "
Ουάου φωνάζει και ο Yianis που δεν το σκέφτηκε πρωτύτερα να το τρίψει στην μούρη του Σόιμπλε.
Ευτυχώς σχόλια μέσα σε αναρτήσεις που περιέχουν σοβαρότητα τύπου "η «Λαϊκή ΄Ενωση» ένας πυρήνας σεβαστών αγωνιστών, άκαμπτων στις αρχές και πιστών στις δεσμεύσεις τους, πόλος έλξης για μια συνεχή και αθρόα συρροή οργανωτικών στελεχών, μελών και νεολαίας από κάθε άκρο της χώρας και κιβωτός διαφύλαξης της πλειοψηφικής Εντολής ΌΧΙ της 5ης Ιουλίου" φέρνουν στα ίσα την κουβέντα.
Λοιπόν τα μαθημάτα καπιταλιστικής οικονομίας συνεχίζονται με το εμπορικό / μεταπρατικό κεφάλαιο στην Ελλάδα που λάτρεψε το ευρώ για την αχαλίνωτη υπνωτιστική του ικανότητα που έκανε κάθε Έλληνα να βρίσκει φυσιολογικό το 1 δολλάριο που πουλιόταν στο ιντερνέτι να γίνεται στον έμπορο της γειτονιάς του 1 ευρώ. Τότε που πήγαινε ανηφόρα να χτυπήσει το 1,40 ισοτιμία έτσι;
Οι κατασκευαστές είχαν νωρίτερα ανακαλύψει την ιδιότητα του Ευρώ να παραμυθιάζει κόσμο και να οδηγεί στην λήθη και στην ηλιθιότητα με εκείνα τα 8.000 ευρώ το μέτρο η άσφαλτος αντί 800 γιατί ο ήλιος της Ελλάδας, ο αέρας, η θάλασσα, το πεδίο, το ανάγλυφο, το κότερο και η βίλα το ήθελαν.
Ευτυχώς που μία μεγάλη πλέμπα που τρέφεται από ευρωπαικά προγράμματα Επιχορηγήσεων μπούχτισε και απόρριψε τα ευρά γιατί χορτασε και δεν ήθελε άλλα στις μέρες μας.

Καινούργια δουλειά για τους επόμενους τρεις μήνες: Να γραφτεί στην ΚΟΜΕΠ με αποδείξεις και εφόσον δεν υπάρχουν να φτιαχτούν ψεύτικες που να δείχνουν πως ΔΕΝ αγαπιούνται τρελά οι καπιτάλες μεταξύ τους. Πως ο Σφηνιάς αυτοκτόνησε γιατί το ΚΚΕ του τα πήρε όλα. Ο Λαυρεντιάδης μπήκε φυλακή από τον ανολοκλήρωτο έρωτα που ένιωθε ο Σάλας και ο Προβόπουλος για πάρτη του. Ο Λάτσης δεν έχασε την τράπεζά(ο θεός να την κάνει) του αλλά την έκανε ανταλλαγή με το ΚΚΕ και την tv902. Η ΚΟΠΕΜ απέναντι σε όλο το κομμουνιστικό κίνημα αναλαμβάνει την υποχρέωση να χτυπήσει και να διαβάλλει την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ πως οι καπιταλοκουτάλες αγαπιούνται παράφορα μεταξύ τους και τρέχουν συνεχώς σε χορούς και σουαρέ(που δεν ξέρω τι σημαίνουν).

ΥΓ. Παράκληση: γράφε κουστούμπας για να σε καταλαβαίνω...

Ποιήμα.
Το κάτεργο είναι η Ένωση.
Η ευρωζώνη είναι το προαύλιο που μας αφήνουν να παίζουμε.
Αν θα μπορούσε να τρολλάρει το ΚΚΕ θα έβγαινε να πει "ΕΞΩ απο ΕΕ μέσα σε Ευρωζώνη" και τότε θα έβλεπα πως θα το σώνατε το μυαλουδάκι σας.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:31 π.μ.

"Τα κοστια"
Οτι πρεπει για τα καφενεια αυτη η ορολογια.
Μαζι με την κομεπ να δινετε δωρο και το σοκ και το τσαο.
Ιδιο επιπεδο εχετε

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:50 π.μ.

Η ΒΙΑΝΕΞ που ειναι φαρμακοβιομηχανια εινα ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ επιχειρηση. Οι τσιμεντοβιομηχανοι οχι. Αυτο εξηγει πολλα... Αλλα η πολιτικη οικονομια δε μαθαινεται ως επιφοιτηση, θελει διαβασμα και προσπαθεια....

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:49 μ.μ.

Γραφειοκρατακο 8,50 που σε πεισαν στο κομμα οτι εισαι και εξπερ στην πολτική οικονομια για διαβασε αυτον τον πινακα
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1309794/oi-protathlhtes-ton-exagogon-to-2014.html και πες μου αν οι υπολοιποι κλαδοι με μεγαλυτερες εξαγωγες απο το φαρμακο οπως τα διαφορα προιοντα αλουμινιου ή τα ορυκτελαια ή τα αγροτικα γτ δεν εκφραστηκαν κατα του ευρω και το εκανε μονο η βιανεξ (οπως το κομμα ισχυριζεται που τα παει καλα με ολους τους καπιταλες εκτος απο εναν γτ μαλλον δεν αγορασε τα κουπονια απο τους κνιτες). Το 2,5 των συνολικων εξαγωγων της χωρας ειναι τα φαρμακα
Να ξερουμε λοιπον ποιες ειναι οι ισχυρες μεριδες της αστικής τάξης.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:29 μ.μ.

Ετσι λοιπον ταξινομει και αξιολογει την βαρυτητα του καθε κλαδου της οικονομιας το "κομμα".
Αναλογως με την μοστρα και το εφε του καθε αστου ιδιοκτητη μεσων παραγωγης.
Επιπεδο καφενειου.
Τους ταιριαζει να ειναι συντακτες σε κουτσομπολιστικα περιοδικα.
Αντε και καλοι διορισμοι

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:39 π.μ.

Εισαι και μπουφος μεσα σε ολα.
Ξερεις στην πολιτικη οικονομια τα παντα μετριουνται με ποσοστα και δεικτες.
1)η φαρμακοβιομηχανια δεν ειναι απο μονη της ισχυρη μεριδα της αστικης ταξης. Αν ηταν η γραμμη της αστικης ταξης θα ηταν εκτος ευρω οχι εντος.
Ωστοσο αυτα αλλαζουν.
2) η Βιανεξ μεσα στην κριση γνωρισε μεγαλη αναπτυξη ως επιχειρηση οπως και ο κλαδος. Μαλιστα ηταν ο μοναδικος κερδοφορος μαζι με τον τουρισμο και ο μοναδικος απο τους εξαγωγικους που αυξησε τις εξαγωγες του και εχει ταση για παραπερα αναπτυξη. Αντιθετα οι αλλοι εξαγωγικοι κλαδοι συρικνωθηκαν και εχασαν εδαφος στην κριση. Ειδικα με τους κυριους ανταγωνιστες τους βλεπε ειδικα τον αγροτικο τομεα.
Αλλη σταση λοιπον κραταει το κεφαλαιο που κερδιζει εδαφος στον ανταγωνισμο και αλλη αυτο που χανει.
Επισης παραβλεπεις το νομοσχεδιο για τα φαρμακα που εφερε η ΝΔ κατ εντολη της ΕΕ και που πλητει το ντοπιο κεφαλαιο με τα γεννοσημα. Κατι που αναγκασε ακομα και τα αθλητικα ΜΜΕ του ομιλου Γιαννακοπουλου να ασκησουν κριτικη στη ΝΔ και να προμοταρουν το ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικα.

Καλα δεν εχω απαιτησεις απο τυπους που αγνοουν ακομα και την ΑΒ του μαρξισμου αλλα τουλαχιστον να εισαι πιο σεμνος.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:49 μ.μ.

19,39
Σεμνος και ταπεινος ήταν ο καραμανλής.
Στους μειωτικους χαρακτηρισμους ειστε πρωτοι. Τυπικο χαρακτηριστικό των γραφειοκρατων.
Για να μην το κουραζουμε με την βιανεξ και τον γιαννακοπουλο και ολη αυτη την μιζερη κουβεντα που επικεντρωνεται στο δενδρο και χανει το δασος.
Εκτός απο τις εξαγωγές υπαρχει και η εσωτερική αγορά που ειναι και βασικότερος παραγοντας στην αναπτυξη της βιομηχανιας.
Με τα μνημονια και την δραματική συρρικνωση της καταναλωσης η εγχωρια βιομηχανια χάνει το εδαφος στο οποιο βασιζεται κερδοφορια της.
Αρα σιγουρα υπαρχει κατι βαθυτερο στην αστική τάξη που θα μπορουσε να λειτουργησει υπερ της επιστροφης στην δραχμή. Συν η φιλολογια περι ιδιωτικοποιησης υποδομων που επισης ειναι παραγοντες του κοστους οπως πχ η ενεργεια.
Μην χανεστε λοιπον και το μετατρεπετε σε συνομωσιολογικό αναγνωσμα με αθλητικες εφημεριδες και παρασκηνια στον ΣΕΒ.
Τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα.


Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:29 π.μ.

6:49 Τουλάχιστον σταμάτησες να προκαλείς με την άγνοιά σου και την αλαζονεία σου.
Όσον αφορά στην αύξηση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά αυτή προϋποθέτει αύξηση εισοδημάτων, μισθών και συντάξεων, και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που σημαίνει όχι ιδιωτικοποιήσεις ούτε εμπορευματοποίηση όλων των βασικών δομών και υπηρεσιών ώστε να υπάρξει διαθέσιμο εισόδημα.
Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη έντασης της εκμετάλλευσης με μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ύπαρξη ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων με βάση τα μέτρα του μνημονίου που θα τα πληρώνουν οι εργάτες, οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες κλπ, αφού για τους καπιταλιστές και το κράτος τους αυτό αντιστρατεύεται το "ευαγγέλιο" της ανταγωνιστικότητας και έρχεται σε αγεφύρωτη αντίθεση με την επιδίωξη ανάκαμψης των κερδών τους. Αυτήν την αντίθεση ο καπιταλισμός δεν την έλυσε 200 χρόνια, τώρα θα τη λύσει; Πώς θα γίνει αυτό;
Καταλαβαίνω ότι σε έχουν "ταίσει" πολύ κουτόχορτο, γι' αυτό έχεις μάθει να βλέπεις την πραγματικότητα ανάποδα και να μην αναζητάς ποτέ την αιτία των πραγμάτων. Σε αυτήν ακριβώς την πλάνη οφείλεται και η προτροπή σου "να μην χανόμαστε" και " να μην μετατρέπουμε σε συνομωσιολογικό ανάγνωσμα με αθλητικές εφημερίδες κλπ", αλλά να ακούμε και να πιστεύουμε μπαρούφες και εξηγήσεις μεταφυσικού τύπου και αντιεπιστημονικές αρλουμπολογίες που "σερβίρουν" περισπούδαστοι" αναλυτές και "επιστήμονες"-θαμώνες καναλιών και σιτιζόμενοι από μυστικά κονδύλια./

18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:26 μ.μ.

Αυτοί που ρωτάνε "μα γιατί συγκεντρώνετε τις επιθέσεις σας στην «Λαϊκή Ενότητα»;", είναι οι ίδιοι που ρωτούσαν "γιατί επιτίθεστε στον ΣΥΡΙΖΑ"... Μα, για τους ίδιους ακριβώς λόγους!

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:36 π.μ.

Και το κκε επι 90 χρόνια και κατα περιοδους με πολυ ποιοτικοτερη ταξικη-κοινωνική συνθεση στο δυναμικο του δεν καταφερε να πραγματωσει την "λαικη εξουσια".
Τωρα θα το καταφέρει?

20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:08 π.μ.

...Είναι η αριστερά που αντί να απαντήσει ξεκάθαρα και με ανάλογη αγωνιστική κατεύθυνση στο ερώτημα σοσιαλισμός ή καπιταλισμός, πάντα θα γυρεύει τρόπους υποταγής για να μας πει πόσο αργότερα πρέπει να τεθεί αυτό το ερώτημα και πως ακόμα πρέπει να αναπτύξουμε ”σωστό καπιταλισμό”. Είναι η ίδια αριστερά που επικροτεί τις ”κινήσεις πολιτών” και τις αγαθοεργίες των κοινωνικών παντοπωλείων αλλά δεν δίνει δεκάρα για την διάλυση των κοινωνικών υποδομών του κράτους που πλήρωσε ο λαός τόσα χρόνια.
Η αριστερά που θεωρεί εθνικισμό να μιλάμε για ιμπεριαλισμό την ίδια ώρα που μιλούσε για επανάσταση στην Συρία όταν έβλεπε εξοπλισμούς τζιχαντιστών από την Ε.Ε, την ίδια ώρα που μιλούσε για το δημοκρατικό κίνημα Μειντάν στην Ουκρανία με τους φασίστες.

Είναι η αριστερά που έστηνε χορούς για τον Τσίπρα στην Ελλάδα επειδή φόρεσε κάποτε την φανέλα του Τσε και τραγούδησε το bella ciao, για τον Κόρμπιν στην Αγγλία επειδή φαίνεται φυσιολογικός άνθρωπος και δεν τραγουδάει το “god save the queen”, για τον Πάμπλο Ποδέμος στην Ισπανία επειδή έστησε δίκτυα που είναι της μόδας, που περίμενε τον άνεμο της αλλαγής Ολλάντ στη Γαλλία, που ενθουσιάστηκε παλαιότερα με τον Ομπάμα επειδή είναι καλύτερος από τους ακροδεξιούς Ρεπουπλικανούς. Είναι η αριστερά που νιώθει άνετα με την ήττα και καταδικάζει την νίκη μαζί με τον ταξικό εχθρό.

Ας τελειώνουμε με την αριστερά που έχει ορίζοντα έναν ηθικό καπιταλισμό και θεωρεί πως υπάρχει χορτοφαγικό κεφάλαιο. Με την αριστερά που στην Κύπρο θεωρεί πως έχοντας εθνικό ζήτημα πρέπει να στοιχηθούμε πίσω από μερίδα της αστικής τάξης μέσα στην Ε.Ε και με όσο γίνεται καλύτερο μνημόνιο. Ας τελιώνουμε με την αριστερά των κοινωνικών εταίρων, την αριστερά που τολμάει να παρακαλεί το κεφάλαιο για “διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων¨ για να χαθούν και αυτά το ένα μετά το άλλο.

Αν θέλουμε να τελειώνουμε με το ΤΙΝΑ πρέπει να πούμε ΝΑΙ στο Σοσιαλισμό.

ΥΓ: Αύριο, ο Ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ για πάντα και να ξεκινήσει την αντεπίθεση του όχι μόνο σε κοινοβουλευτικό αλλά κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν θα κάνουν όλοι το βήμα, αλλά κάποιοι θα το κάνουν και ας μην έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα. Ας είναι αυτή η αρχή μιας πραγματικής ελπίδας.
Τιμή και Δόξα στο ΚΚΕ, στους αγωνιστές κομμουνιστές που παρά την τεράστια πίεση για να ξεπουλήσουν όσα όσα τις αρχές τους και τους στόχους τους για χάρην του ”κοινού ευρωπαικού μέλλοντος”. Που έμειναν όρθιοι μέσα στην αντικομμουνιστική επίθεση, από αριστερά και δεξιά, για να μπορούμε και εμείς να σηκωθούμε μαζί τους.

ΚΚΕ δυνατό σημαίνει δύναμη και για τον Ελληνικό λαό αλλά και για τους Βαλκανικούς λαούς και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.
Πηγή: Αγκάρρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger