Home » , » Νίκος Φίλης: Απ' το "εμπόριο λειψάνων" στο "αγαθό" έργο της εκκλησίας

Νίκος Φίλης: Απ' το "εμπόριο λειψάνων" στο "αγαθό" έργο της εκκλησίας

Από giorgis , Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 | 6:15 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ο Νίκος Φίλης είναι από τα πρωτοπαλίκαρα της «προεδρικής φρουράς» και ο Τσίπρας τον ανταμείβει για τον ζήλο του να εκτελεί τις «βρόμικες δουλειές» -όπως τότε με την Ζ. Κωνσταντοπούλου- που του αναθέτει.
Αν και πρωτοεκλεγμένος βουλευτής διορίστηκε από τον πρόεδρο του κόμματος του να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τώρα του ανέθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι εδώ τίποτα το ιδιαίτερο. Η ξεφτίλα του έγκειται στα τροπάρια που έψαλε μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με το θέμα που δημιούργησε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου η οποία είχε δηλώσει ότι ο γονέας μαθητή θα μπορεί να δηλώνει ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα.

«Ουδέποτε ετέθη στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα αλλαγής του τρόπου διδασκαλίας ή διευκόλυνσης χορήγησης των απαλλαγών», μας είπε ο Ν. Φίλης μετά την συνάντησή του με τον αρχιρασοφόρο.
«Δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα των Θρησκευτικών … Τα θέματα που έχουν σχέση με την Εκκλησία και την Πολιτεία, όλα θα πρέπει να λύνονται σε συνεργασία». μας είπε για να προσθέσει ότι η θρησκεία διαδραματίζει ρόλο άλλοτε αγαθό, όπως στην περίπτωση της δικής μας θρησκείας και άλλοτε οδηγεί σε μισαλλόδοξες καταστάσεις.

Κάτσε, ρε μεγάλε, γιατί εδώ μας κούφανες. Ποιος είναι ο αγαθός ρόλος της δικιάς μας θρησκείας;
Εσύ ο ίδιος δεν ήσουνα μόλις πριν λίγους μήνες που βγήκες στις τηλεοράσεις και μίλησες για «μορφή ειδωλολατρίας» και «εμπόριο λειψάνων», όταν ήρθαν στην Ελλάδα  και μάλιστα «με τιμές αρχηγού κράτους» τα φερόμενα κόκκαλα της «αγίας» Βαρβάρας;
Εσύ δεν είχες καυτηριάσει δημόσια όλο αυτό το σκηνικό που έστησε το παπαδαριό και είχε σαν αποτέλεσμα το θρησκόληπτο ποίμνιο να προσφέρει τον «οβολό» του στα παγκάρια   με την ελπίδα της αναζήτησης του «ιερού θαύματος»;

Τι άλλαξε τώρα και μιλάς για «αγαθό» ρόλο της θρησκείας;

Ρητορική ερώτηση φυσικά. Υπουργική καρέκλα καβάτζαρε στον κυβερνητικό μνημονικό θίασος του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί τα βήματα του αρχηγού του. Και ο Τσίπρας πριν κάποια χρόνια δήλωνε άθεος τώρα συναντήθηκε με τον Πάπα και ανακάλυψε ότι μαζί του «τεμνόμαστε πάνω σε κοινές αξίες», τώρα σουλατσάρει σε «αγιασμούς» και σε «θείες» κατανύξεις στο «άγιο όρος», όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καραγκιοζλίκια πολιτικάντηδων  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:10 μ.μ.

Εντάξει Νικολάκη; Εντάξει κοπρόσκυλο; Εντάξει φώκια;;

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:49 μ.μ.

Αυτός είναι ο Συριζα παιδιά, πάψτε να έχετε αυταπάτες, αυτή είναι η αριστερά όπως την ορίζει ο Τσιπρας και τα κολιταρια του.
Αυτός ήταν και είναι ο Σύριζα ένα δεξιό κόμμα με αριστερό προσωπείο, δυστυχώς και στις 25 Γενάρη και στις 20 Σεπτέμβρη βρήκε θύματα που τον έκαναν κυβέρνηση... ναι ναι!!! θύμα ο λαός!!! και φυσικά δεν είναι πρώτη φορά απλά πρώτη φορά είναι "αριστερά"
Αυτά να τα βλέπουν όσοι είχαν ελπίδες για την όποια αλλαγή για το όποιο διαφορετικό, και ας σκεφτούν κάποιοι ότι ακόμα είναι στην αρχή, θα κάνουμε έναν ωραιότατο απολογισμό του έργου Τσιπρα στο τέλος της θητείας και πολύ θα εκπλαγούν απ αυτά που πραγματικά θα διαπιστώσουν... Ελλάδα ΚΟΥΡΑΓΙΟ

30 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:41 π.μ.

Aν νομιζεις Τσιπρα οτι εχοντας σαν πρωτοπορια Φιλη και Φλαμπουραρη μπορεις να προχωρας και να κυβερνας
εισαι βαθεια νυχτωμενος Αυτοι ειναι και οι δυο οχι οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι σκετα μπαζα Παντως και οι δυο εχουν
στο νου τους επιχειρησεις ο μεν ενας ειναι παλιος μεγαλοεργολαβος με εμπειρια ο δε αλλος ισως τωρα με
την επαφη του με τον αρχιρασοφορο ισως αναλαβει την λειψανοεμπορια τωρα μαλιστα που καταφερε ``πληγμα``
εναντιον της Ζωης Κωνσταντοπουλου αφου αυτος ειχε αναλαβει την εξοντωση της

4 Οκτωβρίου 2015 στις 10:04 μ.μ.

...οποία είχε δηλώσει ότι ο γονέας μαθητή θα μπορεί να δηλώνει ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, ..

5 Οκτωβρίου 2015 στις 9:55 μ.μ.

.Σία Αναγνωστοπούλου η οποία είχε δηλώσει ότι ο γονέας μαθητή θα μπορεί να δηλώνει ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά,

6 Οκτωβρίου 2015 στις 1:22 π.μ.

Γιατί δεν το διορθώνετε;;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger