Home » , » Εμπρός δάσκαλε ...

Εμπρός δάσκαλε ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:17 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Εμπρός δάσκαλε. Πες το μάθημα. Δίδαξε στα παιδιά Όμηρο, μίλα τους για τον πολιτισμό. Πες τους για τη φιλοξενία των Αρχαίων, τον Ξένιο Δία. Διάβασε την Οδύσσεια, πες στους μαθητές πόσο φιλόξενοι ήμασταν κάποτε. Που πρώτα περιποιόταν τον ξένο κι έπειτα τον ρώταγαν το όνομα και το σκοπό του ταξιδιού.

Μάθε μας Ιστορία πόσοι πόλεμοι έγιναν και τι έκαναν πολλοί πρόγονοι μας για να γλυτώσουν τις σφαγές. Πόσοι πρόσφυγες ήρθαν το 1922 μετά την καταστροφή. Πες πόσοι συγγενείς μας έφυγαν μετανάστες στα πέρατα της γης να βρουν καλύτερη τύχη. Κοντά έξι εκατομμύρια είναι οι Έλληνες του εξωτερικού.

Φιλοσοφία και βιολογία έπειτα να τους πεις να διαβάσουν, να καταλάβουν, γιατί οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι, αδέλφια, ένα αίμα κόκκινο.

Αφού τα πεις αυτά, πες βρε δάσκαλε στα παιδιά, γιατί υπάρχει φτώχια, γιατί γίνονται μάχες. Κοίτα τα στα μάτια κι εξήγησε, γιατί υπάρχει πείνα, γιατί πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου αθώοι. Μπορείς; Ή θα μείνεις στην ύλη που διατάζει το Υπουργείο;

Είμαστε υπερήφανοι, είμαστε πολιτισμένοι, έχουμε Δημοκρατία... Αλήθεια; Πόσο υπερηφάνεια νιώθουμε που σκύβουν οι δήθεν δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας το κεφάλι στους τοκογλύφους, ενώ για τους μετανάστες διατάζουν φυλακίσεις; Πόσο θάρρος έχουμε για να κατασκευάσουμε φράχτες μην μπουν μέσα, ποιοί; Τα θύματα της ίδιας πολιτικής που ταλανίζει κι εμάς; Ο φράχτης κρατάει τον μετανάστη έξω, αλλά κι εσένα μέσα, να το θυμάσαι, αν (ό μη γένοιτο) ξαναβρεθείς σε δύσκολη θέση.

Η ΕΕ με τους απαράβατους κανόνες! Που πρέπει να υπακούμε, γιατί έτσι συμφωνήσαμε! Αυτό μας μαθαίνουν στο σχολειό: Να είμαστε πιστοί στους κανόνες.

Μόνο που οι Γερμαναράδες ανέστειλαν όσες συνθήκες δεν θέλουν, παρόλο που τις έχουν υπογράψει. Πολύ ελευθερία έχει η Ευρώπη, αλλά μόνο για λίγους. Οι ισχυροί κάνουν ότι θέλουν, οι υπόλοιποι πρέπει να πειθαρχήσουμε. Άντε λοιπόν στο διάολο ΕΕ.

Οι πολιτισμένοι! Οι πλούσιοι ξένοι λέγονται τουρίστες, αυτούς τους θέλουμε, τους κάνουμε τεμενάδες, οι φτωχοί είναι "επικίνδυνοι"! Γιατί; Γιατί έτσι μας διδάσκουν τα ΜΜΕ. Άλλο σχολειό αυτό. Ποτέ δεν εξήγησαν πως είναι δυνατό να είναι κίνδυνος οι κυνηγημένοι κι όχι οι κυνηγοί. Τα θύματα κι όχι οι θύτες.
Πολιτισμός Ελληνικότατος! Δείτε τα Αρχαία ερείπια μια κι όλη χώρα ερείπιο κατάντησε. Μόνο που τα παλιότερα απομεινάρια έχουν Αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Κάντε μπάνιο στα νερά του Αιγαίου, λίγα μέτρα από κει που πνίγονται οι απελπισμένοι. Φάτε και φρέσκο καλοθρεμμένο ψάρι, που θα σερβίρουμε με χρυσά κουτάλια φτιαγμένα από δόντια μεταναστών που έχουμε να δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Γιατί εδώ είναι "ασφαλείς" δεν θέλουν κι ασφάλιση.

Η σφαγή συνεχίζεται. Στο Φαρμακονήσι η νέα ντροπή: Έπνιξαν 34 ανθρώπους: 4 βρέφη, 11 παιδιά (6 αγόρια και 5 κορίτσια) δέκα γυναίκες και 9 άντρες. Ποιοί; Αυτοί που βάζουν τους λαούς να πολεμάν για να κερδίζουν. Αυτοί που κονομάνε από τη φτώχεια και τη δυστυχία. Αυτοί που καλλιεργούν την αδιαφορία και το ρατσιστικό μίσος. Δεν είναι ατύχημα, είναι έγκλημα που γίνεται στο διηνεκές και μένει ατιμώρητο.

Λοιπόν δάσκαλε μάθαμε πολλά στο σχολείο. Άντε τώρα κάνε μας να νιώσουμε περήφανοι, γιατί μόλις βγαίνω από την τάξη με πιάνουν τα κλάματα όχι μόνο από τη λύπη μου για την αδικία μα κι από θυμό. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger