Home » , » Προκλητική ασυλία στα λαμόγια από την αστική "δικαιοσύνη",

Προκλητική ασυλία στα λαμόγια από την αστική "δικαιοσύνη",

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 | 6:29 μ.μ.

Την είδηση την βρίσκουμε στην ιστοσελίδα capital.gr και μας λέει ότι σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας υπήρξαν τρεις δικαστικές αποφάσεις-"βόμβες" του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (η τελευταία στις 21 Ιουλίου), σύμφωνα με τις οποίες ο έλεγχος των φορολογικών αρχών στις τραπεζικές καταθέσεις καθίσταται παράνομος, στις περιπτώσεις που αφορά ημερομηνίες πριν την 30η Σεπτεμβρίου 2010. 
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ το Εφετείο ουσιαστικά επιτρέπει ελέγχους των τραπεζικών καταθέσεων μόνο για τα τελευταία 5 χρόνια, και βάζει έτσι "στοπ" στη δυνατότητα του υπουργείου Οικονομικών να διατάζει αναδρομικούς ελέγχους που σε κάποιες περιπτώσεις εκτείνονται ως και 15 χρόνια πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, επισημαίνει το δημοσίευμα, ότι όλοι οι έλεγχοι σε τραπεζικές καταθέσεις, εμβάσματα κλπ. που έγιναν στα έτη από το 2011 και μετά, καθώς και όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων, ήταν έωλοι, επομένως ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για επιστροφή χρημάτων από το Δημόσιο. 

Μιλάμε δηλαδή για άλλο ένα τεράστιο χτύπημα στην διαφθορά και διαπλοκή όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί προεκλογικά η «πρώτη αριστερή κυβέρνηση». Και με την βούλα του νόμου δηλαδή μπαίνει ταφόπλακα στα σκάνδαλα των Ολυμπιακών Αγώνων, βγαίνουν «λάδι» όλα τα λαμόγια που λεηλατώντας το ελληνικό δημόσιο έβγαλαν τα «μαύρα» χρήματα τους στο εξωτερικό και τα ονόματά τους βρίσκονται στις  περίφημες λίστες Λαγκάρντ, Λιχνεστάιν

Φυσικά θα αποτελεί απλή σύμπτωση ότι ανάμεσα σ’ αυτά τα γατόνια βρίσκονται και βουλευτές – υπουργοί (πιθανόν και δικαστικοί) που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο εισαγγελέων για μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Τυχαίο θα είναι και το γεγονός ότι ανάμεσα σ’ αυτούς που παίρνουν «άφεση αμαρτιών» είναι και ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου που φέρετε να διατηρούσε στο εξωτερικό λογαριασμό που άγγιζε περίπου τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ (τα είχε καταθέσει το 2006) και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους.
Τζάμπα δηλαδή πήγαν οι πανηγυρισμοί του Τσίπρα  στην βουλή όταν πριν μερικές μέρες έλεγε απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Ο δικός μου συνεργάτης κυρία Γεννηματά, δεν είχε αφορολόγητα χρήματα στην Ελβετία όπως ο συνεργάτης του κου. Σαμαρά».

Τώρα θα μας πείτε εδώ η αστική τους δικαιοσύνη έπιασε με την «μίζα στην πλάτη» στελέχη του αστικού πολιτικού κόσμου  - Μαντέλης, Παυλίδης, Γιάννος Παπαντωνίου, Τσουκάτος-  και «σφύριξε» αδιάφορα … Σωστό κι αυτό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger