Home » , » Στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια το τεράστιο σκάνδαλο του ξεπουλήματος των περιφερειακών αεροδρομίων

Στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια το τεράστιο σκάνδαλο του ξεπουλήματος των περιφερειακών αεροδρομίων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 | 7:59 μ.μ.

Για μα δούμε αν θα έχει καμιά τύχη η προσφυγή της ΟΣΥΠΑ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το τεράστιο σκάνδαλο του ξεπουλήματος των περιφερικών αεροδρομίων απ’ το ελληνικό δημόσιο στην γερμανική εταιρεία  Fraport, αφού το ελεγκτικό συνέδριο στην Ελλάδα βρήκε τη συμφωνία "λάδι" με το πρόσχημα ότι του έδωσαν ελλιπή στοιχεία,

Από την ιστοσελίδα της ΕΡΑ Αιγαίου αντιγράφουμε απόσπασμα από σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος Μυρσίνη Τζινέλλη.

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προσφεύγει η ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο ξεπουλήματος των περιφερειακών αεροδρομίων στην συμφερόντων του γερμανικού δημοσίου εταιρεία Fraport, μεταξύ των οποίων τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Σάμου σε πρώτη φάση.

Η τιμή εκκίνησης της πώλησης έπρεπε να είναι τα 5,5 δις είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος και όχι το 1,5 δις. «Το ΤΑΙΠΕΔ και η γερμανική κυβέρνηση εξαπατά το ελληνικό κράτος ενώ και ελληνικά δικαστικά όργανα με ελλιπή στοιχεία προχώρησαν σε αποφάσεις εις βάρος του δημοσίου, είπε ο κύριος Αλεβιζόπουλος τονίζοντας ότι «θα τους χτυπήσουμε μέσα στην καρδιά των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Απευθυνόμαστε στον εισαγγελέα της Ευρώπης όπου θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά για απιστία σε όλους όσους συνέβαλλαν στην συμφωνία-σκάνδαλο, και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου θα προσβάλουμε το μονοπώλιο που επιχειρείται να στηθεί στη χώρα, η επιτροπή είναι υποχρεωμένη για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Η ΟΣΥΠΑ είχε παρουσιάσει μελέτη όπου αποδεικνύεται η ζημία για το Ελληνικό δημόσιο της πώλησης των αεροδρομίων με αυτούς τους όρους, για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από την τεράστια αύξηση της τιμής του εισιτηρίου αλλά τις προτάσεις της ομοσπονδίας για πιο κερδοφόρα για τη χώρα χρήση και αξιοποίηση των αεροδρομίων.

Σοβαρό κεφάλαιο που δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς και η απώλεια της κυριαρχίας των αεροδρομίων από τη χώρα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger