Home » , , » Όχι δεν έπρεπε να κάνετε εκλογές. .Χαρακίρι έπρεπε να κάνετε!

Όχι δεν έπρεπε να κάνετε εκλογές. .Χαρακίρι έπρεπε να κάνετε!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 | 4:37 μ.μ.

Της Τ.Γ.

«Μια μέρα που έκανα τον περίπατο μου στον ίσκιο των δέντρων, το αεράκι έφερε μπροστά στα πόδια μου ένα χαρτί. Ηταν γραμμένο με ακανόνιστα γράμματα, σαν να βρισκόταν αυτός που το 'γραψε σ' ένα σκοτεινό  χώρο. Ήταν απόσπασμα από το ημερολόγιο ενός αισιόδοξου, δηλαδή ενός ανθρώπου που δεν αντιλαμβάνεται μόνο τις γκρίζες πλευρές της ζωής, αλλά που πασχίζει να ανταποκρίνεται προπάντων στις ελπίδες. Σε μερικά σημεία υπήρχαν συντομογραφίες, πράγμα πολύ συνηθισμένο στις προσωπικές σημειώσεις. Θέλω λοιπόν να σας γνωστοποιήσω ένα κομμάτι αυτού του κειμένου:

 ''Όλα πάνε περίφημα. Ο Βίκτωρ μου επέστρεψε τα χρήματα, η καταρροή σταμάτησε, το σπασμένο πόδι της Τζίνας κοντεύει να γιάνει. Ο καιρός είναι επίσης υπέροχος. Μετά από μια περίοδο βροχών που δεν έλεγαν να σταματήσουν, έχει ξαναβγεί ο ήλιος και οι μέρες  είναι ολόλαμπρες. Βέβαια ο Μ. απειλούσε και πάλι, αλλά ο Β. λέει πως δεν είναι παρά λόγια  του αέρα. Το κυριότερο είναι πως ο θειος επέστρεψε χτες  από τις καλοκαιρινές διακοπές. Δείχνει φρέσκος και ηλιοκαμένος, και άνοιξε ήδη το νέο του εργαστήρι. Τέλος όμως μ' αυτά! Η Σαμπρίνα έχει ψηλώσει τρελά. Η Κέτε ίσως ήταν τυχερή. Τη δάγκωσε ένας σκύλος, που δεν ήταν λυσσασμένος. Και την υπόθεση  με τον Σ. Θα την ταχτοποιήσουμε.
Όλα αυτά έχουν  μεγάλη πλάκα!

Ένα μόνο δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί άραγε με κουβαλάνε τέσσερις άνθρωποι μέσα σ' ένα ξύλινο κιβώτιο, εγώ μέσα ασάλευτος, και το καπάκι  από πάνω μου καρφωμένο;''

Αυτά έλεγε το χειρόγραφο.
                                                Σλαάβομιρ Μπρέζεκ ''Αισιοδοξία''»

Η μικρή αυτή ιστορία  μου 'ρχεται στο νου κάθε φορά που βλέπω τον θλιβερό ηγεμονίσκο μας ,να περιφέρει το ενσωματωμένο χαμογελαστό προσωπείο του και να δηλώνει αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση του θανάτου μας!

Σε μια  χρονική περίοδο, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Σύριζα αισθάνεται βαθύτατα προδομένη και εξοργισμένη,  όπου τα κομματικά του στελέχη τον εγκαταλείπουν με ταχύτατους ρυθμούς, καταλογίζοντας του ολοκληρωτική μετάλλαξη και στροφή στον νεοφιλελεύθερο "ρεαλισμό", ο μέγας ηγέτης και τα ''συν αυτώ'' γελοία ανθρωπάκια φαντασιώνονται νίκες και αυτοδυναμίες!

Αυτή η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα τείνει να ξεπεράσει και τους προκατόχους τους!

Κ. Τσίπρα με βάση τα σημερινά δεδομένα ακόμα κι ένα παιδί  μπορεί να το δει!
Όχι δεν έπρεπε να κάνετε εκλογές. Χαρακίρι έπρεπε να κάνετε!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger