Home » , , , » Α. Μητρόπουλος: Ποιο πολιτικάντης πεθαίνεις

Α. Μητρόπουλος: Ποιο πολιτικάντης πεθαίνεις

Από giorgis , Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 | 5:43 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ο πολιτικός γυρολόγος και αγαπημένος των τηλεοπτικών σταθμών της διαπλοκής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος, δεν αφήνει μέρα που να μην παρουσιαστεί στα κανάλια και να μας κάνει μαθήματα άκρατου πολιτικαντισμού που μπροστά του και ο Μαυλογιαλούρος θα ένιωθε σαν πρωτάκι σε νηπιαγωγείο.

Χτες παρουσιάστηκε στην οθόνη του Mega για να αναφερθεί στο νέο μνημόνιο που υπογράφει η κυβέρνηση με τους λεγόμενους «εταίρους» και να  μας πει ότι «το πακέτο που ετοιμάζεται κατά τη δική μου ενημέρωση είναι το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει αποδεχθεί ποτέ κυβέρνηση», και να συμπληρώσει ότι ο ίδιος θα το υπερψηφίσει στην βουλή γιατί «αν και ποτέ Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει στα εκατό χρόνια τέτοιο πρόγραμμα, η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί για να μη γίνει χειρότερο κακό στην πατρίδα»!

Και ενώ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά παραδιδόμενη σε τέτοιες «βαθυστόχαστες» πολιτικές εκτιμήσεις, έρχεται πάλι σήμερα ο Μητρόπουλος, από την τηλεόραση του Αλαφούζου και μας αποτελειώνει.

Αφού επαναλαμβάνει όσα κατά καιρούς έχουμε ακούσει από στελέχη της Ν.Δ., του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ ότι δηλαδή «εκλογές δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση» -πιθανόν να φοβάται ότι θα χάσει την βουλευτική του αργομισθία μια και οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν με λίστα και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι ενθουσιασμένοι με τις καθημερινές περατζάδες του στα ΜΜΕ- προτείνει στον Α. Τσίπρα να γίνει υπό την πρωθυπουργία του –προφανώς απ’ την υπάρχουσα βουλή- «μία κυβέρνηση υπερβατικών προσώπων για να διαπραγματευόμαστε συνεχώς με τους δανειστές και να διασώσουμε ότι μπορούμε». (Αυτό το σενάριο έχει διοχετευθεί και σαν άποψη του Σόιμπλε).

Και συνεχίζει το αφήγημά του ο Πασοκογενής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο κακό στον λαό μας... Μετά την αποτυχία της 20ης Φεβρουαρίου και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, δεν κοιτάς πως να βγεις εσύ καθαρός, αλλά πως με υπερβατικές διεργασίες να σώσεις τον λαό σου».
Παραδέχεται έμμεσα, δηλαδή, ότι μέχρι τώρα η κυβέρνησή του εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική προκαλώντας δεινά για τα λαϊκά στρώματα, και συνεχίζει αναφερόμενος στο νέο μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση την οποία στηρίζει: «Πρόκειται για το πιο ακραίο πρόγραμμα που επιβάλλουν οι δανειστές, ότι πιο σφοδρό για κυρίαρχο κράτος. Στη διαπραγμάτευση έγιναν λάθη, πήγαμε χωρίς σχέδιο απέναντι στο πιο σκληρό καρτέλ διαπραγμάτευσης που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ένα κράτος.».

Γινόμενος δε ποιο συγκεκριμένος ο Μητρόπουλος και αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα και στον τρόπο που διαμορφώνεται μας λέει: «Θα αναφέρω μόνο δύο στοιχεία. Καμιά γυναίκα και κανένας νέος αν δεν κλείσει 40 χρόνια εργασίας, δεν θα παίρνει σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι το 80% δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη, καθώς σε μία θρυμματισμένη οικονομία, όχι τα 12.000 ένσημα, αλλά ούτε τα 6.000 δεν θα μπορέσουν να πιάσουν. Επίσης, το εγγυημένο της σύνταξης δεν θα δίνεται πριν το 67ο έτος. Είναι το αγριότερο μέτρο που μπορεί να ληφθεί».


Και παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος επαναλαμβάνει όταν το νέο μνημόνιο ρθεί στην βουλή ο ίδιος θα το υπερψηφίσει «για να σωθεί η χώρα και ο λαός».
Χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα; Απλώς ποιο πολιτικάντης πεθαίνεις.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

11 Αυγούστου 2015 στις 5:54 μ.μ.

Κοψτε τα σαπια και ολοι στους δρομους με το ΠΑΜΕ.

Α που βρισκονται τα παλικαρια Μπιτσακης, Ρουσης, ΠΠ, Χαγιος, Δελαστικ;

Τους ποναει ακομη το δαχτυλο που κουνουσαν στο σεχταριστηκο ΚΚΕ
γιατι δεν στηριζε τη βρωμερη σοσιαλδημοκρατια των Τσιπρολαφαζανδων;

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2015 στις 6:07 μ.μ.

Αυτός ειναι ο γραφειοκρατικός παρασιτισμός της ντοπιας αστικής ελιτ. Ολοι ενωμενοι και ΕΝΤΡΟΜΟΙ απο τσιπρα μεχρι κκε στο προεδρικο μεγαρο ταυτισμενοι με το ευρώ γνωριζοντας οτι σε αυτό το νομισμα και στην παραμονή στην ΕΕ βασιζεται η σφοδροτερη επιθεση σε εργατική τάξη ευρωπαικης χωρας απο το τελος του πολεμου μεχρι σημερα. Και τα δεκανικια τους ειναι πλεον αχρηστα.

11 Αυγούστου 2015 στις 7:11 μ.μ.

Νατος παλι ο περισσιωτης της ΡΟΧΑΛΑΣ!!

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2015 στις 7:25 μ.μ.

Ε που να βρίσκονται ρε Αντωνάκη τα παλικάρια...στις καρέκλες που έλεγε το ΚΚΕ ότι περιμένουν: Ο ένας είναι υπουργός, ο άλλος πρόεδρος οργανισμού, ο τρίτος γραμματέας σε υπουργείο...ξέρετε εσείς. Η λάσπη στον ανεμιστήρα κι ό,τι πιάσει.

Μόνο που το ΚΚΕ δεν φαίνεται να διαφοροποιείται και ιδιαίτερα από το Τσίπρα: Πιο καταστροφική θεωρεί την έξοδο από το ευρώ κι αυτό, οπότε μάλλον είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ το μνημόνιο κατά το ΚΚΕ:
"Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό, σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα. Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων."
Κουτσούμπας, Πέμπτη 23/7/15, Σύρος

Υγ: Αλήθεια, πως κι εγκατέλειψε ο ΣΥΡΙΖΑ το λόμπι της δραχμής το οποίο τον κατηγορούσατε ότι εκπροσωπεί;
Μα σε ΟΛΑ να πέφτετε μέσα βρε παιδί μου, τι κακό είναι αυτό...

11 Αυγούστου 2015 στις 8:24 μ.μ.

11 Αυγούστου 2015 - 7:25 μ.μ.

Ουτε μνημονιο του ευρω και ουτε μνημονιο της δραχμης.
Πεντακαθαρη η θεση του ΚΚΕ Πασοκε.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2015 στις 8:31 μ.μ.

Ρε μπας και διαβαζουν και τον καφε εκει στο κκε και τα βρισκουν όλα? Επαγγελματίες αστρολογοι τρεμουν μην βγουνε οι κουκουεδες στο επαγγελμα και τους πάρουν την πελατεία.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2015 στις 9:10 μ.μ.

7:25
Ο δραχμολάγνος πλην όμως φανατικά και αυτός υπέρμαχος της συμμετοχής μας στην ΕΕ Λαφαζάνης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι;Τόσο μέσα έπεφτε το ΚΚΕ οταν τόνιζε οτι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ταυτιζόμενες με τμήματα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.Το λεγόμενο λόμπι της δραχμής.Τόσο μέσα έπεφτε το ΚΚΕ όταν έλεγε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπεγραφε μνημόνια.Τελικά όλο μέσα πέφτει το ΚΚΕ στις εκτιμήσεις του.Όπως οταν μόνο το ΚΚΕ έλεγε οτι το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος θα μετατραπεί σε ενα μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ.Πρέπει να είναι πολύ βαρετό να πέφτεις συνέχεια μέσα.Μνήμονια έχεις λόγο της εξουσίας του κεφαλαίου και των κατευθύσεων της ΕΕ οχι λόγο του ΕΥΡΩ .Ζητήματα τα οποία ουτε καν αναφέρει ο Πιλαφ.Πες στον λαφαζαν οτι μνημονιακά μέτρα για τους λαούς πέρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ ασχέτος του νομίσματος του χρέους ή του ελλείματος.Καλός καπιταλισμός δεν υπάρχει πες του λαφαζάν.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2015 στις 9:54 μ.μ.

Καθε μερα εκει στα στουντιο του μεγκα τσανελ ολα τα μαθαινει το κομμα.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2015 στις 10:32 μ.μ.

Α...ο Λαφαζάνης ήταν τελικά ο...εκπρόσωπος του λόμπι της δραχμής; Τον ξετρυπώσατε τον ποντικό μπράβο, μόνο που τότε δεν τον είχατε κατονομάσει κι εμείς είχαμε καταλάβει για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά το λόμπι της δραχμής δεν ήταν και τόσο ισχυρό ε; Ούτε κιχ δεν πρόλαβε να πει...

Αλήθεια ρε 9:10, γιατί δεν ψηφίσατε "όχι" εσείς αφού ξέρατε ότι ο Τσίπρας θα κάνει μετά κωλοτούμπα;
Φοβηθήκατε μήπως το 62% πάει στο 67%; Για ποιό λόγο; Δεν θέλατε να τον κάνετε τόσο ρεζίλι;
Τόσο πια σεβασμός στον αντίπαλο; Δεν μας έχετε συνηθίσει...

Για τους "καλούς" και τους "κακούς" δράκους (και καπιταλισμούς) να μιλήσεις στα παραμύθια.
Η πραγματική ζωή έχει ταξικά συμφέροντα που αντιμάχονται. Κι εκεί τα πράγματα είναι πιο σύνθετα.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 1:52 π.μ.

10:32
Παραμύθια της δραχμής πουλά ο λαφαζάν.Με την σέσουλα.Με ποιανου τα συμφέροντα είσαι αυτό είναι ξεκάθαρο.Πίσω απο τα σύνθετα πάτε να κρυφτείτε εσείς γιατί βολέυε πάντα η θολούρα τους γυρολόγους της αριστεράς.Αυτά τα σύνθετα επικαλούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως μετρ της εξαπάτησης με πρώτο και καλύτερο μαέστρο τον λαφαζαν.Στην απάτη δεν πέρνεις μέρος.Την αποκαλύπτεις και την πολεμάς.Αυτό έκανε ως όφειλε το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα.

15 Αυγούστου 2015 στις 1:53 μ.μ.

@Antonxxx
Αν η απαντηση στο σοσιαλδημοκρατικο Συριζα ειναι το σεχταριστικο ΚΚΕ ! τοτε
τελειωωσαμε συντ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger