Home » , » Α. Αλαβάνος: Να παραιτηθεί ο "προδότης" Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Α. Αλαβάνος: Να παραιτηθεί ο "προδότης" Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 | 10:26 μ.μ.

Με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του Τσίπρα και της κυβέρνησης του εκφράστηκε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής σήμερα της συλλογικότητας Σχέδιο Β’ Αλέκος Αλαβάνος.

«Εχουμε σήμερα μια προδοσία απ’ την πλευρά του κ. Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ»,   τον ακούμε να μας λέει.
«Τέτοια αρνητική εξέλιξη, ούτε εγώ περίμενα και είναι ντροπή για την αριστερά» ήταν η δήλωση του που είχε προηγηθεί, εκτιμώντας ο ίδιος ότι «η γοητεία της εξουσίας έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί ένα νέο μνημόνιο».

«Αν είχε στοιχειώδη αξιοπρέπεια ο Τσίπρας θα έπρεπε να παρατηθεί αφού εφαρμόζει ένα πρόγραμμα» που δεν έχει σχέση με όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά. «Τσίπρας και Καμένος , σήμερα παίζουν τον ίδιο ρόλο με τους  Σαμαρά και Βενιζέλο που πριν τις εκλογές τους κατάγγειλαν σαν προδότες και πουλημένους», υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα ο Α. Αλαβάνος.

Όπως όλα δείχνουν το Σχέδιο B' θα συστρατευτεί στην δημιουργία του νέου  πολιτικού σχηματισμού που θα έχει σαν κορμό την «Αριστερή Πλατφόρμα»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2015 στις 11:19 μ.μ.

Δεν υπάρχουνε ούτε Προδότες ούτε Καμμία αριστερά. Οπορτουνισμός υπάρχει που σε όλες του τις Αποχρώσεις αποτελεί την 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού και ο λαός για να φτιάξει την δική του Εξουσία πρέπει Πρωταρχικά να τους Τσακίσει. Είναι Καρκίνωμα και ο Χειρότερος Εχθρός του Λαού. Ολοι Ενωμένοι.

12 Αυγούστου 2015 στις 12:24 π.μ.

Ο λαός έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί όχι απλά να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, αλλά ούτε καν να ανακουφίσει στοιχειωδώς το λαό. Από τη στιγμή που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θεωρεί μονόδρομο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, η σύναψη νέου αντιλαϊκού μνημονίου ήταν πια θέμα χρόνου. Η κυβέρνηση με την πολιτική της ουσιαστικά δίνει άφεση αμαρτιών στις προηγούμενες κυβερνήσεις, συγκροτώντας μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ένα κοινοβουλευτικό μέτωπο ψήφισης και υλοποίησης των νέων βάρβαρων μέτρων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των στελεχών της λεγόμενης «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού έσπειραν άφθονες αυταπάτες σε αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού στήριξαν όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο (συμφωνία 20ης Φλεβάρη, πρόταση Τσίπρα 47 σελίδων κλπ) τώρα διαφοροποιούνται, συνεχίζοντας να στηρίζουν την κυβέρνηση. Προτείνουν την - εξίσου αδιέξοδη για το λαό - πολιτική της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα, που από άλλες αφετηρίες προτείνουν αντιδραστικές δυνάμεις, όπως ο Σόιμπλε, άλλες φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού στη Ελλάδα και την Ευρώπη. Κρύβουν ότι η έξοδος από το ευρώ και μόνο, χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, χωρίς ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, θα οδηγήσει – από άλλο δρόμο – στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη λαϊκή χρεοκοπία, την ώρα που κάποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πολλαπλά ωφελημένα.

Ήρθε η ώρα ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να αξιοποιήσει τη δική του δύναμη, που μέχρι σήμερα την έχει αφήσει ανεκμετάλλευτη, με την ελπίδα μιας μελλοντικής κυβερνητικής διαχείρισης, που δήθεν θα του έλυνε τα προβλήματα. Όλες όμως οι εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις, εντός των τειχών, αποδείχτηκαν εφιάλτης για το λαό. Αν σήμερα ο λαός συναινέσει, αν δεν αντισταθεί, τότε τα χειρότερα είναι μπροστά του και ταυτόχρονα κινδυνεύει να χάσει και άλλο πολύτιμο χρόνο.

Το ΚΚΕ λέει στο λαό ότι υπάρχει ελπίδα. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση του λαού για να κερδίζουν οι λίγοι δεν είναι μονόδρομος, ούτε μπορεί να αποτελεί το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η οργάνωση και το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει. Είναι η ενίσχυση των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων στο εργατικό λαϊκό κίνημα, για την κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Αυτό που χρειάζεται είναι η συμπόρευση, η στήριξη και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, στάθηκε πάντα δίπλα του και σήμερα προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο: τη συνολική αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, του πλούτου της χώρας με τον ίδιο το λαό στην εξουσία».

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 12:38 π.μ.

ΕΜΕΙΣ δέν ξέρουμε από τους "Κρατάνε" ΟΛΟΥΣ ΔΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, αλλά και ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΕΙ !!!
Αυτό ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ !!!
ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ... 5/7 !!!

12 Αυγούστου 2015 στις 12:14 μ.μ.

Τώρα, κανείς δε δικαιούται να πει ότι «δεν ήξερε». Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να κάτσει στη γωνία, να παραμείνει θεατής των εξελίξεων, να εγκλωβιστεί σε νέες χίμαιρες και αυταπάτες.
Χρειάζεται οργάνωση της πάλης και αποφασιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει. Χρειάζεται δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους, για να γλιτώσει ο λαός από μνημόνια και μέτρα. Αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στις άλλες πόλεις, δεν πρέπει να λείπει κανείς! Να γίνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα για τη συνέχεια των ταξικών, λαϊκών αγώνων.

12 Αυγούστου 2015 στις 4:27 μ.μ.

Πρώτα είχαμε το «μνημόνιο - αντιμνημόνιο». Οποιος δεν ήταν αντιμνημονιακός, σύμφωνα τότε με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις που καλούσαν σε διαδηλώσεις στις πλατείες, έβαζε πλάτη στην πολιτική των μνημονίων. Ποιος δε θυμάται τις αισχρές επιθέσεις που δεχόταν τότε το ΚΚΕ απ' όλη την γκάμα των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, ότι στηρίζει την πολιτική των μνημονιακών, επειδή αποκάλυπτε στο λαό ότι το «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» είναι ψευτοδίλημμα και ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της, ανεξάρτητα από μνημόνια... Τώρα, η ιστορία πάει να επαναληφθεί με νέα ψευτοδιλήμματα που βάζουν στο λαό, όπως το «ευρώ ή δραχμή». Μερίδα των πρώην «αντιμνημονιακών», τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και το τελευταίο φύλλο συκής, λένε πως η δραχμή είναι η σωτηρία για ανάκαμψη και ταυτίζουν αυτή την επιλογή μερίδας της αστικής τάξης με το πραγματικό συμφέρον του λαού. Με τον ίδιο τρόπο, επιτίθενται στο ΚΚΕ που λέει ότι και με ευρώ και με δραχμή, αν οι σχέσεις παραγωγής παραμείνουν καπιταλιστικές, αν δεν πάρει ο λαός στα χέρια του την οικονομία και την εξουσία, το νόμισμα από μόνο του δεν είναι παράγοντας που μπορεί να διασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία. Το θέμα είναι να μη χάσει χρόνο ο λαός από την οργάνωση της πάλης, κυνηγώντας ξανά μια νέα χίμαιρα που με ευχαρίστηση του προσφέρει το σύστημα...

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 9:42 μ.μ.

Ο Αλαβάνος δηλαδή είναι καλύτερος απ' τον διάδοχό του στο σύριζα που ο ίδιος πρότεινε; Κύριε Αλαβάνο ο Τσίπρας εσένα είχε για δάσκαλο, τέτοια γράμματα έμαθε.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 11:17 μ.μ.

@ΑνώνυμοςΣιγά τα αίματα ρε φίλε.

13 Αυγούστου 2015 στις 12:17 π.μ.

Οι ποντικοί πηδάνε απ' το καράβι και πέφτουν στην θάλασσα, την οποία μάλλον πέρασαν για κολυμβήθρα του Σιλωάμ που θα τους ξεπλύνει από τις αμαρτίες τους.
Παρθενογεννημένος λοιπόν ο Λαφαζάνης και η παρέα του...
Τι κι αν παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης; Τι κι αν μόλις μετά τις 12 Ιούλη "θυμήθηκαν" να κάνουν "αντιπολίτευση"΄; Τι κι αν δεν προτείνουν τίποτα παραπάνω από αλλαγή νομίσματος;
Αφού τους αναγόρευσαν τα ΜΜΕ σε "σκληρούς αριστερούς", "κομμουνιστές" και μάλιστα "παλαιοκομμουνιστές", "παιδιά του Χαρίλαου"(!), αν μη τι άλλο "τίμιους, που πάντα τα λέγανε" θεωρούν ότι έχουν πια "πρόσωπο" να επιτεθούν εκεί που πάντα ήταν ο καημός τους.
Που αλλού; στο ΚΚΕ!
Σχεδόν στα μισά άρθρα στην "iskra" είναι αφιερωμένα (εξαιρετικά) στο ΚΚΕ με απίστευτα ψέμματα, με απύθμενο θράσσος, με ξετσιπωσιά και ξιπασιά.
Κατηγορούν το ΚΚΕ ακόμα και για ευρωλαγνεία!...

http://polihni.blogspot.se/2015/08/blog-post_12.html

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2015 στις 7:19 μ.μ.

12 Αυγούστου 2015 - 12:38 π.μ
΄Ενα σύνθημα που διάβασα σε ένα σχολείο της περιοχής μου για την.... Επανάσταση που θα ακολουθούσε μετά το ηρωϊκό "Οχι" σας.

ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ;;;;;;;;

Πέρασαν ένα σωρό Δευτέρες από τότε και απάντηση δεν έχετε δώσει. Αντίθετα ούτε που βγήκατε να υπερασπιστείτε αυτό το "ΟΧΙ" σας που έγινε "ΝΑΙ" την επόμενη μέρα κιόλας. Για πανηγυράκια και για χορούς μεγάλε μια χαρά είστε. Για κάτι πιο σοβαρό άστο να πάει.... Δεν είναι για το συνάφι σας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger