Home » , » ΟΧΙ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για εκλογική συνεργασία με την ΛΑΕ

ΟΧΙ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για εκλογική συνεργασία με την ΛΑΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 | 8:51 μ.μ.

Με απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει εισήγηση προς της οργανώσεις της  συλλογικότητας στην οποία εκτιμάτε  δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για εκλογική συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών της με τις δυνάμεις στις οποίες απευθύνθηκε και θα πάρει στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο της Κυριακής 30/8 την οριστική απόφαση για την εκλογική της παρέμβαση.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοποθετήθηκε κριτικά πάνω στο προγραμματικό πλαίσιο  που προτάθηκε από την ΛΑ.Ε. Σε γενικές γραμμές το πλαίσιο της ΛΑ.Ε κινείται σε κατεύθυνση "προοδευτικής, ριζοσπαστικής, διαχείρισης και διακυβέρνησης", παρά τις όποιες θετικές ή αρνητικές διατυπώσεις -που κι αυτές έχουν την σημασία τους.
Ο χαρακτήρας του μετώπου που προτείνεται ορίζεται ως "αντιμημονιακό, δημοκρατικό, πατριωτικό", πράγμα που δεν εκφράζει τον ριζοσπαστισμό, την ταξικότητα και το πολιτικό βάθος του ΟΧΙ. Επιπλέον, η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου αν δεν έχει δημοκρατική οργάνωση κινδυνεύει να διαμορφώσει χαρακτηριστικά συγκεντρωτισμού, αρχηγισμού, επιστροφής στις χειρότερες παραδόσεις της αριστεράς που πρέπει να ξεπεραστούν» τονίζεται στο σχετικό κείμενο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2015 στις 10:06 μ.μ.

ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ :

Το συμβούλιο εφετών για την παράταση ή μη της προφυλάκισης της Εύης Στατήρη θα συνεδριάσει εν μέσω προεκλογικής περιόδου και με υπηρεσιακή κυβέρνηση που επικεφαλής θα είναι η νυν πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και υπουργός δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος έχει θητεύσει και ως εισαγγελέας για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ -ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΑΣΗ
Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

27 Αυγούστου 2015 στις 10:13 μ.μ.

Το παραπάνω απόσπασμα που αναφέρεται στον Παπαγγελόπουλο είναι απο ανακοίνωση της ''συν. αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές''
https://athens.indymedia.org/post/1548288/

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2015 στις 11:01 μ.μ.

Λαική ενότητα μεγαλοαστών.
Καταλαβαίνουμε γιατί δεν κάνανε τίποτα τόσο καιρό κάποιοι:

Φτιάχνοντας πρόγραμμα ανέκδοτο απο ταξική σκοπιά.
Πόθεν έσχες:


Δημήτρης Στρατούλης: 19 ακίνητα.


. Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια: 15 ακίνητα


. Θεανώ Φωτίου: 11 ακίνητα


. Χαραλαμπίδου Δέσποινα: 11 ακίνητα


. Δημήτρης Κοδέλας: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 8.


.Θανάσης Πετράκος: 8 ακίνητα.


.Χατζηλάμπρου Βασίλης: 11 ακίνητα


Ο Αλαβάνος 14-15 με πολλές μετοχές

Η Ζωή επίσης πλούσια και λόγω πατέρα..
Λαφαζάνης όπως θυμάμαι με διψήφιο αριθμο και ξένα
νομίσματα.


Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2015 στις 12:01 π.μ.

Πρόγραμμα ανέκδοτο ο σύριζα όταν ήτανε εκεί οι των λα.ενοτητας
Οι πιο πλούσιοι να πούμε.

Μην κάνουνε καμιά μεγάλη επανάσταση και φοβηθούμε.

Η Πορταλιού που αύριο θα τον δεί τον Λαφαζάνη και ήθελε να είναι με το έτσι θέλω
υποψήφια στο δήμο αθήνας καλύτερα να την σουτάρει σαν εξουσιομανή.
Αν αρχίσουν να μπαίνουν στη λαική ενότητα όλα τα φρούτα καήκαμε.

28 Αυγούστου 2015 στις 1:03 π.μ.

«Μνημόνια κι απάτες σε βάρος του λαού, είναι η αριστερά του καπιταλισμού»

https://youtu.be/XJwHT54HD8M

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2015 στις 6:11 π.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πληρωσει πολυ ακριβα τον απομονωτισμο και τον αναχωρητισμο της. Η ηγεσια της ( ή τουλαχιστον η πλειοψηφια της ) πετουν στα σκουπιδια μια ιστορικη ευκαιρια για μια ισχυρη αντιμνημονιακη - αντικαπιταλιστικη παρουσια μεσα στη βουλη. Ολοι εμεις που αγωνιστηκαμε πλαι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το μετωπο του ΟΧΙ πρεπει να παλεψουμε να μη χαθει αυτη η ευκαιρια.

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2015 στις 8:42 π.μ.

Ανώνυμε 11:01 μ.μ. όταν λες ακίνητα να μας τα προσδιορίζεις κιόλας. Π.χ. είναι δέκα κατσικοχώραφα του ενός στρέμματος το καθένα που του άφησε ο παππούς του; Είναι 10 βίλες στη Μύκονο; Τι είναι;

Προδοτική απόφαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/08/blog-post_28.html

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2015 στις 1:00 μ.μ.

Η αλήθεια είναι, πως η ΛΑ.Ε. ΑΡΝΗΘΗΚΕ την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αρνήθηκε α. Να πει την αλήθεια στον λαό για την ΕΕ, β. Αρνήθηκε να συζητήσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της εκλογικής συνεργασίας, γ. Η ΛΑ.Ε. είπε πως ΜΟΝΟ το όνομα ΛΑ.Ε. θα είναι ο τίτλος της συνεργασίας και επικεφαλής ο Λαφαζάνης. δ. Καμμία δημοκρατιή διαδικασία στην εκλογική συνεργασία.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προτείνει στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ την ξεχωριστή κάθοδο στις εκλογές με όσες δυνάμεις συμφωνούν με την πρόταση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΎ ΑΓΩΝΑ, ΚΟΡΔΑΤΟΥ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Η ΛΑ.Ε. μακάρι να ριζοσπαστικοποιηθεί΄μετά τις εκλογές, γιατί τα πρώτα σαφή δείγματα, δείχουν ένα κόμμα που θέλει μια επανάληψη του ΣΥΡΙΖΑ με όλα του τα συστημικά χαρακτηριστικά. Ο λαός και η εργατική τάξη ΔΕΝ έχουν καμμία ανάγκη απο έναν ΣΥΡΙΖΑ Νο2.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2015 στις 1:01 μ.μ.

Απόφαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκλογική – πολιτική συνεργασία, 27/8

Απόφαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκλογική – πολιτική συνεργασία

Στην κρίσιμη περίοδο μετά το σαρωτικό ΟΧΙ και την ψήφιση του Μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε πρόταση εκλογικής και πολιτικής συνεργασίας προς αριστερές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης και της ΛΑ.Ε .

Πρόταση πάνω σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένου πολιτικού και ταξικού προσδιορισμού των δύο δρόμων που συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: από την μια ο δρόμος των φρικτών μνημονίων, της ανεργίας, της διαρκούς επιτροπείας και από την άλλη ο δρόμος της ρήξης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ένας δρόμος έξω από ευρώ – ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, με την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ενδιάμεση» πρόταση, πρόταση «φιλολαϊκής διαχείρισης» μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης, της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου.

Μια πρόταση που περιέχει συγκεκριμένο πλαισίο στόχων που περιλαμβάνει: ανατροπή όλων των μνημονίων νέων και παλιών και των εφαρμοστικών τους νόμων καθώς και όποιας κυβέρνησης επιχειρήσει να τα εφαρμόσει, άμεση, «μονομερής» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, άμεση έξοδο από την ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, έξοδο από το ΝΑΤΟ - σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό, υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Στο βαθμό που υπήρχε συμφωνία πάνω στο παραπάνω πρόγραμμα, η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφορούσε μια εκλογική συνεργασία δύο μετώπων και όχι προσχώρηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο μέτωπο της ΛΑ.Ε. Μια εκλογική συνεργασία ισότιμη, που θα αποτυπωνόταν στο όνομα (ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ), στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και την εκλογή αντιπροσώπων και στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες συγκρότησης.

Από την όλη συζήτηση προέκυψαν επιπλέον ορισμένα σημαντικά ζητήματα όπως η στάση της ΛΑΕ σε ενδεχόμενη έλλειψη κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ή η δυνατότητα κατάργησης των μνημονίων μέσα στα πλαίσια της ΕΕ.

Μετά τις συναντήσεις που έγιναν με την ΛΑ.Ε πήραμε τις παρακάτω απαντήσεις:

α) Το πρόγραμμα της εκλογικής συνεργασίας έχει ολοκληρωθεί για τη ΛΑ.Ε και είναι αυτό που έχει αποσταλεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικών αλλαγών στην φάση αυτή, ούτε θα υπάρξει «άλλο πρόγραμμα της εκλογικής συνεργασίας». Είναι, κατά τη γνώμη τους, επαρκές πρόγραμμα για μια «αντιμνημονιακή - δημοκρατική - πατριωτική συνεργασία».

β) Σ’ αυτή τη βάση, η θέση και οι διατυπώσεις για την ΕΕ δεν μπορούν να αλλάξουν, παραμένει η θέση «ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και πολιτικές της ΕΕ».

γ) Θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιες επιπλέον αναφορές στο ρόλο του οργανωμένου λαού και των κινημάτων στην υλοποίηση του προγράμματος.

δ) Στο ερώτημα για τη στάση της ΛΑ.Ε σε περίπτωση έλλειψης αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση συνεργασία με μνημονιακή κυβέρνηση .

ε) Στις εκλογές θα κατέβει η ΛΑ.Ε, η οποία είναι μετωπικό σχήμα και όχι κόμμα. Δεν υπάρχει περίπτωση εκλογικής συνεργασίας που θα περιλαμβάνει το όνομα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλης συλλογικότητας στον τίτλο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοποθετήθηκε κριτικά πάνω στο προγραμματικό πλαίσιο που προτάθηκε από την ΛΑ.Ε. Σε γενικές γραμμές το πλαίσιο της ΛΑ.Ε κινείται σε κατεύθυνση «προοδευτικής, ριζοσπαστικής, διαχείρισης και διακυβέρνησης», παρά τις όποιες θετικές ή αρνητικές διατυπώσεις -που κι αυτές έχουν την σημασία τους. Ο χαρακτήρας του μετώπου που προτείνεται ορίζεται ως «αντιμημονιακό, δημοκρατικό, πατριωτικό», πράγμα που δεν εκφράζει τον ριζοσπαστισμό, την ταξικότητα και το πολιτικό βάθος του ΟΧΙ. Επιπλέον, η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου αν δεν έχει δημοκρατική οργάνωση κινδυνεύει να διαμορφώσει χαρακτηριστικά συγκεντρωτισμού, αρχηγισμού, επιστροφής στις χειρότερες παραδόσεις της αριστεράς που πρέπει να ξεπεραστούν

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2015 στις 1:02 μ.μ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Με βάση τα παραπάνω η εισήγηση της ΚΣΕ προς τις συνελεύσεις και το ΠΣΟ είναι ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για εκλογική συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών της με τις δυνάμεις στις οποίες απευθύνθηκε και θα πάρει στο ΠΣΟ της Κυριακής 30/8 την οριστική απόφαση για την εκλογική της παρέμβαση.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ιστορικές προκλήσεις και δυνατότητες που ανοίγονται και με την πεποίθηση ότι η ενότητα και η ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

http://antarsya.gr/node/3238

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2015 στις 5:30 μ.μ.

Ισχυρή αντικαπιταλιστική παρουσία μέσα στη Βουλή στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μετώπου, σημαίνει Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Η ΛΑ.Ε.

Προσέξτε:

α. το πρόγραμμα είναι αποφασισμένο απο την ηγετική ομάδα της ΛΑ.Ε. Και άμα αρέσει σε όλους τους άλλους και τον κόσμο. ΔΕΝ το αλλάζει η ΛΑ.Ε. και φυσικά λέει ψέμματα αυτό το πρόγραμμα στον κόσμο.
β. Ο τίτλος της εκλογικής συνεργασίας είναι αποκλειστικά η "ΛΑ.Ε." είναι και αυτός αποφασισμένος απο την ηγετική ομάδα της ΛΑ.Ε. και άμα μας αρέσει!
γ. Η ΛΑ.Ε. είναι και κόμμα που έφυγε απο τον ΤΣΙΡΙΖΑ και μέτωπο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ! Και η ηγεσία του κόμματος μετώπου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η ηγεσία της πρώην Αριστερής Πλατφόρμας! Και αυτό έτσι είναι και ΑΜΑ μας αρέσει! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σύμφωνα με την ΛΑ.Ε. εάν θέλει μπορεί να προσχωρήσε σε μια εκλογική συνεργασία όπου τίτλος, πρόγραμμα, ηγεσία, είναι όλα ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ απο την ηγετική ομάδα της πρώην Αριστερής Πλατφόρμας!

Και περιεχόμενο της ΛΑ.Ε., ζαβό και διαδικασίες της ΛΑ.Ε. αντιδημοκρατικές! Καλύτερα που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ΟΧΙ σε αυτή την εκλογικη συνεργασία! Κακό θα κάνει στον λαό, καλό ΔΕΝ θα κάνει η εκλογική συνεργασία.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2015 στις 8:07 μ.μ.

Απάντηση σε σχόλιο:
Κανένα κατσικοχώραφο .
Δεν ανέφερα επίσης τις μετοχές, και τα λεφτά που έχουνε στις τράπεζες.

Κάποιοι απο τα 10 ακίνητα που αναφέρονται έχουν 7 σπίτια στα Βόρεια
προάστια.
Αμέσως να πεταχτεί κάποιος απο τους θιγμένους.
Μήπως να μας πείς τι θέση έχει η λαική ενότητα
για τα βουλευτικά έσοδα;
Για όλες τις ανέσεις των βουλευτών.
Για πές μας.

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ.

50 βουλευτές του σύριζα βγάλανε ανακοίνωση υπέρ Τσίπρα.
Δηλαδή το ένα τρίτο μόνο.
Μιλάμε για κατάρρευση.
Στους 50 δεν υπάρχει κανένας γνωστός εκτός ίσως απο τον Πάντζα.
Τα 2/3 γύρισαν την πλάτη .
Αναμένονται εξελίξεις μάλλον.

Υγ:
Οι πιο πλούσιοι στη λαική ενότητα- σαν απόψη είναι ορθότατο.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2015 στις 2:44 μ.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πληρωσει πολυ ακριβα τον απομονωτισμο και τον κομμουνιστικό αναχωρητισμο της. Η ηγεσια της

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger