Home » » Σχέδιο Β για το 3ο Μνημόνιο: «Δεν είναι αριστερή παρένθεση για την Ελλάδα, είναι παρένθεση αίσχους για την αριστερά»

Σχέδιο Β για το 3ο Μνημόνιο: «Δεν είναι αριστερή παρένθεση για την Ελλάδα, είναι παρένθεση αίσχους για την αριστερά»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 | 1:02 π.μ.

Η σημερινή, μέσα στα άγρια χαράματα, ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο είναι η τρίτη πράξη μιας παράστασης καταστροφής για την πατρίδα, την οικονομία, την κοινωνία και την αριστερά που σκηνοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε λίγες βδομάδες κατάφερε να εντάξει τη χώρα σε ένα τρίο, χειρότερο από του Παπανδρέου και Σαμαρά, μνημόνιο. Αύξησε το διεθνές χρέος κατά 85 δις ευρώ. Επανέφερε στην κυβερνώσα πλειοψηφία τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οδήγησε το Κοινοβούλιο στον μεγαλύτερο εξευτελισμό από την μεταπολίτευση του 1974. Εξελίχθηκε σε εκπρόσωπο των συμφερόντων του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και εχθρό κάθε ριζοσπαστικής εναλλακτικής λύσης. Κατεξευτέλισε τα ιερά και τα όσια της αριστεράς.

Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στη θλιβερή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκει και στους πάνω από εκατό βουλευτές του που επιβαρύνονται πλέον με το στίγμα της προδοσίας του λαού και του τόπου.

Δεν πρόκειται για αριστερή παρένθεση στην Ελλάδα. Πρόκειται για παρένθεση αίσχους στην ιστορία της αριστεράς.

Για να κλείσει αυτή η παρένθεση το γρηγορότερο απαιτείται ο τερματισμός κάθε συγκάλυψης των ενόχων, αναβλητικότητας, αμφιταλάντευσης και ιδιοτέλειας, η συναίσθηση ευθύνης,  η ταχύτητα δράσης των ριζοσπαστικών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός ενωτικού λαϊκού μετωπικού κινήματος για την ανασυγκρότηση της πατρίδας και της κοινωνίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2015 στις 2:07 π.μ.

Παλιό το Κόλπο Αλέκο δεν πιάνει. Εχουμε το 3ό Μνημόνιο πρώτη φορά Αριστερά. Αποδείχθηκε ότι μέσα στον Καπιταλισμό δεν ύπάρχει λύση. Ο Λαός δεν χρειάζεται κανένα λαικό μέτωπο. Αυτά είναι για την σωτηρία του Καπιταλισμού. Ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας χρειάζεται με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων Παραγωγής. Τα παραμυθάκια της αριστεράς............Πεθάνανε Αλέκο.

Ηλίας Τζ.
15 Αυγούστου 2015 στις 2:44 π.μ.

To '73, ίδια περίπου εποχή, με την Αριστερά στο μάβρο της το χάλι, το ΚΚΕ να αγωνίζεται να βγεί από τον βούρκο της 6ης Ολομέλειας, και τον ελληνικό Καπιταλισμό να βρίσκεται σε οικονομική απογείωση, το κίνημα βρήκε τη δύναμη να μην υποκύψει στις σειρήνες της συνεργασίας με τον Μαρκεζίνη, να φιμώσει τους "ρηγάδες" και το "εσ", που θέλανε ..."Εθνική Αντιδικτατορική Δημ. Ενότητα"(!, κάτι ανάλογο μιας σημερινής ...αντιμνημονιακής ενότητας), και να αντιτάξει μια περήφανη ολοκληρωτική άρνηση συνεργασίας ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ με την Χούντα, γκρεμίζοντας τις γέφυρες, που πονηρά χτίζανε οι οι κεφαλαιοκράτες και οι αιώνιοι κιοτήδες.
Η σύγκριση με το 2015 είναι μελαγχολική. Το 62% των ψηφισάντων και τα ~95% των πολιτικών δυνάμεων (μέσα και η ....Χ.Α.! και μεγάλο τμήμα του ...αντιεξουσιαστικού χώρου!) εγκλωβίστηκαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στην συνεργασία-διάλογο με τον κύριο εκφραστή της α.τ. στην συγκεκριμένη συγκυρία, τον τΣύριζα, είτε με το "ΝΑΙ" είτε με το "ΟΧΙ", γνωρίζοντας ότι ήταν ένα και το αυτό!!! Τους έβαλε στο βρακί της η α.τ. και ο ...Τσίπρας!
Στους εξ αυτών "αριστερούς" συγχαρητήρια!
Που τρέχανε και στις συγκεντρώσεις υποστήριξης του Τσίπρα, με διάφορες προφάσεις.....
Μέχρι κι ο ....Λεβέντης(!) τους βγήκε από τα αριστερά.
Τέτοια χρεοκοπία.
Συνεπώς η ευθύνη για την "αριστερή παρένθεση" δεν βαρύνει μόνο την ηγεσία του τΣύριζα και τους βουλευτές του.
Βαρύνει και το μέγιστο μέρος της ναρκισσευόμενης "κινηματικής" αριστεράς, που απέδειξε στην πιο κρίσιμη μέχρι σήμερα στιγμή, πως είναι απλά μια εκδοχή της ρεφορμιστικής αριστεράς, με "επαναστατικά" η "εξεγερτικά" κρόσια.
Για να παραφράσσω με σύγχρον ους όρους τον αρχαίο σοφό από την Πριήνη: "Κρίσις επαναστάτην δείκνυσι".

15 Αυγούστου 2015 στις 11:33 π.μ.

Ηλίας Τζ. 15 Αυγούστου 2015 - 2:44 π.μ...
To '73, ίδια περίπου εποχή, με την Αριστερά στο μάΥρο της το χάλι, το ΚΚΕ να αγωνίζεται να βγεί από τον ..

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2015 στις 2:35 μ.μ.

"Προδοσία"!!!! Οπως το 2008 που το κκε συμφωνουσε στην ιδιωτικοποιηση του ΟΤΕ.

Ηλίας Τζ.
15 Αυγούστου 2015 στις 3:00 μ.μ.

"παραφράσω" με ένα σίγμα.

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2015 στις 11:58 μ.μ.

2:35
Επιασες τον αυριανισμό πάλι βλέπω.Πραγματικά πιστέυεις οτι με γελειότητες όπω το κκε συμφωνουσε στην ιδιωτικοποιηση του ΟΤΕ το 2008 θα καταφέρεις βα χτυπήσεις το ΚΚΕ;Να δω τι αλλο θα επιχειρήσετε πάνω στον πανικό σας για να συκοφαντήσετε το ΚΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger