Home » , » Είναι αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 | 3:41 π.μ.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει το εξής πρωτοφανές. Δεν υπάρχει μεταπολιτευτικό προηγούμενο κόμμα που μιλάει στο όνομα της αριστεράς να λειτουργεί τόσο συγκεντρωτικά, οι καταστατικές του διαδικασίες να είναι κενού περιεχομένου, η ηγεσία του ηγεσία του να έχει απομονωθεί εντελώς από την κομματική του βάση, να δρα ουσιαστικά πραξικοπηματικά όντας κυριολεκτικά απονομιμοποιημένη.

Στην πραγματικότητα έχουμε ένα στενό πυρήνα ατόμων γύρω από τον Α. Τσίπρα (Φλαμπουράρης, Μουλόπουλος, Παππάς κλπ) που λειτουργεί σαν ένα καλοκουρδισμένο ρομπότ, σε μια αποστολή που του έχει ανατεθεί. (Από ποιον άραγε αφού η λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε και στο δημοψήφισμα κινείται σε διαμετρικά αντίθεση κατεύθυνση;).

Είναι εντυπωσιακό το θράσος του Τσίπρα και του περιβάλλοντος του που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν το έγκλημα που έκαναν στην αριστερά και στον τόπο. Σκότωσαν ελπίδες, δολοφόνησαν όνειρα, έβαλαν ταφόπλακα στις προσδοκίες ενός λαού, που πίστεψε στις υποσχέσεις τους, και ταυτόχρονα οδηγούν πλατιά λαϊκά στρώματα στην σκοτοδίνη ενός νέου βάρβαρου ταξικού μνημονίου που θα ισοπεδώσει ότι έχει μείνει από μια καθημαγμένη ελληνική κοινωνία από τις καταστροφικές επιλογές Σαμαρά – Βενιζέλου που είχαν προηγηθεί.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακολουθούν τακτικές στο εσωκομματικό τους πεδίο που ούτε ο … Ερντογκάν θα μπορούσε να τις εφαρμόσει. Η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει αντιρρήσεις για την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση και ζητάει άμεσα σύγκληση του ανωτάτου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου .. πέρα βρέχει. Δεκάδες Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος απορρίπτουν την τακτική και τις επιλογές Τσίπρα. Αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη κάνουν δημόσια το ίδιο. Σημασία καμιά απ’ την «πεφωτισμένη» ηγεσία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό βγαίνει και ο Νίκος Παππάς, δεξί χέρι του Τσίπρα και ουσιαστικά προαναγγέλλει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτοντας κι αυτός υπονομευτές.

Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν είναι χαρακτηριστικό διδακτορικών καθεστώτων και καμιά σχέση δεν έχει με την κουλτούρα της όποιας αριστεράς ακόμα και της ρεφορμιστικής.
Αν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διέθετε την στοιχειώδη δημοκρατικότητα θα έκανε αποδεκτή την πρόταση που έχει διατυπωθεί στο εσωτερικό του από πολλές πλευρές –με τελευταία την ανακοίνωση της νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ- και θα έκανε έκτακτο Συνέδριο «για τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου και το σχεδιασμό της στρατηγικής του επόμενου διαστήματος». Ποιος δίνει το δικαίωμα στον Τσίπρα και στην παρέα του να αποφασίζουν για τον λαό, ενάντια στον λαό και εν αγνοία του;

Αλλά μπορούμε πια σήμερα να χαρακτηρίζουμε «αριστερό» κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που διαθέτει για να του δοθεί αυτός ο προσανατολισμός; Κανένα. Εχει καταντήσει ένα μνημονικό κόμμα που τις επιδώσεις του θα ζήλευαν και τα κατεστημένα μνημονικά κόμματα. 

Κρίμα για όσους αγωνιστές πίστεψαν στα «λόγια τα μεγάλα» και τώρα από «νταούλια και ζουρνάδες» ακούν το πένθιμο άσμα κηδεύοντας το δικαίωμα στο όνειρο.

Γ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 9:43 π.μ.

Δεν υπάρχει καμμιά αριστερά ρε παιδί μην Παραμυθιάζεις τον ευατό σου με τέτοια Κοραφέξαλα. Οπορτουνισμός υπάρχει στην υπηρεσία του Καπιταλισμού........................ Είπαμε πρώτη φορά ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 9:58 π.μ.

21 Ιουλίου του 2015, και το Βαθύ Κόκκινο αναρωτιέται αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα.

Rossa Salonica

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 11:26 π.μ.

"Κρίμα για όσους αγωνιστές πίστεψαν στα «λόγια τα μεγάλα» και τώρα από «νταούλια και ζουρνάδες» ακούν το πένθιμο άσμα κηδεύοντας το δικαίωμα στο όνειρο."
Φροντίσατε και σεις, ως βαθύ κόκκινο, γιαυτό τα μάλα!!! Το όνειρο είναι ακόμη εδώ. Να πάρει ο λαός τις τύχες του στα χέρια του, Να δυναμώσει το ΚΚΕ. Να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, στις εργατικές-λαϊκές επιτροπές αλληλεγγύης και όχι στις ΜΚΟ και τις καρικατούρες τύπου εθελοντικής φιλανθρωπίας.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 11:32 π.μ.

Τόσο αριστερό όσο είναι η γιαγιά μου παρθένα.....

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 4:40 μ.μ.

Σιγουρα δεν είναι. Οπως δεν είναι και το κκε το οποιο ακόμη και σημερα αγνοει τους συμβασιουχους ΙΔΟΧ (αυτούς με την μοριοδοτηση ΑΣΕΠ και την διαδικασια στο Διαυγεια) οι οποιοι απολυονται μόλις λήξει η συμβαη τους δεν εχει κανει ποτέ καμμια απολυτως ερωτηση στην βουλή ενω για άλλες κατηγορίες απολυομένων του δημοσιου (κατι γαλάζια παιδια που μπηκαν απο το παραθυρο ή οι διοικητικοι των πανεπιστημιων -τσιράκια των πρυτάνεων ) βγαινει στους δρόμους και ζητάει την επαναπροσληψη τους. Φυσικά καταλαβαινουμε οτι το "κομμα" έχει και τους κνιτες να βολέψει γιαυτό και θέλει τις παραδοσικαές διαδικασίες αποκλεισμου των υπολοιπων των "μη - συστημένων".

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 6:18 μ.μ.

4.40 Αυτό με τον Αντικομμουνισμό να το προσέξεις γιατί θα σε πειράξει στην υγεία σου........................

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2015 στις 12:14 π.μ.

4:40
Καλώς το πάγκαλο.Βάλε ενα τίτλο ΑΥΡΙΑΝΗ πάνω απο το σχόλιο σου ανθρωπέ μου.Βρωμοπασοκοριζέος με την βούλα ξεφτίλα.Πιάνεις και τους εργαζόμενους στο στόμα σου πουλημένε.Ουτε αδεια για να πιάσεις γέματα δεν καταφέρνεις.

22 Ιουλίου 2015 στις 1:19 π.μ.

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Απλήρωτοι εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου στα έργα που εκτελούνται από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης και Νίκος Καραθανασόπουλος. Και απειρες τετοιες ερωτησεις στην βουλη.Η παραπανω εγινε 26 02 2015.Την θες ολοκληρη λασπολογε;;;Παρτην «Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου στα έργα (στον οδικό άξονα Αμβρακία – Άκτιο, ΔΙ.Π.Κ.Α. – Ε.Ε.Νικόπολης κ.α.), που εκτελούνται από από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, καθώς είναι απλήρωτοι για 2 και 3 μήνες.

Η απλήρωτη εργασία έχει γίνει κανόνας για τους εργαζόμενους στα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τους μείζονος ή ελάσσονος σημασίας λόγους και αιτίες που επικαλείται κάθε φορά η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου. Η κατάσταση είναι δραματική. Oι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα έξοδα μετακίνησης, αφού αρκετοί από αυτούς αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι 100 και 150 χιλιόμετρα καθημερινά για τις διαδρομές Άρτα – Νίκόπολη, Άρτα – Δρυμός, Αγρίνιο – Δρυμός. Δεν είναι μόνο η καθυστέρηση στη πληρωμή των δεδουλευμένων, είναι και οι χαμηλές αμοιβές, οι απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας, όπου εργαζόμενοι με βαριά χειρωνακτική εργασία σκάβοντας όλη μέρα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα) τους έκοψαν τα βαρέα και ανθυγιεινά και τους έβαλαν να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ως υπάλληλοι γραφείου.

Παρά το γεγονός ότι το ενιαίο μισθολόγιο έχει επεκταθεί και στους εργαζόμενους ΙΔΟΧ στο δημόσιο με την Κ.Υ.Α. 2/13917/0022 (ΦΕΚ 414/Β/23-2-2012), που ρητά αναφέρει, ότι η επέκταση αυτή αφορά και στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αυτό καταβάλλεται μόνο στους μόνιμους εργαζόμενους και αορίστου χρόνου. Ως γνωστό, ο θεσμός των ΒΑΕ αποτελεί μια σοβαρή αμυντική κατάκτηση της εργατικής τάξης, προκειμένου να περιορίζεται σ' ένα βαθμό η πρόωρη φθορά της υγείας των εργαζόμενων και της εργατικής δύναμης. Όμως, αυτό για το κεφάλαιο αποτελεί εμπόδιο, ιδιαίτερα στις συνθήκες έντασης του ανταγωνισμού. Η οικονομική κρίση, που αποτέλεσμά της είναι η αύξηση της μαζικής ανεργίας, δημιουργεί συνθήκες εντονότερης πίεσης προς τους εργαζόμενους τόσο από την εργοδοσία όσο και από την πολιτεία, η οποία μάλιστα χωρίς επιστημονική έρευνα «έκοψε κι έραψε» για τα ΒΑΕ ως «πλαφόν» το 10% του εργατικού δυναμικού. Πρόκειται για έναν εκ νέου διαχωρισμό εργαζομένων, που στοχεύει στη διάσπαση του κλάδου και στην ύπαρξη εργαζόμενων πολλαπλών ταχυτήτων.



ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους και την ένταξη τους στα ΒΑΕ».

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2015 στις 1:23 μ.μ.

Οταν συζητουσαν στην βουλή το ν/σ κατρουγκαλου ο εκπροσωπος του κκε δεν ειπε ουτε μια λέξη για ανανεωση συμβασεων ΟΛΩΝ των ΙΔΟΧ. Αντιθετα μίλησε για τις καθαρίστριες ειδικα του ΥΠΟΙΚ (εκτός των 500 που επαναπροσληφθηκαν) και για καποιες άλλες κατηγοριες επιλεκτικα. Τωρα τα αλλα σχόλια περι παγκαλου αυριανής αντικομουνισμού και οι κουκουεδικες λασπες επιστρεφονται στα μουτρα σας, το τιμιο βιβλιαριων ενσημων του ΙΚΑ το κακαταθετω, φερτε κι εσυειςτα δικά σας να δουμε απο ποια τρυπουλα σας χωσαν στα δημοσια ποστα και θα συνεχιστε να πάρετε κι αλλες απαντησεις. Το φεκ διορισμου σας κυριοι που θα μας το παιξετε και εργατες βρωμεροι και αθλιοι γραφειοκρατες.

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2015 στις 1:53 μ.μ.

Να υπενθυμισουμε επισης οτι οι ΙΔΟΧ δεν εχουν καμμια αναγνωριση μισθολογική της προυπηρεσίας τους ειτε στον ιδιωτικό τομέα ειτε σε καποια δημοσια υπηρεσια. Όσες φορές και να κάνουν τα χαρτιά τους και εφοσον προσληφθουν ειναι καθηλωμενοι στο μισθολογικό κλιμάκιο ΣΤ0. Και αυτό γαργάρα από τους "εργατολογους". Δεν υπάρχει καμμια αλλη κατηγορία εργαζομενων του δημοσιου απο καταβολής ελληνικου κρατους με τετοια βαναυση καταπατηση των δικαιωμάτων τους. Να μιλήσουμε για το κωλυμα 8 μηνου που σημαίνει οτι μετά την ημερομηνία λήξης της συμβασης τους πρέπει να περιμενουν μινιμουμ 4 μηνες στην ανεργια προκειμενου απλως να καταθέσουν τα χαρτιά τους για κάποια άλλη προκηρυξη? Να μιλήσουμε για το κωλυμα 24μηνου για να μην θεωρηθεί οτι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς αναγκες? Στο ν/σ κατρουγκαλου με τον τιτλο "αποκατάσταση αδικιών" για όλα αυτά δεν ακουσαμε λέξη ούτε απο το κκε ουτε και από τους αλλους.

22 Ιουλίου 2015 στις 3:44 μ.μ.

Παμπολες φορες εχει αναφερθει το ΚΚΕ στη βουλη για τους συμβασιουχους ΙΔΟΧ.Οπως και το ΠΑΜΕ εχει δωσει μαχες εναντια σε συνδικαλιστες ΟΛΩΝ των αλλων παραταξεων,ωστε να αναγνωριστουν ολοι οι εργαζομενοι ως ισοτιμοι και με δικαιωμα ψηφου στα σωματεια.Τωρα αν δεν θες να το πιστεψεις δικαιωμα σου.Οσο για το θεμα της αναρτησης φυσικα και ποτε δεν ηταν αριστερα ο συριζα(οπως φυσικα και η αριστερη πλατφορμα)γιατι πολυ απλα δεν νοειται αριστερα εντος ΕΕ-ΝΑΤΟ.Ειναι καραμπινατοι σοσιαλοδημοκρατες.

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2015 στις 8:06 μ.μ.

3.44
το κκε το 89-90 ήταν αριστερα ή δεξια στην υπηρεσια του ελληνικου καπιταλισμου; ελα ντε; ο φλωρακης το 89-90 ηταν δεξιος ή αριστερος; ο καππος το 89-90 ηταν δεξιος ή αριστερος που εκραξε την κυβερνηση τζανετακη; προσεξε στις απαντησεις χαζοβιολη μην μπερδεψεις τα μπουτια σου!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger