Home » , » Γιατί το ΟΧΙ είναι επαναστατικό.

Γιατί το ΟΧΙ είναι επαναστατικό.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 | 7:18 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο θα ήταν παράνομες. Να λοιπόν που δεν πέρασαν ούτε λίγες μέρες από την ιστορική ήττα του φόβου και της υποταγής, όπου 3,500,000 φτωχοί συνάνθρωποι μας φώναξαν ΟΧΙ σε μια συνεχόμενη αδικία. Και πολλές χιλιάδες ακόμη είπαν το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο. Κι όμως το αποτέλεσμα διαστρεβλώθηκε όσο τίποτα άλλο, ακόμα και οι εκπρόσωποι του ΝΑΙ απέρριψαν αμέσως αυτά που έλεγαν ως το βράδυ των εκλογών για το σημαίνει η κάθε επιλογή.

Υπονοεί έστω και ένας λογικός άνθρωπος, ότι όλα αυτά τα θύματα του μνημονίου απλά έδωσαν μια λευκή επιταγή σε μια κυβέρνηση, να φέρει κάτι που οι ίδιοι καταψήφισαν; Ποιός θα ήταν τόσο ανόητος ή άσχετος να μετατρέψει μια φωνή διαμαρτυρίας, σε μια στήριξη χωρίς όρους μιας άδικης πολιτικής, ενός μόνο κόμματος;

Αν ήταν όντως μια στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή η παραπαίουσα δήθεν αριστερή κυβέρνηση, θα ήταν πανίσχυρη. Ακριβώς όμως γιατί ο κόσμος ψήφισε ΟΧΙ σε πολιτικές εξόντωσης του κι ακριβώς επειδή διαστρεβλώθηκε πλήρως η θέληση του από άλλη μια κυβέρνηση δειλών ή υποταγμένων, ακριβώς γι αυτό το λόγο, υπάρχει η αγανάκτηση, υπάρχει ο θυμός, υπάρχει η απώλεια της δεδηλωμένης καθώς βουλευτές νιώθουν τον ίδιο φόβο που είχαν όλοι οι δοσίλογοι, που πούλησαν το λαό.

Όλοι αυτοί που εφάρμοσαν τα μνημόνια ντρέπονται, γιατί γνωρίζουν ότι στην ουσία είναι εγκλήματα. Κάποιοι για να αποφύγουν αυτό που έρχεται, προσπαθούν να σπάσουν το ηθικό των εργαζομένων, να ακυρώσουν τη νίκη με ηλίθια επιχειρήματα που μόνο σκοπό έχουν τη διάσπαση της πλειοψηφίας σε μειοψηφίες που αλληλοκατηγορούνται. Δεν θα τα καταφέρουν. Όσο και να μην το πιστεύουν κάποιοι το αποτέλεσμα ήταν μια επαναστατική πράξη. Κι αυτό γιατί είχε το συγκρουσιακό χαρακτήρα των πολλών με τους λίγους. Των θυμάτων με τους εκμεταλλευτές. Το ΝΑΙ εξέφραζε τελείως διαφορετικά συμφέροντα από το ΟΧΙ και οι εκπρόσωποι του έκαναν τα πάντα για να βγει η επιλογή της υποτέλειας. Αν το ΟΧΙ ήταν ΝΑΙ με άλλον τρόπο, θα γίνονταν όλος αυτός ο πόλεμος;

Γιατί τότε να μην έλεγαν οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης ψήφο κατά συνείδηση; Γιατί να μην ήταν η ψήφος ανάλογη των κομμάτων κι όχι ανάλογη της κοινωνικής διαστρωμάτωσης; Αλλιώς ψήφισαν τα μεγάλα εισοδήματα κι αλλιώς τα χαμηλά. Γιατί αν οι δυο επιλογές ήταν ίδιες, να γίνει αυτός ο πόλεμος;

Γιατί δεν ήταν το ίδιο. Το ΟΧΙ ήταν συγκεκριμένο σε πολιτικές και πρακτικές που είχαν άμεση σχέση με το γενικότερο σύστημα. Η φιλοσοφία και η αιτία που κάποιος ψήφιζε ΝΑΙ ήταν στην ουσία εντελώς αντίθετη με αυτόν που ψήφιζε το ΟΧΙ. Αν ο πρώην αρχηγός της ΝΔ περίμενε δυο μέρες δεν θα υπέβαλλε ποτέ παραίτηση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε στο ΝΑΙ! Έφερε τα μέτρα που είπε κι ο ίδιος υποκριτικά να απορριφθούν! Αλλά ο Σαμαράς παραιτήθηκε αμέσως γιατί αναγνώρισε τι σημαίνει η απόφαση αυτή.

Ξέρετε, ένας στρατός μπορεί να έχει και προδότες. Όταν δίνεις μια μάχη κανείς δεν εγγυάται το αποτέλεσμα, κανείς δεν είναι μάντης ώστε να πει την τελική έκβαση, το μόνο που ελπίζεις είναι οι επιτυχίες που τόσο πολύ κόπιασαν και θυσιάστηκαν οι σύντροφοι που πολεμάν μαζί σου να έχουν αντίκρισμα, να τις εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατό καλύτερα. Όταν λοιπόν κάποιος λιποτακτεί, δεν φταίνε αυτοί που μένουν πίσω κι αγωνίζονται φταίει ο δειλός, ο προδότης.

Το ξαναλέω είμαι υπερήφανος για την απόφαση μου του ΟΧΙ και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Αντίθετα το ότι η πλειοψηφία δεν φοβάται, μου δίνει κουράγιο να αγωνιστώ με ακόμη περισσότερο ζήλο και θάρρος.

Ένα τελευταίο: Οι αγώνες κερδίζονται με πράξεις, με αλληλεγγύη, με συμμετοχή, με το να δίνεις θάρρος στο συμπολεμιστή σου. Χρειάζεται ασφαλώς η κριτική αλλά όχι η γκρίνια, η μεμψιμοιρία. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει αρχή νέων νικηφόρων αγώνων που αυτή τη φορά θα έχουν μονιμο αποτέλεσμα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 9:12 π.μ.

Όταν το ΚΚΕ από την πρώτη φορά που γίνετε λόγος για δημοψήφισμα και γίνετε γνωστό το ερώτημά του επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης κατά το δοκούν και κατά πως συμφέρει τον κο Τσίπρα έπεσαν να το φάνε, εντός και εκτός κοινοβουλευτισμού τ αριστερά κόμματα, όταν η δική του πρόταση η οποία ήταν ξεκάθαρη και δεν θα χωρούσε καμιά διαφορετική ερμηνεία καταθέτοντάς την αμέσως, η βουλή την πέταξε στο κάλαθο των αχρήστων. Γιατί? τι φοβήθηκε?

Δυστυχώς το δημοψήφισμα αποδείχθηκε απάτη, και μάλιστα μεγάλη απάτη, δεν είχε καμιά σημασία τι αποφάνθηκε ο λαός, ο κος Τσιπρας πήρε το 62% του ΟΧΙ και το γύρισε σε ΝΑΙ, αν η διαπραγματευτική του ικανότητα του πρωθύ μ ένα τέτοιο αποτέλεσμα ήταν να φορτώσει ένα τρίτο μνημόνιο στις πλάτες του λαού, τότε τι θα έκανε αν το αποτέλεσμα ήταν 62% ΝΑΙ? να υποθέσω ότι θα έδινε Κρήτη, Ρόδο, Κω υπό την Γερμανική κυριαρχία και από Δευτέρα θα βλέπαμε στην Ακρόπολη να κυματίζει η σημαία του Βερολίνου?.

Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο λαός μίλησε γιατί ο Τσιπρας του έδωσε το δικαίωμα με το δημοψήφισμα να το πράξει, πρώτιστος θα ήταν τίμιο όταν η ερώτηση του δημοψηφίσματος ήταν εξίσου ξεκάθαρη και το αποτέλεσμα δεν χωρούσε δεύτερη ερμηνεία, είμαι πολύ περήφανος ότι το δικό μου ΟΧΙ το ΟΧΙ του ΚΚΕ δεν είναι μέσα στο 61,3% που γεννήθηκε ΟΧΙ αλλά πέθανε ΝΑΙ, και ένα ΝΑΙ που σε λίγο θα μεταφράζετε ΝΑΙ σε ΟΛΑ του Τσίπρα μαζί με του Θεοδωράκη του Σαμαρά του Βενιζέλου του Αδωνη του Βορίδη.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 9:20 π.μ.

Εξ'ισου περηφανη ειμαι και εγω,που ψηφισα ΟΧΙ ,ειμαι ετοιμη απο καιρο ,και αν μου δοθει η ευκαιρια,θα το ξανακανω, και θεωρω τον εαυτο μου χαμενο απο το δημοψηφισμα με το αποτελεσμα του 62%!! Ηθελα να εχουμε ενα αποτελεσμα απο 85-92%.......ετσι για να ξεμπροστιασω,και τον Τσιπρα....αλλα και τον Κουτσουμπα!!! Να δω τι θα εκαναν μετα!!! Υποθετικο ερωτημα φυσικα......Ομως,το κερδος ειναι μεγαλο,ακομα και τωρα που εχουμε τον πελεκι του γ' μνημονιου!! Για πρωτη φορα ,φανηκε πως ο λαος μπορει να μετατρεψει την στιγμη ....σε ιστορια!! Για μενα,ΑΥΤΗ ηταν η μονη ιστορικη στιγμη...και οχι ετσι οπως το χρησιμοποιουν οι δημοσιογραφοι εδω και μηνες!!
Ο ανθρωπος ειναι πλασμενος,για να περπατα στα δυο ποδια!! Προσπαθουν με νυχια και με δοντια,να μας ριξουν στα τεσσερα,και να μας μετατρεψουν σε ζωα!! Και εμας τους ελληνες ,αλλα και ολο τον εργαζομενο πλανητη!! Δεν ειναι η πρωτη φορα!! Ουτε για εκεινους ,αλλα ουτε και για εμας!! Και οταν πριν απο μερες ,εγραφα εδω,στο Β.Κ , οτι το ''σπασιμο του φοβου'',δεν εχει χρωμα και κατευθυνση......αυτο εννοουσα!! Να μην φοβομαστε,να οργανωθουμε πως θα στηριξουμε τους πιο αδυναμους,της κοινωνιας μας,ερχονται πολυ δυσκολες ωρες, και αν καποιος ,θεωρει, οτι ολα αυτα αιναι ανοησιες......να μην παρει τα μουτρα του, ουτε ποτηρι νερο να ζητησει!! Οχι εμπιστοσυνη στο προγραμμα του ''ταδε''!! Ουτε νερο!! Αυτη ειναι η νικη μας!! Απογυμνωσαμε τους ''σωτηρες'',απο οπου και αν προερχονται!! Απο την ακρα δεξια....μεχρι και τον ''αναρχοαυτονομο'' χωρο...δοξα τον θεο....εχει για ολους ο μπαξες.......χωρο ,να αποδειξουν αν τα λογια μπορουν να γινουν πραξη!! Ολοι δοκιμαζομαστε!!! Αντε να μας δω,και να μας χαρω!!! Και το ΟΧΙ ,ειναι επαναστατικο,διοτι ανετρεψε ''την ευκολια'' ολων!! Μα ολων ομως.......απο οπου και αν προερχονται!!!!!

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 11:05 π.μ.

Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Το συνονθύλευμα των πολιτικών δυνάμεων που στήριζαν το ψευτοδίλημμα της κυβέρνησης κατόρθωσε & παρέσυρε μεγάλο μέρος του λαού & πριν καν περάσουν 24 ώρες το ξεπούλησε κυνικά. Κι έχουμε τώρα τους κυβερνητικούς ινστρούχτορες να μας κάνουν μαθήματα για το πια πρέπει να είναι η πορεία του λαού ανάμεσα στις συμπληγάδες. Προσφέρει τώρα τον παράδεισο της δραχμής χωρίς να μιλά για την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής από τον λαό. Ντροπή ρε οπορτουνιστές που θέλετε να κάνετε & τους επαναστάτες. Ο λαός αρχίζει & συνειδητοποιεί όλο & πιο πολύ ποιες είναι οι συνεπείς δυνάμεις που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού , πρώτα απο τούς συριζανελ & τα διάφορα τροτσκιστικά ρετάλια & μετά στις μεγάλες μάχες με τον ίδιο τον ιμπεριαλισμό & το ντόπιο άθλιο κεφάλαιο.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 12:06 μ.μ.

Αυτη την στιγμη,στο δ.δ γινονται καλεσματα για συγκεντρωση στο Συνταγμα,το απογευμα,για το μονο ξεκαθαρο των ημερων. Το νεο μνημονιο! Ζητω λοιπον απο το αγαπητο Β.Κ με την μεγαλη του επισκεψημοτητα να ενημερωσει οσο μπορει καλυτερα,ουτως ωστε να μην απεχει ο λαος και παλιν στο και 5 να βγουμε στους δρομους. Ας ενημερωθητε πρωτοι,και εδω ειμαστε να ενημερωσετε και εμας,που σας εμπιστευομαστε.Ευχαριστω.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 1:04 μ.μ.

αφου δεν εχεις τα κοτσια να συκωθεις τι μιλας για επανασταση

12 Ιουλίου 2015 στις 1:33 μ.μ.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 - 9:12 π.μ.
Όταν το ΚΚΕ από την πρώτη φορά που γίνετΑΙ λόγος για δημοψήφισμα και γίνετΑΙ γνωστό το ερώτημά του ...

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 9:11 μ.μ.

Η ουσια, οχι+ναι=τριτο μνημονιο, ολα τα αλλα ειναι διακιολογιες χωρις να καταλαβαινουμε τι μας περιμενει, και νομιζω ηρθε η ωρα να λεμε τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη!

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 12:27 π.μ.

Για τους χωρίς αρχές τυχοδιώκτες οπορτουνιστές στον συριζα μιλά καλλίτερα η παρακάτω ανάρτηση στο fb της βουλευτίνας αχαϊας του συριζα Σίας Αναγνωστοπουλου :
"
Athanasia Anagnostopoulou
11 July at 21:12 ·
Στήριξα χθες το βράδυ τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυβέρνηση, γιατί: α) είναι η μοναδική κυβέρνηση (κυρίως ο Τσίπρας) που επί 5 μήνες έχουν φέρει την Ευρώπη ανάποδα, προσπαθώντας για το αδύνατον. 2) Γιατί είμαι μέρος μιας συλλογικότητας, και αν ήθελα να διαφοροποιηθώ θα είχα πρώτα παραιτηθεί. 3) Γιατί κορυφαίος βουλευτής που ψήφισε "παρόν" και που είναι υπέρ της δραχμής, είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι σε αυτή τη φάση "δεν μπορούμε να βγούμε από το ευρώ γιατί αυτό θα σημάνει καταστροφή". Όταν τον ρώτησα, για ποιο λόγο τότε δεν θα υπερψηφίσει την εξουσιοδότηση για συμφωνία, η απάντηση μου φάνηκε απολύτως κυνική: "για κάποιοι πρέπει να υπερψηφίσουν και κάποιοι να καταψηφίσουν" (επομένως κάποιοι πρέπει να το παίξουν "αριστεροί" σε βάρος αυτών που θα δαχτυλοδειχτούν ως "δεξιοί"). 4) γιατί αυτό που παίζεται επί 5 μήνες στην Ευρώπη είναι ένα πολιτικό πραξικόπημα για να μην υπάρχει αριστερή κυβέρνηση σε αυτό το νεοφιλελεύθερο περιβάλλον, γιατί γνωρίζουν ότι μια αριστερή κυβέρνηση όσα μέτρα και να πάρει θα "βάλει χέρι" εκεί που ο νεοφιλελευθερισμός δεν θέλει να βάλει. 5), και κυριότερο, γιατί για μένα η Αριστερά δεν πρέπει να ηττηθεί δεύτερη φορά. Το να εγκαταλείψουμε την κοινωνία σε αυτή την κρίσιμη φάση (είτε με ένα ασύντακτο γκρέξιτ που θα μας ρίξει σε ακραία φτώχεια, είτε αφήνοντάς την στα χέρια της αντιπολίτευσης που περιμένει πως και πως να κάνει οικουμενική κυβέρνηση) μου φαίνεται λιποταξία.
Όπως και να έχουν τα πράγματα σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που θεωρώ ότι η Γερμανία με τους δορυφόρους της προσπαθεί και τώρα να ανατρέψει αυτή την κυβέρνηση (με τον εκβιασμό του γκρέξιτ), οι αποφάσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Κανένας από εμάς δεν θέλει κι άλλη λιτότητα, κανένας όμως δεν θέλει να αφήσει αυτό το 61.3% του ελληνικού λαού χωρίς καμιά ελπίδα. "

Έτσι ακριβώς είναι: οι διάφοροι Λαπαβιτσες & καρεκλοκένταυροι υπουργοί Λαφαζαναίοι & σια προσπαθούν ακόμα & τώρα να ρίξουν οπορτουνιστική στάχτη στα μάτια του λαού.
Τα μέσα παραγωγής στον εργαζόμενο λαό , αυτή είναι η απάντηση & οχι μνημόνιο με € ή δραχμή ή οτι άλλο σκαρφιστεί η τάση Τσίπρα μεσα σαυτό το θολό ποτάμι (έρχεται...) .

13 Ιουλίου 2015 στις 3:00 π.μ.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ



Προσοχή!!! Ετοιμάζουν το νέο «σύριζα», τη νέα κάλπικη ελπίδα, το νέο εργαλείο τύφλωσης του λαού, το νέο ανάχωμα, για να ανακόψουν το δρόμο προς το ΚΚΕ. Τυχοδιώκτες, ψευτοεπαναστάτες, ψωνακλάδες, ύπουλοι, επικίνδυνοι, κάθε λογής οπορτουνιστές και αντικομμουνιστές, εντός και εκτός βουλής, συνεταιράκια και κομμάτια(μικρότερα και μεγαλύτερα) του σύριζα χρόνια τώρα, απ’ αυτούς που γέμισαν με αυταπάτες το λαό μας, απ’ αυτούς που σακάτεψαν το κίνημα με τη στρατηγική και τις τακτικές τους, απ’ αυτούς που έταζαν παραδείσους μέσα στους λάκκους των θηρίων, απ’ αυτούς που πριν λίγες μέρες βροντοφώναζαν «ΟΧΙ», για να γίνει συνειδητά «ΝΑΙ» σε λιγότερο από 24 ώρες, απ’ αυτούς που χρόνια πριν, οι όμοιοι τους αριστεροπασόκοι και οι αριστεροί ευρολάγνοι δούλευαν ψιλό γαζί τους εργαζόμενους και αποτελούσαν το καλύτερο κακοκαμουφλαρισμένο εργαλείο του σκληρού και σάπιου συστήματος.

Προσοχή!!! Οι αριστεροπλατφόρμερς και οι ανταρσυοκολαούζοι, μαζί με κάθε τελειωμένο ψευτοεπαναστάτη, που συνήθως έχει ως παράσημο ακόμη κι ένα στιγμιαίο πέρασμα από τον όροφο κάποιων γραφείων του ΚΚΕ (κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν επανειλημμένα και λυσσασμένα, από μέσα και απ’ έξω, να διαλύσουν το ΚΚΕ), ετοιμάζουν τον καινούργιο πολιορκητικό κλοιό για την κατάρρευση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, τώρα που η λαίλαπα των νέων μέτρων (μνημόνιο είναι και μάλιστα «αριστερό»), αντιμετωπίζεται μόνο οργανωμένα και μαζικά.

Σύντροφοι, συντρόφισσες, για να μην μπορούν να κρύβονται και να ξεγελούν, ξεμπροστιάστε τους. Δεν προκύπτουν από παρθενογένεση. Έχουν παρελθόν και ιστορία. Ένας προς έναν, όπως και οι ομαδούλες τους. Γκρεμίστε το εκκολαπτόμενο ανάχωμα του καπιταλισμού, πριν προλάβει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Βγάλτε τη μάσκα του καρνάβαλου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger