Home » , » Η πιο άκαιρη επιλογή

Η πιο άκαιρη επιλογή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 | 5:46 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Τσιγώνιας - "Εποχή"

Το βράδυ που ο πρωθυπουργός έδινε στο λαό το λόγο προκηρύσσοντας δημοψήφισμα, αυτοί συγκεντρώνονταν καταγγέλλοντας μια ανύπαρκτη συμφωνία! Μέσα σε πέντε μήνες έκαναν τόσες καταγγελίες και συγκεντρώσεις εναντίον μιας αριστερής κυβέρνησης όσες δεν έκαναν στα πέντε χρόνια της αδυσώπητης για το λαό εφαρμογής των μνημονίων. Είπαν τόσα όχι στον Τσίπρα όσα δεν είχαν πει μαζεμένα στον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.

Τώρα ταυτίζουν ξεδιάντροπα την ψήφο στο όχι, την ψήφο που δίνει όλη η υπόλοιπη αριστερά, το όχι των φτωχών και των καταπιεσμένων με το ναι του Σαμαρά και του Σόιμπλε, της Μέρκελ και της Λαγκάρντ, του Βορίδη και του Άδωνη, του Πάγκαλου και του Θεοδωράκη.

Θα ψηφίσουν λέει άκυρο, γιατί τα θέλουν όλα τώρα. Τώρα προφανώς που οι συσχετισμοί το επιτρέπουν, τώρα τα θέλουν όλα. Φωνάζουν πυρ, παραμένοντας χιλιόμετρα μακριά από τις φλόγες. Θα ψηφίσουν άκυρο, οι εντελώς «άκυροι» με την απολύτως σαφή σημασία που αποδίδει στη λέξη η νεολαία. Γιατί αυτοί είναι οι έξυπνοι, γι’ αυτό μπορούν και αποκαλύπτουν το ρεφορμιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός είναι χαζός και δεν το βλέπει. Τα εκατομμύρια των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που αγωνιούν σε ολόκληρο τον πλανήτη για να μείνει όρθια η κυβέρνηση της αριστεράς δεν το έχουν καταλάβει. Ο Μοράλες, ο Μαδούρο, ο Κάστρο, τα αριστερά, τα κομμουνιστικά κόμματα, ακόμα και οι αναρχικές ομάδες σε όλες τις ηπείρους είναι χαζοί και εξαπατημένοι από τον πανούργο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μόνος που καταλαβαίνει είναι το ΚΚΕ. Ένα πράγμα είναι αδύνατον να εξηγήσει το ΚΚΕ. Πώς γίνεται ο συμβιβασμένος ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται την πιο μανιασμένη επίθεση του συστήματος και εκείνοι οι ασυμβίβαστοι να δέχονται τα χάδια και τις φιλοφρονήσεις του. Τις προτροπές να συνεχίσουν στην ίδια σοβαρή τους πορεία. Μάλλον το σύστημα το κάνει για ξεκάρφωμα.

Δεν μασάμε τα λόγια μας. Στο ΚΚΕ έχουμε μια σπουδαία παράδοση, μια χρήσιμη δύναμη, νέους ανθρώπους, έναν κόσμο απαραίτητο στον αγώνα για την ανατροπή, εγκλωβισμένο όμως σε μια άγονη αντιπαράθεση εντός της αριστεράς. Από αυτή την αντιπαράθεση, οι μόνοι που επωφελούνται είναι η  Μέρκελ, ο Σαμαράς και το σύστημα.

Αρνούμαστε αυτή την άγονη αντιπαράθεση, για αυτό εκφράσαμε όλες τις κρίσιμες στιγμές ξεκάθαρη άποψη. Στηρίξαμε τις δυνάμεις του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Όπου Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίσαμε Λαϊκή Συσπείρωση, κόντρα στις δυνάμεις του μνημονίου και της διαπλοκής. Δεχτήκαμε και γι’ αυτό επίθεση! Το ΚΚΕ δεν παζαρεύει, μας απάντησαν με σφοδρότητα. Εμείς και τότε και τώρα τους λέμε:

Τέρμα τα κακόγουστα αστεία με τον κόσμο της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει παζάρια. Οι ψήφοι των αριστερών δεν ανταλλάσσονται, δεν μετακινούνται, δεν εκχωρούνται με συμβολαιογραφικές πράξεις και προικοσύμφωνα. Όπως στις δημοτικές εκλογές, έτσι και τώρα οι αριστεροί θα βρουν το δρόμο τους. Εμείς εκφράζουμε την αυτονόητη αλληλεγγύη, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις δυνάμεις και τον κόσμο της αριστεράς. Και ας το καταλάβει καλά η ανιστόρητη ηγεσία του ΚΚΕ, οι δίαυλοι της επικοινωνίας ανάμεσα στους αριστερούς και τις αριστερές είναι ήδη ανοιχτοί. Όσο και αν την ξορκίζουν ως απειλή, η απαραίτητη για τους αγώνες αλληλεγγύη και ενότητα στη δράση είναι ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Τα σύνορα πλέον είναι ανοιχτά, οι ιδέες και οι άνθρωποι της αριστεράς κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Και ως ελεύθεροι άνθρωποι αρνούνται φυσικά να υποταχθούν στο σύστημα. Βλέπουν και πάλι το ίδιο έργο, την ηγεσία του ΚΚΕ απροσδόκητο στήριγμα στο βαριά άρρωστο και υπό κατάρρευση σύστημα σήμερα, όπως και τότε τον Δεκέμβρη του 2008, που εγκαταλείποντας τη θέση της αριστεράς τοποθετήθηκε απέναντι στη συγκλονιστική εξέγερση της νεολαίας.

Όμως, αυτή τη φορά ο κόσμος του ΚΚΕ δεν θα το ανεχτεί. Θα τους τιμωρήσει.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 6:05 μ.μ.

Πάνω απο 200 ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού,πάνω απο 500 πανεπιστημιακοί στηρίζουν το ΟΧΙ.Εκτός απο το εξωτερικό που ηγέτες,οικονομολόγοι,καλλιτέχνες,στηρίζουν το ΟΧΙ επειδή στηρίζουν τον Ελληνικό λαό.
Μπορεί κάποιο φασιστοειδές του ΚΚΕ,το ναζιστόμουτρο ο AntonSS π.χ.ή ο Λολοκοτρώνης,ή ο ΠΑΝιβλακες σταλινοκνίτες που μαγαρίζουν το Β.Κ.,να μας πούν πόσοι και ποιοί στηρίζουν το κωλόχαρτο του ΚΚΕ με το άκυρο?
Εμπρός ρε κοπρίτες.Ελάτε να μετρηθούμε ρε άτιμα φασιστικά σκουλήκια.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 6:21 μ.μ.

Oσο και αν στοχοποιήται το ΚΚΕ για την ορθή απόφαση που έχει πάρει για την ξεκάθαρη θέση στο δημοψήφισμα, τόσο περισσότερο θα σκυλιάζουν οι παράπλευροι και καλά αριστεροί και δήθεν κομμουνιστές, το ίδιο γινόταν και προεκλογικά όταν το ΚΚΕ στοχοποιήθηκε για την αμετάκλητη θέση που είχε για την άρνηση οποιασδήποτε συνεργασίας με το Σύριζα.
Το ΟΧΙ στην κάλπη θα είναι ΟΧΙ σε μνημόνια απ όπου και αν προέρχονται, είναι ΟΧΙ καθαρό και ξάστερο, την Δευτέρα ο Σύριζα που θα κάνει την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς για ένα νέο μνημόνιο δις εκεί να δω πως θα δικαιολογηθούν για άλλη μια φορά οι φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση που ενώ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους από τη μια, από την άλλη ψηφίζουν το δήθεν ΟΧΙ προς τους Θεσμούς, συνεχίζοντας να δημιουργούν αυταπάτες για καλύτερες μέρες, όμως Κυριακή κοντή γιορτή!

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 7:02 μ.μ.

ΔΗΜ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Τα ακατανόητα που τα λέμε αυτονόητα!

(από το φβ του Στέργιου Βασιλείου)

Μοναστηράκι 2.7.2015
-Τι είναι νέε μου;
-Διακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο δημοψήφισμα ψηφίζουμε ΌΧΙ.
-Πως, με το ΣΥΡΙΖΑ μαζί;
-Όχι.
-Α, θα ρίξετε άκυρο;
-Όχι θα ψηφίσουμε κανονικά.
-Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, ίδιο ψηφοδέλτιο μαζί στο όχι.
-Ναι, όχι δηλαδή στην κάλπη όχι στο ΣΥΡΙΖΑ....
-Να το πω αλλιώς. «Ένα όχι δυο ναι». Δηλαδή όχι σε μια πρόταση των θεσμών ναι στην ΕΕ ναι στο ευρώ.
-Όχι, και στα τρία όχι
-Δηλαδή όπως το ΚΚΕ, άκυρο;
-Όχι, το ψηφοδέλτιο ΟΧΙ το κανονικό θα ρίξουμε στην κάλπη αλλά λέμε ΌΧΙ στην ΕΕ, ΟΧΙ και στο ευρώ, αυτό εννοούμε ψηφίζοντας ΟΧΙ!
-Και θα το γράφει αυτό;
-Όχι αλλά είναι αυτονόητη η θέση μας.
-Θα ψηφίσετε ακριβώς όπως ο Τσίπρας ο οποίος λέει ένα όχι και δυο ναι και είναι αυτονόητο το όχι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα τρία;
-Εμείς δεν συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
-κατάλαβα, ρίχνετε το ίδιο ψηφοδέλτιο αλλά δεν συμφωνείτε ! Φοβερή διαφωνία!
-Είναι αυτονόητο!
-Να σου πω, ο «πολύς κομμουνισμός» καταλήγει ρεφορμισμός! Κράτα το αυτό θα σου χρειαστεί!

(Κύριοι αφήστετα σάπια. Το ΟΧΙ είναι πλημμυρισμένο με ΝΑΙ από όλες τις μπάντες. Μπορείτε να καλείτε σε άγριο συμβιβασμό με το νέο μνημόνιο. Δεν μπορείτε όμως αυτό να το ονομάζετε Αριστερή πολιτική, κι ακόμη πιο πολύ δε μπορείτε να βρίζετε αυτούς που λένε τα συκα συκα και τη σκάφη σκάφη. Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Μην το κρύβετε, φωνάξτε το μαζί με το ΚΚΕ

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 8:14 μ.μ.

Η μόνη επιλογή! Και από Δευτέρα ας περιμένουμε νέους όρους από αυτούς"που δεν κάνουν παζάρια"!

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 8:39 μ.μ.

ΟΧΙ στο άκυρο κκε.ΟΧΙ στους προδότες με το άκυρο κκε.
Φόλα στον Κουτσούμπα το σκυλί του συστήματος.

Την Κυριακή ο λαός ψηφίζει ΟΧΙ και θάβει το ΝΑΙ του Σόιμπλε και το ΑΚΥΡΟ του κκε.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 10:32 μ.μ.

εχμ
Τελευταία νέα... Συνέντευξη Βαρουφάκη.
Όταν λέει το ΚΚΕ ότι και το ΟΧΙ στην πραγματικότητα ΝΑΙ είναι... Ούτε η Δευτέρα δεν χρειάστηκε να έρθει... Από Παρασκευή απόγευμα...
(Α, με τις υγείες μας το νέο μνημόνιο που έρχεται, είτε από τους μεν του ΟΧΙ είτε από τους δε του ΝΑΙ)...
WE CAN SIGN OFF ON MONDAY λέει ο κύριος υπουργός Οικονομικών. Απολαύστε τον:

Varoufakis: Let me tell you something which is probably unknown. Ever since we declared a referendum and incensed our European partners we had the most, er, interesting proposals coming from Brussels. Perhaps this referendum and the impasse that it represents concentrated several minds in Brussels and we’ve had some really good proposals. Proposals that we would sign on the dotted line for.

Channel 4’s Paul Mason: You have a proposal you would sign on the dotted line for?

Varoufakis: Yes we do.

Paul Mason: Where is it?

Varoufakis: I’m not going to tell you. It’s somewhere in this building. But the of course crucial part of the story is that before this proposal becomes a genuine negotiating document which WE CAN SIGN OFF ON MONDAY, the Greek people have to empower us with a “no.”

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 12:09 π.μ.

Το θέμα είναι απλό.Μιά νίκη του Ναι θα ρίξει τη μισητή, για την ηγεσία του ΚΚΕ ,κυβέρνηση των συριζαίων ,αυτός ειναι ο καυμός τους
Αλλιώς κινδυνέυουν σε περίπτωση επιτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης,να περάσουν στην ανυπαρξία,βασικά να χάσουν τις βουλευτικές έδρες.
Τι θα κάνουν μετα θα ψάχνουν για δουλειά;Τι δουλειά να κάνει το παιδί του κομματικού σωλήνα; ασε που θα έχουν και ΕΜΦΙΑ για το μέγαρο .
Γιαυτό λοιπον ΝΑΙ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 1:44 π.μ.

Και όμως. Με το "όχι" θα κατάρρευσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. προσεύχονται οι Σύριζαίοι να κάτσει το "ναι"

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 8:18 π.μ.

12.09
Μα ήδη έχουν περάσει στην ανυπαρξία.Δεν ασχολείται κανείς με δαύτους.
Το ΟΧΙ αύριο θα τους βάλει την ταφόπλακα.Πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι τους,όσοι τους απόμειναν τέλως πάντων,όχι μόνο ψηφίζουν ΟΧΙ ,αλλά δηλώνουν πως κόβουν κάθε σχέση μαζί τους και δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουν το προδοτικό ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ μαζί με τους Σαμαροβενιζέλους έσκαβε τον τάφο της κυβέρνησης.Επεσε το ίδιο μέσα και απομένει στο λαό να του ρίξει το χώμα που θα το σκεπάσει.
Ηταν γραπτό το κώμα να τα τινάξει με κυβέρνηση οπορτουνιστών.
Αιωνία του η μνήμη του κώματος.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 11:19 π.μ.

12.09 Με ΝΑΙ εχει Μνημόνιο Ε.Ε με οχι έχει μνημόνιο Συριζανελ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με μέτρα 8 δις Δαγκωτό ΚΚΕ λοιπόν για Κοινωνικοπίηση των Μέσων Παραγωγής ΤΡΙΠΛΟ ΟΧΙ.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 4:50 μ.μ.

1119 Με το άκυρο πάτε σούμπιτοι στον πάτο.
Αυριο το βράδυ να είσαι εδώ να σου δώσουμε τα συλληπητήριά μας.Μην τρουπώσεις στον υπόνομο και σε χάσουμε.Γιατί τόχουν αυτό τα σταλινικά καθάρματα.Μόλις τρώνε την κλωτσιά απο τον λαό,εξαφανίζονται και κάνουν μήνες μέχρι να ξαναφανούν.
Εδώ λοιπόν αύριο και....άμωμοι εν οδώ αλληλούια.........

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 5:40 μ.μ.

Αντίστοιχη επιλογή πολιτικής ευφυίας με το ΚΚΕ έκανε και.....η Ενωση Κεντρών του Β.Λεβέντη.Ακυρο και η Ενωση.
Τα μεγάλα πολιτικά πνεύματα συναντώνται στο άκυρο.Σε λίγο καιρό ο Λεβέντης θα λεηλατήσει τα υπολείματα του αποκόμματος γκρουπούσκουλου του Περισού.
Ωι μέ συφορά!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger