Home » » Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου:«Η 13η Ιουλίου 2015 με το Μνημόνιο Τσίπρα ημέρα ατίμωσης της Ελλάδας»

Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου:«Η 13η Ιουλίου 2015 με το Μνημόνιο Τσίπρα ημέρα ατίμωσης της Ελλάδας»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 | 5:39 μ.μ.

Είναι μια ημέρα προδοσίας του λαού, που μόλις πριν λίγες μέρες είπε ένα άφοβο και περήφανο «Όχι», για να δει σήμερα να υπογράφεται το Μνημόνιο Τσίπρα με βάση ένα κείμενο ακραία χειρότερο από αυτό που απέρριψε και χωρίς ίχνος ντροπής να επιτρέπεται στους ηγέτες του ευρωπαϊκού καπιταλισμού να ταπεινώνουν ασύδοτα τη δημοκρατία και τον τόπο μας.

Είναι η ημέρα της έσχατης κατάπτωσης αυτής της μνημονιακής  πενταετίας όχι μόνο γιατί βρίσκει την οικονομία στην πιο βαθιά αποδόμηση και την κοινωνία σε καθημερινό εξευτελισμό, αλλά γιατί ήδη σήμερα εκκινά η ισχύς του Μνημονίου Τσίπρα, πολύ χειρότερου από το Μνημόνιο Παπανδρέου και το Μνημόνιο Σαμαρά.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να σφραγισθεί κι ως η ημέρα μιας ιστορικής ατίμωσης της αριστεράς, φτάνει όλες και όλοι οι έντιμοι μαχητές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ενοχές αλλά με διάθεση αναστοχασμού, να συμμετάσχουν στους κοινούς αγώνες ενάντια στη συμφωνία και ενάντια σε όσους επέλεξαν θέση στην απέναντι όχθη μαζί με τις άλλες μνημονιακές προσωπικότητες και κόμματα στα πλαίσια μιας πλαστής και καταστροφικής δήθεν «εθνικής ενότητας».

Μπορεί τέλος να γίνει η ημέρα εκκίνησης μιας δύσκολης αλλά αναγκαίας πορείας ενότητας και μετωπικής συγκρότησης όχι μόνο της αριστεράς, αλλά και ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων    με επικεφαλής τις νέες γενιές, με ένα νέο σχέδιο β για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της κοινωνίας, που απαιτεί έξοδο από το ευρώ - παύση δανειακών πληρωμών  - πρόγραμμα σωτηρίας και ανασυγκρότησης, με νέα έμπνευση και δημιουργικότητα, αλλά με εκείνο το παλιό λαϊκό αριστερό ήθος της σεμνότητας, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 5:59 μ.μ.

Αυτός ζεί ακόμα;Νεκραναστήθηκε μάλλον.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 6:17 μ.μ.

Να και ο Αλέκος του Μαάστριχτ. Ηρθε η ώρα για το νέο Οπορτουνιστικό ΑΝΆΧΩΜΑ

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 6:38 μ.μ.

Και η σημερηνη ηγεσια του ΚΚΕ βαρηνεται για την συγκηβερνηση του 1989---ετσι για να νην ξεχνιομαστε-- αλλα θα πρεπει εκει να μηνουμε..... Υπαρχη αραγε συνηδειση, τι θα συμαινει ενα επιπλεον αριστερο μνημονιο, τι κοινωνικοπολιτηκες συνεποιες θα συνεπαγονται...... Σε καθε περπτωση η αμεση οικοδομηση ενος ενιαιου μετοπου, των αντιμπεριλιστικων, αντικαπιταλιστικων , αντιΕΕ , δυναμεων μπαινει επιτακτικα και καμια πολιτητικη δυναμη απο μονη της, οσο δικιο και να εχη , δεν ειναι σε θεση να αντιπαλεψη , τα σημερινα καπιταληστικα τερατα.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 7:01 μ.μ.

6.17: Ώστε οπορτουνιστικό ανάχωμα ο Αλαβάνος; Άθλιο "Κ"ΚΕδικο τρολ, καλύτερα να μάθεις ότι ο κόσμος ΓΕΛΑΕΙ μαζί σας για την εξωφρενική στάση σας στο δημοψήφισμα. ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ! Αλλού να πας να διαδίδεις τις αθλιότητές σου, όχι εδώ στο ΒΚ!

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 10:02 μ.μ.

7.01 Ασφαλώς και είναι το νεό Οπορτουνιστικό Ανάχωμα η ανταρσύα μαζί με τον Αλέκο του Μάαστριχτ. Το ΚΚΕ σε αυτό το έγκλημα δεν Συμμετέχει

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 10:07 μ.μ.

8.38 Για το 1989 θα ρωτήσεις τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου στα πλαίσια του Κοινού Πορίσματος ΚΚΕ ΕΑΡ που φτιάχτηκε το Πολιτικό Μέτωπο.................................... Αυτά πεθάνανε το 1991 Ταξική Ενότητα και Λαική Συμμαχία για Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

13 Ιουλίου 2015 στις 11:39 μ.μ.

Αλλος ενας της σοσιαλδημοκρατιας που εκτελει συμβολαια.

Ο λαος να μη πεσει στην καινουργια παγιδα που του στηνει η πλουτοκρατια.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 2:25 π.μ.

Βρε Αντώνη, βρε Αντώνη, εσείς εκεί στο "Κ"ΚΕ βλέπετε συνεχώς πράκτορες, οπορτουνιστικά αναχώματα που στήνει η αστική τάξη, παγίδες που στήνει η πλουτοκρατία κλπ. κλπ. Να πάτε να σπουδάσετε σε κάποια σχολή μυστικών πρακτόρων, αν και εσείς, τα "Κ"ΚΕδικα μπουμπούκια μάλλον, σαν το Βέγγο, θα γινόσαστε πράκτορες 000. Συνέχισε ακάθεκτος να στέλνεις τέτοια μηνύματα. Είμαι στενοχωρημένος από το Συριζαίικο μνημόνιο, τουλάχιστον να διαβάζω τα μηνύματά σου, να λύνομαι απ' τα γέλια και έτσι να ξεχνιέμαι...

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 10:12 π.μ.

Καλά μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι παραμυθατζήδες του ΚΚΕ.
Αυτοί που το 2008 μιλούσαν για 1700 ευρώ (δηλαδή συνολική εργατική δαπάνη αν προσθέσει κανείς Εργοδοτικές Εισφορές+ΦΜΥ περίπου 2200 ευρώ) ως κατώτατο μικτό μισθό, στον ανειδίκευτο εργάτη με μηδενική προϋπηρεσία.
Οι ανεύθυνοι.
Ας τα έδιναν αυτοί στις επιχειρήσεις που διοικούσαν. Αλλά ξέχασα, αυτές τις έκλεισαν, γιατί ήταν μεγάλο κόστος τα 600 έως 1200 ευρώ.
Τα "παιδία παίζει". Και νομίζουν πως οι επιχειρήσεις, η οικονομία και η ίδια η ταξική πάλη είναι παιγνίδια σαν τo MONOPOLY.
Και τα διαδικτυακά τους τσιράκια ψάχνουν για οππορτουνιστές, προδότες, καιροσκόπους, ιδεαλιστές και σπιούνους των αστών.
Και τους βλέπουν παντού. Τους βλέπουν στους Φιλελεύθερους, στην Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, στους Συριζαίους, δηλαδή σε Ξηρά, Θάλασσα και Αέρα.
Και βρήκαν τώρα την ευκαιρία που η χώρα, πρωτίστως και η Αριστερά δευτερευόντως, ταπεινώθηκε να λένε θυμοσοφίες οι τιποτένιοι.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 5:26 μ.μ.

10.12 Δεν υπάρχει γενικά χώρα Φουκαριάρη. Η Αστική Τάξη συνειδητά Συμμετέχει στις Διεθνείς Συμμαχίες της. Και βέβαια υπάρχουνε Οπορτουνιστες Καιροσκόποι Τσιράκια των Αστών. Κοίτα λίγο στον Καθρέφτη σου. Τα αιτήματα που βάζουνε οι Κομμουνιστες και το ΠΑΜΕ δεν απευθύνονται σε Καμμία Αστική κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Εχουνε στόχο την ωρίμανση των Συνειδήσεων για την Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 5:45 μ.μ.

10.12 Αν δεν είσαι Βιομήχανος η Εφοπλιστής Πρέπει να έχεις τρομερό πρόβλημα στον Εγκέφαλο.................................................................

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 2:38 μ.μ.

Έλα με κατάλαβες...και Βιομηχανικός Εφοπλιστής είμαι και Εφοπλιστικός Βιομήχανος.
Μιλούν τώρα και τα πρώην τσιράκια της Σοβιετικής Άρχουσας Τάξης και νυν επικριτές των πάντων.
Πρώτοι στον Σταλινισμό, πρώτοι και στην Αποσταλινοποίηση, υπάκουοι στον Γκορμπατσώφ όσο φορούσε τα γαλόνια και σφοδροί επικριτές του, μόλις του τα ξήλωσαν.
Ρε, δεν έχετε μπέσα, το πήρατε χαμπάρι;
Ρε σεις έχετε πάρει πρέφα, τι θα πεί οικονομική κρίση, ή τζάμπα τα 'γραφε τα Κεφάλαια και τα Μανιφέστα ο Κάρολος Μαρξ.
Ο άλλος πάλι γράφει για την Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής.Σε ποια χώρα; Στο νεκροταφείο των Βιομηχανιών και των Δημοσίων Έργων.
Ένας άλλος, πάλι, αφελής επ' ονόματι Μπογιόπουλος, διάβαζε το 2007 στο κανάλι ALTER, τους ισολογισμούς "φούσκα" των Τραπεζών και έβγαζε το συμπέραμα, ότι τα κέρδη τους κυμαίνονταν, από 100-400%.
Και τί έγινε τελικά;
Πληρώσαμε 70 δις ευρώ για να τις ανακεφαλαιοποιήσουμε, το 2008. Τότε το βρήκαμε, δεν ήταν κερδοφόρες κάποιος τις έκλεβε από τα μέσα.
Αλλά πρέπει να το αναγνωρίσω, έχετε συνέπεια.Επίσης πρέπει να αναγνωρίσω ότι λέτε κάποια σωστά και έξυπνα πράγματα.
Με μία παρατήρηση: Όσα είναι έξυπνα, δεν είναι σωστά και όσα είναι σωστά δεν αποτελούν εξυπνάδα.Τα ξέρει κι η κουτσή Μαρία.
Κι αφού είναι έτσι η κατάσταση με το ΣΥΡΙΖΑ, σας προτείνω το εξής : να διαδόσετε ότι ο Τσίπρας είχε σκηνοθετήσει μαζί με τους άλλους της Ε.Ε., το παραμύθι της δήθεν εξοντωτικής διαπραγμάτευσης με γαρνιτούρα το εικονικό δημοψήφισμα και τις κλειστές Τράπεζες. Κάτι οι ημερομηνίες, κάτι τα IOU του Βαρουφάκη, κάτι η υιοθέτηση από την ΕΚΤ των IOU και άλλα που θα προκύψουν στην πορεία, συνηγορούν σε κάτι τέτοιο.

Και κάτι για την Αριστερή Καρότσα, τους Αλαβάνους και Ανδρεόγαμπρους.
Να μας πουν ανοιχτά.

1) Σε πόσες ημέρες από την έκδοση νέου Εθνικού Νομίσματος, θα ήταν σε θέση να το κυκλοφορήσουν στην αγορά και από ποιες Τράπεζες, αφού καλά γνωρίζουμε πως επειδή ήταν ανακεφαλαιοποιημένες σε ευρώ, αφού τα λογισμικά τους ήταν προσδεδεμένα στην ΕΚΤ, θα έκλειναν την άλλη κιόλας ημέρα;

2) Ποιο όργανο θα όριζε μία πιστοποιημένη σχετική ισοτιμία έναντι άλλων νομισμάτων; Διότι αυτό δεν θα ήταν φυσικά η Τράπεζα της Ελλάδος, αφού κι οι πέτρες γνωρίζουν πως αποτελεί ανεξάρτητη Αρχή και Ομολογιακό Μέτοχο της ΕΚΤ και σε καμία περίπτωση δεν τελεί υπό τον έλεγχο της εκάστοτε Κυβέρνησης;

3) Οι διμερείς διακρατικές συμφωνίες με Ρωσσία, Ιράν κλπ είχαν συναφθεί σε ρήτρα Ευρώ.Πως θα εξυπηρετούνταν.

Αυτά, Κνίτες μου, λέγονται στοιχεία Μακροοικονομίας και Χρηματοπιστωτικής Θεωρίας και είναι πολύ ακριβά και επικίνδυνα παιχνίδια.

Συνιστώ στα μικρά παιδιά, όλων των ηλικιών, να μην τα παίζουν μόνα στο σπίτι τους. Καλύτερο θα ήταν να συμβουλεύονται μεγαλύτερα πρόσωπα, επίσης όλων των ηλικιών.

Και εις άλλα με Υγεία.

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 4:13 μ.μ.

2.38 O Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ είχε τεράτια επιτεύματα στην ζωή της Εργατικής Τάξης παρά το ότι αντιμετώπισε την Λυσσασμένη αντίδραση του Καπιταλισού διεθνώς και έγαλε και το 2ο Π Π. Η Αντίστροφη πορεία ξεκίνησε απο το 20ο Συνέδριο το 1956 που Συνειδητά με Σταδιακά βήματα εφάρμόζε νόμους του Καπιταλισμού με ολοκλήρωση της Ανατροπής το 1991. Εσένα που σου αρέσει ο Καπιταλισμός σαν Εφοπλιστής που είσαι όλα καλά

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 7:57 π.μ.

Η ΕΣΣΔ, παρείχε περισσότερες υπηρεσίες στους Εργάτες του Δυτικού Κόσμου, παρά στους δικούς της.Όλο το success story της ΕΣΣΔ, σε οικονομικό επίπεδο, περιορίζεται κατά τα έτη 1932-1939 όπου με σκληρά μέτρα κατάφερε να υπερδιπλασιάσει το ΑΕΠ της, μετατρέποντάς την από καθυστερημένο Τσαρικό απότοκο σε σύγχρονη υπερδύναμη. Βρέθηκε από τις λάσπες στο Διάστημα.
Αλλά πάντα καραδοκούν οι κληρονόμοι.
Κι έτσι υπό πολύ ευνοϊκότερες συνθήκες και με τα Απελευθερωτικά Κινήματα στα κάγκελα, την παγκόσμια εργατική τάξη στην καλύτερη κατάσταση, κατάφερε να οδηγηθεί ήδη από την δεκαετία του '60 σε ύφεση και στα ρεζιλίκια της δεκαετίας του '80, όπου απώλεσε την κυριαρχία της ως και την ίδια την ύπαρξή της.
Καλείται λοιπόν η χώρα μας να κάνει ότι έκανε η ΕΣΣΔ την περίοδο του Μεσοπολέμου, με καπιταλιστικά εργαλεία και έναν γερασμένο λαό.
Το θέμα δεν είναι να λιβανίζουμε τις επιθυμίες μας αλλά να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.
Ο Καπιταλισμός δεν είναι μόνο σχέσεις παραγωγής, είναι και τρόπος ζωής, είναι κάτι σαν το ηλεκτρικό ρεύμα. Κάνει τη ζωή πιο εύκολη, αλλά μπορεί να σε στείλει και στον άλλο κόσμο.
Ο Καπιταλισμός δεν φτιάχτηκε με φωνές, βρισιές και ξόρκια και φυσικά δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια μέσα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός, ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται τον Καπιταλισμό, κάτι σαν σατανική θεότητα και όχι ως μηχανισμό κυριαρχίας.Ο καπιταλισμός αποτελεί το Δαρβινικό ανάλογο της ζούγκλας.
Ο Καπιταλισμός, από ανθρωπολογική άποψη είναι το απόλυτο τεχνοοικονομικό κομψοτέχνημα του Ανθρώπινου Πολιτισμού. Και φυσικά δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Το πρόβλημα με δαύτον είναι ότι κυοφορεί δίδυμα.Τα ονόματα των οποίων τα γνωρίζουμε πριν ακόμη γεννηθούν.

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 6:34 μ.μ.

7.57 Η ΕΣΣΔ με τους Μπολσεβίκους έδωσε τα πάντα στην Εργατική Τάξη παρα την Καπιταλιστική Περικύκλωση και τον 2ο Π.Π Και βοήθησε και τις Λ.Δ μετά το 1945 στην Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού. Εξ αντανακλάσεως στις καπιταλιστικές χώρες ητανε αναγμασμένοι οι Καπιταλιστές να δίνουνε δικαιώματα στον Εργάτη για να μην Ανατραπούνε και για να ενσωματώσουνε τον λαό και τα ΚΚ. Το κάνανε στηριζόμενοι στις Αποικίες. Στο 20ο Συνέδριο το 1956 δεν αναλάβανε οι Κληρονόμοι. Ανέλαβε ο Οπορτουνισμός όπου συνειδητά εφαρμόζοντας νόμους του Καπιταλισμού Σταδιακά ολοκλήρωσε την Ανατροπή το 1991. Η Υπαπρξη ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΣ μετά το 1991 το δείχνει ξεκάθαρα. Το μέλον της Ανθρωπότητας που ο Καπιταλισμός το έχει κάνει ζούγκλα είναι ο Σοσιαλισμός με τα μέσα παραγωγής στους εργάτες αφου πρώτα έχουνε τσακίσει τον Οπορτουνισμό όλων των Αποχρώσεων που είναι ο Καπιταλισμός μεταμφιεσμένος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger