Home » , » Μισο ... κομμουνιστική η κυβέρνηση!

Μισο ... κομμουνιστική η κυβέρνηση!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 | 7:24 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

«Δεν θα θάψουμε τη δημοκρατία!»

Καταπέλτης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στην αποκλειστική δήλωση που έκανε στην Εφημερίδα των Συντακτών. «Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων. Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε στην κορύφωση της δήλωσής του:
«Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».
«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα Μνημόνια>, είχε τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός αρχίζοντας την δήλωσή του, η οποία έγινε, φυσικά, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, την Κυριακή.

Οι δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και κορυφαίων υπουργών υποδηλώνουν ότι η κορυφή της κυβερνητικής ηγεσίας έχει αντιληφθεί πως, σε περίπτωση που υποχωρήσει στις απερίγραπτης κοινωνικής σκληρότητας απαιτήσεις των Γερμανών, το Βερολίνο θα κατασπαράξει πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα και θα μεθοδεύσει την ανατροπή του εν μέσω λαϊκής απαξίωσής του.

Μισο...κομμουνιστική η κυβέρνηση!

Έχουν λυσσάξει οι Γερμαναράδες που η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ακόμη υποταχθεί στις απαιτήσεις και τους όρους τους. Μαινόμενος ταύρος ήταν αυτή τη φορά ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ:
«Δεν θα αφήσουμε τους Γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν  υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης», διακήρυξε με στόμφο, χαρακτηρίζοντας ως... «εν μέρει κομμουνιστική» την κυβέρνηση Τσίπρα! «Εξαντλείται όχι μόνο ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη αυξάνεται το αίσθημα ότι "φτάνει πια"... Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα», πρόσθεσε, νομίζοντας ότι έτσι θα τρομοκρατήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανίδα δεξιά καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει πάρει στην κυβέρνησή της ως «τσόντα» τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες για να ασκεί μέσω αυτών έλεγχο στα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα πρωτίστως των χωρών της Ευρωζώνης και δευτερευόντως όλης της ΕΕ, προκειμένου η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία να παραμένει υποταγμένη στη γερμανική πολιτική. Όντως τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της κατηγορίας ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και τα αντίστοιχό τους σε άλλες χώρες είναι ο μοναδικός μείζων πολιτικός χώρος που παραμένει αδιατάρακτα γερμανόδουλος. Αυτή είναι και η αξία χρήσης για τη Μέρκελ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, του SPD.

Αν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα προσβληθούν από... ΣΥΡΙΖίτιδα υπό τη μορφή της συνεργασίας με αριστερά κόμματα που αναδύθηκαν από τους «Αγανακτισμένους», όπως απειλείται να γίνει ενδεχομένως τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία και τον Νοέμβριο στην Ισπανία, όπου θα έχουν αντιστοίχως βουλευτικές εκλογές, πέραν των θετικών εξελίξεων που θα υπάρχουν στην Ευρώπη, θα πέσει κατακόρυφα η αξία χρήσης του SPD για τη γερμανική Δεξιά. Τι να το κάνει πια το SPD η Μέρκελ;

Οι δηλητηριώδεις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες προβαίνει ο αρχηγός του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ξεκινούν επομένως από αυτή την αφετηρία κι αυτό είναι το κίνητρό τους; η διατήρηση της αξίας χρήσης του SPD για τη γερμανική Δεξιά στην πορεία οικοδόμησης του Δ' Ράιχ της Γερμανίας, αξιοποιώντας ως όπλο αυτή τη φορά όχι τα πάντσερ, τα ασυναγώνιστα γερμανικά τανκς των ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ.
«Μια τελευταία απόπειρα»

Μπορεί οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες να θέλουν να... πνίξουν τον Τσίπρα, που απειλεί να τους κλείσει το σπίτι αν συνεχίσει να αντιστέκεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και οι Ευρωπαίοι δεξιοί είναι έξω από το παιχνίδι. Κάθε άλλο.

«Μια τελευταία απόπειρα έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μια λύση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα» ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τονίζεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, η οποία εκδόθηκε λίγα λεπτά αφότου η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, αποτελούμενη από τρεις υπουργούς (Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο), αποχώρησε αγανακτισμένη και προβληματισμένη από την έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, το κτίριο «Μπερλεμόν», στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας.

«Οι συνομιλίες δεν έχουν πετύχει τον στόχο τους, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ελληνικών Αρχών αφενός και των κοινών εκτιμήσεων της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αφετέρου», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, διαφορές που «ισοδυναμούν με 2 δις ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων κάθε χρόνο», όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση. «Οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς», αποφαίνονται οι «σοφές κεφαλές» που συναπαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή τους. ,

Αλήθεια, γιατί οι αποτυχημένες διαπραγματεύσεις της Κυριακής συνιστούν «μια τελευταία απόπειρα» του Γιουνκέρ για λύση, όπως λέει η ανακοίνωση της Κομισιόν; Εδώ ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περιμένει λύση στα τέλη του μήνα, ξαφνικά η Κομισιόν αποφάσισε να βιαστεί; Από πού κι ως πού έγινε «ορόσημο» μια Σύνοδος της Ευρωομάδας;

Γερμανία κατά ΗΠΑ

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκανε και μια πονηρή πρόταση. Το Βερολίνο συμφωνεί, είπε, να μην μειωθούν οι συντάξεις στην Ελλάδα, αρκεί όμως η χώρα μας να μειώσει τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς κατά το αντίστοιχο ποσό. Όσο λογική κι αν φαίνεται η πρόταση αυτή -και, μάλιστα, συμβατή με τις απόψεις ενός αριστερού κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-, είναι μια πρόταση που εντάσσεται στο πλαίσιο των αντιθέσεων ΗΠΑ - Γερμανίας, που τελευταία έχουν οξυνθεί.

Αυτή τη θέση, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ Frankfurter Allgemeine, την έχει ήδη απορρίψει το ΔΝΤ. Ο Γκάμπριελ, δηλαδή, προτείνει στον Τσίπρα μια θέση που σίγουρα θα απορρίψει το ΔΝΤ! Κάνει ο Γκάμπριελ «αριστερή» αντίσταση; Όχι, βέβαια. Απλούστατα, επειδή οι ελληνικοί εξοπλισμοί συμπεριλαμβάνουν σε πολύ ψηλό ποσοστό αγορές όπλων από τις ΗΠΑ, το υπό αμερικανικό έλεγχο ΔΝΤ απέρριψε ασυζητητί την πρόταση αυτή! Αν χάσουν οι Αμερικανοί τους εξοπλισμούς, τι θα μας πουλάνε; Πορτοκάλια Καλιφορνίας; Η Google και η Microsoft δεν αρκούν φυσικά. Δεν πιάνουν οι Αμερικανοί τα λεφτά των εξοπλισμών μόνο με προγράμματα και λογισμικό συν υπολογιστές και κινητά.

«Δεν εκβιαζόμαστε»

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ήταν ακράτητος το Σαββατοκύριακο. «Στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο φόβος μιας αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είναι τόσο μεγάλος [σ.σ.: εννοεί στη Γερμανία] ώστε είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα. Αυτό δεν θα συμβεί· εμείς δεν εκβιαζόμαστε» διακήρυξε, υπονοώντας ότι έτσι παραμένει ανοιχτή η πιθανότητα εκδίωξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αν η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίσει να αρνείται να υποταχθεί στους γερμανικούς όρους.

Από κοντά κι ο γραμματέας του κόμματος της Μέρκελ, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Κρίστιαν Μπρέμερ: «Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ εάν η Ελλάδα δεν δεχτεί μεταρρυθμιστικά μέτρα, όπως έκαναν οι άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση. Δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί η Ελλάδα επιδιώκει ξεχωριστή μεταχείριση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη», δήλωσε.

Γιατί η ΝΔ κρατάει τον Σαμαρά;

Έξω φρενών είναι η εφημερίδα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης Die Zeit με την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, η οποία καθιστά το κόμμα της ελληνικής Δεξιάς ανίκανο να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία. «Ο Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος του χτες.

Είναι εκπληκτικό ότι το κόμμα του δεν τον έχει ήδη στείλει στον διάολο!» γράφει επί λέξει και χωρίς περιστροφές ο αρθρογράφος Μίκαελ Τούμαν, ένας Γερμανός δημοσιογράφος με αρκετές γνώσεις της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, ιδίως παλιότερα. «Η ΝΔ χρειάζεται ακόμη χρόνο για μια παλατιανή επανάσταση και νέα τάξη πραγμάτων», τονίζει και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «ο Τσίπρας γνωρίζει επίσης πως... ο ίδιος δεν έχει κανέναν πραγματικά επικίνδυνο αντίπαλο», αφού «ο ηγέτης της συντηρητικής ΝΔ εξακολουθεί πάντα να ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς».

Κανένας πόνος δεν έπιασε, φυσικά, τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες για τη ΝΔ. Αντιλαμβάνονται όμως πλήρως ότι όσο διατηρεί αρχηγό αυτόν που την οδήγησε στην ταύτιση με τη γερμανική πολιτική, ο Σαμαράς στέκεται εμπόδιο στη συγκρότηση ενός νέου φιλογερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού λόγω της προσωπικής απαξίωσής του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας. Όσους όρκους πίστης στους Γερμανούς κι αν δώσει ο Αντώνης Σαμαράς είναι πια «καμένο χαρτί» γι' αυτούς, άρα άχρηστος. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

18 Ιουνίου 2015 στις 7:40 μ.μ.

-αυτός τώρα υποτίθεται πως είναι στο ΝΑΡ, έτσι;

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 8:56 μ.μ.

Για κάποιο περίεργο λόγο, ο κος Δελαστικ ανάλογα στο έντυπο που γράφει παίρνει και την ανάλογη θέση.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 9:11 μ.μ.

7.40 Υποτίθεται πως είναι με το ΝΑΡ αυτό το Ναυάγιο. Κολαούζους του σύριζα είναι.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 1:14 π.μ.

Ο ΤΡΑΣ και τα άλλα τρολ που έχει αμολύσει στο διαδίκτυο η ΚΕ του πάντα Πάνσοφου και Αλάνθαστου Κόμματος, μάλλον δεν έχουν πάρει καθόλου πρέφα την απίστευτη χολή και το μίσος που εκτοξεύουν οι "θεσμοί"-τρόικα και ο Τύπος τους εναντίον της χώρας και του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι ο ΤΡΑΣ και οι άλλοι θα ικανοποιηθούν αν ο Δελαστίκ έγραφε, ψευδόμενος, ότι η κυβέρνηση και οι "θεσμοί" έχουν τις καλύτερες σχέσεις και τα πίνουν κάθε βράδυ. Βέβαια, η κυβέρνηση μετά τις 20/2 υποχωρεί συνεχώς στις απαιτήσεις των δανειστών-δυναστών, πράγμα που τους ανοίγει την όρεξη για να τα ζητούν ΟΛΑ, όπως κάνουν τώρα. Πάντως, κρίνοντας από τις αντιδράσεις των "θεσμών", η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα παραδοθεί ολοκληρωτικά. Αυτό βέβαια δεν το καταλαβαίνουν στο πάντα Πάνσοφο και Αλάνθαστο Κόμμα, μέσα στη νιρβάνα της "επαναστατικής" μακαριότητάς τους. Στο δια ταύτα όμως, μας τα χαλάει το πάντα Πάνσοφο και Αλάνθαστο Κόμμα: στο απολύτως κορυφαίο ζήτημα της εξόδου από ευρωζώνη/ΕΕ ΣΗΜΕΡΑ και όχι στη Δευτέρα Παρουσία, λένε το μεγάλο ΟΧΙ. Τι προτείνουν για τη χώρα ΣΗΜΕΡΑ, και όχι στη Δευτέρα Παρουσία, για να γλυτώσουμε από τη λιτότητα και τα μνημόνια; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!! Ας αφήσουμε στην "επαναστατική" μακαριότητά τους τα παιδιά...

19 Ιουνίου 2015 στις 6:03 π.μ.

Tα ιδια περιπου ελεγε παλια και για το σαμαρα ο δελαστικ....Οταν ο σαμαρας το επαιζε αντιμνημονιακος....Να τον χαιρεστε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.....

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 12:57 μ.μ.

1.14 Κάνεις λάθος. Η κυβέρνηση συριζανελ διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα της Αστικής Τάξης της χώρας μας και για τις Ενδοκαπιταλιστικές διαφορές διεθνώς. Το ΚΚΕ Εχει πρόταση εξουσίας για το σήμερα. Ταξική Ενότητα και ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας με στόχο την Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Για την 2α Παρουσία είναι αυτά που λες για Εθνικό Καπιταλισμό με Ανθρώπινο Πρόσωπο............................................

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 1:10 μ.μ.

1.14 Η Καπιταλιστική κρίση έφερε την Λιτότητα και τα Μνημόνια και θα γλιτώσουμε απο αυτά με την Ανατροπή του Καπιταλισμού και με τίποτα άλλο.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 1:34 μ.μ.

1.14 Συνέχισε το γλύψιμο στο σύριζα. Πάντα υπάρχουνε δημόσιες θέσεις για να σε βολέψουνε Πρόεδρο Πουθενα.....................................................

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2015 στις 6:24 π.μ.

Αναμενόμενες οι "απαντήσεις" των τρολ του Κόμματος, δεν νομίζω ότι χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο σχολιασμό, εκτός από μια: το σχόλιο του τρολ 1:10 μ.μ., που λέει ότι από τη λιτότητα και τα μνημόνια θα γλυτώσουμε μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού. Τι έγινε ρε παιδιά; Εκτός από την έξοδο από ευρώ/ΕΕ, στην οποία λέμε ΟΧΙ μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποτάμι-ΣΥΡΙΖΑ (η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια λέει ναι στην έξοδο από το ευρώ, είναι δηλαδή πιο αριστερά από το Κόμμα), και στην ανατροπή των μνημονίων εφαρμόζουμε τη μέθοδο "στρίβειν δια του αρραβώνος", δηλ.στρίβειν δια της σοσιαλιστικής επαναστάσεως, δηλ. τα μνημόνια θα ανατραπούν... μετά από τον καπιταλισμό;;;!!! Το τρολ μας αποκαλύπτει κάποια κρυφή πτυχή της πολιτικής του πάντα Πάνσοφου και Αλάνθαστου Κόμματος; Μήπως απλώς βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ και γράφει ό,τι του κατεβαίνει στο μεθυσμένο του κεφάλι;

20 Ιουνίου 2015 στις 10:41 π.μ.

Trash

Υποθετεις οτι το ΝΑΡ ειναι καλύτεροι απο τον Δελαστίκ;

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2015 στις 8:00 μ.μ.

6.24 Αντιλαμβάνομαι το Αγχος σου για την δημιουργία του Νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος. Μονομερής Διαγραφή του Χρέους Εξοδος απο την Ε.Ε Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής σε μια εννιαία διαδικασία. Η Καπιταλιστική κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι το Αντίθετο. Περαστικά σου.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2015 στις 8:02 μ.μ.

6.24 Το ΚΚΕ δεν παλεύει για Εθνικό Καπιταλισμό η Εισοδο σε άλλο Ιμπεριαλιστικό οργανισμό

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2015 στις 10:21 μ.μ.

Βρε παιδιά, τι μισθό παίρνετε από το πάντα Πάνσοφο και Αλάνθαστο Κόμμα (δεν γράφω ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Κομμουνιστικό Κόμμα, κανονικά θα έπρεπε να λέγεται ΣΚΕ, δηλ. Σεχταριστικό Κόμμα Ελλάδας) για να γράφετε αυτές τις βλακείες; Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του Κόμματος σκέφτονται έτσι!!! Λοιπόν, για να τελειώνουμε: οι "απαντήσεις" σας δεν είναι ούτε αριστερές, ούτε δεξιές, ούτε καν σεχταριστικές, είναι κάτι πολύ χειρότερο: είναι ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ. Ζείτε στο δικό σας φανταστικό κόσμο! Η δύο αιτίες της τραγωδίας σας είναι ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε πρώτον ότι το Κόμμα θεωρεί ότι η έξοδος από ευρώ/ΕΕ είναι καταστροφή για τη χώρα, μαζί με τα γνωστά κόμματα του σύγχρονου δωσιλογισμού (αυτοί οι αξιολύπητοι που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα μαζί με τον Άδωνι, αυτό ακριβώς υποστηρίζουν...) αλλά και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι την Αριστερή Πλατφόρμα), και δεύτερον ὀτι από την πολιτική του Κόμματος λείπει παντελώς η τακτική, κάτι που δείχνει ότι το Κόμμα έχει πάρει διαζύγιο από τον Λενινισμό (αν η συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης είναι ότι για να βγούμε από το ευρώ απαιτείται η... δικτατορία του προλεταριάτου, εγώ είμαι Κινέζος βατραχάνθρωπος...)
Όλα αυτά σας τα γράφω καλοπροαίρετα για να σας κάνω να σκεφτείτε λίγο, αν και, κρίνοντας από τα στιχάκια που έχετε αποστηθίσει και που τα γράφετε εδώ με τη μορφή "απαντήσεων", η παραγωγή σκέψης (με τη γενική έννοια του όρου) είναι πάνω από τις δυνατότητές σας...

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2015 στις 10:36 π.μ.

10.21 Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί τμήματα της Αστικής Τάξης με συμφέροντα σε ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ και θα είναι Καταστροφικά για τον λαό. Ασε τους διασπαστές της Εργατικής Τάξης στην μοίρα τους και έλα να παλέψουμε στο ΠΑΜΕ για την Ανατροπή του Καπιταλισμού Η Ταξική Ενότητα είναι πάνω απο όλα.

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2015 στις 11:11 π.μ.

10.21 Καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο έχουμε και όχι Φεουδαρχία ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger