Home » , » Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Θα δικαιωθεί ο Σόιμπλε; (Βίντεο)

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Θα δικαιωθεί ο Σόιμπλε; (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 | 3:25 μ.μ.

Απ’ ότι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Mega, στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, ανησυχία επικρατεί στην Γερμανική κυβέρνηση για το αν θα μπορέσει  να διαχειριστεί  η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την διαφαινόμενη συμφωνία και να πείσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ψηφίσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται σ’ αυτή.

Να σημειώσουμε ότι για τους δανειστές τοκογλύφους η υπερψήφιση των νέων μέτρων απ’ την ελληνική βουλή θεωρείτε προϋπόθεση για το Βερολίνο ώστε να υπάρξει έγκριση της Γερμανικής βουλής για καταβολή οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Το γεγονός πάντως είναι ότι από την στιγμή που έγιναν γνωστά τα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία, (η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί στην τελική της μορφή) άρχισαν τα «όργανα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ –κάτι που παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- και οι εξελίξεις παρουσιάζονται απρόβλεπτες.


Να συμπληρώσουμε επίσης ότι η βουλευτίνα Ελένη Σωτηρίου μιλώντας  στον "Δρόμο της Αριστεράς" έκανε το εξής σχόλιο:
Τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση και μαθαίνουμε από διαρροές, ξένα Μέσα και non paper, δεν μπορούν να «καλλωπιστούν», δεν μπορούν να υποστηριχθούν, δεν μπορούν να ψηφιστούν. Η ευθύνη για τις πολιτικές εξελίξεις που συνεπάγεται η κατάθεση τέτοιων μέτρων θα ανήκει σε όσους προχωρούν σε αυτές τις επιλογές. Εκείνο που σήμερα χρειάζεται είναι να «πειθαρχήσουμε» στην προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί το καθεστώς των Μνημονίων. Αλλά και στη θέληση του λαού και την ιστορική δυνατότητα για μια χώρα με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ανεξαρτησία και όχι χώρα περιορισμένης κυριαρχίας – αποικία των διεθνών τοκογλύφων.

Συμπεραίνουμε δηλαδή ότι οι πέντε βουλευτές που πρόσκεινται στην ΚΟΕ δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία, ενώ λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δηλώσεις Λαπαβίτσα και Λεουτσάκος στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά την «Αριστερή Πλατφόρμα». Οπότε, με αυτά τα δεδομένα, είναι αδύνατον να ψηφιστεί αυτή η συμφωνία  στην βουλή.

Τις τελευταίες ώρες διακινείτε από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι βουλευτές που διαφωνούν με τις πολιτικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν την βουλευτική τους έδρα και να αποχωρήσουν απ’ την Κ.Ο όπως έχουν δεσμευτεί ενυπόγραφα προεκλογικά.

Εδώ να αναφέρουμε και ένα άλλο σενάριο που προς το παρόν δεν φαίνεται πιθανόν να υλοποιηθεί αλλά .. ποτέ δεν ξέρεις.

Πριν καιρό σε συνέντευξη που είχε δώσει - τον ρ/σ «Βήμα fm»- ο Μάκης Βορίδης, ουσιαστικά είχε πει ότι σε ενδεχόμενο που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και έχει πρόβλημα η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία τότε απ’ αυτή την βουλή μπορεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ, απομονώνοντας «απείθαρχους» Συριζαίους βουλευτές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κρατήστε και ένα απόσπασμα από άρθρο του Μ. Ιγνατίου στην εφημερίδα «Εθνος»:
«Οι δανειστές δεν θα υποχωρήσουν και αυτή η πληροφορία πρέπει να προβληματίσει και να ξυπνήσει τον πολιτικό κόσμο.
Θα το καταγράψω όσο πιο ωμά το άκουσα από σοβαρό αξιωματούχο: Ο κ. Σόιμπλε έχει θέσει στόχο να υποχρεώσει τον κ. Τσίπρα σε συγκυβέρνηση με τους εχθρούς του. Και όσοι έχουν μελετήσει τον Γερμανό υπουργό, γνωρίζουν πως οι σχεδιασμοί του πάντα υλοποιούνται…».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

23 Ιουνίου 2015 στις 3:30 μ.μ.

Ε ρε πανηγύρια που θα ζήσουμε, ουτε ψήλος στο κόρφο των συριζαιων βουλευτών δεν θα θελα να ήμουν!

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2015 στις 5:00 μ.μ.

3.30
Kηδείες θα ζήσεις.Αυτό είναι σίγουρο.
Ψύλος και κορέος και ψείρα θυμωμένος στον κόρφο σου.
Για το θυμό θυμωμένο ξίδι.

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2015 στις 8:31 μ.μ.

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ παλικάρια,να γελάσει και το παρδαλο κατσικι.. Κι αν σας ξεφύγει και κανένας,ο αδωνης να ναι καλά..

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2015 στις 11:13 μ.μ.

Αμ τωρα μιλα σωστα ο Αλεξης! Κατι ξερει και τα λεει!! Για να δω τωρα ,ποιος δεν ειναι αλυσοδεμενος με την βουλευτικη εδρα του! Αν εχουμε ''ναι σε ολα'' για αλλη μια φορα.....εε ,καλα στεφανα με την Ν.Δημοκρατια,και Πασοκ! Τι θα τους χωριζει; Απο την αλλη ομως,για να ειμαστε δικαιοι,πρεπει ,ολα αυτα τα μπλογκς,που εκριναν παραμονες των εκλογων του Ιανουσριου,πως αυτη την στιγμη προεχει να απομακρυνθουν οι Σαμαροβενιζελοι,να βγουν και να γραψουν δυο λογια!! Ετσι απο ηθικη υποχρεωση προς τους αναγνωστες τους, κααι προς αυτους που τοσο κατηγορηθηκαν επειδη δεν πηγαν να ψηφισουν, ''το μη χειρον.....που δεν ειναι βελτιστο''!!

23 Ιουνίου 2015 στις 11:57 μ.μ.

"Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία. Προϋπόθεση για μια πορεία πραγματικής αλλαγής συσχετισμού προς όφελος της εργατικής-λαϊκής πλειοψηφίας είναι η συσπείρωση με το ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του παντού και πάνω από όλα στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές."

24 Ιουνίου 2015 στις 12:47 π.μ.

μία αριστερή κυβέρνηση δεν αρκεί μόνο να λέγεται αριστερή αλλά οφείλει να συμπεριφέρεται και ως αριστερή τουλάχιστον τηρώντας το προεκλογικό της πρόγραμμα.
μία αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να λέγεται αριστερή εάν δεν υπάρχουν από κάτω οι πολίτες να της θυμίζουν ότι είναι αριστερή απαιτώντας να τηρήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα.
Τώρα εάν αυτή η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να κάνει αυτό το "τουλάχιστον" εντός λυκοσυμμαχίας τότε πρεπει να επέμβουμε δυναμικά και μαζικά και να την ξυπνήσουμε απ' το όνειρο υπενθυμίζοντάς της ότι προέχει να τηρήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα. Δεν υπάρχει λόγος να ξαναγίνουν εκλογές εφόσον αυτή η κυβέρνηση τηρήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα βάσει του οποίου έχει εκλεγεί. Οποιαδήποτε άλλη τροπή αποτελεί απόφαση αυτής της κυβέρνησης να απεμπολήσει τον χαρακτηρισμό της ως αριστερή επιλέγοντας να παραδώσει και να προδώσει με τρόπο έσχατης προδοσίας το λαό αυτής της χώρας

24 Ιουνίου 2015 στις 1:51 μ.μ.

Επαναλαμβάνω:
ΔΕΝ Αρχισαν τα "όργανα" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Παπαδάκης, Λεουτσάκος, Μπούρλος, Χαϊκάλης, Σιωμόπουλος..
Δεν μας τα λέτε καθόλου καλά!! Μάλλον κοιμάστε όρθιοι!!!
https://www.youtube.com/watch?v=GWVjgikh6ec
Αρχισαν τα "όργανα" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (4min43sec)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger