Home » » Π. Καμμένος: Απολογία για το νέο Μνημόνιο

Π. Καμμένος: Απολογία για το νέο Μνημόνιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 | 9:33 μ.μ.


Συνέντευξη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στο onalert.gr: απολογία για το νέο Μνημόνιο και τσαμπουκάς στους δασκάλους!

Απειλές στους δασκάλους γιατί υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα: «Υπάρχουν ταμπού, θα τα σπάσουμε»

Ένα διαφορετικό πολιτικό προφίλ προέβαλε ο λαϊκιστής ηγέτης των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εμμένοντας όμως στις πολεμοκάπηλες και αντεργατικές επιλογές του. Πράος και απολογητικός απέναντι στο δημοσιογράφο Πάρη Καρβουνόπουλο επιχειρούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις για την τεράστια κωλοτούμπα της βάρβαρης νέας Μνημονιακής συμφωνίας με τους Τοκογλύφους, τετραγωνίζοντας τον κύκλο.

Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων παρουσιάστηκε ως κοινωνικό μέτρο, ενώ δεν έλειψαν και οι υποσχέσεις εκ νέου στους στρατιωτικούς ότι θα τους δοθούν τα αναδρομικά. Η αγάπη του για το στρατιωτικό κατεστημένο βρήκε την συνέχεια της στη χορήγηση των αναδρομικών, ενώ ακούστηκαν και πάλι οι κυβερνητικές επιλογές μεταφοράς στρατευμάτων στα βόρεια σύνορα στο όνομα της Ασφάλειας ενώ ουσιαστικά εξυπηρετούν το πελατειακό κράτος και εντάσσονται στα νέα ενεργειακά πλάνα. Επίσης ο ΥΕΘΑ τόνισε το ενδιαφέρον του για την  εξυπηρέτηση των ιδιωτικών πολεμικών βιομηχανιών μέσω των πολεμικών συμβολαίων που εξασφαλίζουν οι συμμαχίες με το ΝΑΤΟ και τις ευρωπαϊκές χώρες, το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και τη Χούντα της Αιγύπτου.

Στην συνέντευξη του κυριαρχούσε και πάλι η προβολή των Ενόπλων Δυνάμεων ως προτύπου και σωτήρα της κοινωνίας!

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, που φυσικά δεν πρόκειται να αφήσει το Πεντάγωνο και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, επιχείρησε και πάλι να δικαιολογήσει τις χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων προβάλλοντας για μια ακόμη φορά το κοινωνικό έργο του στρατού!

ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Με αφορμή όμως τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων των δασκάλων και τις πρωτοβουλίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό που αντιλαμβάνεται την νεολαία και τους εργαζόμενους ως εχθρό που αντιτάσσεται στα σχέδια του να εκμεταλλευτεί τη δωρεάν εργασία των στρατευμένων.  
«Εξαγριώθηκαν οι δάσκαλοι λέει με την ιδέα την οποία είχαμε, εάν υπάρχουν στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και έχουν τελειώσει δάσκαλοι ή καθηγητές, ένας χημικός για παράδειγμα ο οποίος υπηρετεί στον Αη Στράτη και υπάρχει έλλειψη χημικού στον Αη Στράτη, να μην μπορεί να κάνει δύο (2) ώρες από τη θητεία του στο σχολείο του Αη Στράτη και παράλληλα τι θα του δώσουμε, θα του δώσουμε μόρια, τα οποία θα τα κάνει με τη θητεία του παράλληλα με την επαγγελματική του ζωή.  Υπάρχουν ταμπού, θα τα σπάσουμε».

Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται ότι οι αντεργατικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν δια στόματος Πάνου Καμμένου δεν αποτελούν λαϊκίστικη ρητορεία του ιδιόμορφου εθνικιστικού κυβερνητικού συγκατοίκου, λόγια του αέρα και υπερβολές του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Αλλά επιβεβαιώνει την πολιτική μας εκτίμηση ότι συνολικά η πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα πατά στο θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης, εκμεταλλεύεται με βίαιο τρόπο εργασιακά-οικονομικά τους φαντάρους με σκοπό να καλύψει τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού που δημιουργούν παλιά και νέα Μνημόνια. Ο μονόδρομος Ευρώ και Ε.Ε. οδηγεί στην ένταση της χρήσης των φαντάρων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό: γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων, οικονομολόγων κλπ.καλύπτοντας θέσεις εργασίας, εκτινάσσοντας την Ανεργία και τη Μετανάστευση. Επιπλέον, για να λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ και να καλύψει θέσεις Πολιτικού Προσωπικού. Πρόκειται για ακραίες ταξικές επιλογές, που δε γνωστοποιήθηκαν στο εκλογικό σώμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στρέφονται κατάφωρα εναντίον της νεολαίας και συνολικά του κόσμου της εργασίας.  Ουσιαστικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιάνει το νήμα της εργασιακής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να επιβάλλει αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που τις προσπάθησε ανεπιτυχώς ο πρώην Υπ.Παιδείας Λοβέρδος, γνωρίζοντας την κατακραυγή του κινήματος και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger