Home » , , » Θλιβεροί σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας.

Θλιβεροί σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας.

Από giorgis , Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 | 1:15 π.μ.

Του Γ. Γ.

«Ως τώρα πιστεύαμε ότι η εξάπλωση των χριστιανικών μύθων στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η τυπογραφία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο καθημερινός Τύπος και ο τηλέγραφος, που μέσα σε μια στιγμή διαχέει τις επινοήσεις του σε όλη τη γη, κατασκευάζει περισσότερους μύθους μέσα σε μια μέρα (και το αστικό κοπάδι τους πιστεύει και τους διαδίδει ακόμα παραπέρα) από όσους θα μπορούσαν να παραχθούν παλιότερα μέσα σε έναν αιώνα».

Καρλ Μαρξ («Απαντα», τόμος 44, σελ. 176).

Οι καθεστωτικές δημοσιογραφικές ερπύστριες, που θα έλεγε και η Ζωή Κωνταντοπούλου, δεκαετίες τώρα προσπαθούν να ισοπεδώσουν συνειδήσεις, να παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα. Διαστρεβλώνονουν ειδήσεις, κατασκευάζουν γεγονότα, συκοφαντούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, καλλιεργούν  μαζικό κλίμα όπως επιθυμεί το σύστημα και τα αφεντικά τους.

Συστημικοί μαρκουτσοφόροι και γραφιάδες έχοντας ειδικευτεί στο να κάνουν την εξαπάτηση … επιστήμη, είναι απαραίτητοι στο αστικό πολιτικό σύστημα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, για να περάσει η επέλαση της ταξικής βαρβαρότητας χωρίς να συναντήσει μαζικές λαϊκές αντιστάσεις.

Την πιο καλή έκφραση για όλους αυτούς που οδηγούν τα «τανκς  της παραπληροφόρησης» χρησιμοποίησε  ο καθηγητής Εργατικού δικαίου Αρις Καζάκος που αποκάλεσε δημόσια «ιδιοτελή καθάρματα» όσους δημοσιοκάφρους  στρατεύτηκαν στο μετερίζι για να παρουσιάσουν σαν μονόδρομο και αναπόφευκτη αναγκαιότητα την εφαρμογή της μνημονικής- ταξικής πολιτικής.

«Ευυπόληπτοι δημοσιογράφοι και άλλοι δημοσιολογούντες,  τα χρόνια της βαρβαρότητας έκαναν καριέρα και λεφτά προπαγανδίζοντας την αναγκαιότητα του μνημονίου, διαβάλλοντας τα θύματά του, δηλαδή την κοινωνία, και προβοκάροντας κάθε αντιμνημονιακή στάση και άποψη…», έγραψε χαρακτηριστικά σε ένα της άρθρο η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Η ίδια δημοσιογράφος κάνει λόγο για τον «εσμό των επαϊόντων» που «σκότωσε τη χώρα και ταπείνωσε το λαό της» ενώ με αφορμή τα όσα ακούγονται και γράφονται για τα «ιδιαίτερα σεμινάρια» που οργάνωσε και χρηματοδότησε το ΔΝΤ στην χώρα μας σημειώνει: «Η λίστα των "εκπαιδευμένων" κυνικών είναι μεγάλη. Αριθμεί περί τα 500 άτομα, μπορεί και παραπάνω, και περιλαμβάνει "μπουμπούκια" από όλη τη γκάμα των παραγόντων, που, λόγω της ιδιότητάς τους, μπορούσαν να αρθρώνουν δημόσιο λόγο και άρα να επηρεάζουν την κοινή γνώμη... Από δημοσιογράφους μέχρι καθηγητές, και από καλλιτέχνες μέχρι οργανικούς διανοούμενους…».

Και σ’ αυτό θέλουμε να σταθούμε λίγο.

Πιθανόν θα έχετε παρακολουθήσει πτυχές από την ετεροχρονισμένη "αποκάλυψη" για τους δεκάδες δημοσιολόγους που σιτίζονται από τα ταμεία του ΔΝΤ

Η εκτίμησή μας είναι ότι και αυτή την φορά δεν πρόκειται να προκύψει τίποτα το ουσιαστικό. Για να θυμηθούμε και την φράση του «εθνάρχη» Καραμανλή «υπάρχουν πράγματα που λέγονται χωρίς να γίνονται και πράγματα που γίνονται χωρίς να λέγονται.
Πέρα απ’ τα βαρύγδουπα δημοσιεύματα δηλαδή που προαναγγέλλουν ότι θα δοθεί στην δημοσιότητα η λίστα όσων συμμετείχαν στα σεμινάρια του ΔΝΤ, η δικιά μας πεποίθηση είναι ότι πρόκειται για μια «φωτοβολίδα» που σύντομα θα εξαφανιστεί απ’ την δημοσιότητα και η «πλέμπα» πάλι θα μείνει στην άγνοια της. Όπως μείναμε τότε που ο μακαρίτης Εβερτ κατηγορούσε δημόσια δημοσιογράφους –χωρίς να τους κατονομάζει- ότι συμμετείχαν μαζί με χρηματιστηριακές εταιρείες στην «χειραγώγηση μετοχών», στο μεγάλο πάρτι του Χρηματιστηρίου. Θα μείνουμε στην άγνοια μας όπως τότε με τους δημοσιογράφους που ροκάνιζαν τα «μυστικά κονδύλια» όπως μείναμε και με τους δημοσιολόγους που έφτιαχναν το προφίλ της «ευαγούς Ζήμενς».

Σ’ αυτό το θέμα όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος εξίσου εντυπωσιακή. Το ότι δηλαδή, αντί να ψάχνουμε «ψύλλους στ’ άχυρα», όπως κάνουν δεκάδες δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναζητώντας τους δημοσιογράφους που πήραν μέρος στα «ιδιαίτερα σεμινάρια» του ΔΝΤ, γιατί κανείς δημοσιολόγος δεν απαίτησε να δοθεί στην δημοσιότητα του επιτελικού στελέχους του ΔΟΛ –πρόκειται για μεγαλοδημοσιογράφο με ΠΑΣΟΚικές ρίζες απ’ τους πιο υπέρμαχους του πρώτου Μνημονίου που μας επέβαλε ο ΓΑΠ- ο οποίος διαπιστώθηκε ότι έχει στην κατοχή του –σε τράπεζες του εξωτερικού- «μαύρο χρήμα» πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ;

Κι εδώ θα σταθώ στο τι επακολούθησε μετά από μια ανάρτηση που έκανε ο σύντροφος «μπλοκάκιας». Μας έστειλαν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μια φωτογραφία στην οποία υπήρχε το κείμενο: «Ποιος δημοσιογράφος συγκροτήματος, ελεγχόμενος για εξαγωγή πάνω από δύο "μυρίων" στο εξωτερικό, προσπάθησε να πιάσει επαφή με Μαξίμου αλλά έφαγε ηχηρή πόρτα; Πάντως συνεχίζει να χτυπά καθημερινά επιλεκτικούς στόχους, σχετιζόμενους με… "δουλειές", ακριβώς επειδή εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα…».

Δεν γνωρίζουμε από ποιο έντυπο είναι και ζητάμε από τους αναγνώστες/ιες του μπλογκ μας να μας ενημερώσουν. Ένα σχόλιο που παίρνουμε μας γράφει ότι έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα olympia στις 31 Μάη 2015, προτού δηλαδή κάνει την ανάρτησή του ο «μπλοκάκιας». (Υποθέτουμε ότι το site πήρε το κείμενο από κάποιο έντυπο, και το παρουσίασε σαν δικό του χωρίς να αναφέρει την πηγή, κάτι συνηθισμένο στο διαδίκτυο).

Από άλλο σχόλιο επίσης μαθαίνουμε ότι υπήρξε ενημερωτική ιστοσελίδα που στις 18/6 είχε ανάρτηση με τίτλο «Δημοσιογράφος του ΔΟΛ εντοπίστηκε με 2 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό!» και στην οποία ανέφερε:

«Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες στον έλεγχο που ξεκίνησε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τη διαφάνεια, Παναγιώτης Νικολούδης εντοπίστηκε το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού που ανήκει σε μεγάλο δημοσιογράφο του ΔΟΛ.
Είναι θέμα ωρών να απασχολήσει το σύνολο των μέσων ενημέρωσης το περιστατικό….»

Αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι όχι απλώς δεν ήταν «θέμα ωρών» να αποκαλυφθεί το περιστατικό αλλά στην κυριολεξία ήταν «θέμα ωρών» να φάει το σκοτάδι αυτή την ιστορία και η ιστοσελίδα που ανέφερε την είδηση να την ξεχάσει και να μην επανέλθει.
«Μυστηριωδώς όμως από τότε η είδηση εξαφανίστηκε από την δημοσιότητα και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια κυκλοφορεί εδώ και καιρό αυτό που γράφει ο δικός σας "μπλοκάκιας"», μας γράφει ο σχολιαστής μας που παρέθεσε την είδηση.

Και εκτός από αυτά είχαμε και την αντίδραση από τους σφουγγοκωλάριους της εξουσίας, όπως μας ενημερώνει άλλος/η σχολιογράφος μας. Η ιστοσελίδα periodista.gr αφού αναφέρεται στην ανάρτηση του «μπλοκάκια» -χωρίς να αναφέρεται που δημοσιεύτηκε –δεν έχουμε απαιτήσεις να διαθέτουν στοιχειώδη δεοντολογία, τέτοιες ιστοσελίδες- σημειώνει με έντονα και υπογραμμισμένα γράμματα: Στο Μέγαρο Μαξίμου και πιο συγκεκριμένα στο περιβάλλον του Νίκου Παππά έπεσαν στα πατώματα κλαίγοντας από το γέλια μόλις διάβασαν τα παραπάνω. Εξάλλου ο υπουργός Επικρατείας, επειδή κάνει άριστα τη δουλειά του, έχει βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο στόχαστρο του ΔΟΛ. 

Αρχικά να σημειώσουμε ότι χαιρόμαστε που προκαλέσαμε τόσο ευχάριστες καταστάσεις «στο περιβάλλον του Νίκου Παππά» ώστε να φτάσει στο σημείο να «πέσει στα πατώματα κλαίγοντας από τα γέλια». Μετά να δώσουμε συγχαρητήρια στους συντελεστές της ιστοσελίδας για την «διερευνητική» δημοσιογραφία που κάνουν έχοντας πηγές που τους πληροφορούν για τις αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου και του «υπουργικού περιβάλλοντος» του Νίκου Παππά.  Ας μας επιτρέψουν μόνο να τους πούμε ότι μόνο πολιτική δεν είναι η τοποθέτηση που κάνουν και ας αποφύγουμε καλύτερα να την σχολιάσουμε.

Επί της ουσίας τώρα και κάποια λογικά συμπεράσματα που μπορεί να βγουν. Πριν ένα περίπου μήνα σκάει σαν βόμβα η είδηση ότι μεγαλοδημοσιογράφος του ΔΟΛ βρίσκεται να έχει στην κατοχή του πάνω από δυο εκατομμύρια «μαύρα» ευρώ που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη τους. Ο ίδιος, χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι και με διασυνδέσεις με όλους τους πολιτικούς χώρους κατορθώνει να «θάψει» εν τη γενέσει της την είδηση.
Όμως αυτή έχει διαρρεύσει (αποκλείεται να την διέρρευσε ο ίδιος ο  Παναγιώτης Νικολούδης χολωμένος που κυβερνητικά «παιδαρέλια» παρεμβαίνουν στο έργο του;)  σε τέτοιο βαθμό που φτάνει στο σημείο να την πληροφορηθεί ακόμα και ένας «μπλοκάκιας» (το δημοσιογραφικό σινάφι και όχι μόνο ξέρουν τι σημαίνει «μπλοκάκιας»).

Σε πανικό βρισκόμενος αυτός/οι –προσωπικά δεν είμαι σε θέση να κατονομάσω πρόσωπα- που συνέβαλλαν ώστε να πέσει ταφόπλακα σ’ αυτή την ιστορία, αναδιπλώνονται εκτιμώντας προφανώς ότι η αποκάλυψη του ρόλου τους θα τους δημιουργήσει μεγάλο πολιτικό πρόβλημα. Διαρρέουν έτσι σε φιλικό τους έντυπο –αυτό που αναφέρει η ιστοσελίδα olympia,  πιθανόν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι.

Σωστά, θα ισχυριστεί κάποιος ότι τα παραπάνω είναι υποθετικές εκτιμήσεις. Ωστόσο το ερώτημα παραμένει και ζητάει απάντηση. Εντοπίστηκε μεγαλοδημοσιογράφος του ΔΟΛ να έχει στην κατοχή του σε ξένες τράπεζες πάνω από δυο εκατομμύρια «μαύρα» ευρώ; Κι αν ναι γιατί δεν του ασκείται ποινική δίωξη ώστε να γνωστοποιηθεί το όνομα του χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο κανείς να κατηγορηθεί για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

21 Ιουνίου 2015 στις 1:16 π.μ.

Θα μου πείτε, ακόμα κι έτσι να είναι τα πράγματα, δεν εξηγείται το μένος του Παπαχρήστου για τους εφοριακούς.

Τι έπαθε έτσι ξαφνικά; Μύγα τον τσίμπησε;

Κι όμως τον τσίμπησε μύγα και μάλιστα Ελβετική.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger