Home » , » "Ρόμπα" κάνει τον Γ. Στουρνάρα η Ζ. Κωνσταντοπούλου (6 Βίντεο από την συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας)

"Ρόμπα" κάνει τον Γ. Στουρνάρα η Ζ. Κωνσταντοπούλου (6 Βίντεο από την συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 | 4:14 μ.μ.

Δίνουμε ρέστα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου. Από την θέση της προέδρου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στην βουλή έκανε ρόμπα τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους, κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει κανένα κυβερνητικό στέλεχος.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά προανάγγειλε ότι η Επιτροπή Δεσμών και Διαφάνειας θα τον καλέσει να λογοδοτήσει για τον ρόλο του στην βρόμικη υπόθεση της Ζήμενς.

Αρχικά η Ζ. Κωνσταντοπούλου καυτηρίασε την απόφαση του Γ. Στουρνάρα να οχυρωθεί πίσω από ένα χουντικό νόμο, ψηφισμένο το 1971 να μην δώσει στοιχεία «απολύτως αναγκαία για την διεξαγωγή του λογιστικού ελέγχου». Απάντησε δηλαδή ο διοικητής της Τράπεζας ότι τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του και στα οποία φαίνονται οι λογαριασμοί που έχουν σχέση με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι απόρρητα για το Εθνικό Κοινοβούλιο. 
Φυσικά κάτι τέτοιο εξόργισε την πρόεδρο της βουλής! Αυτή η απάντηση εκθέτει ανεπανόρθωτα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που δεν ενεργεί προς το συμφέρον της διαφάνειας και της δημοκρατίας τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι εκθέτει όμως και την ΕΚΤ (που σ’ αυτή λογοδοτεί ουσιαστικά ο Στουρνάρας)

Εμπλεξε με την Ζωή, ο κεντρικός έλληνας τραπεζίτης. Η άρνησή του να παραχωρήσει στοιχεία δεν γίνεται δεκτή και η Επιτροπή θα επανέλθει με το ίδιο αίτημα.

Παράλληλα η πρόεδρος της Επιτροπής επέπληξε δημόσια τον Γ. Στουρνάρα αφού εδώ και μέρες είχε γίνει γνωστό ότι σήμερα θα γινόταν η ανακοίνωση των προκαταρτικών αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, -που όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικά είναι για την θέση και της χώρας μας και την διαπραγματευτική ισχύ της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή την απόπειρα συντριβής του ελληνικού λαού και των νομίμων εκπροσώπων του -  ο κ. διοικητής της Ελλάδας αποφάσισε να παρέμβει και σ’ αυτή την διαδικασία.

«10:40 σήμερα σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό, στα γρήγορα, χωρίς να έχει προλάβει ούτε να το εκτυπώσει για να παρέμβει απαραδέκτως στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων», συμπληρώνει η πρόεδρος της βουλής και με τον τρόπο αυτό «επηρεάζει αυτά που τεκταίνονται».
Σ’ αυτό το σημείο η Ζ. Κωνσταντοπούλου διαβάζει όσα αναφέρονται στην   Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2014-15 που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Γ. Στουρνάρας.

Καταπέλτης η Ζ.Κ μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου: «Θέλω να πω στον κ. Στουρνάρα ότι αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Είναι μια απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής και στην λειτουργία του κοινοβουλίου».

Και συνέχισε ακάθεκτη: «Ο κ Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική η οποία περιγράφηκε και διαμορφώθηκε, έχει υπάρξει πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών στις κρίσιμες περιόδους στις οποίες αναφέρθηκαν προηγούμενοι ομιλητές. Εχει συμπράξει στην μνημονιακή πολιτική, έχει απαραδέκτως παραβιάσει τις υποχρεώσεις του ως διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας όταν πραγματοποίησε ωμή παρέμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας το οποίο και τώρα τροφοδοτεί. Νομίζω ότι αποτελεί αυτή η επιστολή μια πολύ καλή αφορμή και ευκαιρία ώστε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους να τον καλέσει να εξηγήσει για ποιο λόγο μ αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνει επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να διαμορφώσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική και αποτελεσματική διεκδίκηση».

Το καλύτερο όμως η Ζ. Κωνσταντοπούλου το κρατούσε για το τέλος: «Καλείται, ούτως ή άλλως την επόμενη βδομάδα ο κ. Στουρνάρας στην Επιτροπή Δεσμών και διαφάνειας της βουλής για την επιλογή του να υπογράψει τον επονείδιστο και άκυρο συμβιβασμό στην υπόθεση Ζήμενς με τον οποίο ουσιαστικά η χώρα μας παραιτήθηκε ή αποπειράθηκε η τότε κυβέρνηση να υπάρξει παραίτηση της χώρας από αξιώσεις που υπερβαίνουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ»  

Αυτή την συνεδρίαση της βουλής δεν την χάνουμε με τίποτα


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
17 Ιουνίου 2015 στις 8:46 μ.μ.

Σιγά τα ωά! Αυτόν τον κύριο δεν έχει αφήσει η συγκυβέρνηση στη νευραλγική και αδρά αμειβόμενη θέση του;

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 1:36 π.μ.

Ρε παιδιά ξέρι κανείς που θα κατουράνε οι Αστυνομικοί. χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 12:54 μ.μ.

Ρομπα,δεν μπορει να σε κανει κανεις...αν δεν εισαι απο μονος σου!! Η κ.Κωνσταντοπουλου,δεν εκανε ρομπα τον Στουρναρα....απλα...τον ξεκουμπωσε!! Κατι που επρεπε να το ειχαν κανει....ας πουμε ...''οι μεντορες''....και οι ''πολυ'' επαναστατες''!!!

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 7:47 μ.μ.

12.54 ΟΙ Αστυνομικοί στην Βουλή που θα κατουράνε μήπως ξέρεις......................................

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 10:07 μ.μ.

Φιλε των 7:47 μ.μ οχι μονο δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτο που ρωτας,μα για να πω την αληθεια,δεν μπορω να καταλαβω και τ ι ζορι τραβας ,για τα ουρητηρια των αστυνομικων!!! Ειλικρινα,εχω αλλες αποριες ,πιο σημαντικες απο αυτην!! Ας τα κανουν ανακυκλωση,οπως κανουμε και δεκα εκατομυρια ελληνες,τα προβληματα μας!! Αλυτα ολα φιλε μου!! Μην βαλω και καινουργιους νταλκαδες,για τους αστυνομικους!! Αντε με τις χαριτομενιες και τα αστειακια!! Ειμαι η 12:54.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 10:13 μ.μ.

Ολες αυτές οι επιτροπές της Αυτού Εξοχότητος της προέδρου Κωνσταντοπούλου περι χρέους, γερμανικών αποζημιώσεων ( δεν ξέρω αν μου ξέφυγε καμμία) δεν έχουν στην πραγματικότητα κανένα άλλο σκοπό παρά την αυτοπροβολή της & την δημιουργία εντυπώσεων στο πόπολο. Η Κωνσταντοπούλου ψαρευοντας σε θολά νερά προσπαθεί ανέξοδα να αναδειχθεί σε ηγέτη "αριστεροπατριωτικού" πόλου για διαδοχή Τσίπρα, ετσι εξηγούνται & οι κινήσεις με ΧΑ. Φτηνός λαικισμός, χάιδεμα αυτιών & χωρίς αρχές συμμαχίες.
Τώρα για τον Στουρνάρα τι να πώ; Οι διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδας ,ο ενας χειρότερος απ τον άλλο με παχυλές αμοιβές & συντάξεις λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger