Home » » Συνέχεια διαλόγου για Χ. Φλωράκη και Ν. Ζαχαριάδη

Συνέχεια διαλόγου για Χ. Φλωράκη και Ν. Ζαχαριάδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 | 3:36 μ.μ.

Ενας ενδιαφέρον διάλογος που ξεκίνησε χτες για το ΚΚΕ και τον Νίκο Ζαχαριάδη συνεχίστηκε και σήμερα μεταξύ του Γιώργου Πετρόπουλου και του Θωμά Ζακαλκά

Γιώργος Πετρόπουλος Ρήξη με την ΕΣΣΔ όπως την εννοείς Tomas Zak δεν ήθελε και δεν επεδίωκε ούτε ο Ζαχαριάδης. Και καλώς έπραττε. Μέχρι το τέλος της ζωής του ο Ζαχαριάδης θεωρούσε την Σοβιετική Ενωση σοσιαλιστική χώρα, ηγέτιδα δύναμη του παγκόσμιου εργατικού κινήματος και το ΚΚΣΕ το καθοδηγητικό κόμμα τους διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του κινήματος ο Ζαχαριάδης τα έβαζε στην πρώτη γραμμή και ποτέ δεν κινήθηκε από προσωπικά ζητήματα και πικρίες. Όλη του η διαδρομή δείχνει πως ο ίδιος ποτέ δεν θα προχωρούσε στην δημοσιοποίηση του οτιδήποτε αν εκτιμούσε πως έβλαπτε.

Στο ΚΚΕ, την περίοδο του Χαρίλαου, είναι αλήθεια πως υπήρχαν ζαχαριαδικοί και μη ζαχαριαδικοί ή άνθρωποι που δεν εκτιμούσαν τον Ζαχαριάδη. Κι αυτό γιατί η βάση της ενότητας πάνω στην οποία έγινε αυτή η ενότητα δεν ήταν το παρελθόν αλλά η πολιτική και προγραμματική βάση πάνω στην οποία επιχειρήθηκε η ανασυγκρότηση του κόμματος. Ο Χαρίλαος είχε πει κάποια στιγμή τη φράση «ταφόπλακα στο παρελθόν». Δηλαδή ότι το κόμμα δεν μπορεί να κοιτάζει αυτό που το χωρίζει αλλά αυτό που το ενώνει. Το ίδιο ακριβώς επιχείρησε και ο Ζαχαριάδης το '45 όταν γύρισε από το Νταχάου. Κοίταξε να διαμορφώσει την πολιτική που έβλεπε μπροστά κι όχι να επικεντρωθεί σε μια πολιτική για του τι έγινε και πως έγινε η οποία θα λειτουργούσε διχαστικά.

Υ.Γ. Στους αφορισμούς δεν θα σε ακολουθήσω. Όταν μιλάς για το πολιτικό κι ακόμη περισσότερο για το ηθικό ανάστημα του Χαρίλαου θα έπρεπε να είσαι τουλάχιστον πιο προσεκτικός. Για να μην πω ότι αυτό δεν δείχνει στοιχειώδη κομμουνιστική αγωγή.

Tomas Zak Μόνο που αγαπητέ Γιώργο Πετρόπουλε, παρουσιάζεις την "ταφόπλακα στο παρελθόν", λες και επρόκειτο για κάποια διένεξη προσώπων, κάποιες "κακές στιγμές", ίσως προσωπικές, ίσως ποιος ξέρει τι, και όχι πολιτικών που απείχαν η μία από την άλλη όσο η μέρα με τη νύχτα. Η δε ενότητα για την ενότητα έχει χτυπηθεί από όλους τους χώρους μαρξιστικής-λενινιστικής-σταλινικής αναφοράς ποικιλόθεν και κυρίως από το ΚΚΕ. Η δε επαγωγική σύζευξη, λες και είναι το ίδιο η ανασυγκρότηση του ΚΚΕ το 45 με το 1974, δε νομίζω να πιστεύεις ότι είναι σοβαρή, και δε θέλω να πάω τη συζήτηση σε επίπεδο χαρακτηρισμών του τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια σύζευξη, διαδικτυακό σπορ το οποίο σιχαίνομαι και δε προάγει τίποτα και πουθενά.

Πάμε και στο ιερό τέρας της ΕΣΣΔ. Μήπως περίμενες να γράψει ο Ζαχαριάδης κάποιο κείμενο τύπου: "γίνατε ρεβιζιονιστές και αναθεωρητές, άντε γαμηθείτε, ελευθερώστε με τώρα να φύγω" για τους Σοβιετικούς; Υπεράσπισε όσο κανείς άλλος στην Ελλάδα τη Σοβιετική Ρωσία, ως χώρα φωτεινό παράδειγμα για την ανθρωπότητα, ήταν και μέλος στο ΚΚ της και θα έκανε εν μία νυχτί ρήξη 360 μοιρών και είχε τη δυνατότητα να κάνει την αποτίμηση που κάνουμε εμείς σήμερα σε άλλο τόπο και χρόνο; Αλλα δε θα τρελαθούμε να πιστέψουμε σε μια θρησκειοληπτική ιστορία, βάση της οποίας ο Ζαχαριάδης σκέφτεται, "σκλαβώστε με, κάντε με κιμά, πάνω απ' όλα το ιερό κόμμα". Από πότε το κόμμα και η "μεγάλη σοβιετική πατρίδα" γίναν ιερές αγελάδες; Η έννοια και η λέξη κριτική που πήγαν; Βόλτα; Θα ξεχάσουμε τις απλές και αυτονόητες αρχές σε ένα κομμουνιστικό κίνημα 170 σχεδόν χρόνων; Μια τέτοια λογική θα χαρακτήριζα μεταφυσική και όχι αυτά που μου προσάπτεις.

Και ας κλείσουμε με το Χαρίλαο. Θα το ξαναπώ όσο και αν προσπαθείς να πας τη συζήτηση στο χαρακτήρα που θες. Μίλησα για ευθύνες του Χαρίλαου, ευθύνες της ΚΕ του ΚΚΕ, ευθύνες του ΠΓ του ΚΚΕ. Ξαναδιάβασε τι γράφω και μη προσπαθείς να βάλεις στα κείμενά μου λέξεις που δεν υπάρχουν. Διότι μάλλον δεν είσαι κοινωνός της κομμουνιστικής ηθικής που επικαλείσαι όταν προσπαθείς να βάλεις λέξεις στο στόμα μου για να απολογηθώ για κάτι που δεν είπα. Έχω καταλάβει ότι σα μέλος του κόμματος, είχες επαφή με το Χαρίλαο, τον εκτιμούσες και σέβεσαι τη μνήμη του.

Στη βάση αυτή ή θα δέχεσαι να ακούς την κριτική στο πολιτικό του έργο - αυτό κριτικάρω τόση ώρα και όχι προσωπικά ανθρώπους- και μάλιστα σε συγκεκριμένες πλευρές του και επί αυτής εάν θέλεις απάντα, ή απλά άστο. Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα υπερασπιστείς τα χρόνια της συμμετοχής σου στο ΚΚΕ, αλλά πολλές από αυτές τις στιγμές, ειδικά από το 74 και μετά δεν στέκουν με τίποτα. Και για να κλείσουμε στα περί της "ηθικής τους και της ηθικής μας" , για να μη χρησιμοποιήσω τροτσκιστικό κείμενο, υπάρχει ένα βιβλιαράκι που σίγουρα το έχεις. Μαρξιστική ηθική λέγεται. Κάτι γράφει στη σελίδα 408-409 που είπε ο Μαξίμ Γκόργκι....

Γιώργος Πετρόπουλος Ένα- ένα Θωμά (Tomas Zak). Ο Ζαχαριάδης έχει ασκήσει οξύτατη κριτική και στο ΚΚΣΕ και στο ζήτημα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ. Έχει φτάσει στο σημείο να γράψει ότι για να μπορέσει το ΚΚΣΕ να ανταποκριθεί στο ρόλο που καθορίζει για τον εαυτό του πρέπει να ξεφορτωθεί το μισό του φορτίο. Άσχετος με την κατάσταση δεν ήταν. Ήταν όμως μαρξιστής. Και ως μαρξιστής δεν μπορούσε να αρνηθεί τον ταξικό χαρακτήρα της Σοβιετικής Ένωσης και του ΚΚΣΕ- παρά τις στρεβλώσεις και τις παραμορφώσεις, τα λάθη και τις αδυναμίες. Ούτε μπορούσε να αρνηθεί τον ιστορικό ρόλο του Σοβιετικού κράτους και του ΚΚΣΕ το ειδικό τους βάρος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι διαφορές Ζαχαριαδικών- αντιζαχαριαδικών μέσα στο ΚΚΕ την περίοδο του Χαρίλαου δεν ήταν μόνο προσωπικές αλλά αν είχες μελετήσει λίγο τι είχε γίνει θα εκτιμούσες περισσότερο το προσωπικό στοιχείο της διαμάχης καθώς από το '56 ως το 1972 που ανέλαβε ο Χαρίλαος είχαν γίνει τόσα αίσχη που δύσκολα ο διώκτης μπορούσε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον διωκόμενο. Το ξεπέρασμα αυτών των διαφορών έγινε με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους. Όλη η ηγεσία- πλην Τσολάκη- που ήταν την περίοδο Κολιγιάννη έφυγε από τα όργανα. Οι θέσεις και το πρόγραμμα του 8ου Συνεδρίου πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Το πρόγραμμα του 9ου Συνεδρίου πατούσε γερά στο σχήμα που ο Ζαχαριάδης εισηγήθηκε για προγραμματική βάση του κόμματος στο 7ο Συνέδριο (Λαϊκή δημοκρατία και σοσιαλισμός μια ενιαία διαδικασία). Όλη η πολιτική κριτική της προηγούμενης ηγεσίας για την περίοδο Ζαχαριάδη μπήκε στην άκρη (6η Ολομέλεια του '34, Α' Γράμμα 1940, ΔΣΕ, κλπ).

Η Ταφόπλακα στο παρελθόν σήμαινε παραγκωνισμό της προσωπικής διάστασης των πραγμάτων. Η ενότητα ήταν σε πολιτική βάση. Και το δικαίωμα του καθενός να έχει τη δική του εκτίμηση για τα πρόσωπα ήταν αδιαμφισβήτητο. Δεν ξέρεις τι κληρονόμησε ο Χαρίλαος και όσοι ανέλαβαν το κόμμα το 1972- 73, οι οποίοι σημειωτέον, δεν είχαν εμπλακεί στις διαμάχες από το '56 και μετά.

Θα αναφέρω μόνο ένα στοιχείο για να καταλάβεις. Στη πρώτη ΚΕ μετά το 9ο Συνέδριο προτάθηκε η Ρούλα Κουκούλου για το Π.Γ. Υπήρξαν ορισμένοι που αντέδρασαν. Όχι γιατί δεν την έκριναν ικανή αλλά γιατί ήταν γυναίκα του Ζαχαριάδη. Αυτό σε σένα μπορεί να μην λέει τίποτα. Σε μένα λέει πολλά. Βασική αρχή του ιστορικού υλισμού είναι να καταλαβαίνεις τις εποχές και τους ανθρώπους όπως ήταν κι όχι όπως θα ήθελες να ήταν ή όπως εκείνοι νομίζουν ότι ήταν. Αυτό πρωτίστως σημαίνει να κατανοείς κι όχι να δικάζεις. Δεν μπορείς να κατανοήσεις γιατί προφανώς εσύ είσαι κάτι άλλο από αυτό που ήταν το ΚΚΕ για σένα από ένα σημείο και μετά. Όμως έτσι δεν μπορείς να μελετήσεις ιστορικά το ΚΚΕ γι' αυτό που ήταν. Το κρίνεις με το δικό σου μοντέλο. Δεν ταιριάζει στο μοντέλο σου. Το απορρίπτεις. Αυτό είναι ιδεολογική και πολιτική χρήση της ιστορίας. Δεν είναι η μελέτη της.

Τέλος για μένα και τον Χαρίλαο. Ναι, είναι αλήθεια. Τον ήξερα καλά. Ναι είναι αλήθεια τον υπερασπίζομαι. Ναι είναι αλήθεια υπερασπίζομαι το ΚΚΕ επί Χαρίλαου, όπως υπερασπίζομαι το ΚΚΕ επί Ζαχαριάδη, επί Σιάντου κλπ. Το ΚΚΕ ως μαρξιστικό- Λενινιστικό Κόμμα νέου Τύπου με όλα τα λάθη και τις στρεβλώσεις του. Αυτό δεν με εμποδίζει να κάνω κριτική. Να δω λάθη και αδυναμίες.
Στο κάτω κάτω υπερασπίζομαι ένα κόμμα που υπηρέτησε την εργατική τάξη και προσπαθώ να διδαχτώ από αυτή του τη δράση και την δράση των ηγετών του. Δεν πρόκειται να αντιταχθώ σε αυτή την τεράστια ιστορική προσφορά και φυσικά δεν πρόκειται να προσχωρήσω σε ιδεολογικά σχήματα και κατασκευές διαφόρων ομάδων που εμφανίστηκαν στην ιστορία ως αυθεντικά επαναστατικές αλλά κατέληξαν στον κάλαθο των απορριμμάτων της. Στο κάτω κάτω από διάφορους «ζαχαριαδικούς» εγώ σε πολύ λιγότερο χρόνο έκανα πολύ περισσότερα για τον Ζαχαριάδη και την ιστορική του αποκατάσταση ενώ εκείνοι μια ζωή πιπίλιζαν το όνομά του αλλά δεν κατάφεραν να γράψουν γι' αυτόν ούτε μια σελίδα δικαίωσής του ενάντια στην λάσπη που του πετούσαν ένθεν και κείθεν.

Σου φαίνεται εγωιστικό αυτό που λέω; Είναι η αλήθεια. Και τώρα που ο Ζαχαριάδης βάλετε από την ηγεσία του ΚΚΕ, εγώ είμαι μπροστά. Σου φαίνεται εγωιστικό αυτό που λέω. Ας βγει κανένας από εσάς και θα παραμερίσω για να περάσει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 39 σχόλια

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2015 στις 3:50 μ.μ.

Δεν υπήρχε καμμία ταφόλακα στο Παρελθόν πρόκειται για απάτη του Πετρόπουλου. Ο Ζαχαριάδης καθαιρέθηκε και διαγράφηκε απο το ΚΚΕ αντικαταστατικά και παράνομα μετά το Πογκρόμ στηνΤασκένδη στο 20ο Συνέδριο. Η Διαφωνίες ιδεολογικές με καίρια το θέμα των Πολιτικών Μετώπων και κυβέρνησης που το έφερε με σχέδιο το 1954 και τον υποχρεώσανε το 1955 να το αποσύρει 2ος τομος 315 μέχρι 318. Ο Καπετάν Γιώτης ανέλαβε το 1972 μετά απο 18 χρόνια χωρίς ΚΌ και χωρίς ΚΝΕ 25 χρόνια 1943 μέχρι 1968 και γράφει στο βιβλίο του Θεοχαράτου. Η Διάλυση του 1958 των Κ.Ο είναι καταστροφική δεν είναι μόνο η μία Γενιά Χαμένη είναι ότι και η 2η που χρησιμοποιούμε μετα το 1974 δεν έχει ΤΑΞΙΚΟ αλλα μόνο Πολιτικό Κριτήριο και πολυ φοβάμαι οτι θα το ληρώσουμε. Σε αυτην την βάση ήτανε αδύνατον να αλλάξει οτιδήποτε το 1974 1991 και όχι απο ταφόπλακα. Συνέχισε Πετρόπουλε ο Σύριζα θα δώσει καλή ανταμοιβή.

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2015 στις 3:56 μ.μ.

Επόμενη απάτη του Πετρόπουλου. Στο 7ο Συνέδριο τον Οκτώβρη του 1945 ητανε Γ.Γ Ο Σιάντος όλα ψηφιστήκανε ομόφωνα και μετά ανέλαβε ο Ν, Ζαχαριάδης. Και υπάρχει και το 2ο και 3ο Γράμμα που λέει για Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο.

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2015 στις 4:07 μ.μ.

Το 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ Το 1973 είχε μέσα της Ιδολογικές παρεκκλίσεις του 20ου συνεδρίου με τα Πολιτικά Μέτωπα και τα Ενδιάμεσα Στάδια εξουσίας που δεν έγινε δυνατόν να αλλάξουνε το 1968 λόγο των συνθηκών Σε αυτή την Βάση το 1974 κατεβήκαμε συμμαχία με το Εσωτερικό το 1981 δείξαμε ανοχή στο ΠΑΣΟΚ το οποό σε δεύτερους γύρους δημοτικών εκλογών στηρίζαμε το 1985 ψηφίασαμε τον Σαρτζετάκη και το 1989 το Κοινό Πόρισμα ΚΚΕ ΕΑΡ και τις 2 κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταισμό. Δεν αγάπησες λοιπον τον Καπετάν Γιώτη Πετρόπουλε. Το 20ο συνέδριο αγάπησες και τις Ιδεολογικές παρεκλίσεις που άφησε το 1968. Δυστηχώς για εσένα και ευτυχώς για τους Κομμουνιστές τα γεγονότα του 1991 ήτανε τόσο καταστρεπτικά μου δεν χώραγε παιχνίδια. Και έτσι τα μέλη του ΚΚΕ απο το 15ο Συνέδριο το 1996 και μετα σου πήρανε τα βρακιά.

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2015 στις 4:33 μ.μ.

Και στο τέλος ο Φιλόσοφος της Απάτης Πετρόπουλος μας λέει. Εγώ έκανα περισσότερα απο την ηγεσία του ΚΚΕ για τον Ζαχαριάδη. Αυτό που πραγματικά προσπάθησε να κάνει έιναι να διαστρεεβλώση τον Ζαχαριάδη οτι είναι με τα Πολιτικά Μέτωπα όταν στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950 στον 2ο ΤΟΜΟ 1949 1968 και στις μαρτυρίες συγκρατούμενων του απο το Νταχάου δείχνουνε το ανάποδο. Και αφού ξεβρακώθηκε το 2012 πήγε να χτυπήσει το ΚΚΕ πισώπλατα αβαντάροντας τον Σύριζα. Αντίθετα το ΚΚΕ μετά το 1991 ξεκίνησε την επίπονη προσπάθεια αποκατάστασης των Επαναστατικων Χαραχτηριστικων μετά απο 40 χρονια Ιδεολογικών Παρεκλισεων σε αυτη την Πορεία αποκατάστσε και το Ζαχαριάδη σαν Μπλσεβίκο και οχι σαν οπαδό του ΚΑΟΥΣΚΙ όπως είναι ο Πετρόπουλος. Τον αφήνουμε στον Βούρκο του Σύριζα να χτυπιέται και εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία μας

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2015 στις 1:00 μ.μ.

Ο Μαΐλής ή ΠΑΝ είσαι? Πες μας και την αποκατάσταση του επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ την ταλευταία δεκαετία, καθώς μέχρι το 18ο, τον Βτόμο και το 19ο το είχαν οι ουπουρτουνιστές... το πρόγραμμα του 15ου που έμπαζαν "οι διατυπώσεις" του.

Ο αριστερισμός πριν 100 χρόνια ήταν η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού. Τώρα είναι η γεροντική άνοια του μικροαστισμού που κληρονόμησε τα σύμβολα.

opca

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2015 στις 2:00 μ.μ.

1.05 Τα μπέρδεψες Σκόπιμα αλλά δεν πειράζει. Η Πορεία αποκατάστασης των επαναστατικών χαραχτηριστικών ξεκίνησε στο 15ο Συνέδριο το 1996 που κατάργησε Πολιτικά Μέτωπα και ενδιάμεσα στάδια εξουσίας. Οπορτουνιστικό δεν ήτανε ποτέ το ΚΚΕ γιατί τότε δεν θα είχανε φτιάξει το Εσωτερικό. Αριστερισμός είναι όταν το ΚΚ δεν συμμετέχει στο Αστικό Κοινοβούλιο και στα Αντιδραστικά Συνδικάτα συμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ στον καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό του Στάδιο.

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2015 στις 3:14 μ.μ.

Παιδιά, γιατί δεν ξεκινάμε από την απλή αλήθεια, οτι και ο Ζαχαριάδης και ο Χαρίλαος ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ από την ΕΣΣΔ με κοοπτάτσια;Ασχετα με τη γνώμη του καθένα τους για το σοσιαλισμό της ΕΣΣΔ, παραμένει το γεγονός οτι δεν είδαν ποτέ οτι το κκσε έκανε κρατική πολιτική που δεν ταυτιζόταν απαραίτητα με την στρατηγική του κινήματος στην Ελλάδα.

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2015 στις 4:04 μ.μ.

3.14 Κάνεις λάθος. Τα συμφέροντα της ΕΣΣΔ ταυτιζότανε με το κάθε ΚΚ. Και επειδή ξέρω τη θα πεις η Ευθύνη δεν ήτανε της ΕΣΣΔ που τα ΚΚ Θεωριτικοποιήσανε τον Ελιγμό των Λαικών Μετώπων τον έκαναν θεωρία και δεν μετατρέψανε τον Πόλεμο σε Ταξικό την ώρα που φεύγανε οι Γερμανοί.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2015 στις 1:51 μ.μ.

Ποιο ταξικό; Ούτε σε εθνικο-λαικό πόλεμο δεν τον μετέτρεψε το ΚΚΕ.Δέχτηκε τους Άγγλους μετά βαίων και κλάδων.

Όσο για την τάυτιση των συμφερόντων του ΚΚΣΕ και των ;αλλων κομμάτων, δεν ισχύει. Πχ. Ο Μάο δεν είχε την έγκριση του Στάλιν για ρήξη με την Κουομινταγκ, αλλά δεν τον άκουσε.

Ο Στάλιν από την αρχή του πολέμου είχε παραχωρήσει την Ελλάδα στους Άγγλους, τοκκε, αν το κατάλαβε , το είχε δεχτει, και απόδειξη είναι οτι ο ΕΛΑΣ μπήκε κάτω από τις διαταγές του στρατηγείου της Μέσης Ανατολής, που το διοικούσαν οι Αγγλοι.

Δεν έστειλε ποτέ ούτε μια σφαίρα στο κίνημα κατα τη διάρκεια της Κατοχής, ούτε μετά. Τον βόλευε ο εμφύλίος για να έχει κάτι να διαπραγματεύεται με τους Δυτικούς σε σχέση με τη Πολωνία.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2015 στις 5:05 μ.μ.

1.51 Στα λόγια μου ήρθες.Αυτό ακριβώς εννοεί το ΚΚΕ Οτι ο Ελιγμός μετατράπηκε σε θεωρία και πουθενά τα ΚΚ στην Δύση δεν πήρανε την εξουσία την ώρα που φεύγανε οι Γερμανοί. Αρα λοιπόν .εχουμε τον ελιγμό Μολότοφ Ριμπεντροπ που πέτυχε 100% και τον ελιγμό των Λαικών Μετώπων που απέτυχε παντού. Αρα κρατάμε το Πρώτο. Ο ΜΑΟ Εχοντας Συμμαχία Εργατών Αγροτών προχώρησε μετα το 1945 και με την Αμέριστη βοήθεια της ΕΣΣΔ το 1949 νίκησε.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2015 στις 8:00 μ.μ.

5,05
Μπορείς να μας πείς που βρίσκεται σήμερα η 'συμμαχία εργατών εργατών και η 'νίκη''της Κίνας του Μάο απέναντι στον καπιταλισμό?
Εχοντας ο Μάο και την αμέριστη βοήθεια της ΕΣΣΔ,ενώ για την Ελλάδα ο Πατερούλης δεν διέθεσε ούτε σφαίρα,έχοντας απο την αρχή παραδώσει την χώρα στους δυτικούς.
Γιατί μπορεί να γράφεις την προδοτική συμφωνία Μολότωφ-Ρίμπεντροπ σαν ελιγμό του Στάλιν,αλλά και το θράσος έχει όρια.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2015 στις 8:40 μ.μ.

8.00 Το Μολότοφ Ρίμπεντροπ ήτανε ελιγμός μετα το Μόναχο το 1938 τις Επιθεσεις Φιλανδίας και Ιαπωνίας έναντια στην ΕΣΣΔ Το 1938 1939 και την συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό απο τους ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΚΑΜΕΝΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ σε συνεργασία με τον Χίτλερ. Καί πέτυχε 100%. Αυτό που έγινε στην Δ.Ευρώπη ητανε ο Ελιγμός των Λαικών Μετώπων να γίνει θεωρία με αποτέλεσμα πουθενά να μην μετατραπεί ο Πόλεμος σε Ταξικό την ώρα που φεύγανε οι Γερμανοί. Αρα αυτός ο Ελιγμός απέτυχε. Η Κινα οπως και η ΕΣΣΔ ανατραπήκανε σε μια πορεία εφαρμόζοντας νόμους του Καπιτλισμού

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2015 στις 11:33 π.μ.

Αυτη η συμφωνια καθορισε σε μεγαλο βαθμο το οτι εσυ σημερα δε μιλας γερμανικα. Αλλα το να βλεπει την πραγματικοτητα ενας μικροαστος ειναι παντα μια δυσκολη διαδικασια...

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2015 στις 11:37 π.μ.

Εχεις δικιο δεν εστειλε ουτε μια σφαιρα η ΕΣΣΔ. Αλητες ρε παιδι μου. Καθοντουσαν σε ολη τη διαρκεια του πολεμου και τις εκαναν μασουρι τις σφαιρες. Τι αυτα που λενε οτι νικησαν σχεδον μονοι τους τη Γερμανια? Βλακειες. Το Σταλινγκραντ απατη, το Κουρσκ ψεμα. Η αληθεια ειναι οτι καθοντουσαν και κανανι τις σφαιρες μασουρι.
Ρε και ο αυνανισμος εχει τα ορια του...

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2015 στις 9:37 μ.μ.

11.37
Δηλαδή οι Σοβιετικοί δεν έστειλαν ούτε μια σφαίρα στον ΔΣΕ το 47-49 .........γιατί τις είχαν όλες χρησιμοποιήσει στο Στάλινγκραντ και το Κούρσκ!?!?!?

Μάλλον ο κομματικός αυνανισμός δεν έχει όρια.....

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2015 στις 12:32 π.μ.

9.37 Να διαβάσεις ξανα τα ντοκουμέντα. Στο Λεωνιδείο υπάρχει βουλιαγμένο Σοβιετικό υποβρύχιο που προσπάθησε να φέρει οπλα στην Πελοπόνησο. Η Ηττα ήρθε με το Προδοτικό κλείσιμο των Συνόρων απο την Συμμορία του ΤΙΤΟ το 1948. Τον Αυνανισμό να κόψεις.

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2015 στις 11:17 π.μ.

Τι να κοψει ρε φιλε...? Ο τυπος εχει σοβατισει ουρανοξιστες μιλαμε. Απορω πως μπορει να μιλα καποιος για ιστορια χωρις να γνωριζει εστω τα γεγονοτα...

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2015 στις 11:53 π.μ.

12.32
Δεν είναι ένα το Σοβιετικό υποβρύχιο που βούλιαξε στο Λεωνίδειο.
Είναι καμιά δεκαρία μαζί με 2 αεροπλανοφόρα.

Μετά τον αυνανισμό, να σκεπάζεσαι, θα κρυώσεις

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2015 στις 3:04 μ.μ.

11.53 Να έρθεις στην περιοχή να το δείς και θα σου δώσουμε και τις μαρτυρίες. Το Σοβιετικό πλήρωμα πολέμησε με τον ΔΣΕ στα βουνά. Πες μας και για την Συμμορία του ΤΙΤΟ Το 1948 και να κόψεις τον Αυνανισμό.

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2015 στις 8:59 μ.μ.

3.04
θα έρθω ΠΑΝ.
Για να δω το υποβρύχιο που βγήκε στο βουνό!

Αλήθεια πως έγινε και το υποβρύχιο βυθίστηκε, αλλά το πλήρωμα βγήκε παραλία και πήρε τα βουνά;
Θαύμα! Θαύμα!

Έτσι είναι ΠΑΝίβλακα:
Ρούσικα υποβρύχια με όπλα, βουλιάζουν στο Λεωνίδιο και μετά το πλήρωμα φοράει μπρατσάκια και ανεβαίνει στο βουνό όπου πολεμάει με το ΔΣΕ στην Πελοπόννησο και μετά τί; Πέφτει ηρωικά ή τους δολοφονούν οι ΟΠΟΡ ΤΟΥΝΙΣΤΕΣ;

Μιλάμε έχεις πάρει βραβείο Λενιν στον αυνανισμό.

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2015 στις 10:22 μ.μ.

8.59 Είναι πολύ απλό. Ξεφορτώνανε οταν φάνήκανε τα Αγγλικά Αεροπλάνα και το βομβαρδίσανε. Το Πλήρωμα διέφυγε με τα τμήματα του ΗΡΩΑ Γκιουζέλη στα Βουνά και είναι θαμένοι ολοι εκεί. Βλέπω για τον ΤΙΤΟ και το έγκλημά του το 1948 ΜΟΥΓΚΑ. Τη να πεις άλλωστε. Σε περιμένουμε στην περιοχη λοιπον να σου δείξουμε και μάρτυρες που ζούνε ακόμα. Τον Αυνανισμό να κόψεις.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 11:12 π.μ.

10:22 To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 11:13 π.μ.

Εγώ ΠΑΝούλι ξέρω ότι ο ΤΙΤΟ ανέτρεψε τον Καπιταλισμό στην πατρίδα του και έχτισε τη σοσιαλιστική Γιουγκοσλαβία.

Εσύ ξέρεις μόνο από φανταστικά υποβρύχια, ψεκασμούς και συνωμοσίες.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 11:26 π.μ.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία του φίλου σχετικά με το Σοβιετικό υποβρύχιο. Ψάχνοντας λίγο στο ιντερνετ δεν βρήκα καμία σχετική αναφορά. Μήπως ο φίλος μπορεί να μας δώσει κάποιο λινκ για να το διασταυρώσουμε;

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 1:49 μ.μ.

11.13 Εγώ ξέρω ότι ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε την Γιουγκοσλαβία δίνοντας την δυνατότητα στον λαό να οικοδομήση Σοσιαλισμό. Αυτην την δυνατότητα την στέρησε η Συμμορία του ΤΙΤΟ το 1948 οταν πέρασε με τους ΑγγλοΑμερικάνους και ταυτόχρονα έκλεισε τα Σύνορα χτυποντας πισώπλατα τον ΔΣΕ. 11.26 Την ιστορία μετά το 1949 την έγραψε ο νικητής και στην ΕΣΣΔ μετά το 1956 οι Οπορτουνιστές.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 2:13 μ.μ.

Και βέβαια η κατεστραμένη Γιουγκοσλαβία το 1945 στηριζότανε σε βοήθεια απο την ΕΣΣΔ και απο εκεί πέρναγε η βοήθεια του Ινφόμπιρο προς τον ΔΣΕ μέχρι την Προδοσία του ΤΙΤΟ το 1948

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 12:47 π.μ.

1.49
Ώστε ο Κόκκινος Στρατός λευτέρωσε τη Γιουγκοσλαβία;
Επειδή μπήκε στο Βελιγράδι το '45 και αμέσως μετά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια; Έτσι την λευτέρωσε;

Με την δική σου λογική, την Ελλάδα την απελευθέρωσαν οι Άγγλοι των Οκτώβρη του '44! Μπράβο.....

Ποτέ δεν σου είπανε για το Γιουγκοσλαβικό αντάρτικο; Για τους Παρτιζάνους; Ούτε κουβέντα;

Καλά μυαλά ΠΑΝούλι!
Έτσι αγορίνα συνέχισε. Ο Κόκκινος Στρατός λοιπόν ελευθέρωσε την Γιουγκοσλαβία, τα σοβιετικά υποβρύχια εφοδίαζαν στο φουλ τον ΔΣΕ με όπλα και άνδρες και η Κοκκινοσκουφίτσα τελικά παντρεύτηκε τον Τσακ Νόρις. Αυτά είναι!

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 11:44 π.μ.

12.47 Καταλαβαίνω την συγχησή σου. Πάμε απο την αρχή.Στην πορεία του Κόκκινου Στρατού προς το Βερολίνο δόθηκε η δυνατότητα στους λαούς και στον Γιουγκοσλαβικό να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμο. Αυτό τους το στέρησε η Συμμορία του ΤΙΤΟ το 1948 που πέρασε με τους Αγγλους και έκλεισε και τα σύνορα στον ΔΣΕ από όπου πέρναγε η βοήθεια του Ινφόμπιρο. Στην Δ.Ευρώπη όπως και στην χώρα μας δεν δόθηκε αυτή η δυνατότητα γιατί τα ΚΚ εγκλοβισμένα στα ΛΑΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ δεν μετέρεψαν τον Πόλεμο σε Ταξικό την ώρα που φεύγανε η Γερμανοί τον Οκτώβρη του 1944. Αυτή είναι η αλήθεια καταλαβαίνω οτι δεν σε βολεύει αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω.

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 3:13 μ.μ.

Θα παρακαλούσα ξανά τον φίλο που μίλησε για βυθισθέν σοβιετικό υποβρύχιο με όπλα για το ΔΣΕ στο Λεωνίδιο, να παραθέσει κάποιο σχετικό λινκ που να στηρίζει τον ισχυρισμό του.
Διαφορετικά νομίζω ότι χάνει την αξιοπιστία του.

O 11:26

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 3:33 μ.μ.

12.47 Αυτό πάντως με τους Αγγλους τον Οκτώβρη του 1944 πρέπει να το έγραψες χωρίς να σκεφτείς οτι εμένα δικαιώνεις με αυτό στο οτι ο Ελιγμος των Λαικών Μετώπων εγκλόβισε τα ΚΚ και αντι με μετατροπή του Πολέμου σε Ταξικό να πάρουνε την εξουσία οδηγήσανε τον λαό δεμένο στις αυταπάτες δίνοντας χώρο και χρόνο στην Ενωμένη Αστική τάξη να διαλέξει έκείνη τον Χρόνο της σύγκρουσης και να δοθεί η μαχη μόνο με το εφεδρικό ΕΛΑΣ με τον Αρη στην Ηπειρο και τον ΕΛΑΣ Πελοπονησου να πέρνει εντολή να φύγει απο την Αθηνα. Και να συνθηκολογήσουνε στην Βάρκιζα στο όνομα της Εθνικής Ενότητας και του Σοσιαλισμού με Στάδια. Και τα ίδια γίνανε σε ολόκληρη την Δ.ΕΥΡΩΠΗ. Ο Ελιγμος Θεωρία ΟΒΕΡ.

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 6:15 μ.μ.

3.13 Ξανά η απάντηση. Την Ιστορία μετά το 1949 την έγραψε ο νικητής και στην ΕΣΣΔ μετά το 1956 η Οπορτουνιστές. Η Πληροφορίες για το υποβρύχιο και τα υπόλοιπα γεγονότα 2ος τομος Ιστορίας 1949 1968. Το Αρχείο του ΚΚΕ τις περασμένες δεκαετιές είχε λεηλατηθεί με χαραχτηριστική αύτη στο Βουκουρέστι το 1968 με την ανοχή του Ρουμανικού Κράτους. Εδω και 24 χρόνια γίνεται συστηματική προσπάθεια στο Αρχείο που συνεχίζεται ακόμα για την αποκατάσταση του.

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 10:08 μ.μ.

6.15
Αγαπητέ φίλε έψαξα στον 2ο τόμο και δεν βρήκα κάτι σχετικό.
Μπορείς να μου πεις σε ποια σελίδα αναφέρεσαι;

Τα υπόλοιπα που λες δεν έχουν σχέση με το θέμα του υποβρυχίου.

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 10:11 μ.μ.

ΠΑΝ 3.33
Το γεγονός είναι οτι ο "προδότης" Τίτο και την πατρίδα του ελευθέρωσε και τον Καπιταλισμό ανέτρεψε και τη Σοσιαλιστική Γιουγκοσλαβία έφτιαξε.
Αντίθετα ο "ήρωας" Ζαχαριάδης έκανε μια τρύπα στο νερό.

Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.

Ξεκάθαρα
31 Μαΐου 2015 στις 10:14 μ.μ.

Εδώ είναι ο β' τόμος:
https://docs.google.com/file/d/1KiO9yoMyYKGkFz3zt5cMJJzISL132yUyZUTQQhpri6aqSH6gUxbYFr9xq4Yh/edit?hl=el&pli=1
Που ακριβώς μιλάει για υποβρύχια στο Λεωνίδιο?
Ο 6.15 είναι απλά ψευταράκος.

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 11:20 μ.μ.

10.11 Και η Γιουγκοσλαβία απελευθερώθηκε απο τον Κόκκινο Στρατό. Και το 1948 πέρασε με τους ΑγγλοΑμερικάνους κλείνοντας τα Σύνορα στον ΔΣΕ. .

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 11:42 μ.μ.

Οσο και να προσπαθείτε να αποδείξετε οτι με Λαικό Μέτωπο έγινε Σοσιαλισμός σε χώρα δεν ύπαρχει.

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
1 Ιουνίου 2015 στις 1:51 π.μ.

Οι άθλιοι οπορτουνιστές ανάγκασαν το Δάσκαλο να αποκαλύψει το επτασφράγιστο μυστικό της Σοβιετικής τεχνολογίας, ένα μυστικό που το ήξεραν μόνο Αυτός, ο Στάλιν και ο Σιφωνιός και το οποίο κρατούσαν καλά κρυμμένο ως κόρη οφθαλμού. Επειδή, όμως πλέον, η Σοβιετική Ένωση δεν υφίσταται – ελέω των μυστικών πρακτόρων της CIA και του αρχιπροδότη Γκορμπατσόφ – ήρθε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια και να αποκαταστήσουμε την Ιστορία και τον Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς που κατηγορείται από τους βρωμερούς σοσιαλδημοκράτες ότι δεν έστειλε ούτε μία σφαίρα για να βοηθήσει το ΔΣΕ

Ιδού, λοιπόν, η πραγματική αλήθεια όπως αυτή αποτυπώνεται στα αρχεία του ΚΚΕ, τα οποία έχει υποκλέψει και ο Δημοσθένης Λιακόπουλος τη μέρα της μεγάλης πλημμύρας ( για όσους απορούν από πού αντλεί τις πληροφορίες του ο μπουχέσας). Πράγματι, ήρθε σοβιετικό υποβρύχιο στην Ελλάδα, αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο, όχι όπως θα περιμένατε. Ήρθε μέσω ενός πρωτοποριακού πειράματος τηλεμεταφοράς, το οποίο δούλευαν οι Σοβιετικοί παράλληλα και ανταγωνιστικά με τους Αμερικανούς. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, οι Αμερικανοί είχαν πραγματοποιήσει το πρώτο πείραμα του είδους στη Φιλαδέλφεια, το οποίο απέτυχε παταγωδώς
Δυστυχώς, παρόμοια αποτυχία σημείωσε και το Σοβιετικό πείραμα. Αντί λοιπόν το υποβρύχιο να βρεθεί στην Πελοπόννησο, έπεσε σε μια χωροχρονική δίνη και βρέθηκε στο Μαραθώνα την ώρα που διεξαγόταν η ομώνυμη μάχη μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών. Λέγεται, μάλιστα, ότι τρόμος μεγάλος κατέβαλε τους Πέρσες στη θέα του ιπτάμενου υποβρυχίου, εξαιτίας του οποίου έχασαν τη μάχη. Αυτή, βέβαια, είναι μια λεπτομέρεια που αφορά τους αστούς ιστορικούς. Δε θα την αναφέραμε, όμως, εάν δεν ήταν εντελώς απαραίτητη για να αντιληφθούμε όλοι τους λόγους που έκαναν το Στάλιν να παγώσει δια παντός τα πειράματα αυτά. Ο φόβος ότι μια δεύτερη αποτυχία θα μπορούσε να αλλάξει το τότε παρόν και να δημιουργήσει ένα άλλο Σύμπαν στο οποίο ο μεγάλος ηγέτης δε θα υπήρχε και οι οπορτουνιστές θα έκαναν πάρτυ στο Κρεμλίνο, έκανε το μεγάλο ηγέτη να πάει κόντρα στη μεγάλη του επιθυμία να βοηθήσει τους Έλληνες κομμουνιστές. Μόνο αυτός και ο Δάσκαλος ξέρουν πόσο πολύ έκλαψε ο Στάλιν γι αυτό. Τόσο πολύ που βράχηκε ο καπνός από την πίπα του

Αυτή και μόνο αυτή είναι η αλήθεια γατάκια οπορτουνιστές και να δούμε τώρα αν θα τολμήσετε να ξαναμιλήσετε. Γιατί το ψέμα και ο οπορτουνισμός έχουν κοντά ποδάρια

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2015 στις 3:32 μ.μ.

1.51 Μη σε στεναχωρεί υπάρχει θεραπεία με την μανία καταδίωξης που έχεις. Είναι μόνο λίγο μακροχρόνια.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2015 στις 9:51 μ.μ.

Τελικά ο φίλος που ισχυρίζεται περί Σοβιετικών υποβρυχίων στο Λεωνίδειο, θα μας πει που ακριβώς στον 2ο Τόμο (ή αλλού) αναφέρεται ο ισχυρισμός του ή θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι είναι φτηνός ψεύτης;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger