Home » , » Καρφώνεστε ρε μάγκες

Καρφώνεστε ρε μάγκες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 | 4:06 μ.μ.


Γράφει ο "Μπλοκάκιας"

Παρακολουθείς το μεσημεριανό δελτίο της τηλεόρασης του Mega και το ρεπορτάζ για την κατάσταση στον χώρο της υγείας που επικρατεί και αναρωτιέσαι:  Που ζούσαν οι συντάκτες του ρεπορτάζ τόσα χρόνια. Τώρα ανακάλυψαν τις «τριτοκοσμικές συνθήκες»  που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία; Τώρα έμαθαν για τα ράντσα την έλλειψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, την κρατική υποχρηματοδότηση που οδηγεί σε έλλειψη  αναλώσιμων υλικών; Τα τελευταία πέντε χρόνια όλα λειτουργούσαν ρολόι;

Διαβάζεις το πρωτοσέλιδο των «Νέων» και διαπιστώνεις άλλη μια πτυχή του  Αρμαγεδδώνα που προέκυψε στους τέσσερις μήνες κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εμεινε, λέει, η χώρα χωρίς ανταλλακτικά, οπότε είναι προβληματική η λειτουργία λεωφορείων, περιπολικών, ασθενοφόρων.

Φιλότιμη η προσπάθεια σας κύριοι των ΜΜΕ. Το αναγνωρίζουμε. Μην έχετε όμως την απαίτηση να μας αφήσετε και εμάς χωρίς .. λογική. Μόνο τον Μπάμπη (ένας είναι ο Μπάμπης) και τον Πρετεντεράκο μπορείτε να πείσετε ότι για τις χρόνιες παθογένειες  του πολιτικού συστήματος φταίει αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2015 στις 4:39 μ.μ.

Μια αναδημοσίευση:

Από εδω:
https://aomepol.wordpress.com/

ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ , ΕΝΑΣ «ΑΝΩΝΥΜΟΣ» ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Posted on Μαΐου 21, 2015 by EOMEPOL

Σήμερα, προσπαθώντας να μάθω τι συμβαίνει μ’ αυτό το ανέκδοτο που η μεγαλοψυχία του λαού, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, αποκαλεί «κόσμο», έπεσα σε ένα άρθρο καθεστωτικού μπλογκ για το συνταξιοδοτικό, που αναδημοσίευε μια φωτογραφία από το Μπλούμπεργκ. Αυτή εδώ.
ΦΩΤΟΓ.
«Οι πιστωτές έχουν βάλει στο στόχαστρο τις συντάξεις των Ελλήνων». Και στη φωτογραφία, δυο τυχαίοι «ανώνυμοι» Έλληνες, προφανώς συνταξιούχοι, μπροστά σε γκράφιτι που κράζει το ΔΝΤ. Εντάξει μέχρι εδώ. Δεν θα περίμενε κανείς ο ρεπόρτερ να ρωτήσει τους «τυχαίους» αυτούς και «ανώνυμους» ανθρώπους τι κάνουν ούτε και ποιοι είναι, έτσι που να μην είναι πια ανώνυμοι. Αυτά, ίσως, σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Στο δικό μας, φαίνεται ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε για να λειτουργήσει συμβολικά και χρησιμοποιείται για να εικονογραφήσει το όποιο περιεχόμενο του άρθρου.
Ο ανθρώπινος νους επίσης λειτουργεί και συμβολικά. Όμως μια πλευρά του, η πιο ενδιαφέρουσα, είναι εκείνη που γνωρίζει το ρητό (το οποίο μάλιστα από τους γκουρού του σεναρίου προτείνεται σαν η πεμπτουσία του επιτυχημένης κινηματογραφικής ταινίας) εκείνο που λέει: «Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται» και γνωρίζοντας, συνεχώς αναρωτιέται.
Τα λέω αυτά, γιατί τον έναν από τους δύο «ανώνυμους», εκείνον με το μουστάκι, τυχαίνει να τον ξέρω. Αν και ηλικιακά μας χωρίζει πάνω από μισός αιώνας, είναι παιδικός μου φίλος.
Πρόκειται για τον Θάνο Κωνσταντινίδη, γιατρό, υφηγητή Ψυχιατρικής και Νευρολογίας, μαθητή του Σκαρπαλέζου, φιλότεχνο, φιλόμουσο και γνώστη της κλασσικής μουσικής, συλλέκτη δίσκων, συγγραφέα, φίλου των βουνών, ορειβάτη και σκιέρ.
Τα Ελληνικά βουνά όμως, πριν αρκετές δεκαετίες , στα χρόνια της Αντίστασης, τον Θάνο Κωνσταντινίδη τον είχαν γνωρίσει και με μια άλλη ιδιότητα. Εκείνη του μαχητή της Ελευθερίας, του αντάρτη του ΕΛΑΣ, με το όνομα Προμηθέας.
Καπετάν Προμηθέας

ΦΩΤΟ

Μυρίνι, στο όρος Πατέρας. Πρωτοχρονιά του 1944. Ο ΕΛΑΣ πολιορκεί την Γερμανοκρατούμενη Αθήνα, κι έχει φτάσει στα ορεινά των Μεγάρων. Έχουν πέσει Αμερικάνοι πιλότοι με αλεξίπτωτα και οι αντάρτες τους προστατεύουν. Ο Θάνος Κωσταντινίδης, Προμηθέας, πριν την αποτυχημένη επίθεση των Γερμανών .
Θάνος Κωνσταντινίδης ΕΛΑΣ

ΦΩΤΟ

Μυρίνη, 1944. Θάνος Κωνσταντινίδης ( Προμηθέας). Πριν από την ίδια μάχη με συναγωνιστές του ΕΛΑΣ.

Ο Θάνος Κωνσταντινίδης σήμερα διανύει την δέκατη του δεκαετία, είναι σφριγηλός (το μπαστούνι ήταν για έναν πρόσκαιρο πόνο της πλάτης) είναι ενεργός πολίτης και ο φωτογράφος να τον πέτυχε την ώρα που επέστρεφε από διαδήλωση.

Με φωτογραφίες το άρθρο, εδω
https://aomepol.wordpress.com/

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2015 στις 7:51 μ.μ.

4.39 Τα δικαιώματα της Εργατικής Τάξης και του λαού σε όλες τις Καπιταλιστικές χώρες τα πέρνουνε πίσω η Καπιταλιστές που έχουνε την Εξουσία. Αυτός είναι ο Πραγματικός Αντίπαλος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger