Home » , » Πινακοθήκη πολιτικών απατεώνων

Πινακοθήκη πολιτικών απατεώνων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 | 1:05 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Περιβόλι πραγματικό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να εξηγήσουν πως όταν έλεγαν ότι θα καταργήσουν το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους «με ένα νόμο σε ένα άρθρο», δεν εννοούσαν ακριβώς αυτό που κατάλαβαν όσοι τους ψήφισαν. Ο Μπαλάφας αρχικά δήλωσε πως ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε τέτοιο πράγμα, αλλά μετά το γενικό φτύσιμο βγήκε να το… διορθώσει, δηλώνοντας πως αυτό ήταν από τις «υπερβολές που λέγονταν προεκλογικά εν τη ρύμη του λόγου»!

Η Κωνσταντοπούλου μίλησε για «σχήμα λόγου» και ο Φίλης είπε πως μ’ αυτή τη φράση «θέλαμε να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας»! Ο δε Μητρόπουλος μίλησε για «προεκλογική υπερβολή», που δεν μπορεί να εφαρμοστεί «για νομοτεχνικούς και πολιτικούς λόγους».
Τους νομοτεχνικούς λόγους δεν μας τους εξήγησε, ενώ τους πολιτικούς μπορούμε να τους καταλάβουμε.

Τους ξεπέρασε όλους, όμως, ο γίγαντας Κατρούγκαλος, που δήλωσε ότι χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά για να καταργηθεί όλο το μνημονιακό πλέγμα, γιατί όταν καταργείς ένα νόμο πρέπει να βάλεις κάτι άλλο στη θέση του! Και γιατί δεν επαναφέρετε ό,τι ίσχυε πριν ψηφιστούν οι μνημονιακές ρυθμίσεις, ωρέ γίγαντα της συνταγματικής σκέψης; Αυτό εννοούσατε όταν λέγατε «με ένα νόμο σε ένα άρθρο». Οτι θα καταργήσετε τη μνημονιακή ρύθμιση και θα επανέλθει το νομικό καθεστώς που ίσχυε πριν απ’ αυτή.

Ολοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους για τους οποίους κάνουν γαργάρα αυτά που έλεγαν προεκλογικά. Είναι οι όροι που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές δανειστές και η ντόπια κεφαλαιοκρατία, τα συμφέροντα των οποίων διαμόρφωσαν το μνημονιακό πλέγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίζεται το αστικό σύστημα και αυτή η διαχείριση επιβάλλει τις επιλογές του. Αυτό το γνώριζε πολύ καλά και πριν τις εκλογές. Δεν προέκυψε τώρα, ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Αυτό που θα προκύψει ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα είναι κάποιες λεπτομέρειες, όχι το βασικό πλέγμα, που ήταν από τα πριν δεδομένο. Οπως συνηθίζουν να κάνουν τα αστικά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προεκλογικά ό,τι ήθελε ν’ ακούσει ο μπαϊλντισμένος και απογοητευμένος ελληνικός λαός, εν γνώσει του ότι μετεκλογικά δε θα εφαρμόσει τίποτα.

Εκανε το ίδιο που έκανε ο Σαμαράς το 2012 και ο Παπανδρέου το 2009. Η μόνη διαφορά είναι πως για τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα προεκλογικά ήταν πιο εύκολα, λόγω πρώτης φοράς.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2015 στις 1:14 μ.μ.

Ο Σολωμός ποιο επίκαιρος από ποτέ
"Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε"

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger