Home » , , » Πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής. Μια πολύ καλή επιλογή

Πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής. Μια πολύ καλή επιλογή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 | 10:17 μ.μ.

Αν αληθεύει η πληροφορία που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο ότι ο Διονύσης Τσακνής αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στην ΕΡΤ θα λέγαμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει. Ο καλλιτέχνης αυτός έχει μια μακρά αγωνιστική διαδρομή και αρκετοί θα τον θυμούνται να συμπαραστέκεται στην απεργία πείνας που έκαναν 300 μετανάστες το 2011, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας «Πριν» να υπογράφει κείμενο καλώντας σε μετωπική σύμπραξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΧΕΔΙΟΥ Β’, να στέκεται στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ … Πιθανόν να ήταν άστοχη η ενέργεια του να αποδεχθεί για ένα διάστημα την θέση του εκπροσώπου της ΑΕΠΙ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία με αρκετό παρασκήνιο.

Δεν έχουμε την ίδια θετική άποψη για τον Λάμπη Ταγματάρχη που οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες τον φέρνουν να τοποθετείται στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ (Αν επαληθευτούν αυτά τα δημοσιεύματα θα επανέλθουμε για το πρόσωπο του).

Για τις απόψεις και το πολιτικό υπόβαθρο του Δ. Τσακνή πάρτε μια γεύση από το παρακάτω βίντεο

Διαβάστε επίσης
Τσακνής: Κι εσύ λάμπεις Μπάμπη μου!

Ανοιχτή επιστολή του Δ. Τακνή στον Αλέξη Τσίπρα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 10:21 μ.μ.

Κατα τα άλλα το ΚΚΕ είναι Τροτσκιστικό σύμφωνα με τους φίλους του στον Αντικομμουνιστικό αγώνα. Αμοιβή γρήγορα γρήγορα

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 7:42 π.μ.

Με το αζημείωτο...
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/05/blog-post_8.html
Ο Διονύσης Τσακνής εμφανίζεται με άρθρο του στο γνωστό προβοκατόρικο αντικομμουνιστικό* ιστολόγιο «εργατικός αγώνας» http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-03-12-20-13-03/1227-2013-09-26-17-54-01, να προβοκάρει την διάσταση μεταξύ του ΚΚΕ και του δημοσιογράφου-μέλους του ΚΚΕ, Ν. Μπογιόπουλου.
Ξεκινάει από την μείωση της ύλης του «Ριζοσπάστη», για να καταλήξει στο «εξόχως σχετικό συμπέρασμα» πως «κάποιοι δεν συγχωρούν την έκφραση διαφορετικής γνώμης»...

3/10/2014:
Ο Διονύσης Τσακνής εμφανίζεται με άρθρο του στο ίδιο ιστολόγιο http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/enstasis/251-ego-o-mikroastos, οπού επιτίθεται εκ νέου (-που αλλού;) στο ΚΚΕ.
Σπεύδει μάλιστα να χαρακτηρίσει εκ των προτέρων ως «φασιστάκο» και «γλίτσα» όποιον τολμήσει να εκφράσει την δημόσια διαφωνία του με αυτό.
Το άρθρο αναδημοσιεύεται άμεσα στο ιστολόγιο «Iskra» του Π. Λαφαζάνηhttp://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17952:tsaknhs-mikroastos&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180 και αλλού.

18/1/2015:
Ο Διονύσης Τσακνής δηλώνει δημόσια την υποστήριξη του στην ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ !http://www.eklogika.gr/news/25697

26/2/2015:
Ο Διονύσης Τσακνής αναρτά άρθρο-ανοιχτή επιστολή στο enikos.gr http://www.enikos.gr/society/299974,Ar8ro-toy-Dionysh-Tsaknh-sto-enikosgr-Agaphte-k-Prw8ypoyrge.html, το οποίο απευθύνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αποκαλεί «Αγαπητέ Αλέξη» και καλεί σε συστράτευση με την κυβέρνηση.
Το άρθρο προκαλεί για πρώτη φορά την απάντηση του 902.gr εκ μέρους του ΚΚΕ.http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/62109/gia-ton-d-tsakni-kai-tis-noythesies-toy

8/5/2015:
Με πηγή «Το Βήμα», διαβάζουμε:

Ο Διονύσης Τσακνής θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ. http://www.tovima.gr/media/article/?aid=702201

Για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ακούγονται αρκετά ονόματα με πλέον πιθανά αυτό του διευθυντή της «Αυγής» Σταύρου Καπάκου και του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Λάμπρου Ταγματάρχη.
Keep walking...
___________
*Αντικομμουνιστικό, γιατί όταν ανοίγεις ένα ιστολόγιο με αποκλείστικη του ενασχόληση το χτύπημα του ΚΚΕ και πέραν τούτου ουδέν, δεν μπορεί παρά να είσαι αντικομμουνιστής.
Και προβοκατόρικο, γιατί όταν αφήνεις σε βάθος χρόνου να εννοηθεί πως ο παραπάνω αντικομμουνισμός προέρχεται και από ..."ανώνυμα μέλη του ΚΚΕ", δεν μπορεί παρά να είσαι προβοκάτορας.
___________

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 7:50 π.μ.

Οι που τους βρίζουν και το δημοκρατικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση
http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/11/blog-post_511.html
Κάποια στιγμή λοιπόν, αποφάσισα να γυρίσω και να ενταχθώ, στο κόμμα που αγκάλιασα και στρατεύτηκα στις γραμμές του απ' τα δεκαεφτάμισι χρόνια μου.
Μα έμαθα πως οι πόρτες του για μας τους ... εχθρούς του είναι κλειστές. Πράχτορες βλέπεις του όποιου σύγχρονου Μανιαδάκη, οπορτουνιστές και κρυφοΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που καμία σχέση δεν έχουμε με την κομμουνιστική κοσμοθεωρία, μιας και αυτή είναι αποκλειστικό προνόμιο όσων βρίσκονται στο Πολιτικό γραφείο και στην Κεντρική του Επιτροπή. Κι ούτε έχουμε το δικαίωμα να διατεινόμαστε πως είμαστε κομμουνιστές, μιας και ο τίτλος είναι ήδη κατοχυρωμένος με συμβολαιογραφική πράξη και μάρτυρες φυσικά τους συγχωρεμένους Μαρξ και Λένιν αυτοπροσώπως.
[...]

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 7:51 π.μ.

Ζητώ συγνώμη προκαταβολικώς σύντροφοι, αλλά επιτρέψτε μου να απευθυνθώ τώρα στους γνωστούς αλήτες του διαδικτύου. Οι ενστάσεις και η συντροφική κριτική δεκτές, (πώς αλλιώς, άλλωστε) αλλά...

Άκου φασιστάκο! Επειδή το σημείωμα αυτό, θα έχει ίσως την τύχη να δημοσιευτεί και σε ιστοσελίδες που επιτρέπουν σχόλια και παρατηρήσεις και επειδή, βλέποντας και μόνο τη φωτογραφία ή το όνομά μου θα σπεύσεις να απαντήσεις χωρίς καν να μπεις στον κόπο να το διαβάσεις, σου λέω προκαταβολικώς τα εξής:

Ναι! Αλλάζω την οικονομική μου κατάσταση με τη δική σου.

Ναι! Δέχομαι να φύγω απ' τη ΑΕΠΙ, αν αναλάβεις να με πληρώνεις δύο φορές το χρόνο μαζί με δέκα χιλιάδες άλλους συναδέλφους μου για τους πεντακόσιους και πλέον τίτλους τραγουδιών και θεατρικών μουσικών μου.

Ναι! Δε θα συμμετέχω σε συναυλίες, μουσικές παραστάσεις ή θεατρικά σχήματα με το περιεχόμενο των οποίων δε συμφωνείς, αρκεί να μου πληρώνεις νοίκι και τα υπόλοιπα έξοδα του μήνα.

Συνεννοηθήκαμε γλίτσα;
Δ. Τσακνής, Εργατικός Αγώνας/Ίσκρα

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 7:51 π.μ.

[...] για τη δεξιά τέτοια αφίσα η ΚΝΕ δεν έχει βγάλει. Μόνον για την Αριστερά, άρα ο μονότονος μονομέτωπος αγώνας κατά της Αριστεράς είναι ό,τι πιο αριστερό μπορεί να προσφέρει το ΚΚΕ αυτόν τον καιρό στον λαό. Εκτός κι αν αυτή την αφίσα δεν την έφτιαξαν κομμουνιστές, αλλά «κομμουνιστές», προβοκάτορες, βαλτοί και χαφιέδες.

Κι ένα τελευταίο, μιας και μας δίνεται η ευκαιρία, επί προσωπικού. Αν σας θεωρούσα κομμουνιστές, θα σας ρωτούσα, ποιοι είσθε εσείς που βρίζετε προδότη όποιον σας κάνει κριτική; Ποιοι είσθε εσείς που αμφισβητείτε την τιμή και την υπόληψή μου, την εργατική μου διαδρομή και τις πολιτικές μου επιλογές; Mε ποιο δικαίωμα (ατιμάζοντας την κομμουνιστική ηθική) με συκοφαντείτε, όπως συκοφαντείτε, βρίζετε, απαξιώνετε και υποσκάπτετε χιλιάδες αγωνιστές; Νομίζετε ότι αυτοί που έχετε αμολήσει στο διαδίκτυο να μας βρίζουν με γλώσσα ψυχάκια και ήθος χαφιέ, θα μας τρομοκρατήσουν; Θα λέμε τη γνώμη μας για το ΚΚΕ, όπως για τον ΣΥΡΙΖΑ και κάθε άλλο κόμμα.
Σ. Σταυρόπουλος, Ενικός

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 7:52 π.μ.

Λογική δομή:

α. Όταν σε βρίζω εγώ, ασκώ το αναφαίρετο δικαίωμά μου στην ελεύθερη έκφραση. Όσο πιο πολύ βρίζω, τόσο πιο πολύ πρέπει να με θαυμάζεις για την ελευθερογνωμία μου. Έτσι είμαστε εμείς οι ελεύθεροι άνθρωποι, κομματόσκυλα!

β. Αν μου απαντήσεις με οποιονδήποτε τρόπο, αποδεικνύεις ότι καλά κάνω και σε βρίζω και μου δίνεις κάθε δικαίωμα να σε βρίζω περισσότερο.

γ. Επίσης, ενώ εγώ εκφράζομαι αυθόρμητα όταν μιλάω, όταν μιλάς εσύ είναι γιατί σε βάλανε, σε αμολήσανε τα αόρατα κέντρα στο διαδίκτυο.

δ. Αν δεν μου απαντήσεις, είναι επειδή αποδέχεσαι την ενοχή σου για όσα σε κατηγορώ. Κουφάλα! Νόμιζες ότι θα μου κρυφτείς;

ε. Θα σε βρίζω προκαταβολικά, έτσι για να δω τι θα κάνεις, κουφάλα. Να δω τι δημοκράτης είσαι, αν δηλαδή θα μου απαντήσεις, αποδεικνύοντας ότι δεν είσαι δημοκράτης, ή δεν θα μου απαντήσεις, αποδεικνύοντας ότι καλά κάνω και σε βρίζω.

ε. Εγώ είμαι ο τρου ΚΚΕς. Εγώ εκπροσωπώ το κομμουνιστικό ήθος, εγώ είμαι το κόμμα, εγώ είμαι ο αγωνιστής, εγώ είμαι ο κριτής και το μέτρο όλων σας, αλήτες, χαφιέδες, σπιούνοι, κωλόπαδια, γλείφτες των προδοτών.

στ. Ποιος καριόλης είπε ότι μιλάω και σκέφτομαι σαν τον πιο λούμπεν Χρυσαυγίτη;

ζ. Μπορείς να μου κάνεις κριτική, φτάνει να συμφωνείς με τον τρόπο που φέρομαι, άρα να αυτοαποκληθείς αλήτης, σπιούνος και χαφιές του Περισσού.

η. Γιατί βρίζετε ρε;

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 8:01 π.μ.

Θέλει ο «Εργατικός Αγώνας» να κρυφτεί....

... και ο οπορτουνισμός του δεν τον αφήνει!
http://revol-now.blogspot.gr/2015/04/blog-post_99.html

Διαβάζουμε κείμενο που αναρτήθηκε στη γνωστή διαδικτυακή γιάφκα της αντιΚΚΕ προβοκάτσιας, τον «Εργατικό Αγώνα». Ο συγγραφέας του φέρει το ψευδώνυμο Στωικός (στωικός πρέπει να είναι και ο κάθε σώφρον αναγνώστης του για να αντέξει όσα γράφει). Στο συνονθύλευμα λέξεων λοιπόν αυτό με τίτλο «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το εργατικό κίνημα» γράφει μεταξύ άλλων τα εξής ωραία:

«...(η) ηγετική ομάδα υπό τον Α. Τσίπρα, είναι έτοιμη να κάνει και νέες υπαναχωρήσεις στο πνεύμα του «έντιμου συμβιβασμού», δεν είναι και διατεθειμένη να κάνει και στριπτίζ, όπως της ζητά η τρόικα – «θεσμοί» και η εποπτεύουσα αρχή (γερμανική κυβέρνηση)».

Σχόλιο: Δεν είναι και διατεθειμένη να κάνει και στριπτίζ σύμφωνα με τον κ.Στωικό η ηγετική ομάδα του Α.Τσίπρα. Δηλαδή τι άλλο θα αποτελούσε... στριπτίζ πέραν των όσων αντιλαϊκών μέτρων έχουν στα σκαριά κυβέρνηση και δανειστές; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδεχθεί επί της ουσίας πλήρως την ύπαρξη ενός τρίτου μνημονίου, το ίδιο επώδυνο για το λαό όπως τα προηγούμενα. Συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να εγγυηθεί τα χρήματα των δανειστών-εκβιαστών και αυτό δεν συνιστά στριπτίζ; Μήπως ο «Εργατικός Αγώνας» επιχειρεί έμμεσα να «ξεπλύνει» την κυβέρνηση Τσίπρα;

«Και ο λόγος είναι απλός. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ ή μια νέα ΝΔ, το πιο πιθανό είναι να δει τα εκλογικά του ποσοστά να καταρρέουν και να κατρακυλά πάλι στο 4%».

Σχόλιο: Τι μας λέτε Στωικέ; Δεν έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο ΠΑΣΟΚ; Δεν αποτελεί ήδη το νέο πόλο της σοσιαλδημοκρατίας στο πολιτικό πεδίο της χώρας; Δεν έχει εδώ και καιρό ενσωματώσει στις δυνάμεις του στελέχη του βαθύ ΠΑΣΟΚ; Πότε λοιπόν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «νέο ΠΑΣΟΚ»; Όταν κυβερνήσει 20 χρόνια ή όταν βρεθούν νέοι Τσοχατζόπουλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ;

Εκεί όμως που «δίνει ρέστα» ΣΥΡΙΖΟφιλίας ο αρθρογράφος του
Εργατικού Αγώνα είναι στην επόμενη πρόταση:

«Είναι αρκετά δύσκολο να προσδιορίσουμε τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί σήμερα το κόμμα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και είναι υπό διαμόρφωση».

Σχόλιο: Τι ταξικά συμφέροντα εκπροσωπεί άραγε το κόμμα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Μην είναι του εργάτη, του άνεργου, του χαμηλοσυνταξιούχου; Ή των μεγαλοβιομηχάνων, της υγιούς επιχειρηματικότητας, του εφοπλιστικού Κεφαλαίου, του ΣΕΒ και των λοιπών δυνάμεων; Βρίσκεται «υπό διαμόρφωση» ο πολιτικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ο Στωικός. Και περιμένουμε τώρα εμείς, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να δούμε πως θα... εξελιχθεί. Λες και δεν είναι ηλίου φαεινότερο τι κόμμα ΕΙΝΑΙ (και όχι θα διαμορφωθεί) ο ΣΥΡΙΖΑ, λες και δεν βγάζει μάτι τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή των Τσίπρα-Καμμένου. Στον «Εργατικό Αγώνα» μάλλον περιμένουν να καταλάβει τα χειμερινά ανάκτορα ο Λαφαζάνης και η Βαλαβάνη...

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 8:11 π.μ.

Ξεπληρώνει ο σύριζας τις υποχρεώσεις του στους ψευτοκουλτουριάδες... Μια ερμαφρόδιτη ατάλαντη γενιά που μας χάρισε απλόχερα τη βαρεμάρα και την κατάθλιψη των νιάτων μας... Απόλυτη ερμηνεία της πολιτικής τους θέσης είναι το βόλεμα που καρπώνονται τώρα που πιάνουν την καλή. Να του αφιερώσουμε το "δημόσιο φορέα" ή θα βαρεθεί κι αυτός?

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 8:46 μ.μ.

@9 Μαΐου 2015 - 7:51 π.μ.
Καλά για τον κ. Σταυροπουλο άστε το καλύτερα. Πριν μέρες σε ένα άρθρο του έγραψε ότι το ΠΑΜΕ εισεβαλε στο Υπουργείο Εργασίας -τότε που γινόταν ο διάλογος για να γίνουν δεκτά αυτά που ήθελαν οι εργοδότες- τώρα που είναι ο Συριζα στην κυβέρνηση. Ενώ επί ΝΔ δεν είχε εισβάλει ποτέ. Ψεύτης ως εκεί που δεν φτάνει. Το άρθρο αυτό είχε τίτλο "Ο Τσίπρας δεν θα γίνει ο βασιλιάς του γονάτισε" στον ενικό πάλι.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2015 στις 8:39 π.μ.

Ειδα την αναρτηση οποτε κανω και εδω το σχολιο.
Μαζι με τον Τσακνη θα βαλει και τον Λαμπη Ταγματαρχη.

https://athens.indymedia.org/post/1544249/
και υπαρχουν αντιδρασεις τις οποιες θα λογαριαζε ο συριζα και ετσι εβαλε και τον Τσακνη για να ισοφαρισει και να προκαλεσει μια κινηση ψηφοφορων αριστερων του πισω στο κομμα.
Εβαλε τον Τσακνη για να ισοφαρισει πολιτικα τις αλητειες εντος της ερτ και να φαινεται οτι παρουσιαζεται ανανεωση στην κρατικη τηλεοραση.

Οντας στην ερτ θα ειναι επικεφαλης μιας τηλεορασης που θα γλυφει τα μνημονιακα αυτοκτονικα μετρα.
Ετσι , με τον Τσακνη θα δημιουργει αλλοθι και θα μετριαζονται καποιες αντιδρασεις,γενικοτερες.
Τον εβαλε στην ερτ τον Τσακνη την στιγμη που ερχονται τοσα μετρα οπως βλεπουμε σε εφημεριδες-ενφια πχ.
Ετσι, μειωνονται οι αντιστασεις εναντια στον συριζα.

Τον καιει τον Διονυση Τσακνη βαζοντας τον να ειναι στηριγμα των νεων μνημονιων και κρυφα χαιρονται ισως για τον ξευτιλισμο του.

Ο Τσακνης εχει και αυτος ευθυνες και θα επρεπε να εβλεπε και ποιος ειναι ο ταγματαρχης και η ερτ τι ρολο βαραει ολο αυτο το διαστημα κανοντας κριτικη απο Γερμανικη σκοπια στο συριζα.
Και ο συριζα ειχε την ερτ τοσο καιρο να του λεει να ειναι γλοιωδης στις διαπραγματευσεις και εκανε οτι δεν ητανε και καλα τοσο δικια του. Προετοιμαζε το κλιμα μεσω ερτ ωστε να πει ναι στα μνημονια.

Ο Τσακνης , ο οποιος στηριξε ανταρσια στις προηγουμενες εκλογες επρεπε να τα γνωριζει.


Δειτε τι μετρα περνανε -δειτε τα πρωτοσελιδα αυτων των ημερων.
Τσακνη σε χρησιμοποιουνε.
Να προσεχουν οι (εντεχνοι)ροκαδες-ισως θελουν να τους μπλεξουν

15 Μαΐου 2015 στις 7:26 μ.μ.

Κριμα δεν περιμενα ο Διονυσης να στηριξει μια κυβερνηση φιλοΕΕ και φιλοΝΑΤΟ......Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη.....Ο εργατικος αγωνας απο κριτικη στο ΚΚΕ εχει καταληξει φιλοκαπιταλιστικος αγωνας.....Αντε γεια διονυση και σε καλη μερια.......Υ.Γ.Θελει κοτσια να παραμενεις πραγματικα αριστερος στις μερες μας,οπως παντα αλλωστε οι πρωην ΚΚΕ χρυσοπληρωνοντε για να ξεπουληθουν!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger