Home » , » Χρεοκοπημένα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια - Μπάχαλο με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Χρεοκοπημένα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια - Μπάχαλο με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 | 3:04 μ.μ.

Αργότερα θα κάνουμε μια αναδημοσίευση από το περιοδικό Hot Doc που κυκλοφόρησε σήμερα με κύριο θέμα «Τζαμπατζήδες καναλάρχες, μάγκες με τα λεφτά μας».
Εδώ να θυμίσουμε δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να σπάσουν οριστικά και αμετάκλητα οι δεσμοί «αίματος» μεταξύ τραπεζών, πολιτικού συστήματος και μέσων μαζικής ενημέρωσης, με την παροχή αθρόων δανείων και ρυθμίσεων που εν τέλει «φορτώθηκαν» οι Ελληνες φορολογούμενοι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών..
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι χρεοκοπημένοι  και μόνο λόγω των δανείων μπορούν να συνεχίζουν την λειτουργία τους:

Χρέη 534 εκατ. για τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Φορτωμένοι με χρέη που ξεπερνούν τα 534 εκατ. ευρώ είναι οι τέσσερις μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί Antenna, Αlpha, Star Channel και ΣΚΑΙ TV, που στην πλειονότητά τους συνεχίζουν να είναι ζημιογόνοι και να υφίστανται μεγάλες απώλειες εσόδων.

Ο πλέον χρεωμένος όμιλος είναι ο Antenna TV, καθώς οι υποχρεώσεις με βάση τον ισολογισμό του 2012 ξεπερνούν τα 290,28 εκατ. ευρώ και ο συνολικός δανεισμός φτάνει τα 137,7 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος είχε έσοδα 72,038 εκατ. ευρώ και κέρδη 3 εκατ. ευρώ στην ίδια χρήση.

Η εταιρεία Νέα Τηλεόραση, που ελέγχει το Star Channel, βαρύνεται από συνολικές υποχρεώσεις 94,5 εκατ. ευρώ (ισολογισμός 2013), εκ των οποίων τα 44 εκατ. ευρώ αποτελούν χρέη προς τις τράπεζες. Το 2013 το Star είχε έσοδα 41,1 εκατ. ευρώ και ζημιές 11 εκατ. ευρώ.

Η Ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις (SKAI) είχαν το 2013 συνολικές υποχρεώσεις 86,734 εκατ. ευρώ και δάνεια ύψους 52,573 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών για την εταιρεία του ομίλου Αλαφούζου έφτασε στα 31,1 εκατ. ευρώ με τις ζημιές να διαμορφώνονται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

H Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha TV) βαρύνεται από αθροιστικές υποχρεώσεις 62,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 34 εκατ. ευρώ είναι τραπεζικός δανεισμός. Το 2013 είχε έσοδα 48,7 εκατ. ευρώ και ζημιές 4,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα επίσης με δημοσίευμα του "Ποντικιού" τα χρέη των καναλιών προς το ελληνικό δημόσιο για την χρήση διαύλων ραδιοσυχνοτήτων είναι τεράστια.Το Mega Channel ωφείλει 7.403.900 ευρώ, ο Antenna TV χρωστάει 6.498.082 ευρώ, ο Alpha TV 3.970.132 ευρώ, το Star Channel 3.903.305 ευρώ, ο ΣΚΑΪ TV 2.120.672 ευρώ και άλλα μικρότερα ποσά τα υπόλοιπα κανάλια.

Ας σταθούμε και σε ένα άλλο θέμα που έχει σχέση με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ –άγνωστο ακόμα αν θα λειτουργήσει τον Μάη ή τον Ιούνη- και τις παρενέργειες που έχουν δημιουργηθεί και αυτές έχουν σχέση με τα άτομα που θα την στελεχώσουν.

Είναι γνωστό το άσβεστο μίσος που έχουν οι ERTοpenites με τους ΝΕΡΙΤες. Οσοι δημοσιογράφοι για αρκετούς μήνες χωρίς να πληρώνονται κράτησαν «ζωντανή» την δημόσια τηλεόραση, ειδικά την ΕΡΤ3 είναι πυρ και μανία με την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, του συνδικαλιστικού τους φορέα δηλαδή. Της αποδίδουν ότι «αναγνωρίζει και καθιστά ισότιμους συνομιλητές τον σκληρό πυρήνα των διασπαστών και υπονομευτών του αγώνα, εκείνους που δούλεψαν με ζήλο για να επιβάλλουν το ΜΑΥΡΟ».  Ιδιαίτερα, αγανακτισμένοι είναι οι  ERTοpenites με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος μαζί με άλλους συνδικαλιστές του χώρου πήγε τις προηγούμενες μέρες στο ραδιομέγαρο και συζήτησε με τους ΝΕΡΙΤες για την στελέχωση της νέας δημόσιας τηλεόρασης (έχει τέτοια αρμοδιότητα άραγε;).

Στην ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα και υπογράφουν οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα, Νίκος Τσιμπίδας και Γιώργος Γιουκάκης (αντιπρόεδρος ΕΣΉΕΑ), αναφέρουν: «Με θλίψη, έντονο προβληματισμό και μεγάλα ερωτηματικά πληροφορηθήκαμε πως η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ το Σάββατο 4 Απριλίου κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που ΚΑΝΕΝΑ Σωματείο, ΚΑΜΙΑ Ενωση και ΚΑΜΙΑ Ομοσπονδία δεν διανοήθηκε στη διάρκεια των 22 μηνών του αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ: Να “αναγνωρίσει” και να καταστήσει ομοτράπεζους και ισότιμους συνομιλητές τον σκληρό πυρήνα των διασπαστών και των υπονομευτών του αγώνα, εκείνους που δούλεψαν με ζήλο για να επιβάλουν το ΜΑΥΡΟ, εκείνους που έκοβαν συχνότητες, που διέβαλλαν, λοιδορούσαν και έκαναν τα πάντα να αποτύχει ο αγώνας της Ελεύθερης ΕΡΤ, εκείνους που έστησαν την “ντροπή της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ” και υπερηφανεύονταν για το έργο τους».

«Ακόμη και για όσους δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θα ήθελαν να το πιστέψουν», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων ΕΡΤ, «το περιεχόμενο των “συνομιλιών” στο Ραδιομέγαρο, το περασμένο Σάββατο, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας: όπως συζητήθηκε στην καινοφανή “σύναξη των συνδικαλιστών”, μέλημά τους είναι πλέον η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, προφανώς μέχρι να καταφέρουν να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψει στο πιο απεχθές κομμάτι του συνδικαλισμού να επιβιώσει ακόμα και ως ζόμπι εις βάρος της ΕΡΤ και των εργαζομένων της». Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους: «Σε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορούν να έχουν κανένα ρόλο, φύση και θέση, οι πρωτεργάτες της διάσπασης και της επιβολής του μαύρου και οι εργατοπατέρες».

Αλήθεια, τι λέει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για όλα αυτά; Ή μήπως ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ένας άνθρωπος "παντός καιρού", σήμερα έγινε τώρα Συριζαίος και λειτουργεί "αντί αυτού";
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Απριλίου 2015 στις 8:55 μ.μ.

Θα δουλεύουν ΚΑΙ αυτοί ΠΟΥ επέλεξαν ΔΤ-νεριτ;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger