Home » , , » Ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο; Το παρακράτος της δεξιάς. (Ηχητικό)

Ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο; Το παρακράτος της δεξιάς. (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 | 12:51 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Το παρακράτος είναι ένας μηχανισμός ομάδας που στέκει δίπλα στην πολιτική εξουσία (ή μέρος αυτής) και πράττει ακολουθώντας εντολές της, που συνήθως δεν υπόκεινται στον ηθικό κώδικα των νόμων (και πολλές φορές στους ίδιους τους νόμους), ώστε να χειραγωγείται η πολιτική ζωή ενός τόπου. Τέτοιες ομάδες συνήθως δρουν στην αστυνομία, τον στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες".
Αλλού χρησιμοποιείται ο όρος "βαθύ κράτος" για τη διαπλοκή των Δυνάμεων Ασφαλείας, της Πολιτικής, της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Διοίκησης με το οργανωμένο έγκλημα.

Πάντα το παρακράτος της ακροδεξιάς κυβερνούσε και πάντοτε χρησιμοποιούσε το κράτος ως βιτρίνα. Παρακράτος έχουμε να συνηθίσει να ονομάζουμε τα λούμπεν στοιχεία, τους ρουφιάνους, τους πράκτορες, αλλά αυτοί έχουν αφεντικά, εκτελούν εντολές άλλων. Ποιών; Μα των πλουσίων. Πίσω από κάθε τραμπούκο, κάθε πολιτικό είναι ένα οικονομικό συμφέρον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει, επειδή ορκίστηκε κυβέρνηση κατ' όνομα αριστερή, ότι θα αλλάξει έτσι κάτι. Ίσα - ίσα τώρα θα αποθρασυνθούν περισσότερο. Βλέπεις η αποχουντοποίηση δεν είναι στις προθέσεις των νέων σωτήρων και όσο περνά ο καιρός παίρνουν θάρρος τα τομάρια, γιατί βλέπουν πως κι οι καινούριοι έχουν τις ίδιες παλιές ιδέες.

"Τι θα κάνουμε χωρίς ΜΑΤ" ε κύριε υπουργέ; Πιθανόν θα είχαμε κάμποσους τραυματίες λιγότερους. Το ξύλο "με το αριστερό" ίσως πονάει λιγότερο σύμφωνα με ορισμένους.
Κι όμως τώρα θα λυσσούν, τόσο γιατί θέλουν να εκβιάσουν, όσο και γιατί -προσέξτε- το πολιτικό κόστος θα πηγαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο η κατάσταση εκτραχύνεται.

Κύριε Πανούση, σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο να πάτε σπίτι σας; Όχι για αυτά που σας κατηγορούν, αλλά γιατί είστε άχρηστος. Εντελώς όμως. Τι σοι εντολές δώσατε; Αν ασχοληθήκατε. Κι αν ναι, πως φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα; Ελέγχετε άραγε το υπουργείο σας;

Η λύση πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση. Να γίνει επιτέλους αυτό που η πλειοψηφία των κατοίκων, θέλει. Να σταματήσει η καταστροφή της περιοχής και το ξεπούλημα. Όπως και η απόδοση ευθυνών για τα παραπάνω εγκλήματα. Αν η κυβέρνηση κάνει την πάπια τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Κι αυτό γιατί παίζονται πάρα πολλά χρήματα.

Περιμένω λοιπόν να δω τι θα κάνουν. Γιατί καλή η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια. Κυβερνά. Κυβερνά; Θα δείξει.

___________________

 Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη κατήγγειλε τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους. Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. 

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν  στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Περαστικός
6 Απριλίου 2015 στις 4:38 π.μ.

Η ευθύνη είναι απόλυτα των ψηφοφόρων-υπηκόων, που για ακόμα μια φορά ανέθεσαν την διαχείριση της ζωής τους άνευ όρων, σ' ένα ολιγαρχικό σύστημα εξουσίας. Δεν διδάχθηκαν τίποτα από την πολιτική και κοινωνική ιστορία κι έτσι η ιστορία θα επαναληφθεί με μεγαλύτερη ένταση. Δεν πειράζει. Ξύλο μέχρι να στρώσουν ή να γίνουν ελεύθεροι.

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2015 στις 7:42 μ.μ.

ρε μητσο δυπλοκυβερνα# και αντιπολιτευση και συμπολιτευση# και μνημονιακοι και αντιμνημονιακοι# και κυβερνηση με βουλευτες που ψηφησαν ολα τα μνημονια και πληθος εφαρμοστικων νομων που τωρα με τις εξεταστικες θα τους αποδωθουν ευθυνες# και λογιστικους ελεγχους (ΕΛΕ -σακοραφα) και φοροαμνηστεια στους μεγαλους με πραξεις νομοθετικου περιεχομενου (35/27-3-15)# τι, σαν τους σαμαροβενιζελικους που ηταν μονοχνοτοι!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger