Home » , » Κρίμα, πρώην σύντροφε Κουτεντάκη

Κρίμα, πρώην σύντροφε Κουτεντάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 | 7:13 μ.μ.

Το πόσο εύκολα μπορεί να σε κάνει η εξουσία να γλύφεις εκεί που μέχρι χτες έφτυνες το βλέπουμε στο πρόσωπο του Φραγκίσκου Κουτεντάκη. Για όσους δεν τον γνωρίζουν πρόκειται για ένα οικονομολόγο, οικονομικό σύμβουλο του Μεγάρου Μαξίμου και  λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Ηταν από τα άτομα που υπό τον Δραγασάκη από το 2012 διαμόρφωσαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι  επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Απέφυγα μέχρι τώρα να αναφερθώ στην αρθρογραφία του στην «Αυγή» που παρουσιάζει έναν άλλο Φραγκίσκο απ’ αυτόν που γνώριζα. Αλλωστε κάθε ένας μπορεί να κάνει τις ατομικές επιλογές του.
Δεν μπορώ όμως να αντισταθώ στον πειρασμό να μην σχολιάσω όσα ακούω να λέει σήμερα στον ρ/σ στο «Κόκκινο» τασσόμενος υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας, και των ΠΝΠ.

Μήπως θυμάσαι κ. Κουτεντάκη –δεν μπορώ πια να σε αποκαλώ σύντροφο- ποιές ήταν οι σχετικές απόψεις σου όταν ήσουν στέλεχος της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και αγωνιστής των ΕΑΑΚ;

Κρίμα

Ενας πρώην σύντροφός σου.

Β.Κ: Κείμενο που μας ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 27 σχόλια

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2015 στις 7:21 μ.μ.

Τώρα δηλαδή εσύ είσαι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και ο Κουτεντάκης υπέρ. Αυτό σου αρέσει να σκέφτεσαι.
Μόνο που ξέρεις εσύ δεν θα μας το αποδείξεις ποτέ στην πράξη, ενώ αυτός προσπαθεί στην πράξη να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Αυτός αναμετριέται με το θηρίο, εσύ πάλι το βρίζεις από ασφαλή απόσταση..
Επέτρεψέ μου λοιπόν να θαυμάζω πολύ περισσότερο αυτόν από εσένα κι ας έχει κάνει πίσω την επαναστατική του σπάθα.

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2015 στις 9:34 μ.μ.

Απο το ΕΑΑΚ δεν προήρθε, αυτή θα ήταν η φυσική του κατάληξη.

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2015 στις 11:58 π.μ.

Μόνο που τα ΕΑΑΚ προήλθαν από το ΚΚΕ βλάκα.

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2015 στις 1:53 μ.μ.

@ Ώπα μεγάλε. Δεν ξεκίνησε ακόμα το Τριώδιο. Θα ξαναμασκαρευτείς σε "επαναστάτη" του χρόνου στις Απόκριες, τώρα είσαι άκαιρος! Μην μας θυμίζεις λοιπόν τους πασοκοΣυριζαίους στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές που για να "παραμυθιάσουν" αυτούς που τους ακολουθούν ότι τάχα είναι αριστεροί, επαναστάτες και έχουν αγωνιστικές περγαμηνές κλπ, το μόνο που δηλώνουν ως παράσημο είναι "πρώην ΚΚΕ"! Πρώην ΚΚΕ τα ΕΑΑΚ; Εξήγησέ μας το, γιατί στην εποχή που ήμουν φοιτητής λεγόντουσαν "Συσπειρώσεις" και ως αριστεριστές ήταν οι πλέον αντικομμουνιστές, το μόνο που πρότειναν τότε ήταν να παίξουμε το κρυφτούλι με τους μπάτσους.

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2015 στις 2:49 μ.μ.

7.21 Μη κοροιδεύεις τον ευατό σου. Τίποτα δεν μπορεί να συμμαζέψει. Το Αστικό κράτος είναι φτιαγμένο να εξυπηρετεί τους Καπιταλιστές. Μόνο το Προλεταριακό κράτος μπορει να λύση τα προβλήματα. ΟΙ Αυταπάτες ειναι έγκλημα Σύντροφε.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 1:08 π.μ.

Τα ΕΑΑΚ προήλθαν από το ΚΚΕ???? Ποιός άσχετος τα γράφει αυτά???? Και εδώ βρίσκετε να βρίζετε το ΚΚΕ? Και εφόσον αποδειχτεί εύκολα και γρήγορα από πού προήλθαν τα ΕΑΑΚ, θα αλλάξετε την κριτική σας? Θα παραδεχτείτε τον τυφλό αντι-ΚΚΕδισμό σας? Θα αρθρώσετε λόγο απέναντι στην ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ ή θα λοξοκοιτάτε την κυβερνησιμότητα........ανταρσύες του ιδεολογικού...αχταρμά ή μίξερ!!!!!!
jim

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 8:46 π.μ.

Οι ΚΚΕδες είναι απλά, ηλίθιοι!

Βλάκες ΚΚΕδες, η ΕΑΑΚ ΑΕΙ-ΤΕΙ, συγκροτήθηκε το 1991 από τις εξής οργανώσεις: ΚΝΕ (ΝΑΡ), Αριστερές Συσπειρώσεις, ΕΚΟΝ Ρ.Φ.

Η βασική δύναμη ήταν η ΚΝΕ (ΝΑΡ), η πλειοψηφία δλδ της ενιαίας ΚΝΕ η οποία επανασυγκροτήθηκε ως οργάνωση νεολαίας του ΝΑΡ. Συνεπως, έχει δίκιο ο σχολιαστής που λέει πως η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην τότε ΕΑΑΚ προέρχονταν από το ΚΚΕ.

Τώρα για τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, κρίμα. Ακόμα ένας που στο όνομα του ρεαλισμού στην πολιτική ξεπουλιέται.Φραγκίσκο Κουτεντάκη, εάν δεν μπορείς να κυβερνήσεις όπως θες, καλύτερα να μην κυβερνήσεις καθόλου. Η λογική σου "εάν δεν γίνουν αυτά τα ρεαλιστικά τότε θα γίνουν τα χειρότερα" θα σε οδηγήσει στον πάτο της ξεφτίλας. Οψόμεθα....

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 11:43 π.μ.

Θα μας κάνουν και μαθήματα ιστορίας τα ηλίθια κνιτάκια!
Οι Συσπειρώσεις επαναστάτη της πορδής ήταν (μικρή μάλιστα) συνιστώσα στα ΕΑΑΚ της εποχής. Η βασική ήταν το ΝΑΡ, αυτή που είχε τον πολύ κόσμο και την δύναμη στην πλειοψηφία των σχολών. Όσο για το τι πρότειναν οι Συσπειρώσεις σαχλοκούδουνα, αυτά θα τα συγκρίνετε με το τι πρότεινε τότε το ΚΚΕ, όχι μόνα τους. Και οι Συσπειρώσεις αντιστάθηκαν με πολιτικό πλαίσιο, όχι σα τις κατσαρόλες της μαλακίας σήμερα. Και την ίδια εποχή το κόμμα της εργατιάς έπαιρνε πίπες στο ΠΑΣΟΚ. Να τα λέτε κι αυτά.

Αλλά βλέπεις τότε κομμάτι της μεγαλοαστικής τάξης είχε πάει στο ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν όπως σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συμμαχία μικροαστών-εργαζομένων. Κι ως γνωστόν το ΚΚΕ θρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στην αστική τάξη που το πήδηξε.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 1:50 μ.μ.

11.43 Οτι ήτανε το ΠΑΣΟΚ τότε είναι ακριβώς ο σύριζα σήμερα. Και αυτό που σε πονάει είναι το τη λέει το ΚΚΕ μετά το 1996. Για να τα λέμε ολα Πονηρίδη

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 2:11 μ.μ.

11.43 Να είσαι καλά βγάζεις πολύ γέλιο. Βαφτίζεις την Αστική τάξη μικροαστούς για να δικαιολογήσεις τα χάλια σας. Συνέχισε γελάνε μαζί σου και οι Πέτρες

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 2:55 μ.μ.

11.43 Κοίταξε να πληρώσεις τον Ενφια και όλους τους μνημονιακούς φόρους που θα έσκιζε ο σύριζα.Κοίτα να χωνέψεις τις 2 Π.Ν.Π του σύριζα που όταν τα έκανε η Ν.Δ ΠΑΣΟΚ ήτανε Χούντα αρα είναι και σήμερα. Και ετοιμάσου για την νέα σφαγή του λαού με το νέο μνημόνιο Τραγέλαφε.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 4:11 μ.μ.

11.43 Λύσε μου μια απορία. Γιατί οταν ο διαχειρηστής του Καπιταλισμού είναι Κεντροδεξιές κυβερνήσεις πρέπει να παλεύουμε για την ανατροπή του Καπιταλισμού ενώ οταν έχουμε Οπορτουνιστή απαγορευεται.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 6:30 μ.μ.

Φυσικά και θα πληρώσω τον ένφια αν έχω. Όπως πλήρωνα και πριν, γιατί εγώ δεν είμαι της λογικής ότι θα τα βάλουμε "κατά μόνας" με το κράτος. Υπάρχουν κόμματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις κι αυτοί έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να οργανώσουν την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ αντίσταση του κόσμου, όχι να κάθονται να ξύνουν τ' αρχίδια τους οικτίροντας τους "μικροαστούς" που πληρώνουν ενφια. Αν έχετε τ' αρχίδια λοιπόν οργανώστε στο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΣΑΤΕ στο Σαμαρά.

1:50 δεν ξέρεις τι σου γίνεται, συγκρίνεις δύο εντελώς διαφορετικές περιόδους, την εποχή του 1970-80 που ΕΣΤΗΝΑΝ το δικομματικό σύστημα της μεταχουντικής "δημοκρατίας"-μπανανίας, με σήμερα που το χρεοκοπημένο πλέον κράτος από ΑΥΤΟ το σύστημα φτιάχνει Ποτάμια και Χρυσές Αυγές μπας και βάλει το λαό στο γύψο. Άσχετοι και (όπως πάντα) ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

2:11 μόνο οι Πέτρες (μπράβο σεβασμός...) μπορούν να γελάσουν μαζί μου γιατί όσοι έχουν εγκέφαλο ξέρουν ότι αυτά που έγραψα είναι σωστά.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 7:48 μ.μ.

ΕΑΑΚ ή όπως έλεγε κι ο Ζαμπέτας οαααααα:

Ο οπορτουνισμός στα πανεπιστήμια - Έργα και ημέρες των ψευτοεπαναστατών της ΕΑΑΚ
http://revol-now.blogspot.gr/2015/04/blog-post_88.html

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 7:50 μ.μ.

6.30 Ούτε εγω είμαι του κατά μόνας απαιτειται συλλογική δράση αλλά με μια Καίρια διαφορα. Παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ μαζί και με ανθρώπους που δεν είναι Κομμουνιστές για να Φρενάρουμε τα χειρότερα με προοπτική την ανατροπή του Καπιταλισμού. Αυτό δεν περνάει μέσα απο συμμετοχη σε κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλισμό. Παμε τώρα στην Δεκαετία του 70. Καπιταλισμό καραμπινάτο είχαμε και τότε με το ΠΑΣΟΚ και το Εσωτερικο τακίμια.Και το ΚΚΕ Το 1974 να εμφανίζεται μετα απο απουσία χρόνων Χωρις Κ.Ο απο το 1956 Και χωρις ΚΝΕ 1943 1968. Με την προβληματική στρατηγική των Πολιτικών Μετώπων που έφερε την ανοχή στο ΠΑΣΟΚ την ψήφισει του Σαρτζετακη το 1985 τον Συνασπισμό το 1989 και τις 2 αστικές κυβερνήσεις. Αυτα τελειώσανε το 1996. Για τις Πέτρες θα σου ζητήσω ευχαρίστως συγνώμη.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 8:54 μ.μ.

"Σαχλοκούδουνα, κνιτόβλακες, ηλίθιοι"......οι χαρακτηρισμοί των αριστερών της Ανταρσυομαλάκυνσης.
Επί της ουσίας.......τα Εαακ όταν συγκροτήθηκαν από ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ , ΝΑΡ , ΡΗΓΑΔΕΣ κλπ, στις πρώτες τους εκλογικές εμφανίσεις κατέγραψαν ποσοστά του 10-12%. Από πού προκύπτει ότι ο βασικός κορμός ήταν το ΝΑΡ? Οι συσπειρώσεις μόνες τους κινούνταν στο 9-10%.
Οσο για το εαν οι ΝΑΡΙΤΕς ήταν η πλειοψηφία της ΚΝΕ......δέστε τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών του 1990, όπου για πρώτη φορά ΝΑΡ και ΚΝΕ κατεβαίνουν χωριστά.
Σαν κλασσικοί ινστρούχτουρες, απομεινάρια προφανώς της εποχής ΓΡΆΨΑ, με τις απολυτότητες και τα τσιτάτα, τον ιδεολογικό αυταρχισμό και τον τραμπουκισμό,......μετράτε τα κινηματικά μεγέθη με την στάση στελεχών και άλλων "αναδηγμένων" προσώπων, συνήθως αποκομένων από τον κόσμο και ολίγον "Ναπολεώντων"!!!!!! Φαίνεται ότι και η φρασεολογία σας , οι χαρακτηρισμοί σας στον απέναντι, η ηθική σας εν γένη, έχει μείνει στην εποχή της "Μπαρμπαρέλας και του μπαγλαμά".......για όσους περάσαν από Θεσσαλονίκη τα φοιτητικά τους χρόνια 88-90 θα καταλάβουν.. .....σπουδάζουσα Θεσσαλονίκης, άντρο του Γράψα!!!! .....αλλά στο διαταύτα στις οργανώσεις το 89 πήραν τον μπου...ο και καταλήξαν κοινά κλεφτρώνια να εισβάλουν νύχτα στα γραφεία της ΚΝΕ , χτυπώντας και δένοντας την κομματική περιφρούρηση!!!!! για να κλέψουν ό,τι θεωρούσαν ότι έφεραν από την ..............μάνα τους.
Χαρείτε λοιπόν τα ΕΑΑΚ σας , της ανίερης συμπαράταξης (πρώην κνιτες, τροτσκιστές, αναρχοαυτόνομοι, μικροαστοί ρηγάδες) , όλοι μαζί στον ιδεολογικό σας αχταρμά που πολύ χαρακτηριστικά σας στοιχειώνει και στο έκτρωμά σας την κακογεννημένη Συριζαιοανταρσύα!
jim

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 9:43 μ.μ.

Ψιτ 6.30? Μη κουράζεσαι!

Ο 1.50, 2.11, 2.55, 4.11είναι το ίδιο άτομο.

Ένας καθυστερημένος ΚΚΕς (που καμιά φορά το παίζει και Συριζα για να προβοκάρει ο χαζός.....) που στο μπλογκ είναι γνωστός ως ΠΑΝ.
Έχει μάθει πέντε ατάκες από τον Ριζοκλάστη και τις επαναλαμβάνει σε κάθε ανάρτηση.
Παντελώς ανίκανος για κάθε είδους πολιτική κουβέντα.
Μην ασχολέισαι με το τρολλ αυτό.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2015 στις 11:32 μ.μ.

6.30 Η Οπορτουνιστική ΕΔΑ προετοίμασε το ΠΑΣΟΚ του 1974 με συμπλήρωμα το Εσωτερικό. Στην συνέχεια ο Συνασπισμος του 1989 με την συνέχεια του τον σύριζα και ήρθε η ωρα να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ. Το οτι εσύ έχεις καμένο εγκέφαλο είναι άλλο θέμα. Γελάνε μαζί σου και οι πέτρες Βλάκα.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 12:21 π.μ.

9.43 Γιατί μου αλλάζεις το όνομα συνέχεια Σύντροφε. Δεν βλέπεις οτι έγινες νούμερο. και κάνεις ζημιά

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 12:36 π.μ.

9.43 Αν δεν σε νοιάζει για τον ευατό σου να σεβαστείς την Αριστερά ρε λεβέντη.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 10:47 π.μ.

"Οσο για το εαν οι ΝΑΡΙΤΕς ήταν η πλειοψηφία της ΚΝΕ"
Κνιτάκο, τα νούμερα και τα ποσοστά να πας να τα πουλήσεις σε κανένα πιτσιρικά που δεν ήταν εκεί. Εγώ επειδή ήμουν εκεί, ξέρω πολύ καλά αν ήταν η πλειοψηφία στην ΚΝΕ το ΝΑΡ. Πουλί πετάμενο δεν σας έμεινε εκείνη την περίοδο. (Άσχετο μετά αν ο Μηχανισμός νίκησε το τουρλουμπούκι)

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αυτά έχουν καταγραφεί και δεν μπορεί ο κάθε κουτσούμπας να ξαναγράψει την ιστορία 20 ή και 60 χρόνια μετά όπως νομίζετε. Το θέμα είναι ότι πηγή όλης της αριστεράς στην Ελλάδα (εκτός ίσως του ΣΕΚ, ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ) είναι το κόμμα σας, το ΚΚΕ. Όλος αυτός ο κόσμος δικές σας αδυναμίες, δικά σας προβλήματα και δική σας ανικανότητα αντικατοπτρίζει.

Κοιτάξτε λοιπόν τις δικές σας αδυναμίες, προβλήματα και ανικανότητα και αφήστε το ρόλο του "τιμητή". Είστε οι βασικοί υπεύθυνοι για ΟΛΗ την αριστερά σήμερα και φυσικά ΚΑΙ για την δική σας κατάντια.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 11:05 π.μ.

Ο 1.50, 2.11, 2.55, 4.11είναι τόσο ΠΑΝ-ηλίθιος που ξεβρακώνεται και συνεχίζει ως 11.32, 12.21, 12.36.

Ρε μάγκες του ΚΚΕ, αυτούς τους βλαμμένους που τους ψωνίζετε;;;;

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 11:24 π.μ.

@12.21 και 12.36

Δεν υπάρχει Αριστερά μάστορα. Μόνο το ΚΚΕ υπάρχει. Μόνο ΚΚΕ

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 5:07 μ.μ.

11.05 Πες μας κάτι για τις 2 Π.Ν.Π και το νέο μνημόνιο του συριζανελ

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 5:24 μ.μ.

11.05 Αν δεν νιώθεις καλά σταμάτα λίγο να ξεκουραστείς και μετά πάλι. Μη χαλάς τον διάλογο Σύντροφε.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 6:43 μ.μ.

10.47 Και εγώ ήμουνα εκει αστο λεβέντη. Εκμεταλευτήκανε την κατάσταση που υπήρχε με τις Ιδεολογικές Παρρεκλισεις απο το 9ο Συνεδριο του 1973 την Περεστρόικα την δημιουργία του Συνασπισμού και την συμμετοχη σε 2 κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό και παρασύρανε και κόσμο που δεν ήτανε μαζί τους. Ο σ. ΚΑΠΠΟΣ και πάρα πολύ άλλοι γυρίσανε ξανά στο ΚΚΕ. Και σήμερα 25 χρόνια μετα ΚΟΤΖΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ είναι ήδη στον σύριζα και Μπιτσάκης Δελαστίκ Ρούσης Χάγιος γλείφουνε και αυτοί. Αστο μη σκαλίζεις ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 2:58 π.μ.

Μαυσωλεία...
Καλή νύχτα!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger