Home » , » Γελοιοποιούνται και διαψεύδονται.

Γελοιοποιούνται και διαψεύδονται.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Απριλίου 2015 | 12:14 π.μ.

  Γράφει ο mitsos175.
Γελοιοποιούνται και διαψεύδονται. Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι πόσο γρήγορα θάβονται οι ειδήσεις, όταν δεν συμφέρει τους δανειστές και τη θέση τους παίρνουν τα ψέματα και οι φαντασίες, που στόχο έχουν τη δημιουργία κλίματος.

"Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα εξετασθεί στο ολλανδικό Κοινοβούλιο για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η αντιπολίτευση τον εγκαλεί για τις αυξήσεις αποδοχών ανώτατων στελεχών της ABN Amro, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για διάθεση μετοχών των τράπεζας. Έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας έλαβαν επιπλέον 100.000 ευρώ αμοιβή το 2014. Αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ για την αύξηση των αμοιβών και τον επέκριναν ότι δεν λαμβάνει υπόψη την αντίδραση των Ολλανδών ψηφοφόρων..."

Αντί αυτής της είδησης ακούσαμε περί "τελεσιγράφου της ΕΕ" προς την Ελληνική κυβέρνηση από τις γνωστές φυλλάδες - φερέφωνα για να διαψευστεί τελικά και αυτή η ιστορία. Χωρίς κανείς να λογοδοτήσει στο κοινό που τον διαβάζει, για τα παραμύθια που πουλά, να ζητήσει έστω μια συγνώμη ο επαγγελματίας -υποτίθεται- δημοσιογράφος. Μάλλον επαγγελματίες παπαγάλοι.

Έδωσε αυξήσεις ο Γερούν; Κι εμείς τον παρεξηγήσαμε. Θα κόλλησε από τη χειραψία με το Βαρουφάκη. Η ουσία είναι πως η είδηση εξαφανίστηκε. Κι αυτό γιατί, αν το σκεφτείς λίγο, θα δεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Τα πλούσια στελέχη τραπεζών γίνονται ακόμα πιο πλούσια στις κρίσεις. Περίεργο έτσι; Είναι νόμιμο και φυσικό στον καπιταλισμό, γι αυτό δεν πρόκειται να έχει καμιά απολύτως ποινή ο υπηρέτης των δανειστών.

Ηθικό σίγουρα δεν είναι μια κι από τη μια λυσσάει για να κοπούν οι συντάξεις και οι μισθοί μας κι από την άλλη μοιράζει χιλιάρικα στους δικούς του. Λιτότητα μόνο για τους φτωχούς, δίαιτα για τους πεινασμένους.

Ποιό είναι το σημαντικό: Υπάρχει μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στα χρήματα των πλουσίων και των φτωχών. Όσα περισσότερα χάνουν οι φτωχοί τόσο πιο πολλά κερδίζουν οι πλούσιοι κι αντιστρόφως. Όσο μεγαλώνει ο μισθός και η σύνταξη τόσο λιγοστεύουν τα κέρδη των πλουτοκρατών. Δηλαδή υπάρχει πόλεμος, αυτό που λέμε πάλη των τάξεων, και τα συμφέροντα των πολλών είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα συμφέροντα των πλουσίων.

Αυτά τα γνωρίζουμε, θα πείτε. Σωστά αλλά οι πλούσιοι όχι μόνο τα γνωρίζουν αλλά και τα εφαρμόζουν συστηματικά στην πράξη. Δηλαδή δημιουργούν το πρόβλημα την κρίση, τη φτώχια, τον πόλεμο άλλες φορές, και θησαυρίζουν μετά από τη δυστυχία μας. Κι εμείς αντί να τους κάνουμε όλους αυτούς πέρα, να τους αφαιρέσουμε τη δυνατότητα να μας εκμεταλλεύονται παίρνοντας τα μέσα παραγωγής και φυσικά τις αποφάσεις, είμαστε διαιρεμένοι κι ακούμε την προπαγάνδα τους.

Θέλουμε πχ αρκετοί από μας το ευρώ, το οποίο από τότε που υιοθετήθηκε, δεν είδαμε άσπρη μέρα. Όχι ότι πριν ήταν καλά, αλλά με το ευρώ το κακό παράγινε. Συνεχίζουμε να θεωρούμε "επιτυχία" το ότι είμαστε στην ευρωζώνη! Μεγάλο "σουξέ": Χρεοκοπήσαμε, απωλέσαμε κάθε ίχνος αυτοτέλειας, κυβερνιόμαστε από μακριά με εντολές τοκογλύφων, έχουμε τη μεγαλύτερη ανεργία που είχαμε ποτέ, αστέγους και παγωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια για πρώτη φορά μετά την κατοχή σε τόσο μεγάλους αριθμούς...

Η ΕΕ είναι αυτή. Είναι η ΕΕ της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Γιούγκερ του Ντάισελμπλουμ και των αδίστακτων τοκογλύφων, που δεν πρόκειται να σταματήσουν να αλυχτάνε, μέχρι να τους πούμε εμείς να σκάσουν. Δεν έχουμε καμιά δουλειά σε αυτό το βόθρο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2015 στις 1:49 μ.μ.

Αυτή είναι πράγματι η "ΕΕ των λαών" το ιερό εικόνισμα της ανανεωτικής αριστεράς. Και επείδη ο Τσίπρας θέλει να ερευνηθεί πως ανατράπηκε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2011 ας θυμηθεί τι ρολάκι είχε αυτός στο ιδιότυπο πραξικοπημα της ΕΕ που επέβαλε πρωθυπουργό τον Παπαδημό. Tον θυμόμαστε να τρεχει στο MEGA εκείνο το βράδυ και να ζητάει παραίτηση της κυβ και εκλογές. Τότε δεν είχε καταγγείλει καμμία εκτροπή η επέμβαση στα εσωτερικά μας.

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2015 στις 8:54 μ.μ.

οχι μητσο, αυτα που λες τοσο απλα δεν τα γνωριζει ο κοσμος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger