Home » , » Συνειδητοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα συμβεί αν με «κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά», έχουμε νεκρό απεργό πείνας;

Συνειδητοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα συμβεί αν με «κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά», έχουμε νεκρό απεργό πείνας;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 | 4:37 π.μ.

Συνειδητοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι με «κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά» το ενδεχόμενο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας μετά από δεκαετίες είναι κάτι παραπάνω από ορατό; Μπορεί να φανταστεί τι θα επακολουθήσει αν συμβεί το μοιραίο στον Μιχάλη Νικολόπουλο που πριν λίγες ώρες μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της υγείας του Σύμφωνα με πληροφορίες  οι παλμοί του της καρδιάς του είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες βρισκόταν στα πρόθυρα ανακοπής καθώς οι σφυγμοί του ήταν 25 παλμούς το λεπτό και η πίεση του 5 η μεγάλη και 2,5 η μικρή.

«Για πρώτη φορά υπάρχει μια τόσο σκληρή απεργία πείνας σε τόσο μεγάλη έκταση» τόνισε η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, μιλώντας για κατά περιπτώσεις απάνθρωπες συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης των απεργών πείνας. «Μια ρώσικη ρουλέτα παίζεται. Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα για ένα οδυνηρό συμβάν. Μιλάμε για καταπονημένους οργανισμούς που υπήρξαν απεργοί πείνας και στο παρελθόν» συμπλήρωσε, ενώ από την πλευρά της, η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου είπε πως «η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας είναι οριακή».

«Βήμα»

Δηλαδή, δεν φτάνει που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθεί αδιάφορη στέλεχος της Κουμουνδούρου να προτείνει το κράτος να δείξει το πιο σκληρό πρόσωπο του απέναντι στους αλληλέγγυους απεργούς πείνας, θα βάψει και τα χέρια της με αίμα;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2015 στις 5:20 π.μ.

Συγχαιρω,και ευχαριστω το Β.Κ που τετοια ωρα ενημερωνει!! Δεν ειναι νυκτα ,για να ειμαστε ολοι στα κρεββατια μας! Ο Συριζα,σιγουρα δεν συνειδητοποιει για το που παει το πραγμα,αποδειξη η ολιγωρια και απραξια. Φυσικα εχουν και τα τσογλανια ,που απαιτουν πιο σκληρη καταστολη!Το πρωτο ειναι να σωθουν οι ζωες των ανθρωπων αυτων. Η απεργια εχει πολυ μεγαλη δυναμη!! Ειναι απο αλλη στοφα!! Δεν την "πιανουν" οι δικοι τους μεντορες! Αυτοι νομιζουν,οτι θα εντυποσιασουν,με τους υπουργους-μοντελα και τα πετα στο σακκακι σηκωμενα!! Κυριοι της κυβερνησης.....παρτε τα...ποδια σας και κουνηθειτε!! Αν το καταλαβατε...παμε για αλλες ιστοριες!!

3 Απριλίου 2015 στις 5:54 μ.μ.

Ρε παιδιά, συγνώμη, γιατί τώρα η απεργία πείνας και όχι πριν τις 25 Ιανουαρίου; Τι είναι τώρα αυτή η κατάσταση; Η Β. Κατριβάνου δήλωσε σήμερα στο Κόκκινο οτι τα περισσότερα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί στο Νομοσχέδιο, η ποινικοποίηση της κουκούλας καταργείται, το ίδιο και για το DNA, οι φυλακές τίπου Γ καταγρούνται, οι πάνω από 80% αναπηρία και με 10 χρόνια έκτιση ποινής θα βγαίνουν. Γιατί συνεχίζονται οι απεργίες πείνας; Δηλαδή δεν έχει λογική. Είναι σαν ο Ρωμανός να μην σταματούσε και να συνέχιζε μέχρι να καταργηθεί και το βραχιολάκι. Αυτό θα θέλαμε; Απ' ότι θυμάμαι από αυτά που γράφονταν τότε στο Βαθύ, όχι. Λοιπόν, αυτή η ιστορία τώρα δεν μπορεί να στηριχτεί πλέον. Επιπλέον δεν υπάρχει κύμα συμπαράστασης στην κοινωνία όπως με τον Ρωμανό, και αυτό ακριβώς επειδή κάπου τα βασικά αιτήματα ικανοποιήθηκαν, και μάλιστα η Κατριβάνου λέει οτι και ο τρομονόμος θα εξεταστεί αλλά δεν είναι δυνατόν τώρα έτσι βεβιασμένα. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε όλοι να πούμε οτι πρέπει να σταματήσουν οι απεργοί αφού σε μεγάλο βαθμό δικαιώθηκαν. Και όποιος λέει άλλα έχει ευθύνη. Ενδέχεται αυτοί οι άνθρωποι να είναι απόλυτα χειραγωγήσιμοι ξέρετε, λόγω της κατάστασης που βρίσκονται. Όπως λοιπόν οι γονείς του Ρωμανού είχαν τότε κινηθεί να σταματήσει εφόσον κέρδισε το βασικό έτσι και κάποιοι τώρα έπρεπε να κάνουν. Τι φταίει η κυβέρνηση δηλαδή; Έπρεπε δηλαδη να καταργήσει με το καλημέρα σας τον τρομονόμο; Μήπως δεν εκκρεμούν εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι να καταργηθούν; Να αρχίσουμε δηλαδή όλοι απεργία πείνας και να ζητάμε να γίνουν όλα μέσα σε ένα μήνα αλλιώς θα πεθάνουμε; Πάρα πολύ λάθος όλο αυτό. όσο για το Χριστόπουλο κλπ, ας δούμε καλύτερα τι είπε η Κωνσταντοπούλου. Είναι προφανές οτι υπάρχουν διαφορερικές τάσεις, πάντως ο Χριστόπουλος δεν έχει αξίωμα. Σημασία έχει να σταματήσουν τώρα οι απεργοί και όποιοι τους συμβουλεύουν το αντίθετο, ξαναλέω εφόσον κέρδισαν τα περισσότερα που ζητούσαν, είναι πολύ ύποπτοι ή εντελώς χαμένοι και στον κόσμο τους.

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2015 στις 7:52 μ.μ.

Εσεις που ψηφίσατε τον Σύριζα να τον φάτε τώρα στα μούτρα.

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2015 στις 1:48 π.μ.

Συγνωμη κι'ολας,αλλα δν αντεχω να ρωτησω.......υπαρχουν ανθρωποι,ανεξαρτητως κομματος,και εκλογικων επιλογων,που εχουν εμπιστοσυνη στο ελληνικο κρατος; Εμπιστοσυνη,πανω στην οποια θα στηριχθουν,και θα ...κανουν υπομονη,να παρουν τα πραγματα ,το δρομο τους;Δηλαδη,αυτοι που ψηφισαν ακομα και Συριζα,δεν ειναι μεσα στις φυλακες,δεν περνουν ολη την κακουχια των ελληνικων φυλακων,δεν εχουν ηδη,απογοητευθει,και δεν εχουν διαψευσθει οι προσδοκιες τους; Με εναν Παπακωνσταντινου,ελευθερο,με μια υπουργο να εκβιαζει συναισθηματικα,με εναν αερατο βλαχογιαπη,να σου συστηνει "λιτο βιο' με το καλημερα......σοβαρα; Θελουμε να το παμε με την τετραγωνη λογικη;Ειναι επιχειρημα αυτο σοβαρο; Σε μια χωρα οπυ το μονο που μπορει να κινητοποιησει ειναι το ρημαδοευρω,περιμενουμε απο τους φυλακισμενους,οποιοι και αν ειναι αυτοι,...να κανουν υπομονη;Και γιατι δεν βγαζουμε και εμεις τον σκασμο,μεχρι να καραργηθει ο ΕΜΦΙΑ;Γιατι εμεις οι υπολοιποι,δεν το βουλωνουμε,μιας και μας το υποσχεθηκαν,και....εχει ο θεος!! Εχουμε πληρη αντιληψη,τι σημαινει φυλακη Γ τυπου,και κρινουμε οτι ,πρεπει να συνεργαστουν και να μην πιεσουν,με οποιοδηποτε μεσον;Τουλαχιστον αυτοι οι ανθρωποι,οντως δινουν τα παντα για τα πιστευω τους!Βγαλτε λοιπον ελληνες τον περιφημο σκασμο για το ευρω σας,για τους φορους σας,για τα αφορολογητα σας,για τους ΕΜΦΙΑ σας,και υπομονη!!Η καθε κυβερνηση,μας υποσχεται καλυτερες μερες!!!! Πεινα νηστεια....και τσιμουδια!! Θα φατε στους ουρανους,που λεει και ο Βαρναλης!!

4 Απριλίου 2015 στις 7:34 π.μ.

Εσύ κ. Ανώνυμε 4 Απριλίου 2015 - 1:48 π.μ. ήθελες και το Ρωμανό νεκρό, με αυτή τη λογική; Ή αυτή η κυβέρνηση είναι πιο συμβιβασμένη ;ή πιο εγκληματική από τις προηγούμενες; Ο Ρωμανός δεν έπρεπε να σταματήσει επειδή του βάλανε το βραχιολάκι;

Να τι είπε η Άννυ Παπαρούσσου, συνήγορος κάποιων απεργών:

«Το νομοσχέδιο έχει θετικές κατευθυντήριες γραμμές και είναι πράγματι μια νέα προσέγγιση στον χειρισμό των ποινικών και σωφρονιστικών διατάξεων που ίσχυαν μέχρι τώρα. Ωστόσο δεν περιλαμβάνει τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις και τροποποιήσεις άρθρων που δίκαια ζητούν οι απεργοί πείνας. Για τον λόγο αυτό ναι μεν έγινε το πρώτο βήμα, αλλά περιμένουμε να γίνουν σύντομα και οι αλλαγές που εξαγγέλθηκαν στον Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα. Για την τελευταία προβλεπόμενη τροπολογία μπορώ να πω ότι είναι μια διάταξη με σαφή ανθρωπιστικό πυρήνα, που επιχειρεί να ρυθμίσει καταστάσεις τις οποίες μέχρι τώρα δεν είχε κανείς προσεγγίσει».

http://www.efsyn.gr/arthro/ena-alithino-proto-vima

Αξίζει, με μια τέτοια εξέλιξη, να πεθάνουν οι άνθρωποι;

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2015 στις 10:39 μ.μ.

Ανωνυμος των 4 Απριλιου στις 1.48π.μ Δεν αντιλαμβανομαι ,με ποια λογικη καταλαβατε οτι ηθελα τον Ρωμανο νεκρο ,η, οποινδηποτε αλλον ανθρωπο!
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Θεωρω οτι οι συγκεκριμενοι ανθρωποι δεν μπορουν να περιμενουν ,ουτε να κανουν οποιανδηποτε υπομονη,ακριβως επειδη ζουν σε πολυ ιδιαιτερα κακες συνθηκες! Και θεωρω μαλιστα,οτι η καλη θεληση απο το κρατος ειναι να επισπευσουν τις διαδικασιες,το συντομοτερο να ικανοποιησουν τα αιτηματα,να μην χρονοτριβουν και να μην αποβλεπουν στην ταμπελα του σωτηρα. Σωτηρες δεν χρειαζονται,μα πανω απο ολα,οχι νεκρους! Την κατασταση ο Συριζα την γνωριζε,και πριν παρει την διακυβερνηση,ακριβως με την περιπτωση του νεαρου Ρωμανου! Ειπαμε οτι ειπαμε για τον Αθανασιου,μην τα ξαναλεμε. Και να σας πω και κατι,επειδη παρακολουθω και τις αναρτησεςι σας,κατα την τετραγωνη λογικη,που απαιτουμε να υλοποιησουν τις δεσμευσεις τους,στο οικονομικο πεδιο,δεν θα τους χαριστω ,μα ουτε και στο ελαχιστο,ακριβως σε θεματα ανθρωπιστικα!!!! Αν ηθελαν μπορουσαν ατυπως να καταργησουν τις φυλακες Γτυπου,και ΜΕΤΑ να ψηφισουν και το νομικο περιβλημα της κινησης αυτης! Ας το καταλαβουμε,επιτελους,υπαρχουν θεματα,που δεν επιδεχονται ημιμετρα και καθυστερησεις. Οπως τα θεματα δικαιοσυνης!! Οι ανθρωποι δινουν εξετασεις και συνεχως αποτυχγανουν!! Κινουνται πονηρα,ακριβως γιαατι δεν τους συμφερει,να υπαρχει κινημα κριτικο και σκεπτομενο απεναντι τους. Ρωτω,και ας μου απαντησει καποιος ,η δηλωση οτι για πρωτη φορα κανουν σωματικο ελεγχο σε συγγενεις.....ντρεπομαι και που τα γραφω.......σας λεει κατι; Σκηνες Αγγελοπουλου και Θιασο θυμιζουν!!! Ντροπη και αισχος...δεν πρεπει να μιλησουμε; Οι φωνες που ακουμε,για σθεναρη σταση των κατασταλτικων μηχανισμων τι ειναι; Απο που,αντλουν το ελευθερο; Οι μεντορες ,που ετρεξαν εδω και δεκα μερες να χαρακτηρησουν πολιτικες τις ευθυνες,τι ειναι; Λοιπον,οπως περιμενουμε ολοι ,να τηρησουν τις δεσμευσεις τους,στα οικονομικα πεδια,εγω πρωτα απαιτω ως "πρωτη φορα αριστερα",να μην το καταληξουν και τελευταια,με κορωνιδα τα ανθρωπιστικα θεματα. Και μεσα σε αυτα ειναι και οι φυλακισμενοι! Τελεια!!! Δυσκολευομαι πολυ στα οικονομικα μου!! Να δυσκολευομαστε και στις αναπνοες; Τα ιδια με τους Σμαραδες; Χ....αν λεγονται Συριζα και κανουν τα ιδια! Και για να το κλεισουμε το θεμα......δυστυχως,''για αλλη μια φορα,οχι ομως η πρωτη" απο αλλη κατευθυνση ερχεται η πιστη στη ιδεολογια. Εμεις ,της αριστερας,καλο ειναι να το δουλεψουμε καλα,το προβλημα αυτο! Βγαλμενο ,απο τις φλογες της καθημερινοτητας!!!Θεωρω,οτι εχουμε κακη συνεννοηση,διοτι γνωριζω τις αντιλψεις σας,απο το μπλογκ σας.

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2015 στις 2:42 μ.μ.

Υπαρχει καμια ενημερωση,για τους υπολοιπου απεργους της Δ.Α.Κ ,και σε ποια κατασταση ειναι τα πραγματα μεχρι σημερα; Δεν ηταν μονο τα ηχηρα ονοματα των Πυρινων της φωτιας! Ευχαριστω εκ των προτερων,για οποιανδηποτε ενημερωση σας!

3 Ιουλίου 2015 στις 5:59 π.μ.

Ο Σύριζα έπεσε. Στο Δημοψήφισμα κέρδισε το ΝΑΙ. Έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ όχι επειδή η δεξιά είναι καλύτερη, απλά ο Σύριζα είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger