Home » , , » Σταύρος Παπασταύρου: Ο έμπιστος φίλος του Α. Σαμαρά (Βίντεο)

Σταύρος Παπασταύρου: Ο έμπιστος φίλος του Α. Σαμαρά (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 | 2:49 π.μ.

Πιθανόν να θυμάστε την αποστροφή του λόγου του Α. Σαμαρά όταν υπερασπιζόταν από το βήμα της βουλής τον φίλο και συνεργάτη του Παπασταύρου. «Αυτός είναι της ανδρικής σχολής», είχε πει o πρώην πρωθυπουργός ευχόμενος «η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρους».

Είναι λογικό πάντως ο Α. Σαμαράς να υπερασπίζεται με τόση ζέση τον φίλο του για τον οποίο πληροφορίες  από την πλευρά της διεθνούς δημοσιογραφικής έρευνας αναφέρουν ότι υπάρχουν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι είναι ο beneficiarie owner, ο δικαιούχος δηλαδή της υπεράκτιας εταιρείας Stabri, η οποία έχει ως έδρα τον φορολογικό παράδεισο Virgin Islands  και στον λογαριασμό της  διαθέτει 5.397.000 ευρώ.

Όπως έγραψε σε άρθρο της με τον τίτλο «Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή» η εφημερίδα La Stampa «μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ο Παπασταύρου ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Ελλάδας» και ότι «είναι σαφές ότι ένα σκάνδαλο με τον ίδιο στο επίκεντρο, θα είχε σημαντικές συνέπειες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για τη Νέα Δημοκρατία».

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο σύμβουλος του Σαμαρά είχε ισχυριστεί ότι η off shore εταιρεία άνηκε σε πελάτη του και αυτός απλά την διαχειριζόταν.

Σύμφωνα όπως  με τη La Stampa, αυτοί οι ισχυρισμοί του Παπασταύρου δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα: 

«Δεν προκύπτει από πουθενά, κατά τα στοιχεία της HSBC ότι ο Μιωνής διαχειριζόταν τους δύο λογαριασμούς με "υπεύθυνο" τον Παπασταύρου 5091443771 και "Stabri ltd", όπως είχαν υποστηρίξει, αντιθέτως, στην κατάθεσή τους, τόσο ο Παπασταύρου όσο και ο ίδιος ο Μιωνής».  Από την δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδας προκύπτει ότι «Ο πληρεξούσιος των λογαριασμών αυτών είναι ο κ. Παπασταύρου και οι συγγενείς του και όχι ο Σάμπι Μιωνής».

Δεν έχει 10 μόνο Παπασταύρους η Ελλάδα όπως θα ήθελε ο Α. Σαμαράς. Εχει πολλούς περισσότερους και οι παρόμοιες υποθέσεις που βλέπουν την δημοσιότητα δεν είναι ούτε η κορυφή του Παγόβουνου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger