Home » » Συνέντευξη με την Ιφιγένεια

Συνέντευξη με την Ιφιγένεια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 | 8:42 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μπορεί να μην έχουμε τη δωρεάν σύνδεση, που μας είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς, αλλά έχουμε μπόλικη φαντασία. Θα κάνουμε ένα ταξίδι στο χωροχρόνο να πάρουμε μια συνέντευξη με την Ιφιγένεια. Την γνωστή από τις τραγωδίες κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, που πήγαν να τη θυσιάσουν στην Αυλίδα.
Καλώς ήρθατε.

- Καλώς σας βρήκα. Είμαι έτοιμη να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

- Μου κάνει εντύπωση το θάρρος που δείξατε, όταν πήγαιναν να σας θυσιάσουν.

- Κοιτάξτε, θα είμαι ειλικρινής. Με το πέρασμα του χρόνου κάποια πράγματα αλλοιώθηκαν. Φοβήθηκα, έκλαψα, παρακάλεσα, προσπάθησα να τους λογικέψω, ακόμα αποπειράθηκα και να δραπετεύσω. Όταν όλες οι προσπάθειες μου έπεσαν στο κενό, το πήρα απόφαση. Ούτως ή άλλως θα με έσφαζαν, δεν είχα άλλη επιλογή. Βρέθηκα στα καλά καθούμενα από κει που ετοιμαζόμουν για το γάμο μου, να φροντίζω για την κηδεία μου! Σας έχουν περικυκλώσει ποτέ χιλιάδες στρατιώτες που απαιτούν το κεφάλι σας, για να πάνε να κάνουν πλιάτσικο; Σκέφτηκα τουλάχιστο να δείξω θάρρος τις τελευταίες μου στιγμές...

- Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Έχουν ακουστεί πολλά για το νόημα της θυσίας σας. Μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας;

- Ναι, μάλιστα πριν σας πω αυτό, θα σας πω, πώς έχουμε κάνει σύλλογο για τα αθώα θύματα των θυσιών. Πρόεδρος είναι ο Ισαάκ, τον γνωρίζετε ασφαλώς από τη θυσία του Αβραάμ.

- Αυτό είναι είδηση, δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτός ο σύλλογος.

- Ναι υπάρχει, κι έχει τον Έλληνα φορολογούμενο επίτιμο μέλος. Κάναμε αυτή την κίνηση για να πούμε την αλήθεια. Έχουμε ακούσει μόνο τη μισή, οι συγγραφείς έδωσαν έμφαση σ' αυτούς που έκαναν τη θυσία, για να δείξουν την πίστη τους, για να δείξουν, όπως στην περίπτωση του Τρωικού πολέμου, πως ο αρχηγός πρέπει κι αυτός να θυσιάσει ότι πολυτιμότερο έχει, να δίνει το παράδειγμα. Να μην κοιτά την πάρτι του, πως θα μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα κι ενώ δέχεται τις τιμές και τα χρήματα, να μυξοκλαίει, για το πόσα δήθεν προσφέρει, ενώ στην ουσία καταστρέφει. Ο ηγέτης πρέπει να είναι παράδειγμα, να υποφέρει πρώτος τις συνέπειες των πράξεων του. Ούτε νερό να μην πιεί, αν δε φτάνει για όλους. Ο Μέγας Αλέξανδρος μου το είπε κάποτε αυτό. Καμιά σχέση με τους σημερινούς ηγέτες, που ούτε τ' αμάξι τους δεν αποχωρίζονται και που φροντίζουν να βολέψουν ακόμα και παράνομα τους απογόνους τους μέχρι δέκατης γενιάς.

- Ζει ο Μεγαλέξανδρος;

- Ναι, αλλά τώρα παίζει σκάκι με τον Ιούλιο Καίσαρα και μας παρακάλεσαν να μη τους ενοχλήσουμε. Εγώ θα πάω μετά με την αδερφή του τη γοργόνα για απολέπιση.
Συνεχίζω όμως. Ενώ όλοι παραδέχονται πως τα θύματα είμαστε αθώοι, σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με μας. Δεν τους απασχολεί τι τρομάρα πήραμε, ούτε τι γνώμη έχουμε. Η πικρή πραγματικότητα είναι, πως τα πρώτα θύματα των θυσιών είναι οι αθώοι, οι πιο αδύναμοι, συνήθως οι φτωχοί, που δεν έφταιξαν σε τίποτα! Είτε πρόκειται για θρησκευτικό φανατισμό, είτε για κινήσεις πολιτικές ή διπλωματικές. Όσο για τον πόλεμο, μετά την αλήθεια που είναι το πρώτο θύμα, οι άμαχοι υπομένουμε τα περισσότερα κι έχουμε την πιο κακή τύχη. Ο δυνατός, ο πλούσιος, συχνά βρίσκει τρόπο να φύγει μακριά από τον κίνδυνο.
Μήπως στη σύγχρονη Ελλάδα δεν γίνεται έτσι; Ποιός σας προσφέρει θυσία, σε ποιούς θεούς και ποιός θυσιάζεται; Για ποιόν; Ποιός πρέπει να πληρώσει και ποιός πληρώνει τελικά; Σας αφήνω να σκεφτείτε τις απαντήσεις.

- Σας ευχαριστούμε Ιφιγένεια. Μακάρι να μην θυσιαστεί ξανά αθώος. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger