Home » , , » Κι αν σου κάτσει όμως εσένα η Επανάσταση;.

Κι αν σου κάτσει όμως εσένα η Επανάσταση;.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 | 7:31 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Για μένα το ιερατείο, είναι οι πιο πονηροί απ' όλους. Σου πουλάνε ιστορίες, μην πω "παραμύθι" και παρεξηγηθώ από τις θεούσες, τις οποίες δεν μπορείς να αποδείξεις ούτε εσύ ούτε αυτοί, αφού αφορά μια άλλη ζωή. Κι ενώ δεν υπάρχει καμιά λογική, καμιά μέθοδος, έχουν κατορθώσει οι αρχιερείς όλων των θρησκειών να παρηγορούν, μην πω "δουλεύουν" κι επίσης παρεξηγηθώ, κερδίζοντας δισεκατομμύρια.
Με το αζημίωτο, ψέλουν το τροπάρι τους σαν εκπρόσωποι του Θεού, που ποτέ κανείς μας μήτε είδε, μήτε άκουσε. Αλλιώς, αν ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο, πιθανό να ήταν με χάπια σε κάποια κλινική. Είναι πολύ καπάτσοι οι παπάδες για μένα, δεν βγάζω άκρη μ' αυτούς.

Βγάζω όμως άκρη με τους πολιτικούς. Δεν είναι τόσο έξυπνοι, γιατί αναφέρονται σ' αυτό τον κερατένιο κόσμο. Και η πραγματικότητα δείχνει ποιοί λένε αλήθεια, ποιοί ψέματα, ακόμα και που το πάνε. Μια υπενθύμιση: Η προπαγάνδα είναι μισή αλήθεια μισό ψέμα. Αν είναι ολόκληρο ψέμα δεν γίνεται πιστευτή.

Η ιστοσελίδα του γερμανικού Χρηματιστηρίου Euroinsight μιλά για τις "υποχωρήσεις που είναι διατεθειμένη να κάνει η Άνγκελα Μέρκελ" προκειμένου να μην φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, φοβούμενη τις γεωπολιτικές συνέπειες. Καλοσύνη της.
Ο βασικός αντίπαλος της καγκελαρίου στην κυβέρνηση ήταν ως τώρα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θεωρείται ότι έχει επανειλημμένα "παίξει" με την ιδέα της αναγκαστικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη...

Καμιά υποχώρηση δεν κάνει η Μέρκελ. Θα κουρέψει 100% το χρέος; Όχι. τότε; Θα πετάξει κόκκαλο; Πιθανό. Ακόμα κι αν ο Σόιμπλε θέλει να γίνει καγκελάριος, ακόμα κι αν είναι σκληρός, αν δεν είναι όλα αυτά "το κόλπο του καλού και του κακού μπάτσου", γιατί εξακολουθεί να είναι υπουργός οικονομικών; Μια τέτοια διαφωνία είναι πολύ σοβαρή. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Εξυπηρετούν την ίδια πολιτική. Πάνω από 58 δις ευρώ διακυβεύονται. Θα τα αφήσουν να χαθούν;

Κάθε διαφορά, είτε ειρηνική είτε όχι, έχει στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων που θα προκαλέσουν καταστάσεις ή κινήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν σκοπούς. "Μη μας πιέζετε γιατί το 52% των γερμανών θέλει να σας διώξει". Τότε να φύγουμε. Χαρήκαμε που σας αφήνουμε, άντε γεια. Α! για το χρέος που έχουν πάρει οι πολιτικοί μας, να το πάρετε από αυτούς. Απλό. Ψυχραιμία και λογική. Παίζονται ένα σωρό παιχνίδια και τα λεφτά είναι πάρα πολλά.

Μου έκανε εντύπωση πόσο γρήγορα θάφτηκε η περίπτωση της Ισλανδίας. Αν η χώρα αυτή αποτύχαινε, θα είχαμε πηγαίους τίτλους στην ΕΕ και την Αμερική, ίσως να ήταν πρώτη είδηση σε κανάλια με ρεπορτάζ τα άδεια ράφια και την έλλειψη χαρτιού υγείας. "Δεν είναι το ίδιο" θα πουν κάποιοι. Φυσικά η Ισλανδία άφησε τις τράπεζες να πάνε στο διάολο κι είχε και το νόμισμα της. Εμείς όπως τα κατάφερε ο Σημίτης και οι μετά από αυτόν, είμαστε σήμερα σε πιο δύσκολη θέση από πριν.

Κάθε χρόνο και χειρότερα. Κατά τα άλλα η Μέρκελ "θα υποχωρήσει για λόγους στρατηγικής βεβαίως - βεβαίως". Μην πάμε στη Ρωσία. Για να πας κάπου αλλού, δεν πρέπει πρώτα να φύγεις από κει που είσαι; Για ΝΑΤΟ δεν άκουσα τίποτα. Μακάρι να φεύγαμε, αλλά δεν το βλέπω.

Το μόνο που έσωσε την κυβέρνηση από το να ψηφίσει ήδη το μνημόνιο και μετά να πέσει, ήταν αυτό που είπε για εκλογές και δημοψήφισμα. Σου λεν οι δανειστές "Ο κόσμος ψοφά της πείνας, αν του γυρίσει το μάτι ανάποδα από την κακομεταχείριση, θα φύγουν, αφού πρώτα μας ρίξουν φάσκελα. Μη το παρακάνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν θα έρθει ο Σαμαράς". Κι έτσι στο επόμενο διάστημα θα κάνουν τα πάντα να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους. Από ψέματα και καλοπιάσματα μέχρι τρομοκρατία κι απειλές. Κυρίως θα εκμεταλλευτούν τα λάθη. Ότι τους κάτσει. Κι αν σου κάτσει όμως εσένα η Επανάσταση;.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger