Home » , » "Πονηρή" εποχή, παράλογα πολιτικά σενάρια

"Πονηρή" εποχή, παράλογα πολιτικά σενάρια

Από giorgis , Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 | 5:32 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

Οι μέρες είναι τόσο «πονηρές» και οι εξελίξεις που θα προκύψουν στις διαπραγματεύσεις που έχει η κυβέρνηση με τους ξένους δανειστές μπορεί να είναι τόσο απρόβλεπτες, ώστε μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας που μέχρι πριν λίγο καιρό το θεωρούσαμε αδιανόητο. Τουλάχιστον αυτή φαίνεται να είναι η εκτίμηση κάποιων πολιτικών κύκλων.

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και τυχαία η δήλωση που έκανε σήμερα –σε συνέντευξη που έδωσε τον ρ/σ «Βήμα fm»- ο Μάκης Βορίδης, λέγοντας ουσιαστικά ότι σε ενδεχόμενο που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και έχει πρόβλημα η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία τότε απ’ αυτή την βουλή μπορεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ απομονώνοντας «απείθαρχους» Συριζαίους βουλευτές;
Αυτή είναι στην ουσία η μετάφραση στα λεγόμενα του νεοδημοκράτη βουλευτή:
«Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Να πάει στην κοινοβουλευτική της πλειοψηφία να ψηφίσει. Αν κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε προφανώς η κυβέρνηση πέφτει και η Βουλή πρέπει να δώσει νέα κυβέρνηση. Εγώ λέω από την ίδια Βουλή».  

Πάντως όλο αυτό το διάστημα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρος του έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι όλες οι μνημονικές πολιτικές λιτότητας έχουν τελειώσει.

Αν κάτι παραπάνω ξέρει ο «τσεκουράτος» νεοδημοκράτης βουλευτής και επιβεβαιωθεί ένα κείμενο που υπέγραφε ο Μιχάλης Ιγνατίου (τότε που το σχολιάζαμε, το θεωρούσαμε κυριολεκτικά παράλογο), θα μπορούμε να πούμε .. ότι τα ‘χουμε δει όλα …

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ θέλει ο Σόιμπλε;


Μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε το σκεπτικό με το οποίο ο Μιχάλης Ιγνατίου -τον οποίο θεωρούμε ένα σοβαρό δημοσιογράφο- φαίνεται  να υιοθετεί μια πληροφορία που του μετέφερε «σοβαρός αξιωματούχος», όπως αναφέρει,  και με την πρώτη ματιά είναι αδιανόητη. 

Γράφει σήμερα ο Μ. Ιγνατίου στην στήλη του στην εφημερίδα «Εθνος»:
«Οι δανειστές δεν θα υποχωρήσουν και αυτή η πληροφορία πρέπει να προβληματίσει και να ξυπνήσει τον πολιτικό κόσμο.
Θα το καταγράψω όσο πιο ωμά το άκουσα από σοβαρό αξιωματούχο: Ο κ. Σόιμπλε έχει θέσει στόχο να υποχρεώσει τον κ. Τσίπρα σε συγκυβέρνηση με τους εχθρούς του. Και όσοι έχουν μελετήσει τον Γερμανό υπουργό, γνωρίζουν πως οι σχεδιασμοί του πάντα υλοποιούνται…».

Λογικά, σήμερα ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται κυριολεκτικά παράλογο. Μπορεί κάποιος να φανταστεί τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίζει κυβέρνηση με την Ν. Δ.; Να είναι δηλαδή στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο ο Λαφαζάνης με τον Βορίδη; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Οπότε μένουμε με την απορία. Ακόμα και αν είχε μια πληροφορία για τις προθέσεις του Σόιμπλε, ο δημοσιογράφος του «Εθνους», γιατί την μεταφέρει αφού μια τέτοια επιδίωξη –αν υπάρχει- του Γερμανού υπουργού είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

19 Μαρτίου 2015 στις 5:53 μ.μ.

"Να είναι δηλαδή στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο ο Λαφαζάνης με τον Βορίδη; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα."

Ενώ να είναι με τον βασιλοχουντικό τον Καμένο γίνονται...

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 6:36 μ.μ.

Όταν Γ.Γ. παριστάνεις τη "μωρή παρθένα" βαριέμαι αφάνταστα...

Από τη στιγμή που υπάρχει αντικειμενική βάση συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (=ΕΕ) γιατί να μη συνεργαστούν αν δεν μπορεί μόνη της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καθυποτάξει το λαό; Κι αν δεν μπορούν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ να κάνουν τη "δουλειά" τότε υπάρχει και η "χρυσή εφεδρεία" του αστικού συστήματος, την οποία η νέα πρόεδρος του αστικού κοινοβουλίου και προστατευόμενη του Βαρδινογιανναίικου* έσπευσε να ξεπλύνει στο όνομα της "εθνικής ενότητας"...

* Για όποιον δε θυμάται, πριν τις εκλογές του Μάη του 2012 (όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη 5ο κόμμα) η Ζ.Κωνσταντοπούλου ήταν η μόνη υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία το Star ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη έκανε 10λεπτο αποκλειστικό αφιέρωμα... Ανάλογο αφιέρωμα είχαν κάνει και στην Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία βέβαια είναι ανιψιά του ιδιοκτήτη του ΣΤΑΡ και του ΜΕΓΚΑ.
https://www.youtube.com/watch?v=Jw6BrtGiLIY

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 6:47 μ.μ.

Δυστυχώς για τους ΚΚΕδες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους δώσει την χαρά να συνεργαστεί με την Ν.Δ όπως έκανε το ΚΚΕ συνεργαζόμενο με την Ν.Δ στις κυβερνησεις Ζωλότα Τζανετάκη. Ο πόνος τους παντος στους ΚΚΕδες δεν κρύβεται που έφυγε απ' την πρωθυπουργία ο αγαπημένος τους Σαμαρά. Κουραγιο παιδιά. Θα το συνηθήσετε

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 7:59 μ.μ.

6.47
Μάλλον εσύ τοχεις συνηθίσει και το κακό είναι ότι αρχίζει και σου αρέσει κιόλας.. Άλλωστε απ' τον Καμμένο μέχρι τον Σαμάρα μικρή η απόσταση..
Τα μεγαλοστελεχια του Σύριζα ( Δραγασάκης χουντης λαφαζανης κ.α) τη γνώμη ναχανε άραγε τοτενες για τις κυβερνήσεις Ζολώτα Τζανετάκη;

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 8:51 μ.μ.

επι της ουσιας! η ρυθμιστικη αρχη ενεργειας (ΡΑΕ),αποφασισε (μεσω ΕΤΜΕΑΡ) αυξηση 4% στα οικιακα τιμολογια αναδρομικα απο 1-1-2015! ο λαφαζανης κατηγορει την ΡΑΕ, λεει οτι θα της βαλει χερι, κρυβοντας οτι ειναι ενα ακομη οργανο της κομισιον ( τι λεει τεχνοκρατης της ευρωπαικης επιτροπης σχετικα ? λεει οτι η ελλαδα σαν μελλος της ΕΕ πρεπει να σε σεβαστει πληρως το συνολο της ευρωπαϊκης νομοθεσιας που προβλεπει ρητα ολα τα κρατη μελη να εχουν μια ¨ανεξαρτητη¨ ρυθμιστικη αρχη με εξουσιες και καθηκοντα τα οποια καθοριζονται με σαφηνεια απο τις σχετικες οδηγιες.......οι αποτελεσματικες και ανεξαρτητες ρυθμιστικες αρχες ειναι ζωτικης σημασιας για την αποτελεσματικη λειτουργια του τομεα της ενεργειας για τη δημιουργια ισων ορων ανταγωνισμου για ολους τους συμμετεχοντες στην αγορα.....οι ιδιωτικοποιησεις, συμπεριλαμβανομενης και της ιδιωτικοποιησης της ΔΕΗ αποτελουν μερος μιας αναγκαιας διαδικασιας για την ευρυτερη μεταρρυθμιση και εκσυγχρινισμου των οικονομικων δομων....) που του κουναει το χερι και του θυμιζει οτι κατι τετοιο δεν προβλεπεται απο την ευρωπαϊκη νομοθεσια! η ΡΑΕ αποφασισε στις 30-12-2014, την αυξηση του ειδικου τελους εκπομπων αεριων ρυπων (ΕΤΜΕΑΡ), επι συγκυβερνησης πασοκ-νδ, προκειμενου να εξασφαλισουν φθηνοτερο ρευμα στις βιομηχανιες, φορτωνοντας το κοστος στους εργαζομενους, ακολουθωντας πιστα την ευρωπαικη νομοθεσια οπως και ο συριζα που ορκιζεται πιστη στην ευρωπαικη οικογενεια! ολα τα αλλα ειναι για να περνα η ωρα κουβεντιαζοντας στον αερα!

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 9:50 μ.μ.

Ανώνυμε 6.47, με Ζολώτα - Τζανετάκη σε συνεργάστηκε μόνο το ΚΚΕ αλλά και ο "βαθύς" ΣΥΝασπισμός της τότε ΕΑΡ. Τότε που ο Λεωνίδας Κύρκος και οι συν αυτώ ήταν στις μεγάλες χαρές...

19 Μαρτίου 2015 στις 10:53 μ.μ.

Αλλος ενας που πεφτει απο τα συνεφα.
Καλλα βρε ΓΓ, σε ποιο πλανητη ζουσες και δεν ακουσες το ΚΚΕ που μαλιασε η γλωσσα του να το λεει;

Καλα ρε τοσο δουλεμα;
Εισαστε η συνιστωσα, πεφτω απο τα συνεφα, της σοσιαλδημοκρατιας.

Αντε τωρα φτιαξτε το καινουργιο αναχωμα των χιλιων καπιταλιστικων σταδιων για το σοσιαλισμο.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΚΚΕ)
20 Μαρτίου 2015 στις 8:39 μ.μ.

950. Αnton-SS και λοιπούς σταλινοκνίτες.
Στον ''βαθύ''συνασπισμό το κυρίαρχο λόγο τον έπαιζε το ΚΚΕ.Αυτό είχε την μεγαλύτερη δύναμη και στην ουσία αυτό αποφάσιζε για όλα.
Εκτός και αν νομίζετε πως ο θλιβερός Κύρκος του 2% παρέσυρε τον αντάρτη Χαρίλαο και τον ξεγέλασε βάζοντας τον να συγκυβερνήσει με Μητσοτάκη και Παπαντρέα στη συνέχεια.
Oι συγκυβερνήσεις του ΚΚΕ με την αστκή σασβούρα,δεν σβήνει ποτέ και με τίποτα.Θα αποτελεί αιώνιο μνημείο ντροπής και ξεφτίλας του σταλινικού κώματος που έγινε δεκανίκι για να σώσει το σύστημα.
Η ίδια ξεφτίλα συνεχίζεται μέχρι σήμερα που το σταλινικό δεκανίκι τα έβαψε μαύρα για τον Σαμαρά και κατάντησε να κοπανάει κατσαρόλες γινόμενο περίγελως και νούμερο στα μάτια του λαού.Γιατί όταν πάρεις την κατηφόρα δεν σταματάς πουθενά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger